İleride vicdan azabı çeker miyim?

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.695
108
Merhaba hanımlar.. Çok konu açıyorum muhtemelen bıktınız ama içinden çıkamadığım bazı durumlar var.

Önceki konularımdan birinde babamdan bahsetmiştim. Kendisi sorumsuz ve bana maddi manevi anlamda en ufak katkısı olmayan bi adam. Beni şimdiye dek o kadar yıprattı ki size bunu anlatmam mümkün değil. Kitap almaya param yetmeyip 100 lira göndermesi için yalvardığımda bile bana hakaret edip telefonu suratıma kapatan bir adam.. Bu adamdan medet ummamak adına okul dönemlerinde çalışıyorum zaten. Her neyse konuya geçeyim.

Babaannemin bir arsası varmış miras kalan. Kardeşler arasında paylaştırılmış ve babama da 2 bin lira para düşmüş. Peki bilin bakalım benim babam bu parayı ne yapmış.. Komşularımızdan birine anlattığına göre gitmiş fakirin birine vermiş. Neymiş efendim miras parası yemezmiş benim babam.. çok şerefli çok namuslu ya.. muhtemelen öyle de yapmamıştır gitmiş içki zıkkımlanmış arkadaşlarıyla yemiştir paraları.

Biz burada 3 kız kardeş bir başımıza yaşıyoruz çok şükür kendimize yetiyoruz ama her şeye değil. Örnek vermek gerekirse telefonum bozuk yaptırmam gerek ama ona para bulamadığım için erteleyip duruyorum. Artık batarya suratıma patlayacak bir gün ama yaptıramıyorum. Benim babamsa gidip o parayı kim bilir ne yaptı..

Buna incinmiyorum artık babama alıştım ama sinirlenmemek elde değil. Bu umarsızlığa karşı sessiz kalamıyorum. Geçen aradı beni buz gibi konuştum. Ben bu adamla görüşmek istemiyorum onu ölmüş varsaymak istiyorum aksi takdirde üzülmemem kafaya takmamam mümkün değil. İleride yaşlanınca ona bakmak istemiyorum, o aradığında onla konuşmak istemiyorum.. Maddi olmasa da bunlar bana büyük bi manevi külfet.

Ben bu adamı hayatımdan temelli çıkarmayı kafaya koydum. Ama endişelendiğim şey ölürse vicdan azabı çekip çekmeyeceğim. Şimdi bu adamla görüşmeyi temelli kessem sizce bu ileride bana büyük vicdan azabı olarak döner mi? Adamla görüşmeyi kesmesem bu adam bana yük olur mu? Kafam çok karışık..

Biraz sert ve acı olursa kusura bakmayın ,
baba olmak bir kadını hamile bırakmak demek değil ,biyolojik sebebiniz olmuş adam o kadar ,
babalık mı gördünüz ki vicdan azaı olacak ,
yarın öbürgün eliniz ekmek tutup paranız olunca emin olun ,o sizden para ister utanmaz ,canınıza okur ,uzaklaşın görüşmeyin ,burada bu tip babaların gelecekteki densizliklerini çok okuyoruz

Babanızla tek sorun para mı?Bunun için mi görüşmek istemiyorsunuz yada şöyle sorayım size maddi destekte bulunsa ilişkileriniz düzelir mi?

Babanızla tek sorun para mı?Bunun için mi görüşmek istemiyorsunuz yada şöyle sorayım size maddi destekte bulunsa ilişkileriniz düzelir mi?
Hayır tek sorun para değil. Zaten hayatım boyunca tüm sorunlarıma duyarsız oldu hiçbiriyle ilgilenmedi umrunda değil çünkü. Ama sizin babanız sizin yardıma ihtiyacınız olduğunu bile bile size yardımcı olma imkanı varken bunu yapmamayı tercih ederse, sizi umursamazsa siz ne düşünürdünüz?

Ablamların eğitim sürecinde de aynen bu şekildeydi ve evet dediğiniz gibi ablamların eline para geçince onlardan para istedi..
bi babayla kız ilişkisi nasıl olur bilmiyorum sadece çevremden duyduğu kadarıyla tahmin yürütebiliyorum.. eminim böyle olmamalıydı ama dediğim gibi yarın öbür gün elden ayaktan düştüğünde napıcam diye aklım çıkıyo

Babam vefat etti,şuan düşündüm..Şuan sadece varlığı bile bana güç verirdi eminim,evlendikten sonra bunu daha iyi anlıyor insan,eş kişisini bile etkiliyor baba varlığı veya yokluğu..
Sorumsuz bir insan olabilir,belki imkansızlıklar onu duyarsız hale getirdi bilemem,ama faydası olmadığı zaman değil de zararı dokunmaya başladığı zaman bazı kararlar almanızı tavsiye ederim.Şuan ki ruh halinizi anlıyorum ama yinede çok keskin dönüşler yapmamalı insan bu hayatta...

Zararı işte bu şekilde manevi anlamda veriyor. Ha görüşsek eminim somut anlamda da zarar verir çünkü içip içip annemi ablamları dedemi babaannemi dövdüğünü biliyorum. Yıllardır değişsin istiyorum babamı sevmek istiyorum ama ne zaman onu affetsem yeni bir falso veriyor..

