Merhaba, benim üç yıllık bir ilişkim var ve her şey çok şükür iyi gidiyor. Bu ilişkiyle ilgili birkaç sorunum var, ilk olarak erkek arkadaşım inanılmaz iyi bir dinleyici, cidden her sorunumu dinliyor ne bileyim aylar önce dediğim benim bile unuttuğum ufak bir şeyi bile hatırlıyor çok tatlı, ama ne yazık ki sürpriz veya romantizm kavramından biraz uzakta. Ben de çok duygusal bir kızım, ne bileyim hani dönem dönem kendimi bu yüzden üzüyorum sonra geçiyor ama üzdüğüm dönemde bazen onunla bu konuyu konuşuyorum, okul dönemimiz biraz yoğun, bu yüzden bir şey yapamadığını söylüyor. Ki inanın öyle beklentileri büyük biri değilim. Bir kere her hediyemiz el yapımıdır becerilerimiz doğrultusunda yani maddi açıdan da bir külfetim yok, bana sevdiğim tatlıdan alsa bile duygulanırım. Ben ortalamaya vurursak iki ayda bir bir şeyler yapmaya çalışıyorum onu mutlu etmek adına. Ama en basiti ilk yıldönümümüzde hasta olmuştu ve bu yüzden bana bir şeyler yapamamıştı, o an üzülmedim çok ama sonrasında telafi etmemesi beni üzmüştü. İlişkimizin ilk yılında okul daha hafifti ve daha çok sürpriz yapardı ve yaptığı sürprizler inanılmaz düşünceliydi. Sizce kendimi beklentiye sokmamak için neler yapabilirim? Çünkü onu değiştirmek istemiyorum, sorunun zaman sıkıntısı olduğunu ve biraz odun olduğunu kendi de söylüyor, üzüldüğüm zaman mahvoluyor ama en sağlıklısı beklentiyi sıfıra indirmek olacak sanırım.
İkinci sorunum da şu, ailelerimizde kültürel ve siyasi açıdan fark var. Kültürel açıdan derken, aile yapısını kastediyorum yoksa erkek arkadaşımı hangi ortama sokarsanız sokun kendini sevdirebilecek ortama uyum sağlayabilecek biri. Onun ailesi ılımlı fakat benim ailem birazcık dar görüşlü bu konuda. Çok büyük fark yok aslına bakarsanız, hani kanlı bıçaklı olacak durumda değiller ama annem erkek arkadaşımla ilişkim için öyle çok ciddiye alma, etrafına da bak belki daha iyisini bulursun gibisinden laflar edince ben üzüldüm epey. Babamla annemin ailesi de farklıymış ama çok da iyi anlaşıyorlar annemler... Ona dedim ki, eğer iyi giderse niye durduk yere ayrılayım ki? Hani tanışmadı bile, sadece ailesi ile ilgili sorular sordu, başka bir şeyiyle de ilgilenmedi. Ben kısmetse mezuniyetin sonrasında ailesiyle tanışmak ve onu da ailemle tanıştırmak istiyorum, tepkilerden çok korkuyorum. Babam biliyor ama bilmezden geliyor mesela, daha vakit var birkaç ay ama bu durumu gerektiğinde onlara nasıl açabilirim acaba? Annem ön yargısını bırakır mı?
Bir de yaşım çok erken, ama erkek arkadaşım ailesiyle tanıştığım takdirde ailesinin durumu çok uzatmak istemeyeceğini söylüyor ki kendi de istemiyor uzatmayı, ben en azından mezuniyet sonrası birkaç yıl daha hayatımı düzene koyup para biriktirmek istiyorum, yüksek lisans yapmak istiyorum. Yurtdışı iş veya yüksek başvurusu yapma hayallerimiz var seneye beraber ama ailelerimiz ne tepki verir bilmiyorum...
Çok uzun oldu ama görüşlerinizi duymak isterim. Teşekkürler.
İkinci sorunum da şu, ailelerimizde kültürel ve siyasi açıdan fark var. Kültürel açıdan derken, aile yapısını kastediyorum yoksa erkek arkadaşımı hangi ortama sokarsanız sokun kendini sevdirebilecek ortama uyum sağlayabilecek biri. Onun ailesi ılımlı fakat benim ailem birazcık dar görüşlü bu konuda. Çok büyük fark yok aslına bakarsanız, hani kanlı bıçaklı olacak durumda değiller ama annem erkek arkadaşımla ilişkim için öyle çok ciddiye alma, etrafına da bak belki daha iyisini bulursun gibisinden laflar edince ben üzüldüm epey. Babamla annemin ailesi de farklıymış ama çok da iyi anlaşıyorlar annemler... Ona dedim ki, eğer iyi giderse niye durduk yere ayrılayım ki? Hani tanışmadı bile, sadece ailesi ile ilgili sorular sordu, başka bir şeyiyle de ilgilenmedi. Ben kısmetse mezuniyetin sonrasında ailesiyle tanışmak ve onu da ailemle tanıştırmak istiyorum, tepkilerden çok korkuyorum. Babam biliyor ama bilmezden geliyor mesela, daha vakit var birkaç ay ama bu durumu gerektiğinde onlara nasıl açabilirim acaba? Annem ön yargısını bırakır mı?
Bir de yaşım çok erken, ama erkek arkadaşım ailesiyle tanıştığım takdirde ailesinin durumu çok uzatmak istemeyeceğini söylüyor ki kendi de istemiyor uzatmayı, ben en azından mezuniyet sonrası birkaç yıl daha hayatımı düzene koyup para biriktirmek istiyorum, yüksek lisans yapmak istiyorum. Yurtdışı iş veya yüksek başvurusu yapma hayallerimiz var seneye beraber ama ailelerimiz ne tepki verir bilmiyorum...
Çok uzun oldu ama görüşlerinizi duymak isterim. Teşekkürler.