İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlislikla eksiledim kusura bakmayın. Genelleme yapmak yanlış,sizin dedikleriniz özgüvensizdir. Denk olanlari veya tam tersi durumlari da görüyoruz cok mu mutlular ? Bu parayla ölçülen bir şey değil. Bir de kriter meselesi biraz konu sahibinin evlilikten ne beklediğine bağlı. Ben de yüksek maasli birini isterim ama ben gezip tozmayı para harcamayi seven biriyim. Estetim yaotirmak, dünya turu yapmak gibi hayallerim var. Zaten meslege baslayinca 5bin maasim olacak bunun 2bini eve gider kafadan. Eğer evlenirsem maddi anlamda yükümü azaltacak birini isterim. Bekarkanki standartlarimi aramamak için. Ama evlenen kisinin maasi yüksektir mesela 10bindir ayni zamanda evcimendir fazla bir gideri yoktur eve verdiği 2bin ona koymaz. Karsisindakinden maasin yanında daha farklı şeyler bekler tip,ona ayak uydurma,daha fazla ilgi vs..
Bir de Türk toplumunda söyle bir sey var geliri ne kadarsa o kadar borca girip maddi sıkıntı çekmeyi cok seviyor lüks düğün yapilip lüks esya üstüne de ev alinip senelerce borç ödeniyor 😅 O yüzden cokta seyapmamak lazım
Önemli değil yanlışlıkla eksilemeniz zaten birbirimizin yorumlarını genelde begeniyoruz :) tabiki istisnalar her durumda var. Ben şeyden bahsetmek istedim. Adam asgari ucretle çalışıyormuş ve ailesine destek oluyormuş. Genelde bu destek olma durumları evlendikten sonra da oluyor ve bu doğal olarak bir süreden sonra sorun haline geliyor. Adamın aldigi ücret zaten az. Eve çok bir katkısı olmayacak. Eğer konu sahibinin beklentileri fazla olursa bir saatten sonra kadın eve bakıyor konumunda olacak. Veya eve birşey alınmak istense veya örneğin tatile gidilmek istense ve maddi durum buna yetmese kadın evin tüm yükü zaten bende dicek ki kavgalarda bunlar söyleniyor, bu durumda erkek kendini ezik hissetmeye başlayacaktır. Ya da adam issiz kalsa gene çok kötü bir psikolojiye girecektir. Maddi tarafını geçtim kadın arkadaş ortamına eşini soksa , eşi eğer kendini yeteri kadar yetistirmediyse konuşulan konularda yetersiz kalacaktır, kendini gene ezik hissedecektir. En basitinden biri ne iş yaptiklarini sorsa eşim doktor bende surda elemanım derken bile onun ezikligini yaşayacaktır. Çünkü erkeklerde böyle bir durum var. Ya da bir ortamda doktor hanım diye hitap edecekler ( böyle mesleğiyle hitap eden yalakalık yapan insanlar var) adama ismiyle hitap edecekler onda bile rahatsız olacaktır . Böyle böyle kavgalar çıkacaktır. Ben bunları canlandırdim kafamda.

Önemli değil yanlışlıkla eksilemeniz zaten birbirimizin yorumlarını genelde begeniyoruz :) tabiki istisnalar her durumda var. Ben şeyden bahsetmek istedim. Adam asgari ucretle çalışıyormuş ve ailesine destek oluyormuş. Genelde bu destek olma durumları evlendikten sonra da oluyor ve bu doğal olarak bir süreden sonra sorun haline geliyor. Adamın aldigi ücret zaten az. Eve çok bir katkısı olmayacak. Eğer konu sahibinin beklentileri fazla olursa bir saatten sonra kadın eve bakıyor konumunda olacak. Veya eve birşey alınmak istense veya örneğin tatile gidilmek istense ve maddi durum buna yetmese kadın evin tüm yükü zaten bende dicek ki kavgalarda bunlar söyleniyor, bu durumda erkek kendini ezik hissetmeye başlayacaktır. Ya da adam issiz kalsa gene çok kötü bir psikolojiye girecektir. Maddi tarafını geçtim kadın arkadaş ortamına eşini soksa , eşi eğer kendini yeteri kadar yetistirmediyse konuşulan konularda yetersiz kalacaktır, kendini gene ezik hissedecektir. En basitinden biri ne iş yaptiklarini sorsa eşim doktor bende surda elemanım derken bile onun ezikligini yaşayacaktır. Çünkü erkeklerde böyle bir durum var. Ya da bir ortamda doktor hanım diye hitap edecekler ( böyle mesleğiyle hitap eden yalakalık yapan insanlar var) adama ismiyle hitap edecekler onda bile rahatsız olacaktır . Böyle böyle kavgalar çıkacaktır. Ben bunları canlandırdim kafamda.
Evet zaten az kazanan birinin de ailesine destek olmasi cok yanlış. Ki evlenince nasilsa karimdan geciniyorum diye daha cok destek olacaktir. Tatile gidilmek istense bütcr yetmeyecektir.

ama biri ben asgari ücretle çalışılıyorum kocam doktor olsun yazarsa da senin ne haddine diyorlar :KK70:
Aşk engel tanımaz.:KK23:
Olacağı varsa olur.
Ben evlilikte salt mantık durumunu sağlıklı bulmuyorum.
Duygu hissetmeden olmaz.
Mantık evliliği yapan çoğunluk hep mutsuz..
Statüsü için evlilik yapılmaz.
Insan duygusal bir varlık..