Mesafe koyabilirsiniz o zaman aranıza,çok sık görüşmeyin.Bir de bir gün hayatınız da ciddi anlamda biri olursa bu konulardan ona bahsetmemenizi tavsiye ederim

Mesafe koyabilirsiniz o zaman aranıza,çok sık görüşmeyin.Bir de bir gün hayatınız da ciddi anlamda biri olursa bu konulardan ona bahsetmemenizi tavsiye ederim
Aramızda zaten büyük mesafe var ama ben artık beni aramasını dahi istemiyorum sesini duymaya tahammülüm yok. Zaten evde canı sıkılırsa arıyo aradığında da ne yedin falan diye soruyo. Bi kez olsun bi şeye ihtiyacın var mı dediğini bile hatırlamıyorum ya 1 kez.
Bu konudan zaten kimseye bahsetmemeye çalışıyorum. Büyük bi duygusal zaaf. Kimseye zaafımı bu kadar belli etmek istemem. Nitekim buraya açtığım önceki konuda bile zaafımı bilen bi üye bana "babasının kızı " demişti..

Aynen :) İnsanlara zayıf tarafını göstermemek gerekiyor,eşin olacak kişidende aynı sözleri duyabilirsin o yüzden..
Sesini bile duymak istememene anlam veremedim,nasılsın iyimisin diyerek konuşup kapatabilirsin,bence önce beklentilerini düşür,o böyle bir insan de ve geç,sevmeyebilirsin ama ben olsam yinede ilerde vicdan azabı çekme ihtimaline dahi olsa bütün ilişkimi bitirmezdim..İnsanların düşünceleri duyguları sürekli değişir..

Beni aradığında biliyorum ki beni özlediği için veya merak ettiği için aramıyor. Aileden -tüm aileden bahsediyorum benim ablalarım ve kendi kardeşleri de dahil- hiçkimse onunla görüşmüyor sadece ben konuşuyorum. O da işte bazen canı isterse bi hafta her gün arıyo bazen oluyo 3 ay aramıyo.. sırf kendini yalnız hissettiği için beni aradığını biliyorum ve bana manevi anlamda bu kadar zorluk çektiren bi insanı manevi anlamda rahatlatmak bana kendimi enayi gibi hissettiriyo. Zaten telefonda konuşurken de mutlaka bi falso veriyo.. mesele geçenlerde yeğenine saz almış :)):)):):):):)))):) 600 lira verdim ama çok güzel bi saz gelinde çalar dinleriz diyo :):):):))):):))) kafayı yicem

Gerçekten düşüncesiz biriymiş,peki bu beklentilerini kendisine söylediğinde ne diyor?

Gerçekten düşüncesiz biriymiş,peki bu beklentilerini kendisine söylediğinde ne diyor?
Benim de param yok ki diyo. Oysa aldığı emekli maaşı hiç az değil hele bi de tek başına yaşıyo ev kirası vermiyo kendisine gelen su faturası 15 lira falan oluyo doğalgaza veriyo desem adamın yaz ayında da parası yok yani hiç anlayamıyorum. Bunları sorduğumda da e biliyosun sigaram var içkim var diyo.. zıkkım iç diyemiyorsun işte 60 yaşında adam.. ha bi de av partileri var kendisi elit olduğu için devamlı ava gider devamlı tüfek alır..

Belki yakınında ki insanlarda kullanıyor olabilir,çünkü yiğenine 600 liraya saz alan biri çokda uyanık gelmedi bana

Belki yakınında ki insanlarda kullanıyor olabilir,çünkü yiğenine 600 liraya saz alan biri çokda uyanık gelmedi bana
Babamın huyu elaleme iyi görünmektir. İnsanlara bize ev aldığını falan söylüyormuş.. nitekim o 2 bin lirayı da fakire verdiğini söylüyor. Ben babamın ruh halini çözümleyemiyorum kendisi büyük bir psikolojik paradoks.. hatta size bi küçüklük anımı anlatayım. 9-10 yaşlarında babama kalmaya gittim canım kadayıf çekti. Ne kadayıfı şimdi bu sıcakta dedi almadı. Bu arada üst komşusunun da iki kızı vardı kadındağızın eşi vefat etmiş her neyse. bikaç gün sonra çarşıda gezerken üsttekilere kadayıf alalım yazık yetimler yesin dedi bana da alsın diye bekledim almadı.. adam çocukluğumu mahvetti ya

Vicdan değişik bir konu, el bebek gül bebek büyüten ailesine sırtını dönen zerre vicdan yapmayan da var, gıdım ana babalık görmediği halde bir gün kapılarını çalmasa rahat uyuyamayan da var

Bunu en iyi sen bilebilirsin hangi taraftansın

Benim babannem babamı defnettikten sonra canakkaleye gidecektim gidemem heralde artık diyebilmis bir anne,ama babam çamurdan da olsa anam derdi mesela,dedemi 4 sene hastaneye taşıdı cuma namazlarına kucağında götürdü ki dedem bizi ben bebekken evden kovmuş babamı işten çıkardıkları bir dönem,siyasi görüsü nedeniyle de pek sevmezdi babamı ama babam 4 sene divane oldu peşinde,vücudu o kadar yorulmuş kendini o kadar ihmal etmiş ki aort anevrizmasından kaybettik,önce dedem vefat etti 87 gün sonra da babam

Aslında bilmiyorum. İstediğim zaman gayet katı kalpli olabiliyorum ama bunu hep arkadaş çevremde deneyimledim hiç ailemden birine karşı deneyimlemedim. Benim zaten asıl korkum ileride hastalanırsa vs. Ne olacağı. Ki bu da çok uzak bi gelecek değil o kadar sigara ve alkol içiyo ki.Ablamlar hayatta bakmaz son derece haklılar bana çektirdiğin 1000 katını çektirmiş onlara. Bi yanım diyo ki sen aynı durumda olsan o umursamaz bi yanım diyo ki bırak insanlık sende kalsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…