İlgisiz kayınaile 🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni mümkünse aramasınlar diyorum ne ilgisi aradıklarında paradan ekonomiden bahseden bi kayınvalide istemiyorum ben eşimle gayet huzur dolu bi yuvanın içindeyim umarım buradaki arkadaşlar da evinde mutlu ve huzurlu olur 🙏
Sen de karar ver ayol, bi istiyorsun bi istemiyorsun.

Merhaba hanımlar Sizler de bu tarz sıkıntılar yaşadınız mı Hamileyim eşimle çok iyiyiz şükür ama annesi uzaktalar 2 ayda bi arar aradığında sürekli ekonominin kötülüğünden hayat pahalılığından bahseder ki onlardan beklentim asla yok hamileliğimle ilgili yüzeysel geçiştirir..Eşime karşı beni çok önemsiyormuş gibi sorular sorar ondan bilgi almaya çalışır onu davet eder gelin diye ama beni aradığında davet kesinlikle etmez bi yabancı gibi konuşmalar ekonomi hayat pahalılığı biz yalnızlığa alıştık gibi laf sokucu iğneleyici konuşmalarla telefonu kapatır ama asla duasını da eksik etmez eşime karşı çok farklı ilgiliymiş gibi eşimde bu duruma şaşırmaya başladı sitemlerini anneme ilet diyor 🙁kadına beni neden davet etmiyorsunuz gel demiyorsunuz diye ben sormalıymışım annesinin kızı gibiymişim güya 😟hamileyim 25.haftadayım eşim beni o onların olduğu şehire götürmek istiyor gel gidelim diye ben gitmek istemiyorum tabi çünkü davet edilmiyorum onlar yüzünden çok problem yaşadık daha önce bu duruma çok üzülüyor bi kızımız olucak inşallah o çok mutlu ama ben o aileyle bi araya gelmek istemiyorum..Tek gidebilirsin dediğimde de yalnız nasıl gideyim kafasında..Ben ne yapmalıyım bilemiyorum ilk torunu olacak insanların ama sıfır heyecan sürekli hastalıklarından ekonomiden bahseden bi kayınvalide eşimde sen ona bir ilgili ol ben sana 100 ilgili olurum kafasında bildiğiniz yalvarıyor...kayınvalide sürekli acındırma manipülasyon madem öyle yalnızlık çekiyordun( eşi var )niye evlendirdin oğlunu be kadın ?
Valla biz de kimi arasak ekonomi ve politika konuşuyoruz zaten bu devirde bunları konuşmayan da ne bileyim :işsiz: :işsiz:

Evet ya cam çerçeve kırmalı müthiş bir evlilik. Eşinizi 40 yaşında diye , bu zamana kadar bişey yapamamış diye küçümsüyordunuz ,kendinizi ona fazla buluyordunuz en son. Müko evlilik. Şöyle sevilmedik hayatta vay canına.
Şu kadar sevilsek yeterdi bee🤣

Geline para basmadığı surece kaynana bir hiç, ondan sonra neden ilgilenmiyorlar. Ha bir de geline para basmamiz lazımmış tahin, sonra alırlar oğlumuzu elimizden yalnız kalırızzjdjdjdjdj ay delirdim

Para basmadılar deyip küçümsediği de 10 bilezik. "Elimizde yok deyip 10 bilezik taktılar ama şimdi ilgilenmiyorlar" diyordu eski konusunda.
"10 bileziği görünce para akacak sandım, akmayınca kalakaldım" diyor yani.
İlgi=para
Kadıncağız yakasını kaptırmamak için iki ayda bir arıyor, yine de kurtulamıyor.

Para basmadılar deyip küçümsediği de 10 bilezik. "Elimizde yok deyip 10 bilezik taktılar ama şimdi ilgilenmiyorlar" diyordu eski konusunda.
İlgi=para
Kadın buraya yazılan çeyrek beklentisinin kokusunu aldıgı için ekonominin ne kadar kötü oldugundan bahsediyordur bence :D

İlgi=para

Yazık, kadın da ondan ekonomiden dem vuruyor "Daha bi şey beklemesin bizden" diye, halini anlatıyor demek. Gelin de "Ekonomi ne yağ bebeği sormuyolla" derken herhalde "Arabası, yatağı, odası bizden, seçin beğenin alın" demesini bekliyor kvnin.

Evlerden ırak.
Napsın kayın aile, olmayınca? Olanı da oğullarına sıvamışlar sanırım düğün, borç ödemeler hepsini... Canını da versin kv, yedek can olsun geline.

bu lafi da bu ara forumda cok gormeye basladim. aklinizi basiniza alin bence bunu konusanlarin bilincaltinda igrenc ensest iliskilerin temeli oldugunu dusunuyorum. bir insan oglunu seviyor, ustune dusuyor diye hemen kocasi gibi goruyor denmez biraz edep.
Bu durum gerçekten var, oğullarını kocaları gibi görenler. Bu patolojik bir vaka zaten, cinsellik anlamında değil, annenin oğluna sağlıksız bağlanmasını anlatan bir tabir. Ama gerçek bir vaka ile karşılaşmadığı halde bunu ağzına alabiliyor konu sahibi, öyle bir vaka ile karşı karşıya olsaydı dünyanın kaç bucak olduğunu görürdü.