[

Olacağı varsa olur.
Duygu hissetmeden olmaz.
Hem duygusal hem mantıksal koca cıktı da biz mi evlenmedik 🤣🤣

• Komik
Reactions: 000
Bence seviyorsanız kimseyi düşünmeyin. Sizin hayatınız sonuçta. Eğer şimdiden geçim sıkıntısı çekeceğinizi düşünüyorsanız. Olmaz . Önemli olan birbirinizi sevip değer vermeniz.

Bence hıc onemı yok sonucta statu sahıbı bırcok ınsan malesef ıyı es olamıyor ne okumus okuzler var. Sevıyorsa karakter olarak ıyıyse paranın cok bı onemı yok askerı ucretle yasayan bırcok ınsan var ve sızınde maasınız var gecınme konusunda sıkıntı olmaz. Ama soyle erkeklerde var kadını kendınden ustun gorup sıkıntı cıkaranlar oyle bırıyse olmaz. Benım esım olsa mesela gurur duyar dı hıcte sıkıntı cekmezdık. O nasıl bırı acaba kendınde ezıklık hıssedermı. Bıde cevre ıcın yasamayın ne derse desınler dengınız olsa sankı mutlu olacagınızın garantısımı var

Ben okudum. Sevgilisi ile arasındaki öğrenim farkı ve maaş be statü farkından bahsediyordu. Bence çok seviyorsanız birbirinizi olabilir. Bir kişi ile evlenmeye karar verebilmek için onun statüsüne filan değil de karakterine ve sevgiye bakın derim. Bu ikisi her zaman bulunmuyor. Belki ilerde daha iyi bir işi olabilir. Ama karakteri ve kişiliği bozuk olup da maddi durumu ve statüsü iyi olsa ne yazar. Bu adamla aynı evde yaşayabilir miyim diye siz bilmelisiniz en iyi. Hayırlısı olsun hakkınızda

Sakın sakın derim. Aile arkadaş çalıştığınız hastane vs hiç kimse size yakıştırmayacak. Karşı taraf devamlı bunun ezikliğini yaşayacak. Sosyal ortamlara girdiğinizde sorun olacak. Çok kazanmanız sorun olacak. Zor bir mesleğiniz var bunu anlamayacak. Aşktan gözünüz kör olmadıysa evlenilmez. Evlenilsede yürümez net.

Ben denkliğin önemli olduğunu düşünüyorum.maddi olanaklar tabi ki önemli ama ondan önce eğitim ve kültür denkliği en önemlisi. Bu konuda romantik olmam olamam yani, çevremde de çok gördüm, hiç biri de mutlu bitmedi.tabi ki istisnalar var ama bunlar kaideyi bozmaya yetmiyor malesef. Okumuşlar daima başarılı eşler mi oluyor hayır ama baştan bazı şeylere eksiden başlamamak lazım. Yani burda kimi zaman aile denkliğinin çok önemli olduğu bile söylenirken, böyle konu çiftler olunca olaya romantik ve pembe pembe bakmanın mantıklı bir izahını malesef bulamıyorum. Burda evet diyen bir çok kişinin de konu kendisi ya da kızı, oğlu olduğu takdirde olumlu karşılayacağını da düşünmüyorum bu arada. Tıp fakültesini bitirmiş birinin bu zamana kadar geçirdiği, geldiği aşamaları göz önüne alırsak (çok boş geçirilmeyen yıllar olduğunu varsayıyorum) sırf manevi açıdan bile eğitim olarak denk olmayan eşinden bekleneni alamaması çok olası.

