Ilerde evlilik olursa..

Aycinwonderr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
6
4
1
33
Merhaba kizlar bayadir takip ediyordum sizleri bende uye olup bi problemimi sizle paylasmak istedim.
1.5 yillik bir iliskim var artik ciddiye biniyo isler ama malesef ki kafa yapimiz cok farkli ozellikle aileler.
Onlar cok muhafazakarlar herseye cok dikkatli davraniyolar ama bizde oyle degil ben babamla karsilikli oturur icebilirimde kisa da giyinebilirim. Ayriyrtten onlarin sulalesi cok kalabalik ve bi aradalar benden de uyum saglamami bekliyor.
Yani ben 10 tane kadinla bir araya gelip altin gunu yapcak bir insan inanin degilim
Yani beni anladinizmi bilmiyorum ama kafa.yapilarimiz cok farkli ve.ilerde problem olcak doye dusunuyorum ne yapcagimi bilemedim birbirimizi cokta seviyoruz ama yasam tarzimiz gercekten cok uc.
Ona ve ailesine ayak uydurmami istiyo ben mesela sporcuyum 1 2 yil icinde de allah izin verirse spor egitmeni olucam ama ailesi oyle calisan gelin istemezmis zaten durumlari herseye yetermis.
Simdi benim ne yapmam lazim cok kafam karisik. Daha once ailesi ile tanistim inanin yani hic rahat.kendim gibi davranamadim kafam gitti iyice

Bu iliski evlilige giderse seni degistirmek isteyecekler. Once ufak seyler. Nikah sonrasi artan istekler olacak baskiya donusecek. Acikcasi kafana uymayan adamla evliligi düşünüyor olman bile hata.

Evlilik sevgililige benzemiyor. Hele ki ışın içine ailesi girdimi oooo anlattıklarından sonra uygun profil degil.

Evlilikte uyum çok önemli düşünsene sen a diyorsun eşin b diyor ailesi c diyor sonra eşin ailesi ne derse onu diyor
Çok zor olur senin için. Bence siz evlenmeyin.

Birbirinize uygun degilsiniz, evlenmeyin. Mutlaka sorun olur, simdi olmazsa ileride karsiniza bir suru sorun cikar.

Bu isin oluru yok.

Evlilikte kafa yapisinin ayni olmasi en buyuk sartlardan biri bana gore.

Cok uzulur cok yipranirsiniz.

Yol yakinken birbirinizi fazla uzmeden ayrilin.

Herkes kendi kafa yapisina gore biyle evlensin.

Evlilik sadece askla olmuyor malesef.

Evlendiginizde sen kendin gibi davranamayacaksın. Ilk başta aşkım için değer dersin ama zamanla ağır gelir. Diğer yandan çok kibar ve anlayışlı görünen eşin değişir, ailesi gibi olaman için ısrar eder. Evlilik sadece iki kişi arasında değildir. Sen bu bütünde babanlarla karşı tarafı yıllar sürecek bir ilişkide mutlu ve uyumlu görebiliyor musun?

Mümkün değil olmazsınız. 2nizin doğruları farklı.. ve muhafazakar oldukları için büyük ihtimal baskı kurmaya çalışıcaklar üstünüzde veya dolaylı olarak yapıcaklar bunu.. şimdi her şeyin iyi gittiğine aldanmayın.. bu durumdan haberi var mı sevgilinizin? Ben alkol asla sevmem ama eşim içen bi adam.. biz bi şekilde orta yolu bulduk sofralara asla koymasını istemem o da saygı duyar.. onun dışında keyfine karışmam.. ama herkes bunu tutturamayabiliyo.. bazen bizde de sıkıntı oluyo mesela öyle azıttığı zamanlar oluyo ki içmediği gün olmuyo.. şu kokudan nefret ediyorum bigün bari içme uyuyamıyorum kokundan diyorum tabi tak ediyo artık..

Bi de ülkemiz itibariyle baskı daha çok kadınlara uygulanıyo varın halinizi siz düşünün kıyafet konusunda falan..

Sadece sevgilisiniz. Ama masallah simdiden seni belli bi kaliba sokmaya cabalamalar falan oh oh.. Simdiden belli yani ileride eger evlenirsen ne olacagi. Sen onlara uyum saglamak durumunda kalacaksin. Aksi takdirde hem sevgilinden hemde onun ailesinden cok tepki alirsin. Sevgilin de ailesine uyum saglamani istiyor cunku. Yani siz ikiniz bile uyumlu degilsiniz evlilik icin. Zor..

Bi arkadasta gordum ayni durumu... inaki yillar gecti sorunları hiç bitmedi cocuk oldu gene hicbirsey degismedi.. kültürler farkli ailelerin yapisi farkli ... tamamen birbirilerine zit hayatlari varken seviyoruz diye evlendiler.. simdiyse arkadsim cok pismanim diyip duruyor .. insallah iyi olurlar diye dua ediyozz.. ama farkli kültürler den olup evlenip cok mutlu olan arkadaslarimda var... senin ici hayirlisi olsun

Evlenme diyeceğiz ama sen gidip evleneceksin, burada bol bol kv kp konuları açarsın sonu bu. Güçleri neye yetermiş laflara bak, lazer parası desen verirler mi? Yurtdışı tatili desen öderler mi? Vizyon sıfır iki ankastre alıp millete gösterirler işte gücü yetmek bu.

O kadar iyi anladım ki. Mutlu olamazsınız. Mutluymuş gibi davranmaya çalışırsın ama içinde fırtınalar kopar çünkü sen, sen değilsindir artık.
Zamanla pişmanlık, sonrasında da kızgınlık başlar.
Ne güzel bunu sorgulayabiliyorsun. Keşke ben de senin gibi zamanında sorgulayabilseydim.
Ayrıl. Seni değiştirip başka bir kalıba sokmaya çalışan insanlara izin verme.

Maalesef koca'dan çok aile ile evleniyorsun.Ailesi çok önemli.Anlasabilmek.su an
Sevdiğin kişi bile evlenince değişiyor.Aileleri kıymetleniyor.onlar onu yönetmeye başlıyor.

Birbirinizi olduğu gibi kabul edecek olmazsa güle güle diyeceksin evlenirsen de hayallerine veda edip altın günü yapacaksın kaynanangille karar senin

Siz eşinizle evlendiğinizi sanırsınız ama aslında evlendiğiniz sadece onun ailesidir.
Hayatınızın bir değeri varsa bu iş olmamalı.
Aileniz de zaten aklı başında insanlarsa bu işe asla sıcak bakmazlar.
Sevgi, aşk; bunların doyurduğu karın, huzur verdiği hiçbir insan yok bu hayatta.
Bu yaşa gelmişsiniz kendi karakterinizi oluşturmak için onca sene okumuş, didinmiş, çabalamış, ağlamış,
hayal kurmuş, özgürleşmiş, tecrübe yaşamışsınız bunları tek bir insan için silebilmeyi nasıl kabul edebilirsiniz?
Anlamıyorum.. Aşk bu değil arkadaşlar aşk bu değil.

kafa yapılarınız çok farklıysa zaten uzun vadede anlaşabilmeniz mümkün değil. ilerde mutlaka çatışmalar çıkacaktır. evlilikte uyumu gerektirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…