İlgisiz kayınaile 🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet buradaki konuları okuyorum ve İnanın şükrediyorum 🙏

Sizin konularınızı okuyup şükredenler de var haberiniz olsun.

Eşinizden burada anlattığınız tarzda bir ilgi gördüğünüzü hiç sanmıyorum. Eşinden yeterli saygıyı sevgiyi gören insan durup durup ailesine sarmaz, onlardan ilgi dilenmez. Size kötü bir şey yaptıkları da yok çünkü.

Anlattıklarınız görüşmemek için komik ve anlamsız sebepler.

Ay konu sahibi resmen hayalimi yasiyorsun , hala sikayet ediyorsun. Ben bu gelinlerdeki kaynana duskunlugunu de anlamiyorm. Kendi aileniz yok mu, niye illa karsi taraftan ilgi sevgi bekliyorsunuz? Benim kaynananda oglu calisiyor diye surekli beni ariyor, canımı sıkıyor, darliyor. Keske aramasa, keske muhatap olmasak. Ne cok isterdim

Merhaba hanımlar Sizler de bu tarz sıkıntılar yaşadınız mı Hamileyim eşimle çok iyiyiz şükür ama annesi uzaktalar 2 ayda bi arar aradığında sürekli ekonominin kötülüğünden hayat pahalılığından bahseder ki onlardan beklentim asla yok hamileliğimle ilgili yüzeysel geçiştirir..Eşime karşı beni çok önemsiyormuş gibi sorular sorar ondan bilgi almaya çalışır onu davet eder gelin diye ama beni aradığında davet kesinlikle etmez bi yabancı gibi konuşmalar ekonomi hayat pahalılığı biz yalnızlığa alıştık gibi laf sokucu iğneleyici konuşmalarla telefonu kapatır ama asla duasını da eksik etmez eşime karşı çok farklı ilgiliymiş gibi eşimde bu duruma şaşırmaya başladı sitemlerini anneme ilet diyor 🙁kadına beni neden davet etmiyorsunuz gel demiyorsunuz diye ben sormalıymışım annesinin kızı gibiymişim güya 😟hamileyim 25.haftadayım eşim beni o onların olduğu şehire götürmek istiyor gel gidelim diye ben gitmek istemiyorum tabi çünkü davet edilmiyorum onlar yüzünden çok problem yaşadık daha önce bu duruma çok üzülüyor bi kızımız olucak inşallah o çok mutlu ama ben o aileyle bi araya gelmek istemiyorum..Tek gidebilirsin dediğimde de yalnız nasıl gideyim kafasında..Ben ne yapmalıyım bilemiyorum ilk torunu olacak insanların ama sıfır heyecan sürekli hastalıklarından ekonomiden bahseden bi kayınvalide eşimde sen ona bir ilgili ol ben sana 100 ilgili olurum kafasında bildiğiniz yalvarıyor...kayınvalide sürekli acındırma manipülasyon madem öyle yalnızlık çekiyordun( eşi var )niye evlendirdin oğlunu be kadın ?
Hiç üzülme boşver ilgilenmesini benim kayınaile bebeğim olduğunda bir yaşına gelecek 10 parmağı geçmez gördükleri.. Hele halaları 2 kez gördü uzakmıyız hayır yakın otururuz ama ben gelmem onlarda gelmez eşim knedi diyor boşver onlarla samimi olma sonra çok üzülürsün diyor... Diyeceğim o ki kimseyi kafaya takma... Bana gelecekleri zaman eşimi arayıp biz yoldayız 10 dakikaya oradayız derler... Bişey olsa onu ararlar bende söyledim beni arayın oğlunuz çalışan biri ben evdeyim müsait olurum olmam dedim resti çektim sen de öyle yap

Kimseden beklentim yok gelinle telefonda gebelik hakkında konuşulması gerekirken ekonomi konuşan bi kayınvalide ah savunan üyeler fazlasıyla komiksiniz eşimde farkında siz hala kayınvalideyi savunun 😂

Gebelik hakkında ne konuşacaksınız mesela? Bir gebelik sağlıklı sorunsuz ilerliyorsa üzerine konuşacak ne olabilir yani?