Bu durum ilerde evliliğiniz için büyük sıkıntı olur. Erkekler özellikle bu durumu çok rahat kabullenemiyorlar sizi ezip sindirmeye çalışabilir. Hem kazancı düşük hem kariyeri yok. Birinden biri olsa belki daha düşünülebilir bir durum olabilirdi. Üniversiteyi açıktan okuma durumu olursa en azından üniversite mezunu olur. Daha Farklı iş imkanları yaratabilir
Bakın ben de diş hekimiyim ve öğle araları doktor odasında sohbet muhabbet hep aile eşe gelir, herkesin eşi kendi gibi doktor, dişhekimi, mühendis, subay, avukat vs, o ortamlarda çok bunalırsınız, kimseye söyleyemezsiniz eşinizi işini. Yardımcı personelin diline düşersiniz. Bunları kendi fikrim olduğu ya da doğru olduğu için söylemiyorum bizde kadının kocası kadınla aynı ya da daha üst olmalı fikri yerleşmiş. Eminim sevgilinizde de vardır bir süre sonra sorunlar baş gösterir. Kendinize uygun birini bulun bu iş olmaz maalesef 😞
Bende arkadaşa katılıyorum biz ne kadar duygusallıkta olmalı, insan olarak iyi olmalı,karakteri iyi olmalı desekte elbette çok önemli tabiii ama sosyal çevrenizde bu böyle karşılanmayacak statü farkınız hem önünüze çıkacak maalesef ve üzüleceksiniz eşinizin işini açıklarken
Aynen öğretmenler odasında da eşlere çoluğa çocuğa gelir muhabbet hep anlatırda anlatırlar
Bir ücretli öğretmen olarak okula gelen arkadaşımız vardı ve eşi belediyenin bir şirketinde pompacı olarak askeri ücretle çalışan biriymiş bunu bizden uzun süre sakladı söylemedi belediyede çalışıyor diye geçiştirdi daha sonra bir arkadaş öğrenmiş ve bize söyledi hatta kızcağıza sen öğretmensin üniversite mezunusun nasıl oldu da evlendin bile dedi arkadaş sessiz karşıladı ama çok üzülmüştü demem o ki eminim sizde bir takmazsınız iki takmazsınız ama eninde sonunda bu kulağınıza gelir ve üzülürsünüz bu da evliliğinize yansır
Evlilik her açıdan denk olmak gerekiyor sadece eğitim değil her açıdan ya da en azından %80 denk olmalısınız aileniz içinde önemli damat adayının kim olduğu .Ben hiç öğretmen düşünmemiştim ama benim ailem meslektaşın olması daha uygun olur ne konuştuğunu bilirsin ortak konularınız çok olur,tatiliniz bir olur ki o bile önemliymiş ya sonradan anlıyorsunuz gerçekten uyarı da çok bulundu
sizin ailenizin de bu konuda ne düşündüğü ortada nasıl tanıştıracaksınız ailenizle zaten çevrenizden de saklama sebebiniz ne bir doktor olsa ya da en azından size denk olsa saklar mısınız yoksa tanıştırır mısınız herkese cevap sizde
Bence hem siz hem karşı taraf daha fazla da ümitlenmeden, bağlanmadan,kendinize ailenize ve eğitiminize uygun birini bulun illa çıkar karşınıza

Son düzenleme:
Önemli olan saygı sevgi değil mi? Arkadaşım doktor, evli doktor hocasıyla oynaşıyordu. Karısının adıne üzüldüm. Böyle bir adamla evli olmaktansa lise mezunu, beni gerçekten seven biriyle evlenmek isterdim. Etikete tapmak bizim topluma özgü bir şey olmalı. Yurtdışında hiç böyle kimse kimsenin maaşını konuşmaz. Kerem Bürsin de böyle demişti bir röportajında.

Bu arada aklıma arkadaşlarım geldi biri merkez bankasında uzman, eşi çalışmıyor, diğeri tüik de uzman onun da eşi işsiz, çok aşıklar.

Olacağı varsa olur.
Duygu hissetmeden olmaz.
Benimde bi arkadaş vardı instagramda 'yaşadığım hayatı kıskanıyorsunuz' diye story atıyordu havuzlu evinin çeşitli köşelerinde evlendiği adam zengin ama onun asla yanına yakıştırmayacağı tarzda biriydi sonra boşandılar para yetmedi. Sonuç olarak sadece mantık evliliği son derece mantıksız. Sadece aşk evliliği de öyle. Konu sahibi son olarak doktor olsaydım anlattığınız kişiye aşık olmazdım çünkü ortak nokta bulamazdım. İki insanı yakınlaştıran şeyler benzerliklerdir.

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler
ben orta okul, eşim yüksek lisans mezunuyuz. çok ta güzel yürüyor. ama kadın okumuş erkek okumamış olunca işin rengi çok değişiyor.

mesela, kocamın yüksek lisans mezunu olmasıyla; üniversite mezunu kadınların yanında bile (her ne kadar çok yapmasam da ) övünebilirim. onlardan biri yerine beni tercih etmiş olması benim için artı bir puandır onların gözünde.

ama eşim ortaokul ben üniversite mezunu olsaydık, eşim hiç bir ortamda benimle övünemezdi, yapamazdı. hatta elinden geldiğince bu durumu gizlerdi. hiç bir gerçek erkek buna tahammül edemez.

benim görüşüm bu. size ne kadar yardımcı olur size kalmış.

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile

Neredeyse 3 yıllık evli bir insan olarak net olarak söyleyebilirim ki % 100 sorun olur. O kadar maaş, aile ve meslek farkı varken mutlu olmanız mümkün değil.
2 gönül bir olunca da samanlık seyran olmuyor.
Lütfen gerçekçi olun.

Erkek arkadaşım ailesine destek olmak zorunda çünkü annesi çalışmıyor ve babası vefat etmiş.Anneleri şu an kendi evinde yaşıyor ve 4kardeş masraflarını karşılıyorlar aralarında anlaşarak,yani bu durumun değişme imkanı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X