Bildiğim kadarıyla kendini geliştiren birisi değilİki doktor arkadaşım, ikisi de çocukluktan aile dostum yaşadığını örnek vereyim.
Biri gitti polisle evlendi, lise mezunu, herkes kızdı vs adam ikinci öğretimle bir başka bölüme başlayıp kendini geliştirdi. Şu an arkadaşımdan daha iyi kazanıyor.
Diğeri yine lise mezunu esnafla evlendi. Ne yapsa olmadı, kızın tüm parası bunun sürekli iş kurma planlarına gitti. Adam değişik yollara saptı. Arkadaşım 2 kızıyla ayrıldı. Hala depresyonda.
Artık lise mezunu eskisi gibi değil. Gerçi ünv mezununun da anlamı kalmadı. Kendini mesleki, maddi, kültürel geliştirmeye niyeti var mı? İlk örnekteki adam İngilizce dışında ikinci dil öğrendi.
Ama siz niye takildiniz ki. Aileniz ve siz illa evlenmelisiniz kafasina girmissiniz. Çok gencsiniz önünüzde bir çok kişi ile tanisacaginiz bir meslek var. Varsayımlar varsayımlar. Tanımadığınız adam sizi beğendi siz beğendiniz de kusur olarak denklik mi kaldı?
“Ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur. Can da inci mercan da…” bu sözü paylaşmak istedimHerkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Aşağılık kompleksi çok ağır bir şey çok.Evet diş hekimi bir arkadaşımın sevgilisi sanayide çalışan biriydi lise mezunu ama maddi durumu iyi biriydi. Sürekli bizim yanımızda kıza kötü davranıyordu , gereksiz kıskançlıklar yapıyordu . Evlendiler sonra ama boşandılar . Bence bu kadar bir uçuruma gerek yok. Lise mezunu olmak bu devirde bana değişik geliyor . Üniversite okumak çok kolaylaştı
Evet önemli. Teyzem üniversite eniştem ilkokul mezunu evet çok önemli.Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Evlilikleri nasıl peki?Evet önemli. Teyzem üniversite eniştem ilkokul mezunu evet çok önemli.
Her erkek öyle değil canım. Benim eşim lise mezunu uzman çavuş mesela. Ben açıktan üni okuyorum seneye kpss ye giricem. Gecia sınavını Kazanırsam da 2 yıllıkta örgün eğitimle tamamlamayi düşünüyorum. Eşimin pek hevesi yok o yönlerde ama benle gurur duyuyor :) her zaman arkandayım der. Ki cidden öyle maddi manevi ne gerekiyorsa yapar. Çocuk bakımından tut ev işlerine kadar. Okuyabildiğim kadar okumayı düşünüyorum bende :)Evet o da önemli ama bazı erkekler kendinden eğitimli kızları ezmeye kalkıyormuş mesela ondan dolayı merak ettim bu konuyu
Şimdilik okuyorsunuz ama bir atan ondan daha çok para kazan o zaman davranışlarındaki değişimleri görürsün. Tabii umarım Allah göstermesinHer erkek öyle değil canım. Benim eşim lise mezunu uzman çavuş mesela. Ben açıktan üni okuyorum seneye kpss ye giricem. Gecia sınavını Kazanırsam da 2 yıllıkta örgün eğitimle tamamlamayi düşünüyorum. Eşimin pek hevesi yok o yönlerde ama benle gurur duyuyor :) her zaman arkandayım der. Ki cidden öyle maddi manevi ne gerekiyorsa yapar. Çocuk bakımından tut ev işlerine kadar. Okuyabildiğim kadar okumayı düşünüyorum bende :)
:) sanmıyorum değişeceğini. Evlenirken konusmustuk bu konuyu. Baştan. Benden daha çok istiyor :) ha dediginiz gibi olursa da allah korusun ama bilmiyorum ne olurŞimdilik okuyorsunuz ama bir atan ondan daha çok para kazan o zaman davranışlarındaki değişimleri görürsün. Tabii umarım Allah göstermesin
Ha şunu da soyleyim eşimden yana sıkıntı olmasada ailesi çok yadırgadı. 3 eltim var hiç biri çalışmıyor. Köyde yaşıyorlar. Kayinvalidem bana benim oğullarım karı çalıştırmayı sevmez okuyup napcan boş ver dedi. Eşim o zaman çok kızmıştı. Size ne oluyor herkezin kendi hayatı kölem mi o kız. benim ne istiyorsa yapar diye. Eşten yana sorun yok ama ailesiyle eğitim kültür yapıları yüzünden mesela sorun oluyor illaki.:) sanmıyorum değişeceğini. Evlenirken konusmustuk bu konuyu. Baştan. Benden daha çok istiyor :) ha dediginiz gibi olursa da allah korusun ama bilmiyorum ne olur
Eğitimde önemli ama sırf eğitim aldı diye dengin olduğu anlamına gelmez bence, meselâ hal haraketleri nasıl sana ve çevresine karşı, yeniliğe açık mı, fikirleriniz uyumlu mu. Bunlarda önemli yani, çünkü diplomalı cahilde çokHerkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Eniştem teyzemin her attığı adımı küçümser ki kendi aşağı durumunu kapatabilsin. Teyzem atıyorum pastacılık öğrenmek mi istedi, sen mi yapacaksın sen ne anlarsın tarzı konuşmalar. Her ama her konuda. Sanırım anlatabildim.Evlilikleri nasıl peki?