Kadın tavsiye verse onu da dinlemezsiniz. 40 yıl öncenin gebelik süreci ve çocuk yetiştirme ve besleme mantığı şimdikinden çok farklı zaten.
Ee derdiniz ne o zaman?
"Öf 70 yaşındaki kayınvalidem de çok cahil, bana şunu yap bunu yap diyor, dünyadan haberi yok ihihi" şeklinde dedikodu yapabileceğiniz malzeme vermiyor diye bu kadar bozuluyorsunuz bence. Yoksa insan sevmediği, görmemek için saçma sapan bahaneler yarattığı biriyle neden gebelik sevinci ya da tavsiyeleri konuşmak istesin?

Burda çoğu kişinin yaşamadığı kadar güzel bi evliliğin var eşimle birbirimizi seviyoruz o hatalarından çoktan ders aldı ayrıca şiddet görmedim sıkıntılar yaşadık geçti gitti şuanda fazlasıyla toparlamaya çalışan bi eşim var konuyu farklı yerlere saptırıp geçmişte yaşamayın bence

Kimseden beklentim yok gelinle telefonda gebelik hakkında konuşulması gerekirken ekonomi konuşan bi kayınvalide ah savunan üyeler fazlasıyla komiksiniz eşimde farkında siz hala kayınvalideyi savunun 😂

eşiniz toparlamaya çalışıyorda siz niye dağıtmaya çalışıyorsunuz?
eski konunuzada yazmışım ama değişen birşey olmamış hala kayınaile ile evli gibi davranıyorsunuz.
yok kp aramadı. niye arasın mesela
yok kv ekonomi konuştu.

Şaka mısınız ya ,derdiniz yok dert arıyorsunuz .Aramasin işte ,tobe tobe ,bir yaşıma daha girdim.Ne yapmasını istiyorsun hamilesin diye her gün seni arayıp sorsun mu ya da seni mi yağlasın.Kadın kendi oğlunu ariyor iste ,dertsiz basina dert istiyorsun bence.Hayatimda en son dert edeceğim sey ,eşimin ailesinin ilgisizliği olur herhalde🤣

Gereksiz beklenti sadece sizi üzer. Kadın hamileliğinizin nesini sorsun ki? Belki onlar da böyle şeyleri konuşmak ayıp geliyordur. Bende hamileyken çok sorulmasından haz etmiyorum mesela ama benim kv dem çocuğu ne zaman yaptığımıza kadar soruyor.

Öyle kimse yaşattığını yaşamadan ölmez eğer iyi niyetle yaklaşmış olsa insanoğlu elbet bi karşılığını bulur diye düşünüyorum 🙏
Ahahah ilahi çok komiksiniz gerçekten.
Şu insanlardaki tek tip düşünce yapısına hayranım böylece kendilerine göre hep haklı ve mükemmel oluyorlar.

Aaaaaaaaa yukarıdaki mesaji ,sizi hatırlamadan yazmıştım. Siz bu kafayla o çocuğu şiddetin icinde bırakıp, sonra da boşanacaksınız.Yahu bu kadınlar niye evlenince eş ailesinden durmadan beklentiye giriyor.Her şeyi istersiniz sonra onlarda sizden hakli olarak gelinlik isteyince kıyameti koparirsiniz.Hem pastam dursun hem karnım doysun.Es ailesi size her şeyi yapsın ama siz modern evlilik çatısında asla gelinlik yapmayın.Kadinin sizin borclarinizdan beli egrilmişti ,zavali kadin ,tabiki borçtan baska, paradan başka bir şey diyemez.Kadinda hal mi kalmış.Size söylüyorum evliliğinizin devam etme ihtimali çok ama çok zayif

İlgisizliğin derecesi ne? Her gün arayıp sorsunlar mı? Aman kızım canın bir şey istiyorsa atlar uçağa getirirz falan mı desinler. Mesafe var arada işte ne güzel. Şimdi çıkıp doğum için gelip bebek iki üç aylık olana kadar kalsınlar ister misiniz? Hamilesiniz diye gelip sizi tahtta mı taşısınlar. Herkes kendi evinde kendi ailesiyle meşgul olsun. Anneniz tamam destek oluyormuş size sağolsun ama her şeyi benim annem yapıyor a getirmeyin lafı.

