İlışki

bu hangi bilimsel makaleden alıntı?

Dini açıdan günah tıbbı açıdan ise rahim adetken savunmasız olduğu için mikrop kapma olasılığınız artar
Adetken o kokuya o görüntüye tahammülü ben edimiyorken cinsel ilişki yaşayamam herhalde

Enfeksyonla aids kapilacagini dusunen zihniyetle olumune kapisir bence:)))
Orda dalga geçtim ben. Ayrıca evet canım adetliyken hele ki korunmasız ilişkide hiv+ (aids) bulaş riski diğer ilişkilere göre daha yüksektir. Hiv (+) şüpheli ilişkiden 90 gün sonra varlığı tespit edilir eğer gerekli tedavilere başlanmazsa 10-20 yıl içinde aidse dönüşebilir. Hiv daha önceden cinsel yolla bulaşan bir hastalık olsa da,günümüzde kronik hastalık listesinde yerini almıştır. :)

Orda dalga geçtim ben. Ayrıca evet canım adetliyken hele ki korunmasız ilişkide hiv+ (aids) bulaş riski diğer ilişkilere göre daha yüksektir. Hiv (+) şüpheli ilişkiden 90 gün sonra varlığı tespit edilir eğer gerekli tedavilere başlanmazsa 10-20 yıl içinde aidse dönüşebilir. Hiv daha önceden cinsel yolla bulaşan bir hastalık olsa da,günümüzde kronik hastalık listesinde yerini almıştır. :) Aids bir virüs türü değil midir hanımefendi?

Aids enfeksyondan mi oluyomus?
Aids Hiv (+) enfeksiyonun neden olduğu hastalık. Aids bir hastalık fakat aids'in kendine özel bir enfeksiyon virüsü var adı da hiv. Evli misin bilmiyorum ama herkese evlenirken bu testi yaparlar ve diğer CYBH testlerini. Eğer sen Hiv (+) çıkarsan ve tedavi edilmezsen 10-20 yıl içinde bu enfeksiyon bağışıklık sistemini çökertir ve ortaya bir aids tablosu çıkar. Ve en basit hastalıktan örneğin soğuk algınlığından bile ölebilirsin,çünkü bu bağışıklık sistemini komple çökerten bir virüs. Tabi karşındaki Hiv (+) ise korunmasız ilişkide geçer adetliykende rahim mikroplara daha çok açıl olduğu için haydi haydi geçer.
Bulaşma yolları;
Kan yoluyla
Cinsel birliktelikle..
Biliyorum çünkü evlenirken eşimin Hiv değeri biraz yüksek çıkmıştı,daha sonra tekrar kan alındı ve bakıldı,makinenin kalibrasyonuyla alakası bir problemmiş,o da negatifmiş. Ayrıca Hiv olmak evlenmeyi etkilemiyor ama bütün sağlık bakanlığına ve sağlık kurumlarına senin hiv olduğunun bilgisi gidiyor,ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalıyorsun falan. Diyabet şeker hastalığı gibi düşün. Daha fazla bilgiye hivveaids.netten ulaşabilirsin. Bizim doğrulama sonucumuz gelene kadar bütün siteyi baştan sona okumuştuk.

"Çünkü enfeksiyon risli artar. Aids olup ölmek istemezsin değil mi? Bence girme."

Bu sizin yazdığınız mesaj. Dalga geçtiğiniz pek anlaşılmıyor.
Orada dalga geçtim deyip devamında "Ayrıca evet canım..." diye başlayan mesaj yazınca da dalga geçmediğiniz anlamı çıkıyor.
Regl dönemindeki cinsel ilişkide enfeksiyon riski vardır. Normalde aids olan birinden aids kapma riski regl döneminde tabii ki daha fazladır. Ama "aids bulaşabilir" demek ile enfeksiyon ile aids "olmak" arasında da dağlar kadar fark var.