Bizim ailede gelinlerle çok ilgilenirler üzerine düşerler yardımcı olurlar evlerine davet ederler geldiklerinde hizmet beklemez hizmet eder annelerimiz biz böyle gördük...ama her aile bir olmuyor tabi bazı insanlar soğuk mesafeli eşimde annesinin soğuk olduğunun farkında ...Annemle daha yakın daha samimi eşim...Farklılıklar var Aileler arasında burda tüm detayları anlatmıyorum gerçi neyse ben zaten bebeğime odaklandım onlarda otursun evlerinde sakin sakin gitmek gerekirse gidilir ama mesafe başka yolu yok..
Bak bu beklentiler çok yuksek işte sana karışmıyorsa para istemiyorsa evinin içine karışmıyorsa gelinler genellikle başka birşey istemez

Burada bazen eleştiriler sert gelebilir sana konu sahibi ama emin ol öyle değişik örnekler var ki senin eşinin annesi çok normal kalıyor bu sebeple bence dikkate al derim yorumları.
Sadece bir eşle mutluluk çok zor hatta imkansız tabi ki sürekli iç içe olma ama onlar eşinin ailesi olduğu için bence bu kadar uzak ve ön yargılı olma. Ne olursa olsun karnındaki onunlarin da torunu olacak bir şekilde ortak noktanız artacak biraz daha pozitif yaklaşsan sende daha huzurlu olursun emin ol .

İlgi=para
İşi gücü mesleği olan kadınların altın diye kayın aileye yüklenmesi cok cringe geliyor. Zaten eşşek olmayan sade bir taki seti takar gelinine, o da hediyedir , istenmeden yapılır. Imkani olduğu halde eli burnunda gelirlerse düğüne, onların görgü problemidir. 10 bileziği bulmuş şu zamanda daha ne istiyor ki. Zengin koca bulsaymış madem.

Yazık, kadın da ondan ekonomiden dem vuruyor "Daha bi şey beklemesin bizden" diye, halini anlatıyor demek. Gelin de "Ekonomi ne yağ bebeği sormuyolla" derken herhalde "Arabası, yatağı, odası bizden, seçin beğenin alın" demesini bekliyor kvnin.

Evlerden ırak.
Napsın kayın aile, olmayınca? Olanı da oğullarına sıvamışlar sanırım düğün, borç ödemeler hepsini... Canını da versin kv, yedek can olsun geline.

İşine gelince çok geleneksel olan, "erkek evlat evlendiriyorlar, tabii ki yapacaklar" diyen konu sahibi bütün gelenekselliğine rağmen bebek odasını erkek tarafı yapıyor sanıyordu. Oradan bi hayal kırıklığı yaşadı zaten. "Bari çeyrek olsun" dedi ama o da hayal kırıklığı.
Kadın canını verse ona da yok demez yani.

Bu durum gerçekten var, oğullarını kocaları gibi görenler. Bu patolojik bir vaka zaten, cinsellik anlamında değil, annenin oğluna sağlıksız bağlanmasını anlatan bir tabir. Ama gerçek bir vaka ile karşılaşmadığı halde bunu ağzına alabiliyor konu sahibi, öyle bir vaka ile karşı karşıya olsaydı dünyanın kaç bucak olduğunu görürdü.
bilmiyorum ya bu lafi cok kolay konusabiliyorlar benim canim sikiliyor acikcasi. koca ve evlat niye karistirilsin birbirine? hani seyi anliyorum evin butun ihtiyaclarini oglunun gormesini isteyen, kendi evindeki butun sorumlulugu ogluna yukleyen kayinvalidelere falan soylenebilir de bu diyor ki oglunu kocasindan cok seviyor, oglunu kocasi gibi goruyor. 😂 saf kotuluk ve art niyet iste.

Burada bazen eleştiriler sert gelebilir sana konu sahibi ama emin ol öyle değişik örnekler var ki senin eşinin annesi çok normal kalıyor bu sebeple bence dikkate al derim yorumları.
Sadece bir eşle mutluluk çok zor hatta imkansız tabi ki sürekli iç içe olma ama onlar eşinin ailesi olduğu için bence bu kadar uzak ve ön yargılı olma. Ne olursa olsun karnındaki onunlarin da torunu olacak bir şekilde ortak noktanız artacak biraz daha pozitif yaklaşsan sende daha huzurlu olursun emin ol .
Buradakiler eleştirmiyor ki eğleniyor kendilerince😂 sadece çok şükür uzaktalar evet bana karışan görüşen evime gelen yok bazı şeyleri mesele etmemeli eşimle mutluyum çok şükürrr🙏😁insan sevemedi mi sevemiyor işte eşin hatrına idare etmeye çalışıcam☺️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X