Eşiniz onun oğlu tabi ki sizinle olduğundan farklı konuşacaklar. Ben şikayetlerinizi anlamadım açıkçası. Kendi annenizle eşinizin annesini kıyaslamayın benimki yapıyor senin annen yapmıyor diye. Ben 16 senelik evliyim, kayınvalidem mesela
bazı şeyleri benim aldığımı bildiği halde oğluna teşekkür eder. Türkiye'ye geleceğimiz zaman eşime söyler bana şunu şunu getirimisin diye. Eşim o an unutur gider söylediğini, unutmasa bile ne alacağını hatırlamaz. Ama ben biliyorum kullandığı cilt bakım kremlerini. Ben alırım, hatta belki bir sene daha gelmeyiz diye ikişer set alırım. Gelince eşime veririm bak annenin istediği kremler bunlar diye. Eşim götürür annesine verir o da oğluna teşekkür eder. Bunu, benden bir şey istemeye utandığı için yaptığını farkettim ve hiç bozuntuya vermiyorum.

Eşinizin de sizin annenizden şikayetçi olduğu şeyler olabilir. Siz adama sitem edin, o da gitsin ailesine sitem etsin hepinizin huzuru kaçsın. Eski konularınızı da eklemişler buraya. Bana öyle geliyor ki çok söylenen her şeyi mesele yapan birisiniz. Yok ben istenmediğim yere gitmem yok beni davet etmiyorlar falan. Ben gidilecekse eşimle giderim bir kaç gün kalır dönerim mesele yapmam. Ha farzedin ki istenmiyorum, mesafeli dururum. Toplamaya temizlemeye yardım ederim sohbet etmezlerse de etmem. Eşim kendi görür kendi şahit olur. Ya aramız düzelir ben de gitmeye devam ederim ya da düzelmez hep böyle davranacaklarsa gitmem. Ama bunu daha gitmeden etmeden böyle mesele haline getirmem siz de getirmeyin. Belki onların yapısı böyle samimiyet kuramıyorlar birisiyle.

Ne diye eşinize habire söyleniyorsunuz annesini şikayet ediyorsunuz? Eşinizle tartışmaları neticesinde sizi aramaya başlamaları ne kadar içten olur ki?
Benim düşünemediklerimi yazmışsınız böyle konularda soğukkanlı olmak gerekir aslında haklısınız 👏

Bu kadar iddialı konuşmayın, kimsenin evliliğini bilemezsiniz. Ben ne eşimle ne de eşimin ailesiyle böyle altın alın çeyrek verin konularına girmedim. Şu kadar gram altın alınacak bana lafını yapamam kendime yediremem. İsterlerse, durumları da iyiyse tabi alsınlar taksınlar sonuçta bir yatırım aracı. Çalışıyordum alabileceğimi aldım alamadıklarımı da eşimle beraber aldık.

