Iliskide aile ne kadar onemli?

ezgibaylaaan

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
23
9
Arkadaslar meraba.

Direk konuya girecegim bir kac tavsiye almak istiyorum. Guzel giden bir iliskim var, sevdigim duzgun gordugum ve gelecek dusundugum bir sevgilim... Fakat su gelecek konusuna gelince kafam biraz karisiyor. Ben doguluyum (mardin) o has be has izmirli... Pek izmirli gibi degiller gerci, rahat olma bakimindan. Aramizda fazlasiyla kultur farki oldugunu dusunuyorum. Bunun yani sira atiyorum benim 50 yasinda bir annem var. Onun annesi ablam yasinda, 30. Biz kalabalik bir aileyken, onun benden biraz ufak bir kardesi var sadece. Annemin okuma yazmasi yokken, annesi kulturlu denilebilecek seviyede. Boyle seyleri sorun olabilir diye dusunmek ne kadar sacma gelse de. Bilemiyorum... Hani herkes dengi dengine diyorlar ya. Ailelerin uyusmasi sart midir, tecrubesi olan var midir?

Son düzenleme:
Kültür farkı önemli.
Doğu kültürüne çok hakim değilim ki doğu deyince koskoca bir alandan bahsediyorsunuz
Kendi içerisinde çok farklı kültürleri var her şehrin, yörenin
Ama ben has be has izmirliyim
Eğer söylendiği gibi tutucu ise çevren senin için rahatlık olur izmirli bir erkek (ki yine onun da izmirin rahat kültüründen etkilendiğini varsayıyorum)
Ama ailen bahsedildiği gibi çok tutucuysa erkek arkadaşın boğulabilir.

Ek olarak aynı yöreyi geçtim şehirden bile olsan uyuşamayabiliyorsun.
Eşim de ben de İzmirliydik. Ama görsen izmirli demezsin.
Beni evden çıkarmasa çıkarmazdı yani başarabilse, tırsmasa benden :KK45:

Ben anlamadim, cocugun annesi 30 yasinda mi? Kendi kac yasinda ki?

Yanlis anlamadiysam 18 yasindasin. Bence acele etme, cocugu tani, daha cok tani, sonra ailesini de tanirsin, duruma gore bakarsin, onyargili olma.

Yani ulkemizde sadece dogulu-dogulu, batili-batili evlilikleri yok ki. Bence acele etme, birbirinizi guzelce tanimaya bakin, bunlari dusunmek icin cok gencsin, cok erken bence.

Bunun bi önem teşkil ettiğini sanmıyorum .sorun olmaz yani .ilişkine bk tanıdıkça anlarsın.

Ben anlamadim, cocugun annesi 30 yasinda mi? Kendi kac yasinda ki?

Yanlis anlamadiysam 18 yasindasin. Bence acele etme, cocugu tani, daha cok tani, sonra ailesini de tanirsin, duruma gore bakarsin, onyargili olma.

Yani ulkemizde sadece dogulu-dogulu, batili-batili evlilikleri yok ki. Bence acele etme, birbirinizi guzelce tanimaya bakin, bunlari dusunmek icin cok gencsin, cok erken bence.
30lu yaslarda... Ben ne kadar bu tarz seyleri onemsemeyi sacma bulsam da insanlar onem veriyor. Ondan merak konum oldu

30 yaşındaki birinin oğlu kaç yaşında evlilik düşünüyosunuz
aile çok önemli sadece 2 kişi değil ailelerde evleniyo, çok sorun yaşarsınız

saçma değil gayet sorun olur ayrıca annesi 30 yaşında ise sevgilin kaç yaşında 13 14 falan ne bu derin düşünceler böyle

Kultur farki cok olan evliliklere ben kendi adima sicak bakmam. Kendi kulturumden cok farkli bir kulturdeki aileye gelin olmam.
Niyetler iyi olsa da, iki taraf da kendince sorunsuz insanlar olsa da kultur baska bir sey.
Evlilikte aile cok onemli.

Canim dert etme. Bu bahsettiklerin normalde cok ondmli degil ama ne zamna onemli olur biliyor musun? Kayinvalide kayinpederin karakteri daha dogrusu karaktersizligi gibi bir durum varsa onemli olur. Eger akli basinda iyi mantikli insanlarsa bunlari sorun etmezler. Ama dengesiz hele de sonradan gorme bir yapilari varsa seni ezmeye calisabilirler. Benim ayni memleket ayni ilce ki kucucuktur olmasina ragmen bir iki konuda benim aileme laf soylemeye kalktilar kendilerine bakmadan. Ben tepki gosterince soyleyemediler ama huy olarak surekli kendilerini overler. Uzaga yakina gelmiyor bu durum bence. Karakter ve karaktersizlikle ilgili diye dusunuyorum. Tani iyi analiz et drrim nacizane

kiz kac yasindasin sen ve sevdigin
nerde ve nasil tanistiniz sen mardin o izmir ins net degildir tanisma ortaminiz ?

Arkadaslar meraba.

Direk konuya girecegim bir kac tavsiye almak istiyorum. Guzel giden bir iliskim var, sevdigim duzgun gordugum ve gelecek dusundugum bir sevgilim... Fakat su gelecek konusuna gelince kafam biraz karisiyor. Ben doguluyum (mardin) o has be has izmirli... Pek izmirli gibi degiller gerci, rahat olma bakimindan. Aramizda fazlasiyla kultur farki oldugunu dusunuyorum. Bunun yani sira atiyorum benim 50 yasinda bir annem var. Onun annesi ablam yasinda, 30. Biz kalabalik bir aileyken, onun benden biraz ufak bir kardesi var sadece. Annemin okuma yazmasi yokken, annesi kulturlu denilebilecek seviyede. Boyle seyleri sorun olabilir diye dusunmek ne kadar sacma gelse de. Bilemiyorum... Hani herkes dengi dengine diyorlar ya. Ailelerin uyusmasi sart midir, tecrubesi olan var midir?
Anne nasıl 30 yaşında yaw? Siz kaç yaşındasınız?????

bu soruyu ilk defa soruyorum, yaşlar kaç?
sorunun cevabı ise; evet aileler çok önemli, çünkü ailelerle de evleniliyor.

erkek arkadaşınızın annesinin 30 yaşı mı var?
bu kadın doğduğu andan itibaren mi evlenmiş ve doğurmuş?
sizin nişanlınız kaç yaşında?
şaşırdım doğrusu.

X