İlerleyen yaş, nasipsizlik, yalnızlık hissi, korkular…

Bu duyguyu bence ara ara yaşıyorum, cümlesi cümlesine hem de. İsyana giriyor mu bilmiyorum ama insanların hayatının akışına otomatik olarak gelen şeyler benim her defasında teğet geçiyor gibi hissediyorum :) Bazı zamanlar bu duruma daha çok içerleyip üzülüyorum bazı zamanlar "amannn yaşıyoruz işte bi şekilde, böylesi benim için daha hayırlı demek ki" cümlesine sığınıp takılmıyorum.
Bir şekilde bu halimizle hayattan keyif alabilmeyi öğrenebilmemiz gerekiyor sanırım. Yalnızlık sevmeyen için zor ama başka çaremizde yok.

Teselliye değil, benzer duyguları paylaştığımı söylemeye geldim. Aynı yaştayız sizinle, 27 yaşında evlendim. Senelerdir çocuk sahibi olucaz diye perisan olduk. Binbir zahmet tedaviyle olduk da. Ama kaybettik üç ay önce bugün. Sınavım hiç bitmedi anlayacaginiz. Bende herseye geç kalmış hissediyorum, yaşadığım kayıp süreci hayata tüm bakışımi derinden sarstı. Dost bildiklerim sözde üzüntülerinden bir telefonu bir baş sağlığını bile çok gördü yeri geldi. Artik bu konuyu sadece eşimle ve terapistimle konuşur hale geldim. Pek çok insana göre şanslı bir aileye doğmuş, iyi eğitimli, hayatı keyifleriyle yaşayan biriyim. Çok mutlu bir evliliğim var binlerce kez şükürler olsun. Ama bu yaşıma dek nerde saçma sapan sey var beni buldu. En olmaz denilen şeyler başıma geldi. Dediğiniz ilk cümleyi 32 senede kaç kez kurdum kendime bilmem. Genel bir mağduriyet ve yorgunluk hissediyorum artık hayata karşı.
Ama yalnız değilsiniz, onu demeye geldim

32 yasinda evdemi kalmis olunuyormus belli ki sirf caninizi yakmak icin soylemis.

Bende 36 yasinda evlendim, 37 yasinda anne oldum. Eski erkek arkadasim 4-5 sene once "ne oldu ya evde mi kaldin hala evlenememissin" demisti. Kendisi 2 kez nisan atti ve hala bekar. Bu erkeklerin az biraz akli kit iste, sozde boyle karsilarindakileri ezdiklerini sanip tatmin oluyorlar.

Evlenmeden once inanilmaz bir mahalle baskisi yasadim her bekar insanin basina geldigi gibi. Cevremde herkes evli, cocuklu. Ben cok sosyaldim ama bana yetisecek bekar arkadaslarim cok cok kisitliydi. Simdi bakiyorum cevremde bekar arkadaslarim artti ve hep bir sosyallesme pesindeler. Bende 8 aylik bebisimle elim böğrümde sosyal medyadan izliyorum.

Hepsinin guzel tarafi oldugu kadar ayri bir zorlugu da var. Bekarken tek basima birkac kez seyahat etmistim mesela suan onun pismanligini yasiyorum. Keske daha fazla tek kalsaydim. Sizin de firsatiniz varsa bol bol gezin. Anın tadini cikarin. Siz degerlisiniz once bunu kabul edin. Huzurlu bir bekarlik, kotu giden bir evlilikten cok daha iyidir.

Hpv taşıyan adamla olmaması aslımda ne kadar değerli olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca bu adamla evlenseydiniz ve sonra gerçek yüzünü görseydiniz asıl o zaman hayat zor olurdu. Bence şu an doğru ve daha kolay olan yoldasınız. Bakış açınızı değiştirip bir de öyle bakın derim kendinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…