Niye telefonda gebelik konuşulması gereksin? Bakın buna bile siz karar veriyorsunuz. Hoşunuza gitmeyen şeyler konuşuluyorsa duymazdan gelin yuvarlak cevap verin. Eski insanlara göre gayet sıradan bir şey bu gebelik meselesi. Hamile olduklarını anlar 9 ay sonra da ebeyle veya şanslılarsa hastanede doğururlarmış. Ne doktor kontrolü ne ultrason falan.
Geçmişte altın tartışmaları olmuş acaba siz ne laflar ettiniz karşı tarafa? Bakın burada bile çemkirmeye başladınız bence de geçimsiz birisiniz. Kayınvalidenin savunulduğu ender konulardan biri sizinki. Gelinlerin neredeyse tamamı eş ailesinin evliliklerine karışmasından, devamlı gelip kalmalarından şikayetçi. Sizde ikisi de yok ve hala söyleniyorsunuz. Eşinizle mutlu olmak istiyorsanız ailesiyle ilgili beklentilerinizi en aza indirin ya da tamamen kesin. Gelirlerse gelsinler arayacaklarsa arasınlar soracaklarsa da kendi iradeleriyle sorsunlar müdahalelerde bulunmayın. Bebek doğunca da gelip bakmadılar ilgilenmediler dersiniz bu beklentiyle.
Beklentim yok bana kalsa hiç görüşmemek yapmacık buluyorum bunu eşime de belirtiyorum ben aramıyorum beklemiyorum aramalarını arayıp çağrı atanlar onlar ...Bebek doğunca da sürekli gelmek isterler mi diye tedirgin oluyorum!!benim ailem yakın çevrem eşim bana yeterli ben onların eksikliklerini hissetmiyorum sürekli kendilerini hatırlatan onlar..Benimle ilgili tüm detayı oğluna soran da kayınvalide...bunlar beni rahatsız ediyor onları bi aile olarak görmüyorum...bana bu konuda yorum yapın sürekli altın ekonomi kayınvalidenin belinin bükülmesi falan değil..Eşime sürekli hala biz ne yapalım diye soruyorlar ben onların bi çöpünü dahi istemiyorum kocam benim karşımda mahçup bunu kendisi belirtiyor ...

Geçim sıkıntısını herkes yaşıyor ben de kiradayım oturup ona dert mi yanayım onların evi var en azından ..kimseden beklentim yok mümkünse hiç gelmesinler bu şekilde huzurluyum 😂Doğuma falan da beklemiyorum ayrıca eşim huzuru bende bulmasa yanımda olmaz 🙏
Ay yok kadin sana evini de versin ,yok artık gerçekten!Onu bile dert etmişsin. Sen de inanılmaz bir terledilme korkusu oluşmuş çünkü adam bunu açıkça soyledi ,umrumda değilsin bitti dedi.Bunu yadsimak icin iki lafın birinde cok iyiyim diyorsun.Kusura bakma da esinin umrunda bile değilsin, cocuk icin geri adım attı.Adama ilaci da aldırdın, algıları kapandi.Benim esim bana bir kere boşanmak istiyorum desin ,sana yaptığı muameleyi yapsın, o iş biter.Aslinda boşanmak istemekte de haklıydı esin ama ne yapsin ki çocuk icin döndü adam.

Ay yok kadin sana evini de versin ,yok artık gerçekten!Onu bile dert etmişsin. Sen de inanılmaz bir terledilme korkusu oluşmuş çünkü adam bunu açıkça soyledi ,umrumda değilsin bitti dedi.Bunu yadsimak icin iki lafın birinde cok iyiyim diyorsun.Kusura bakma da esinin umrunda bile değilsin, cocuk icin geri adım attı.Adama ilaci da aldırdın, algıları kapandi.Benim esim bana bir kere boşanmak istiyorum desin ,sana yaptığı muameleyi yapsın, o iş biter.Aslinda boşanmak istemekte de haklıydı esin ama ne yapsin ki çocuk icin döndü adam.
Çocuk için dönen adam 2. Çocuğu da istiyor sürekli ilgili sevgi dolu 😍ideal koca kolay kolay kimsenin bulamadığı 🙏 ay burası kendi söylediklerine inanan savunan üyelerle dolu 😁

Şaka mısınız ya ,derdiniz yok dert arıyorsunuz .Aramasin işte ,tobe tobe ,bir yaşıma daha girdim.Ne yapmasını istiyorsun hamilesin diye her gün seni arayıp sorsun mu ya da seni mi yağlasın.Kadın kendi oğlunu ariyor iste ,dertsiz basina dert istiyorsun bence.Hayatimda en son dert edeceğim sey ,eşimin ailesinin ilgisizliği olur herhalde🤣
Çok şükür derdim yok keşke hiç aramasalar boşuna dertleniyorum

Çocuk için dönen adam 2. Çocuğu da istiyor sürekli ilgili sevgi dolu 😍ideal koca kolay kolay kimsenin bulamadığı 🙏 ay burası kendi söylediklerine inanan savunan üyelerle dolu 😁
Göreceğiz, hatırlarsın beni🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X