Tanışsam bile kesinlikle evlenmemNasıl yani? Okumasada olur derken? Bence okumuş kendi dengin olsun, hatta ve hatta hemen evliliği ya da sevgililiği düşünme. Önce okulunu bitir, yapabiliyorsan yüksek lisansını yap kendini geliştir.
Ben şahsen kendi çocuğumun her yönden dengi birisiyle olmasını isterim.
Allah gönlüne göre versin, hep iyi insanları çıkartsın karşınaTanışsam bile kesinlikle evlenmem
İlk olarak işe girip yüksek lisans yapacağım
Sevgilim olsa bile iyice tanımak isterim onu
Karsindaki kisiye gore değişir senle ayni duzeyde egitimi olur ama kafa yapisi yobazdir o zman diploma bos bir kagit parcasidir oyleleri icin. Okumasada olur. Burda mesele karsindaki kisi nasil biri seni egitimini is hayatini sosyal statü ve cevreni kabul edemeyecekse hic girisme bu islere basta sana saygılıyı. Tabi calisabilirsin bosuna mi okudun derler sonra kendi kendilerine asagilik kompleksi yaratabilirler. Ne demişler davul bile dengine...Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Bence de öyle keşke bunu ailem de anlasaBenim yaşadığım olaya çok benziyor seninki de. Bana da görücü geldi çok tanımadığımız bir aile. Çocuk lise mezunu ama yurtdışında işçiydi. İlk başta babası ve kendisi normaldi ama annesi içten içe istemiyor gibiydi. Bir süre sonra babası başka bir kızla beni karşılaştırıp özgüvenimi zedelemeye çalıştı. Ailemin tüm fertlerine ayrı ayrı laf sokuyordu. Ben üni mezunu olmama rağmen sürekli ama sürekli şunu da oku diyordu. O yüzden hiç önermiyorum. Çocuk da ilk başta çok iyiydi ama sonradan aşırı tahammülsüzleşmişti bana karşı en ufak bir soru sorduğumda günlerce benden hırs çıkarıyordu. Mesajlarıma bir gün sonra dönüyordu vs. Bence hiç düşünme bile. Erkekler kendinden üstün kadınları sevemiyor bence.
Bu kişi kendini geliştirmiş birisi değil maalesefkişinin kendisinde bitiyor iş. yoksa üni okumakla kültürlü olunmuyor. mesela benim eski eşimle aynı ünideydik. ben kendimi geliştirip bir yerlere gelmeye çalışırken. o üni bitti. hiç çaba harcamadı. iş bulayım çalışayım kafası yoktu. ben biraz iteledim. iş buldu ama alanı değildi zaten. sorumsuz biriydi. ee bu inan üni okudu ama. okumakla adam olunmuyor ki. lise mezunu kendini geliştiren sorumluluk sahibi birini tercih ederdim. denklik kişinin kendisini geliştirmesi ile alakalı bence.
o zaman zor.kendinize uygun birini bakınBu kişi kendini geliştirmiş birisi değil maalesef
Ailene kesin bir dille konuş. Muallakta olduğunu belli etme yoksa sürekli söylerler. Yazdıklarından anladığım kadarıyla çocukla hem eğitim hem kültürel denkliğiniz yok. Şimdi şirin şirin seninle tanışmak istemesine kanma. İlk önce elde edene kadar rol yapıyorlar sonra aşağılama değersizleştirmeler başlıyor.Bence de öyle keşke bunu ailem de anlasa
Çocuğun kötü alışkanlığı yokmuş. Bi ara kafe açmış arkadaşlarıyla. Bir de instagramda itiraf sayfası vs takip ediyor. Babasının yanında çalışıyormuş. Amcamın oğlu dedi bunları. Annesi de telefon numaramı istedi. Hatta ısrar etmiş. Bir de memlekette yasamaya alışır demiş. Kesinlikle numarami vermedim vermem de. Daha okul bitmedi diye oteledim ama eminim ki yazın ısrar etmeye devam edecekler. Başımdan nasıl savacagimi bilmiyorumAilene kesin bir dille konuş. Muallakta olduğunu belli etme yoksa sürekli söylerler. Yazdıklarından anladığım kadarıyla çocukla hem eğitim hem kültürel denkliğiniz yok. Şimdi şirin şirin seninle tanışmak istemesine kanma. İlk önce elde edene kadar rol yapıyorlar sonra aşağılama değersizleştirmeler başlıyor.
Kendini geliştirmiş birisi değil. Ayrıca küçük şehirde yaşamak sıkıntı benim için. Bölümüm orada iş bulmaya müsait değilYani şuan ki mevcut durumda herkes üni okuduğu için kimsenin sizi ezeceğini düşünmüyorum.. Üni okuyup kendini hiç geliştirmeyen insanda çok. Siz eğitim durumuna mı taktınız yoksa kişinin mesleğine mi küçük bi yere gitme durumunu mu? Önemli olan bu. Büyük şehir lise mezunu iş adamı olsaydı ticaretele uğraşan ingilizce bilen vs yinede sorun olur muydu.
instagramdaki itiraf sayfaları nasıl bir şey? seviyesiz şeyler mi yazıyorlar?Çocuğun kötü alışkanlığı yokmuş. Bi ara kafe açmış arkadaşlarıyla. Bir de instagramda itiraf sayfası vs takip ediyor. Babasının yanında çalışıyormuş. Amcamın oğlu dedi bunları. Annesi de telefon numaramı istedi. Hatta ısrar etmiş. Bir de memlekette yasamaya alışır demiş. Kesinlikle numarami vermedim vermem de. Daha okul bitmedi diye oteledim ama eminim ki yazın ısrar etmeye devam edecekler. Başımdan nasıl savacagimi bilmiyorum
Ne dıplomalılar var ama konuşmatı dahı bılmıolar. Ailelerın anlaşması da ve en çok senı anlaması onemlı.Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?