İlişkide eğitim denkliği önemli midir sizce?

Bildiğim kadarıyla kendini geliştiren birisi değil
Karşıma hep aynı tipler çıkınca bu konuyu kafamda sorgulamak istedim. Elbette hemen evleneceğim demiyorum

“Ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur. Can da inci mercan da…” bu sözü paylaşmak istedim

Aşağılık kompleksi çok ağır bir şey çok.

Evet önemli. Teyzem üniversite eniştem ilkokul mezunu evet çok önemli.

Evet o da önemli ama bazı erkekler kendinden eğitimli kızları ezmeye kalkıyormuş mesela ondan dolayı merak ettim bu konuyu
Her erkek öyle değil canım. Benim eşim lise mezunu uzman çavuş mesela. Ben açıktan üni okuyorum seneye kpss ye giricem. Gecia sınavını Kazanırsam da 2 yıllıkta örgün eğitimle tamamlamayi düşünüyorum. Eşimin pek hevesi yok o yönlerde ama benle gurur duyuyor :) her zaman arkandayım der. Ki cidden öyle maddi manevi ne gerekiyorsa yapar. Çocuk bakımından tut ev işlerine kadar. Okuyabildiğim kadar okumayı düşünüyorum bende :)

Şimdilik okuyorsunuz ama bir atan ondan daha çok para kazan o zaman davranışlarındaki değişimleri görürsün. Tabii umarım Allah göstermesin

Şimdilik okuyorsunuz ama bir atan ondan daha çok para kazan o zaman davranışlarındaki değişimleri görürsün. Tabii umarım Allah göstermesin
:) sanmıyorum değişeceğini. Evlenirken konusmustuk bu konuyu. Baştan. Benden daha çok istiyor :) ha dediginiz gibi olursa da allah korusun ama bilmiyorum ne olur

:) sanmıyorum değişeceğini. Evlenirken konusmustuk bu konuyu. Baştan. Benden daha çok istiyor :) ha dediginiz gibi olursa da allah korusun ama bilmiyorum ne olur
Ha şunu da soyleyim eşimden yana sıkıntı olmasada ailesi çok yadırgadı. 3 eltim var hiç biri çalışmıyor. Köyde yaşıyorlar. Kayinvalidem bana benim oğullarım karı çalıştırmayı sevmez okuyup napcan boş ver dedi. Eşim o zaman çok kızmıştı. Size ne oluyor herkezin kendi hayatı kölem mi o kız. benim ne istiyorsa yapar diye. Eşten yana sorun yok ama ailesiyle eğitim kültür yapıları yüzünden mesela sorun oluyor illaki.

Eğitimde önemli ama sırf eğitim aldı diye dengin olduğu anlamına gelmez bence, meselâ hal haraketleri nasıl sana ve çevresine karşı, yeniliğe açık mı, fikirleriniz uyumlu mu. Bunlarda önemli yani, çünkü diplomalı cahilde çok

Bence önemli. Ben de üniversite okuyorum, eşimin eğitim seviyesinin benimle aynı olmasını isterim.

Sizi engelleyecek birisi lise mezunu da olur üniversite mezunu da olur önemli olan huy, tabi genelde denklik aranıyor daha az sorun olur sizi daha iyi anlar diye ama bu seçtiğiniz üniversite mezunu kişiye de bağlı.

Evlilikleri nasıl peki?
Eniştem teyzemin her attığı adımı küçümser ki kendi aşağı durumunu kapatabilsin. Teyzem atıyorum pastacılık öğrenmek mi istedi, sen mi yapacaksın sen ne anlarsın tarzı konuşmalar. Her ama her konuda. Sanırım anlatabildim.

Acıkcası lıse mezunu olupta gayet bılgılı olan, ve unı mezunu olupta cahılce davranan da gordum, yani öncelikle kişilik onemlı, egitim bir yerden sonra gereklı

Keşke bunu ailem de anlasa

Duyduğuna kadarıyla mı? Yahu üniversitede okuyan kocaman insansın, kendin de bunun muhakemesini yapabilirsin, yapabilmelisin.
Her okuyan insan çok iyidir diye bi şey yok ama denklik çok çok önemli.

Duyduğuna kadarıyla mı? Yahu üniversitede okuyan kocaman insansın, kendin de bunun muhakemesini yapabilirsin, yapabilmelisin.
Her okuyan insan çok iyidir diye bi şey yok ama denklik çok çok önemli.
Ben yapıyorum ama ailem maalesef okumasa da olur kafasında

O kadar doğru ki yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum

Ben yapıyorum ama ailem maalesef okumasa da olur kafasında
Nasıl yani? Okumasada olur derken? Bence okumuş kendi dengin olsun, hatta ve hatta hemen evliliği ya da sevgililiği düşünme. Önce okulunu bitir, yapabiliyorsan yüksek lisansını yap kendini geliştir.
Ben şahsen kendi çocuğumun her yönden dengi birisiyle olmasını isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…