- 23 Ağustos 2012
- 51.689
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.595
- 898
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Kendi paramı koymazsan ortaya eşim eve anca yeter. Hatta sıkıntıya girer. Tekrar öderse eve para vermiycem.Hepsini bankaya atacagım. Sadece taksitleri öderim o kadar. Eşim parasız kalsınki hayır diyebilsin.
Öyle diyorsun da yine size kalır hastalanınca. Kocan kardeşine kıyamaz yine yapar yapacağınıBizimki de fındıklara güveniyor bence. Ama sigortası da yok gss de ödemiyor. Anası babası ölünce hasta olunca o borçlarıyla tedavi olmal için napacak bilmem. Kocama da diyorum kendi akılsızlığı hastalıktan geberse bir kuruş verdirmem kusura bakmasın.
Ay yok valla bir kuruşunu harcatmam piraye. O konuda çok netim. Ben ailemin evinde oturuyorum, kendim çalışıyorum. O da çalışsaydı. Bu kadar sene onun için emek vermedik yani. Ki eşim de çok sinirleniyor kardeşine. Öyle düşkün de değildir. Aramaz sormaz hiç. Annesini babasını aradığında selam söyler kapar. Doğumgününü dahi hatırlamıyor da annesi mesaj atıyor her sene o derece uzaklar.Öyle diyorsun da yine size kalır hastalanınca. Kocan kardeşine kıyamaz yine yapar yapacağını
Oh bari eşin aklı selimmis. Ama tabii senin dik duruşun olmasa işe yaramazdi. Bu aile işleri karışık işler, benim çok ağzım yandı yeni akillandim.Ay yok valla bir kuruşunu harcatmam piraye. O konuda çok netim. Ben ailemin evinde oturuyorum, kendim çalışıyorum. O da çalışsaydı. Bu kadar sene onun için emek vermedik yani. Ki eşim de çok sinirleniyor kardeşine. Öyle düşkün de değildir. Aramaz sormaz hiç. Annesini babasını aradığında selam söyler kapar. Doğumgününü dahi hatırlamıyor da annesi mesaj atıyor her sene o derece uzaklar.
Ha illa yardım edecekse de kapı orada. Kardeşini tercih etmesi gerekir. Bu konuda çok netim. İyi biliyor bunu.
Yani şundan aklı selim. İkisi de benzer bölümlerden mezunlar. Benimli 8 sene özelde öğretmenlik yaptı. Haftada kırkbeş saat derse girip gece onda özel derse giderdi. Biz evlendik devlete geçti bir nebze rahatladı derken şimdi oğlanın özel anaokulu masrafı çıktı. Tekrar özel sektöre geçti. Hem özel ders hem yatılı okul haftanın yedi günü çalışıyor ayda sekiz gece yurtta yatıp kalkıyor. Yani bu kadar emek veriyor gece gündüz diğeri abisi eski dershanesinde iş bulduğu halde torpille çalışmam dedi gitmedi. Bahane çalışcak toto yok. Babası dünya para ödedi çalışma güvenliği sertifikası da aldırdı o alanda bile iş aramadı. Yani bunları gördükçe o da benim kadar sinirleniyor.Oh bari eşin aklı selimmis. Ama tabii senin dik duruşun olmasa işe yaramazdi. Bu aile işleri karışık işler, benim çok ağzım yandı yeni akillandim.
Yine giden senin çocuklarının hakkı olacak, az mı? Ben de aynını yaptim aslında daha yasarlarken delirttiler beni geçen sene reddi miras verdim. 2 yıl önceye kadar dayanamaz her eksiklerini ben alırdım, en son öyle bir kazık yedim ki annemden lânet olsun deyip çektim elimi ayağımı.Çocugumun miras hakkını da yaktım ama en azından kafam rahat artık, ne halleri varsa görsünler
Orası da öyle.Yine giden senin çocuklarının hakkı olacak, az mı? Ben de aynını yaptim aslında daha yasarlarken delirttiler beni geçen sene reddi miras verdim. 2 yıl önceye kadar dayanamaz her eksiklerini ben alırdım, en son öyle bir kazık yedim ki annemden lânet olsun deyip çektim elimi ayağımı.Çocugumun miras hakkını da yaktım ama en azından kafam rahat artık, ne halleri varsa görsünler
Sana düşmez belki diyeceksiniz ama
hiç de sana düşmez diye bişey yok bal gibi de düşer. kendi g.tünün deliğini bilmeyen bir salağın faturasını eşin yani doğal olarak senin bütçen ödemek zorunda değil.Eşime evin dogalgaz faturayı ödeyemediğini, kartın dolu oldugunu söyledi, abi halletsene dedi. Eşim anında ödedi.