Acıkcası lıse mezunu olupta gayet bılgılı olan, ve unı mezunu olupta cahılce davranan da gordum, yani öncelikle kişilik onemlı, egitim bir yerden sonra gereklıHerkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Keşke bunu ailem de anlasaEniştem teyzemin her attığı adımı küçümser ki kendi aşağı durumunu kapatabilsin. Teyzem atıyorum pastacılık öğrenmek mi istedi, sen mi yapacaksın sen ne anlarsın tarzı konuşmalar. Her ama her konuda. Sanırım anlatabildim.
Duyduğuna kadarıyla mı? Yahu üniversitede okuyan kocaman insansın, kendin de bunun muhakemesini yapabilirsin, yapabilmelisin.Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Ben yapıyorum ama ailem maalesef okumasa da olur kafasındaDuyduğuna kadarıyla mı? Yahu üniversitede okuyan kocaman insansın, kendin de bunun muhakemesini yapabilirsin, yapabilmelisin.
Her okuyan insan çok iyidir diye bi şey yok ama denklik çok çok önemli.
Linç yemek istemem ama şöyle düşünüyorum;
Barajı geçmiş herkes, her şehirde üniversite okuyabiliyor artık.
Sallamasyon puanla, sallamasyon bir bölüm okuyan insanın pek lise mezunundan farkı olmuyor.
Ya da sınavsız geçiş yapanlar, AÖF okuyanlar vs.
Kısaca her üniversite mezununun aynı olmadığını, pekçok mezunun da lise mezunundan farklı olduğunu düşünmüyorum.
Tıp fakültesi, Eczacılık fakültesi, Sağlık Bilimleri, Eğitim Fakültesi, Hukuk fakültesi gibi belli başlı fakülteler dışındaki bölümleri zaten isteyen herkes okuyabilecek durumda ve meslek - iş açısından lise mezunundan pek bir farkı da yok gibi düşünüyorum.
Örneklerdirmeler için üzgünüm ama ülkemizin gerçeği bu.
Meslek dışında yorum yaparsak , her eğitim insana bir şeyler de katar. Var olan bakış açısını geliştirebilir, var olan potansiyeli güçlendirebilir. Ama insanlık, çalışkanlık, sorumluluk sahibi olmak gibi bazı değerler diplomayla da alakalı olmuyor pek.
O kadar doğru ki yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorumLinç yemek istemem ama şöyle düşünüyorum;
Barajı geçmiş herkes, her şehirde üniversite okuyabiliyor artık.
Sallamasyon puanla, sallamasyon bir bölüm okuyan insanın pek lise mezunundan farkı olmuyor.
Ya da sınavsız geçiş yapanlar, AÖF okuyanlar vs.
Kısaca her üniversite mezununun aynı olmadığını, pekçok mezunun da lise mezunundan farklı olduğunu düşünmüyorum.
Tıp fakültesi, Eczacılık fakültesi, Sağlık Bilimleri, Eğitim Fakültesi, Hukuk fakültesi gibi belli başlı fakülteler dışındaki bölümleri zaten isteyen herkes okuyabilecek durumda ve meslek - iş açısından lise mezunundan pek bir farkı da yok gibi düşünüyorum.
Örneklerdirmeler için üzgünüm ama ülkemizin gerçeği bu.
Meslek dışında yorum yaparsak , her eğitim insana bir şeyler de katar. Var olan bakış açısını geliştirebilir, var olan potansiyeli güçlendirebilir. Ama insanlık, çalışkanlık, sorumluluk sahibi olmak gibi bazı değerler diplomayla da alakalı olmuyor pek.
Nasıl yani? Okumasada olur derken? Bence okumuş kendi dengin olsun, hatta ve hatta hemen evliliği ya da sevgililiği düşünme. Önce okulunu bitir, yapabiliyorsan yüksek lisansını yap kendini geliştir.Ben yapıyorum ama ailem maalesef okumasa da olur kafasında
Eğitimli birini getirirsen bu olmasın demezler herhalde.Ben yapıyorum ama ailem maalesef okumasa da olur kafasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?