Aids'in kendine has bir virüs türü vardır yani Hiv enfeksiyonu. Hiv (+) olup tedavi görmezsen 10-20 yıl içinde bağışıklık sistemin zayıflar ve en sonunda çöker. Daha sonra Aids evresine geçersin,en küçük hastalıkta bile ölüm riskin olur. Basit bir grip gibi mesela.. Biliyorum çünkü bende bu olayları yaşadım o yüzden net konuşabiliyorum yani. Ve kadınlara geçmesi erkeklerden daha kolay.

Aids Hiv (+) enfeksiyonun neden olduğu hastalık. Aids bir hastalık fakat aids'in kendine özel bir enfeksiyon virüsü var adı da hiv. Evli misin bilmiyorum ama herkese evlenirken bu testi yaparlar ve diğer CYBH testlerini. Eğer sen Hiv (+) çıkarsan ve tedavi edilmezsen 10-20 yıl içinde bu enfeksiyon bağışıklık sistemini çökertir ve ortaya bir aids tablosu çıkar. Ve en basit hastalıktan örneğin soğuk algınlığından bile ölebilirsin,çünkü bu bağışıklık sistemini komple çökerten bir virüs. Tabi karşındaki Hiv (+) ise korunmasız ilişkide geçer adetliykende rahim mikroplara daha çok açıl olduğu için haydi haydi geçer.
Bulaşma yolları;
Kan yoluyla
Cinsel birliktelikle..
Biliyorum çünkü evlenirken eşimin Hiv değeri biraz yüksek çıkmıştı,daha sonra tekrar kan alındı ve bakıldı,makinenin kalibrasyonuyla alakası bir problemmiş,o da negatifmiş. Ayrıca Hiv olmak evlenmeyi etkilemiyor ama bütün sağlık bakanlığına ve sağlık kurumlarına senin hiv olduğunun bilgisi gidiyor,ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalıyorsun falan. Diyabet şeker hastalığı gibi düşün. Daha fazla bilgiye hivveaids.netten ulaşabilirsin. Bizim doğrulama sonucumuz gelene kadar bütün siteyi baştan sona okumuştuk.

Hiv karsidakinde varsa ve cinsel iliskiye korunmadan girersen kaparsin. Bunun icin adetliyken cinsellik yasaman gerekmez. Kisaca aciklaman beni tatmin etmedi : (

Arkadasin dedigi gibi hic dalga gectigin anlasilmiyodu : ( kaldiki bu aciklamalarindan sonra dalga gecmis degilsin galiba : )

Hiv karsidakinde varsa ve cinsel iliskiye korunmadan girersen kaparsin. Bunun icin adetliyken cinsellik yasaman gerekmez. Kisaca aciklaman beni tatmin etmedi : (
Etmesin. Adetliyken mikroplara daha açık olduğumuzu söylüyorum ben. Önümüze her gelenden anti hiv testi istemediğimize göre?

Bu kadar bilginin konuyla ne alakası var anlamadım.
Tamam inandım dalga geçtiğinize. Kendinizi bu kadar harap etmeseydiniz dalga geçtiğinizi ispat etmek için

Etmesin. Adetliyken mikroplara daha açık olduğumuzu söylüyorum ben. Önümüze her gelenden anti hiv testi istemediğimize göre?
Bilmem onumuze gelenle cinsellik mi yasiyoruz:) kisaca bilmiyodum diyebilirsin arkadasim : ( tabiiki enfeksyon riski cok ama bunun aidsle dogrudan alakasi yok! Adetli degilkende girdigin iliskiden aids olursun, partnerin aids ise.

Fazla bilgi bünyene zarar veriyor sanırım pardon. Özür dilerim.

Verdiğiniz bilgi çok sıra dışı, "vooov" denilecek bir bilgi değil ki. İnternet çağındayız zaten. Üstelik alanım olmamasına rağmen üniversitede kadın sağlığı ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar dersi aldım iki dönem. Fazla bilgi bünyeme zarar vermedi ama kendinizi ispatlamak için hırs yapmak sizin bünyenize zarar verebilir.

Neyse daha fazla konu dışına çıkmaya gerek yok. Dalga geçtiğinizi açıkladınız zaten. Problem yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…