Bu anlattiklarin bende kişilik bozukluğunu animsatti. Ismini hatırlamıyorum suan x kisikik bozukkugu diyeyim. Bu tarz kisilik bozuklukları çocukluk yaslarindan gelen bir travma ya da istismar vs. Tarzi şeylerden olduğunu biliyorum. Belki cok küçükken hatirlamayacagin zamanlarda alelade bir olay seni sarsmis olabilir. Zaten insanin karakteride boyle oluşur. Bunu kabullenmelisinn. Eşine ben sana boyle yapıyorum ama bundan dolayi seni kirdigimi biliyorum ama seni kirdigim icin bende kiriliyorum. Beni her ne yaparsam affet ve benimle birlikte bir çözüm arayisina gir. Beraber evlilik terapistine gidelim orada elbet bir çözüm buluruz ve daha da mutlu oluruz diyebilirsin.
Şöyle ki esi sorumsuz da olsa normal bir insan sürekli sinirli ya da patlayacakmis gibi dolasamaz. Bu tek tarafli olamaz zaten insanin fizyolojik dengesine aykiri birsey. Bu sadece insanın ruh haliyle alakali olabilir. Uzun zamandir böyle davrandığı için ruh haliyle de alakali olmasi cok düşük bir ihtimal. Siz bana psikolojik olmadığını ispatlamak amacli nasıl bir teori sunuyorsunuz?Hemen nasıl teşhis koyabildiniz psikolog musunuz
Konu sahibinin sınırlı olmasının nedeni eşinin sorumsuzlugu
Hemencecik nasıl kişilik bozukluğu kanısına vardıniz gerçekten çok merak ediyorum
Şöyle ki esi sorumsuz da olsa normal bir insan sürekli sinirli ya da patlayacakmis gibi dolasamaz. Bu tek tarafli olamaz zaten insanin fizyolojik dengesine aykiri birsey. Bu sadece insanın ruh haliyle alakali olabilir. Uzun zamandir böyle davrandığı için ruh haliyle de alakali olmasi cok düşük bir ihtimal. Siz bana psikolojik olmadığını ispatlamak amacli nasıl bir teori sunuyorsunuz?
Farkinda misinix bilmiyorum ama konu Sahibi bunun uzun süren birsey oldugundan bahsediyor. Ve kendi tabiri şöyle ki bahaneler buluyorum. Bu ne demek anlayabiliyor musunuz? Aslinda kizilacak birsey yok ama icimde ki siniri sadece onda çıkarıyorum o yüzden sabki sorunmus gibi söylüyorum demek. Evet esinin yaptiklari sorundur bunu basitlestirmiyorum ama hem onu da dinlemek lazimdir hem de bu olayi tek yasayan onlar değildir. Bütün evi toplu olmayanlar kocasi calismayanlar oyle davransaydi suan bosanmalar emin olun daha da fazla olurdu. Ben gerçekçi yaklasiyorum. Kinu sahibine hasta demiyorum bu imkansız yanlis anlasilmasin fakat psikolojik olarakta iyi sayilabilecegini sanmıyorum.Teori sunamam çünkü uzmanlık alanım değil
Sizin gibi kesin yargılarda da bulunamam sadece tahmin edebilirim
Benim tahminime göre de konu sahibi eşi çalışmadığı halde evde de hiç bir şekilde yardimci olmadığı sorumsuz olduğu için bütün yük kendi üstünde olunca bunalmis tüm sınırı bu yüzden
Beni çok çok iyi anlamışınız , teşekkür ederim.Teori sunamam çünkü uzmanlık alanım değil
Sizin gibi kesin yargılarda da bulunamam sadece tahmin edebilirim
Benim tahminime göre de konu sahibi eşi çalışmadığı halde evde de hiç bir şekilde yardimci olmadığı sorumsuz olduğu için bütün yük kendi üstünde olunca bunalmis tüm sınırı bu yüzden
Aslında öz eleştiri yapabiliyor olmam ve çözüm odaklı eleştiri talep ediyor olmam psikolojimde bir sonun olmadığının ispatı bence.Farkinda misinix bilmiyorum ama konu Sahibi bunun uzun süren birsey oldugundan bahsediyor. Ve kendi tabiri şöyle ki bahaneler buluyorum. Bu ne demek anlayabiliyor musunuz? Aslinda kizilacak birsey yok ama icimde ki siniri sadece onda çıkarıyorum o yüzden sabki sorunmus gibi söylüyorum demek. Evet esinin yaptiklari sorundur bunu basitlestirmiyorum ama hem onu da dinlemek lazimdir hem de bu olayi tek yasayan onlar değildir. Bütün evi toplu olmayanlar kocasi calismayanlar oyle davransaydi suan bosanmalar emin olun daha da fazla olurdu. Ben gerçekçi yaklasiyorum. Kinu sahibine hasta demiyorum bu imkansız yanlis anlasilmasin fakat psikolojik olarakta iyi sayilabilecegini sanmıyorum.
