İletişim 0

Oncelikle Allah yardimciniz olsun
Simdi yazacagim sey genel sade size degil
Su tlfn karistirmalari lutfzn ama lütfen birakin, bu cok saygisizca bisey
Sahszn ben asla esim tlfnumu karistirsin istemem, cunku kiz arkadasimla ozel bise konusmusumdur yada annemle yada kardeslerim bi derdini yazmistir yani bakmasin karistirmasin arkadas
Karistirmasini istemiyorum diye aldatiyomu oluyorum simdi ben

Kimileri ilahi adalet der kimileri evren ama bir şekilde gercekleşecek onlardan darbe alması yakındır bu şekilde işliyor çünkü...can yoldaşın eşinin kıymetini bilmezsen er gec bu oluyor kuzum. Tespitlerini yapmışsın sorunlarının ne olduğunu biliyorsun karşı taraf bunlara gözünü kapamış belki de umursamıyor bu mutsuzluğu yaşasın titresin kendine gelsin gelmezse de doğru olduğunu düşündüğünü yaparsın. Sizin biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye edebilirim.
yorumunuz çok hafifletti beni neden bilmiyorum. Umarım dediğiniz gibi olur ve hayatının bir noktasında 1 dakika da olsa bana haksızlık ettiğinin farkına varır. Çok isterim bjnu

Oncelikle Allah yardimciniz olsun
Simdi yazacagim sey genel sade size degil
Su tlfn karistirmalari lutfzn ama lütfen birakin, bu cok saygisizca bisey
Sahszn ben asla esim tlfnumu karistirsin istemem, cunku kiz arkadasimla ozel bise konusmusumdur yada annemle yada kardeslerim bi derdini yazmistir yani bakmasin karistirmasin arkadas
Karistirmasini istemiyorum diye aldatiyomu oluyorum simdi ben
gizli bir hayatınız sır gibi bir yaşantınız yoksa eşiniz zaten karıştırmaya gerek duymaz. Ya da siz duymazsınız. Ama bu kadar gizlilik içinde aklınıza eşinizin cinayet işlemiş, tefeciye bulaşmış, başında büyük bir bela var gibi türlü pislikler gelirken "ben şahsen aslaaaaa karıştırmam" demek de ne bileyim... hayatınız hep böyle geçsin hiç gerek duymayın inşallah. 🤎

Evliliklerin genelinde iletişim problemi dönem dönem oluyor malesef. Özellikle çocukların küçük olduğu fiziki olarak daha çok yorulduğumuz zamanlarda. En azından bizim için öyleydi. Tüm gün evdesin, sosyal hayat neredeyse bitmiş doğal olarak bizlerde psikolojik olarak çok sağlıklı değiliz. Yardım bekliyoruz, sürekli iletişimde olduğumuz tek kişi eşlerimiz olduğu için ilgi bekliyoruz. Ama sanırım bu iyiniyetli çabamızı karşı tarafa aktaramıyoruz.

Normal geçmesi gereken konuşmaların çatışmaya dönmesinin en büyük nedeni sen dilini kullanmamız bence. "Sen" diye başlayan cümlelerimiz suçlama ve yargılama içeriyor çünkü. Doğal olarak karşı taraf gardını alarak başlıyor konuşmaya. Ama tam tersi ben dili ile karşında ki insanın direkt vicdanına ve yüreğine ulaşıyorsun, yargılamadan, suçlamadan sadece kendi duygu ve düşüncelerini aktarıyorsun. Konu tartışmaya evrilmeden sorgulatabiliyorsun. Bir insana yanlış giden bir şeyi düzelttirmek için de sorgulatmak gerekiyor zaten. Sırf kadın çok konuşmasın, şikayet etmesin diye yapılan davranışlar sahtedir, o yüzden kalıcı da değildir.

Ben ciddi ve çözmem gereken konularda bu yöntem ile daha sağlıklı iletişim kurabildim. Ergenlerle iletişim ile ilgili bir seminerde pedagog bahsetmişti bu konudan, eşlerinize de uygulayın demişti. Ajitasyon yapmakla ben dilini karıştırmamakta önemli tabi.

Bunun dışında beklemek yerine harekete geçtim. Misal baş başa dışarı çıkmıyoruz diye söylenmek yerine, sinema biletini alıp, çocuklara bir kaç saatlik yer bulup dışarı çıkmamıza imkan yarattım. Özel bir gün için uçak bileti aldım, otel ayarladım sürpriz gibi gösterip baş başa tatile çıktım. En azından senede bir yaptım bunu. Sahilde ki cafeye götüremediğim adam şimdi aile dostlarımıza öneriyor hatta kendisi hafta sonu kaçamakları talep etmeye başladı.

