İleride ne olacak?

Bemimki alkolü falan seviyor.Burada ünlü bir mekan var, oraya gidiyor.Kaynımın arkadaşı da işsiz bu aradaBizimki 6 aydır bu kızla beraber.Haftafa 3 4gün kızla kalıyor. Diger günler evde. Aşırı sosyaller.Benim istemeye başladıktan sonra batmaya başladı açıkcası. Herkes alışmış bu duruma, kimse yadırgamıyor.

Ağzımı bozucam ama n.h veririm deseydin. İyi bari altınlar senin adına. İstese de alamaz
Eşim taksitler bitsin kendi maaşımı naparsan yap ister altın al ister harca dedi. Bende sessizce kenara atmayı düşünüyorum.Tüm yükü maalesef eşime verecegim. Adamda para oldu mu saçıyor etrafa.Yetmediginde destek olurum

Kaynımla degil annesi ile konuşmayı düşünüyorum. Kvnin haberi yok. Onlar sıkışmadıkça para istemez. Onların kartların dolu oldugundan falan haberi yok, sanmıyorum. Onlar kredi kartı bile kullanmıyorlar.

Gitsin çalışsın herkes bi daha olursa gösterin tepkinizi

Şuan konuşursam gizli ödemeye devam edebilir. Ödediğini fark ettiğim anda ben enayi miyim. Ben çalışayım o yesin diye bir konuşmaya girecegim.
Zaten bu gidişle anne babası ölünce evlerini falan satacak. Eşim zaten kardeşim rahat etsin diye hak bile istemiyor. Ailenin ezilen oglu eşim, rahat oglu kaynım.
Kv 1 ay hastahanede yattı, birkez gitmedi annesinin yanına. Hep eşim koşturdu.

Benim kaynımda bayadır işsiz. Kv kız arkadaşını duydu, hemen ay dügünü nasıl yapacagız falan telaşa gird

Eşimden maaş olarak fazla alıyorum. Eşim Asgari den biraz fazla alıyor.Bazen prim alıyor. Tek eşimin maaşı ile kıt kanaat geçiniriz. Eşim belli miktar yardım ederiz diyor ama eşim aldıgı asgari ile yardım edemez. Benim ortaya para koymam gerek. Kredi çekmeyi düşünüyorum.
Tekrarlanırsa dediğiniz gibi yapacağım.

hak istemiyor ne demek? çocuğunuz var mı? o hak sadece eşinin hakkı değil evladının da hakkı. kafasına göre hak istememe durumu olamaz yani.

Eşim söyledi. Altınlar benim adıma bankada duruyor.Lafa gelince senin hepsi diyor eşim ama ihtiyaç olursa yardım edilirmiş.
31 yaşındaki işsiz kaynım, kız arkadaşıyla 3 latte daha fazla içebilsin diye ben, düğünde takılan tamamı kanunlarca da tasdiklenmiş bir şekilde "benim" olan altınlarımı mı mı bozduracakmışım? Yuh!
31 yaşındaki adama kuzu diyen ana babaya her şey normal gelir tabi de. Sizin eşiniz de iyi değil bence.
O altınlar sizin geleceğinizi oluşturacak, çoluğunuz çocuğunuz için güvence olacak belki. Elin kızı Uludağ'da tatil yapsın diye altın mı bozdurulur? Tövbe tövbe!
Asla asla vermeyin altın maltın. Maaşları da ayırın. Hem evini geçindirip hem de kardeşini besleyebilirse eşiniz, buradan kendisini süperman ilan ederiz hep birlikte.

Yahu bu övünülecek bir şey değil ki. Her şeyi kız ödüyormuş. Biz burada her şeyi erkeğe yıkan kadını yerelim erkekler de her şeyi kadına ödetiyor diye böbürlensin. O kız onu terk eder gider. İşsiz güçsüz adamla evlenilir mi? Kaç yıl taşıyacak o kız bu adamı? Dünyada bir sizin kaynınız mı kaldı da kız buna mecbur? Bana çok ilginç geldi.