Rica ederim. En bastaki cümleme baslarken söylediğim gibi bende böyle bir izlenim uyandırdı. Kesin konuşmuyorum asla sadece fikirlerimi paylaşıyorum. Tamam hasta olmadığınızı kabul ediyorum bu kinuda israrci davranmayacagim. Fakat şunu da söylemeden edemeyeceğim çözüm aramanız veya kendi hatalarinizin farkinda olmaniz asla ama asla sizin psikolojinizin iyi olduğunun kanıtı olamaz. Ama benim soylediklerim de hasta olduğunuzu gostermez. Teori olarak sundugumu vurgulamistim zaten.Aslında öz eleştiri yapabiliyor olmam ve çözüm odaklı eleştiri talep ediyor olmam alında psikolojimde bir sonun olmadığının ispatı bence...
Ama hemcinslerimin benim durumumu anlayıp , farklı bir akış açısından yaklaşabileceklerini düşündüğüm için konu açtım.
Çok kolay burada psikoloğa görün ya da terapi vs al demek...
Ama inanın yardımcı olabilecek kelimeler bunlar değil... Bu kadar çıkmazda olsaydım tabiki bunları yapardım. Ama ben bunun üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum ve bu sebepten fikirlerinizi almak istedim. Teşekkür ediyorum emek verip tavsiyelerinizi paylaştığınız için.
Farkinda misinix bilmiyorum ama konu Sahibi bunun uzun süren birsey oldugundan bahsediyor. Ve kendi tabiri şöyle ki bahaneler buluyorum. Bu ne demek anlayabiliyor musunuz? Aslinda kizilacak birsey yok ama icimde ki siniri sadece onda çıkarıyorum o yüzden sabki sorunmus gibi söylüyorum demek. Evet esinin yaptiklari sorundur bunu basitlestirmiyorum ama hem onu da dinlemek lazimdir hem de bu olayi tek yasayan onlar değildir. Bütün evi toplu olmayanlar kocasi calismayanlar oyle davransaydi suan bosanmalar emin olun daha da fazla olurdu. Ben gerçekçi yaklasiyorum. Kinu sahibine hasta demiyorum bu imkansız yanlis anlasilmasin fakat psikolojik olarakta iyi sayilabilecegini sanmıyorum.
Beni çok çok iyi anlamışınız , teşekkür ederim.
Aslında ben zaten farkındayım neden böyle davrandığımın , sadece tepkilerimi hep aşırı verdiğim için bu konuda fikre ihtiyacım var...
Evet , ben bütün gün işteyken eşimin tüm günü nerede ve nasıl geçirdiğinden bi haberim...
Tabi istiyorum ki eve geldiğimde en azından iş yüküm hafiflemiş olsun ve birlikte vakit geçirebilelim. Ama iş yok çaba yok, evde destek yok ...
Bu sefer sakin bir dille olmuyor tabi duygularımı ifade etmek. Ama yine de bir bayanın eşine benimki gibi davranmasının daha kötü sonuçlar doğurabileceğinin de bilincindeyim.
Bende bir ara öyle olmuştum. Çok sakin ve anlayışlıdiyebileceğim bir eßim var ama bazen baßka şeylere kızıp eßimden hırsimı almaya çalışıyordum. Bir gün kendime söz verdim. Sakin sakin diye. Gelince kapıyı guleyüzle açıcam. Gördüğüm yerde sarilıp öpücem. Tebessüm ederek konuşucam. Diye. Ve özellikle özür dilemem gerekince özür dileyecektim. Bunlarla toparladım. Şimdi çok iyiyiz. Biraz da dua ettim tabi.Bu tanımları aslında kendim için kullandım. Garip haller içindeyim , aslında evvelden beri böyle ama artık bir şeyleri değiştirmek istiyorum...
Eşimle severek , aşık olarak evlendik ve hala da seviyorum. Ama akşam eve gidince resmen ben çarpılmışım gibi eşime bağıracak şey buluyorum ve resmen her akşam çocuk gibi azarlayıp , kötü şeyler söylüyorum...
Sudan sebepler oluyor nedenleri de ... Atıyorum neden evin eksiklerini kontrol etmedin ya da neden eşyalarını toplamadın vs. vs .
Biliyorum bu davranışlarımın üzerine tepkiler alabileceğimi ama zaten fevri bir karakterim ve bunu değiştirmek istediğim için yazıyorum size ...
İki akşamdır yine küsüz ve ben aynı moddayım. Bu kez ayrı yatmaya kadar vardı iş. Sebebi ise şuanda eşimin çalışmıyor ve bu konuda rahat davranıyor oluşu ... Yine ağzıma geleni söyledim , belki iş arama onusunda hırs yapar vs diye ama ben ona böyle kötü davrandığım için artık hayatımda başka biri olduğundan şüphelendiğini söyledi.Bir de bu aralar ikinci bebek istemeye başlamıştık ki ben o konuyla ilgili de bir ton laf ettim. İyiki bu ayda olmadı , Allah korudu beni vs diye...
Durumum bu , derdim ise hatalı olduğumun farkındayım ve buna son vermek istiyorum. Eşimin gönlünü nasıl alabilirim ? Neler yapmalıyım?_
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?