Abisi ve eş ailesi ile ilgili konulara hiç girmedim çünkü aslında sorun onlar değil bence. Eşinle her şey güllük gülüstanlık, iletişim olması gerektiği gibi olsaydı bunlar gözüne batmayacaktı çünkü.
karşımda sen diye değil ben ya da komşum diye bile bahsedecek birisi yok aslında benim. Sizin iyi niyetinize karşılık veren bir eşiniz varmış çok şanslısınız... benim kaderime de bu düştü diyelim. İyi niyetim artık doldu. Ben ben desem de beni duymuyor artık...

gizli bir hayatınız sır gibi bir yaşantınız yoksa eşiniz zaten karıştırmaya gerek duymaz. Ya da siz duymazsınız. Ama bu kadar gizlilik içinde aklınıza eşinizin cinayet işlemiş, tefeciye bulaşmış, başında büyük bir bela var gibi türlü pislikler gelirken "ben şahsen aslaaaaa karıştırmam" demek de ne bileyim... hayatınız hep böyle geçsin hiç gerek duymayın inşallah. 🤎
Sizin soylediginiz yerden bakmadim aklima gelmedi sizde haklisiniz
Normal sartlerde karistirmaya karsiyim yani :) boylesi daha iyi oldu sanirim
Tesekkur ederim ❤️

Yorgunlugunu okdar cok hissettimki.
Benzer seyler yasadim
Degersizlik hissi, insani bi hevesle kurdugu yuvasindan sogutuyo, cok iyi bilirim.
Allah yardimcin olsun

Konu sahibi ne yaptınız, bir gelişme var mı, konuştunuz mu eşinizle?

merhaba herkese. Sizi merakta bıraktım kusura bakmayın. 💕 şöyle bir gelişme var. Ben konuyu açmayı düşünmüyorum. Kararımı verdiğim için önce çocuğumu almak istiyorum. Ve mal paylaşımı ne şekilde oluyor onları araştırıyorum.

evlendiğimizde sevgili kayınvalidem kendine göre her şşeyn pazar malu şeklinde olanından almıştı. Zaman içerisinde ben çalışmadığım için annem tekrar kendi isteğimle göre dizdi evimi Allah razı olsun. Bu süre zarfında eşyalarımın bile tadını çıkartamadan sorunlar başladı. Şimdi onları ve verilen onca emeği bırakıp çıkmak istemiyorum. O nedenle araştırıyorum. Netleşince direkt bitirmek istediğimi, gelirse anlaşmalı gelmezse çekişmeli açacağımı söyleyeceğim. Ötesi yok gibi şu an için.

Konuya gelişmeleri aktaracağım mutlaka. Çokça öperim 💛

Yorgunlugunu okdar cok hissettimki.
Benzer seyler yasadim
Degersizlik hissi, insani bi hevesle kurdugu yuvasindan sogutuyo, cok iyi bilirim.
Allah yardimcin olsun
keşke sadece ondan soğusaydım çok sevinecektim buna. Ben hayattan soğudum. Sinir sistemim altüst oldu. Daha şimdi çocuğuma bir şey dedim annem suratıma baktı müdahale etti. Anneme bağırdım. Ben ister miyim ev ev üstünde olsun. Herkesin kendi yuvası kendi çocuk yetiştirmesi. Kendi bakımı. Annem ne kadar mükemmel de olsa çatışacağız çatışıyoruz.

Bu hayatı bana reva görüp, bu kadar yoktan yere beni mahveden biri işte. Kendi evimde kendi yuvamda olsam ne annem bana müdahale edecek ne de çocuğum 5 kişinin farklı tavırlarından kafası karışacak. Benim hayır dediğime evet deniyor. Neden? Çünkü böyle olmasını eşim istedi. Ben bundan sonraki hayatımda da çok mutlu olacağımı düşünmüyorum. Ama kendi annem babam olduğu için el adamının ettikleri kadar koymayacağını da kestirebiliyorum.

Yanlış bir seçimin bedelini belki ömür boyu yaşayacağım ama onunla daha çok yanlış yapmayacağım. Geçirilen bir gün bile hata artık.
Dilerim sonraki hayatım daha az yaralar...

keşke sadece ondan soğusaydım çok sevinecektim buna. Ben hayattan soğudum. Sinir sistemim altüst oldu. Daha şimdi çocuğuma bir şey dedim annem suratıma baktı müdahale etti. Anneme bağırdım. Ben ister miyim ev ev üstünde olsun. Herkesin kendi yuvası kendi çocuk yetiştirmesi. Kendi bakımı. Annem ne kadar mükemmel de olsa çatışacağız çatışıyoruz.

Bu hayatı bana reva görüp, bu kadar yoktan yere beni mahveden biri işte. Kendi evimde kendi yuvamda olsam ne annem bana müdahale edecek ne de çocuğum 5 kişinin farklı tavırlarından kafası karışacak. Benim hayır dediğime evet deniyor. Neden? Çünkü böyle olmasını eşim istedi. Ben bundan sonraki hayatımda da çok mutlu olacağımı düşünmüyorum. Ama kendi annem babam olduğu için el adamının ettikleri kadar koymayacağını da kestirebiliyorum.

