- 23 Mayıs 2020
- 187
- 488
- 18
- 36
- Konu Sahibi sherlockdeniz
Önemli değil yanlışlıkla eksilemeniz zaten birbirimizin yorumlarını genelde begeniyoruz :) tabiki istisnalar her durumda var. Ben şeyden bahsetmek istedim. Adam asgari ucretle çalışıyormuş ve ailesine destek oluyormuş. Genelde bu destek olma durumları evlendikten sonra da oluyor ve bu doğal olarak bir süreden sonra sorun haline geliyor. Adamın aldigi ücret zaten az. Eve çok bir katkısı olmayacak. Eğer konu sahibinin beklentileri fazla olursa bir saatten sonra kadın eve bakıyor konumunda olacak. Veya eve birşey alınmak istense veya örneğin tatile gidilmek istense ve maddi durum buna yetmese kadın evin tüm yükü zaten bende dicek ki kavgalarda bunlar söyleniyor, bu durumda erkek kendini ezik hissetmeye başlayacaktır. Ya da adam issiz kalsa gene çok kötü bir psikolojiye girecektir. Maddi tarafını geçtim kadın arkadaş ortamına eşini soksa , eşi eğer kendini yeteri kadar yetistirmediyse konuşulan konularda yetersiz kalacaktır, kendini gene ezik hissedecektir. En basitinden biri ne iş yaptiklarini sorsa eşim doktor bende surda elemanım derken bile onun ezikligini yaşayacaktır. Çünkü erkeklerde böyle bir durum var. Ya da bir ortamda doktor hanım diye hitap edecekler ( böyle mesleğiyle hitap eden yalakalık yapan insanlar var) adama ismiyle hitap edecekler onda bile rahatsız olacaktır . Böyle böyle kavgalar çıkacaktır. Ben bunları canlandırdim kafamda.Yanlislikla eksiledim kusura bakmayın. Genelleme yapmak yanlış,sizin dedikleriniz özgüvensizdir. Denk olanlari veya tam tersi durumlari da görüyoruz cok mu mutlular ? Bu parayla ölçülen bir şey değil. Bir de kriter meselesi biraz konu sahibinin evlilikten ne beklediğine bağlı. Ben de yüksek maasli birini isterim ama ben gezip tozmayı para harcamayi seven biriyim. Estetim yaotirmak, dünya turu yapmak gibi hayallerim var. Zaten meslege baslayinca 5bin maasim olacak bunun 2bini eve gider kafadan. Eğer evlenirsem maddi anlamda yükümü azaltacak birini isterim. Bekarkanki standartlarimi aramamak için. Ama evlenen kisinin maasi yüksektir mesela 10bindir ayni zamanda evcimendir fazla bir gideri yoktur eve verdiği 2bin ona koymaz. Karsisindakinden maasin yanında daha farklı şeyler bekler tip,ona ayak uydurma,daha fazla ilgi vs..
Bir de Türk toplumunda söyle bir sey var geliri ne kadarsa o kadar borca girip maddi sıkıntı çekmeyi cok seviyor lüks düğün yapilip lüks esya üstüne de ev alinip senelerce borç ödeniyorO yüzden cokta seyapmamak lazım