keşke ilk olduğunda bişey demiş olsaydın susmakla büyük hata yapmışsın. al eşini karşına ciddi ciddi konuş bakalım tepkisi ne olacak. kardeşinin durumunun o da farkındadır eminim. ama erkekler nedense konu aile olunca evdeki hanım da itiraz etmiyorsa çok rahat davranıyorlar. sen o asalağın borcunu ödemek için mi çalışıyorsun? gerekirse kavga çıkar kıyameti kopar, evliliği bitirme noktasına getir ama asla ödemesine izin verme. sanmıyorum evliliğini bu yüzden kaybetmeyi göze alacağını. ona buna harcamaktan evinin gaz faturasını ödemeyen insan zaten sittin sene düzelmez. düzelip düzelmemesi senin problemin değil. ama önce normal bir şekilde eşinle konuşmalısın hemen kıyameti koparmana gerek yok. bi konuş bakalım değişim olacak mı.Ben birkaç kez olunca birşey demedim.
Şuan çocuk düşünmüyorum. Aile olarak birbirlerine aşırı düşkünler. Kaynımada kimse höd bile diyemez. O kv kpyi azarlar bazen.Zaten tekrarlanırsa eşime tepkimi gösterip, sadece taksidi ödüyorum, naparsa yap, ailene de gelmiyorum bidaha deyip eşime de mesafe koyacağım.
Evin kredisi 1500 TL. Yok eşim ödemiyor sanmıyorum. Eşim kız ödüyormuş herşeyi diyor. Wİyi de tatlım ev kredisi + 3 kişinin mutfak masrafı+ faturalar zaten ucu ucuna yetiyordur. Kaynına harcayacak pek bişey kalmıyor hakkaten. Kızla gezerken ne harcıyor? Onları da eşin ödüyor olmasın?
Şuan beklemedeyim. Tekrarlansın yani tekrar istesin kendi maaşımı kenara ayıracagım.O kayınbiraderden bende de mecvcut. Ben eşime net dedim. Çocuğumun hakkını o işeyaramaza yedirmem dedim. Onun için benden para talep edemezsin, ev bütçesinden veremezsin dedim. Verirse ne olacağını da iyi bilir. Net olun. Söyleyin
Eşim dedigim gibi aşırı verici bir insan. O yüzden onda para bırakmamaya çalışıyorum.Kart ekstresini de mecbur kontrol edecegim.Birikmişleri var ailesinin ama dügüne yetmez. Eşim kendi maaşıyla yardım edemez, benim maaşımı vermem lazım. Tabiki vermem. Kredi çekmeyi düşünüyorum.kaynına güzel hayat
Anne babanın kartını ye
Sıkışınca abiden harca
Oh ne ala hayat
Eşine karşı tavrını koy , gerekirse kavga et
Susup kabul edersen kaynının düğün masraflarını da eşin üstlenir.
Olmadı kendi maaşından bir bölümü at annemler bu ay çok sıkışmış de verme bakalım o zaman ne yapıyor
Krkredi niye çekeceksiniz ?Eşim dedigim gibi aşırı verici bir insan. O yüzden onda para bırakmamaya çalışıyorum.Kart ekstresini de mecbur kontrol edecegim.Birikmişleri var ailesinin ama dügüne yetmez. Eşim kendi maaşıyla yardım edemez, benim maaşımı vermem lazım. Tabiki vermem. Kredi çekmeyi düşünüyorum.
bende var buna benzer bir asalak üstelik şu an evlenme aşamasında. önümüzdeki yaz evlenecek. gerçekten onunla evlenecek hatunun aklına s.çasım geliyor nasıl bir zihniyet nasıl bir mantık aklım hayalim durur. böyle asalak heriflerden koca ve baba olamayacağını nasıl algılayamaz bir insan ya? bi de uzak mesafe bizimkilerin ilişkisi. istediği kadar uzak mesafe olsun herifin durumu belli. 35e dayandı ilk işine yeni başlayacak. onunla evlenen hatuna da, evliliğe müsade eden hatun ailesine de söylenecek çok söz var ama neyse.Bunlar ailece kafasız sanırım, beyinsiz KVnin oğlunu almamak gerekiyor burdan evlenecek kızlara sesleniyorum.Onun dışında kabile zihniyetiyle anam danam kardeşim diyorsa eş adayı, annesi babası eşşek kadar adamın peşinden oğlum da oğlum diye geziyorsa o eş adayı artık aday olmamalı ben direkt kaçarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?