Yanlış bir seçimin bedelini belki ömür boyu yaşayacağım ama onunla daha çok yanlış yapmayacağım. Geçirilen bir gün bile hata artık.
Dilerim sonraki hayatım daha az yaralar...
En son yazdigin cumle cok ice dokunur cinsden.
Daha az yaraladigi zamanlarda, oluyo icin icin kanattigi zamanlarda..
Ayrilik zor ama boyle degersiz hissettigin biyerde kalmak bence dahada zor.
Insani hayata küstürüyolar
Maalesef....

En son yazdigin cumle cok ice dokunur cinsden.
Daha az yaraladigi zamanlarda, oluyo icin icin kanattigi zamanlarda..
Ayrilik zor ama boyle degersiz hissettigin biyerde kalmak bence dahada zor.
Insani hayata küstürüyolar
Maalesef....
evettttt beklenen konuşma yapıldı. Çocuk sende kalsın ev bende dedi 😅 ben buyum 1 ay sonra tekrar gelip sen gizlisin diyeceksin ben değişmem. Otur düşün ama anlaşmalıya varım dedi. Pşman olursam sadece çocuğun hayatı için olurum dedi. Şimdi nasıl yapalım mahkemeye kadar ben gideyim mi dedi 😃😃😃 çok kolay oldu çünkü zaten hazırmışşşş ben şok. Biraz şok biraz neden bekledin keşke sen teklif etseydin sitemi derken konu kapandı. Dava anlaşmalı açılacak. Ama ev konusunda ona bırakacağım bir durum yok. En azından bir miktar nafaka harici para talep edeceğim.

ben böyleyim beni böyle kabul et. 1 ay sonra tekrar konuyu açacaksan şimdi bitsin dedi 🤣 sabah da yüzüme bakmadan çıktı gitti. Eeeeh be adamım sen niye bitirmedin o zaman böyle uzattık kalp kırdık surat çektik yaaaaaaaaa!!!

evettttt beklenen konuşma yapıldı. Çocuk sende kalsın ev bende dedi 😅 ben buyum 1 ay sonra tekrar gelip sen gizlisin diyeceksin ben değişmem. Otur düşün ama anlaşmalıya varım dedi. Pşman olursam sadece çocuğun hayatı için olurum dedi. Şimdi nasıl yapalım mahkemeye kadar ben gideyim mi dedi 😃😃😃 çok kolay oldu çünkü zaten hazırmışşşş ben şok. Biraz şok biraz neden bekledin keşke sen teklif etseydin sitemi derken konu kapandı. Dava anlaşmalı açılacak. Ama ev konusunda ona bırakacağım bir durum yok. En azından bir miktar nafaka harici para talep edeceğim.

ben böyleyim beni böyle kabul et. 1 ay sonra tekrar konuyu açacaksan şimdi bitsin dedi 🤣 sabah da yüzüme bakmadan çıktı gitti. Eeeeh be adamım sen niye bitirmedin o zaman böyle uzattık kalp kırdık surat çektik yaaaaaaaaa!!!
Çocuk sende kalsın ev bende! Ne kadar doğru bir karar verdiğinizin kanıtı bu cümle. Umarım çok mutlu olursunuz yeni hayatınızda.

Pislik köpek, gerçekten bişeyler çeviriyormuş. Haklarınızı dibine kadar alın lütfen.

Yazdıklarını okudum, siz sağlıklı düşünebilen, olgun, akıllı bir bireysiniz. Evet, teklifinizin hemen üzerine atlaması çok üzücüdür sizin için şu an. Dün de mi hazırdı, hiç mi sevmedi diye sorgular insan... ama inanın bu aslında sizin için en hayırlısı; ayak diretse, vicdan yaptırsa süreç sizin için çok daha zor olurdu. Ne sorun çözülürdü ne de yeniden mutlu olabilmek için bir ihtimal doğardı. Yıllar böyle anlamsız geçerdi.

Bakın ben yanlız yaşıyorum, ama gayet mutlu bir insanım. Her yeni gün yeni bir umut, ama hayatımda birisi olsa ve beni yok saysa o hayat zindan gibi olurdu. Sürekli hayal kırıklığı ve değersizleştirilme hisseder insan. Bu sefer farkında olmadan kendini değerini sorgulamaya başlarsın. Siz önünüze bakın evladınızla. Rahmetin bir sürü farklı formu var. Yine mutlu olacağınıza inanıyorum ben. Sizi hakkeden insanlar girsin hayatınıza. Eş kişisi de kendi hakkettiğini bulacaktır.

Buraya yazıyorum, boşandıktan bir süre sonra kapanızda yatacak bu adam. Demedi demeyin.

Surya bak yaaaa
Hic kimsede yasanmislik, sevgi, deger ifadeleri kalmamis.
Onca zamanini veriyosun bi cirpida ayrilalim demeyle bitiriyolar . Insan gercekden kiriliyo. Hicmi cabalayalim demez duzelim demez diye.
Ayrilmaya niyeti varmis belli.
Ama dogru tarafida var "degismez"
Ev bnde kalsin cocuk sendemiiiiiii sakami bu. Bu nasil uslup cocukla evi bir arada tutmak. Yazik vallahi yazik

Back
X