Yahu siz direk konuşun. Ben paramı senin kardeşine vermem deyin. Senin paranı da vermeni istemem üstelik deyin. Ama illa yardım için ayıracağız, sen aylık ne kadar ayıracaksın? Maaşından ne kadar evimize kalacak? Ben de o kadarını koyup kendi zevkime harcarım dersiniz. Çocuk olursa hiç veremeyiz dersiniz. Bunu da kardeşinin bilmesi şart bize güvenip bir şey yapmasın deyin.

Üstelik anne babası ölünce evi satar onunla geçinir ne demek. Evleri 25 milyon tl falan etmiyorsa o satılan ev parası en fazla 3 yıl yeter. Hazıra dağ dayanmaz bir de kira da ödeyecek. O para bitince ne olacakmış? Evi satmasalar en azından sokakta kalmaz. Aç maç oturur. Sizin eşinizde de çok akıl yok gibi sanırım. Böyle bir plana ok dediyse.

Kaynım gittigi yere kadar gider, ikimizde evlilik kafasında degiliz, zaten birlikte yaşıyoruz dedi. Haftasonları genelde kızın evinde kalıyor, haftaiçi eve geliyor.Geçinmek zor evlilik istemiyorum diyor.
Eşime ileride anne baban ölünce napacak kardeşin dedim. Evi satar herhalde dedi. Evin degeri 800 bin falan eder. İleride de daha da degerlenir.Koca adam gelecegini düşünüyordur illaki diyor ama hiç sanmıyorum.
Bu ay paramı ortaya koymayacagım. Eşimin tüm parası eve gitsin, cebinde parası kalmasın ondan sonra bir miktar koyarım.

Benim anlamadığım farkındaysanız hep bi kötüye müsamaha var bu dünyada, hep idare ediliyolar, hep tolere ediliyolar, kimse hoşt demiyo böyle insanlara, şaka gibi
Adam çalışmıyor, kimse demiyo ki lan asalak, ne tembel adamsın sen, çalış kazan kendi paranı, adam hastaneye gidip annesiyle ilgilenmiyo, kimse demiyo ki bu insanların parasını yiyen sensin, sen baksana annene, sen ilgilensene
Bu hep böyle, her yerde böyle
Benim eltim tüm ailenin ağzına s…yor, herkes aman idare edelim, kardeşimizin hatırına bilmem ne modunda, kimse hoşt sen kimsin demiyor, diyemiyor, hep bi tolerans
Bi arkadaşımın yengesi aldığı maaşı kendi ailesine harcıyo, sonra arkadaşımı arayıp kardeşin bana kredi kartını vermiyo, yok verdiği kartın limiti düşük bilmem ne diye dert yanıyo, şunu ben yapsam görümcelerime, kendi maaşını ye o zaman güzelim derler lafı ağzıma tıkarlar, niye hep kötüye bu tolerans niye

Bende bunu anlamıyorum. Genelde ufak çocukları aileler pohpohluyor sanki.Eşimin ailesi yapısı hep birbirini pohpohlamakla geçiyor. Galiba bu yüzden birşey demiyorlar.
Annesi hastahanedeyken babasını tek bırakıp kızın yanına kalmaya gitti. Bunu eşime söylediğimde napsın çocuk sıkılıyor evde oluyor.
Bu tarz insanlara yüz verdikleri için tepemize çıkıyor.

Valla hiç sevmem böyle kayni aile yapısını bosanma nedeni benim için bu durum

Ben sorumsuz kaynın hicbirseyini ödetmezdim, hele kendi paramdan asla , size tavsiyem izin vermeyin böyle şeylere, bir süre sonra bu fatura ödemeler eşinizin görevi haline gelecek...

Onlar benim ailem, nasıl göndermiyeyim, yetmiyor demek diyecek. Ama tüm para yönetimi kaynımda.Tahminim kvleri haberi bile yok.Tekrarlanırsa ki inşallah haberim olur, tepki göstereceğim.
Eşine paranı verme ve onun maaşıyla da ne varsa al eve, ihtiyaçlarindan kısma, ben eşime herşeyden bol aldırırım ki verecek biseyi kalmasın , yani en güzeli verecék para bırakmayacaksın eşinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…