İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
herkes sorun olur demis,

bir cikintilik yapayim bari,
eskilerden kimse kalmamis baksaniza.

Ben insan sevince samanlik seyran olurculardanim.
Romantigim yane, cok vurmayin olur mu :confused:

bizim üniversitede hocamızın eşi lise mezunuydu. onlar çocukluk aşkıymış, aynı mahallede büyümüşler, aileler birbirine denkmiş. bizim hoca okumuş eşide esnaflığı devralmış babasından. kaç yaşındalardı, kaç yıldır birliktelerdi hala gözleri ışıl ışıldı. mutlulukları çok belli oluyordu.
demem o ki meslek olmaz, eğitim olmaz ama başka bir denklik olması lazım. karşılıklı tolere edilebilir bişeyler. ama bir tarafta herşey daha iyiyse -toplum normlarından bahsediyorum- olmuyor o işler. diğer taraf eziliyor, ezildikçe hırsını partnerinden çıkarıyor. kadının daha fazla para kazanması bu yüzden sorun oluyor aynı ataerkil tabulardan erkek nasibini alıyor bu sefer. kadınlar takmasada erkekler kaldıramıyor çoğu zaman bu baskıyı.

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler
Herkesten önce siz sorun yapıyorsunuz bence.Emek vermiş okumuşsunuz amaa sonradan adam bununla ezilecekse sizde utanacak ya da rahatsız olacaksanız hic girmeyin bu işe derim.

Sevgilinizin karakterini bilmiyoruz ama erkekler bu konuyu evlendikten sonra dert ediyorlar. Zamanla sizde dert etmeye başlarsınız maalesef. Çevremde birkaç kez şahit oldum bu tarz bi duruma, ilk tanışmada söylentiler başlayacak ilk günler kulak asmayacaksınız, evlendikten sonra gözünüze batmaya başlayacak, bu sefer dışarıdan üniversite bitirmesi için teşvik etmeye çalışacaksınız kabul etmeyecek. Arkadaşlarınızla bir ortama girdiğinizde en ufak bir sözden anlam çıkarıp kendisini o ortamda ezik görüp sizin ortamlarınıza dahil olmak istemeyecek. Birşey almak istesiniz sizin ondan daha fazla kazandığınızı dillendirip psikolojik baskı kuracak. Evlendikten sonra bazı durumlarda olaylara bakış açınızın farklı olduğunu uyumsuz olduğunuzu anlayacaksınız bu durum zamanla sizi mutsuz edecek

Sanki siz de çevrenizdekiler gibi düşünüyorsunuz :( 2 tarafta gerçejten sevdikten sonra gerisinin pek önemi yok ama seven insanın yazacağı şeyler yazmamışsınız sanki..

32yaşında doktorum ve 1buçuk yıldır süren bir ilişkim var erkek arkadaşım lise mezunu bir şirkette çalışıyor ve asgari ücret almakta ailevi durumları da iyi değil ailesiyle yaşıyor ve ailesine maddi olarak yardımda bulunuyor benim ailem ise maddi yönden sıkıntısı olmayan bir aile ve yaşım da ilerledikçe evlenmemi çok daha fazla ister oldular ama asla ailemin evlenmemi onaylayacağı bir kişi değil kendi çok anlayışlı çok kibar çok düşünceli biri ama ailem yine de onay vermeyecektir ben ise bu ilişki ilk başladığı günden beri kararsızım başta ailem daha sonra arkadaşlarım çevremin tepkisi beni çok çekindiriyor şu ana kadar aramızdaki maddi ve statü farkı olarak bir sıkıntı yaşanmadı çünkü aynı evde hiç yaşamadık bi evi geçindirmeye uğraşmadık ikimiz de ailemizle yaşıyoruz bu durum ilişkimizde ileride sorun yaşatır mı ailemin onaylamayacağı bir ilişkiye seviyorum diye devam etmek mantıklı mı bilemiyorum çevremden bizi bilen çok az kişi var o yüzden insanlar ne düşünür hep merak etmişimdir burasını da uzun süredir okuyorum ve sonunda cesaret edip artık yazmayı başardım fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var teşekkürler
ne zaman olmamış ki

Bende hemşireyim bende ailemde hiç maddi zorluk çekmedim ve eşim lise mezunu işçi ailem ilk başta sorguladı ama ben seviyorum deyince saygı duydular sonuçta bu hayatı sen yaşıyorsun kararı sen verebilirsin ben pişman değilim evet eşimin ailesi ve maddi durumu yüzünden maddi manevi sıkıntılar oldu ama sevgi çok güzel büyük bişey değerini bilmeli

Bende hemşireyim bende ailemde hiç maddi zorluk çekmedim ve eşim lise mezunu işçi ailem ilk başta sorguladı ama ben seviyorum deyince saygı duydular sonuçta bu hayatı sen yaşıyorsun kararı sen verebilirsin ben pişman değilim evet eşimin ailesi ve maddi durumu yüzünden maddi manevi sıkıntılar oldu ama sevgi çok güzel büyük bişey değerini bilmeli
seni incitmek istemem ama hemşire değil dr kendisi. İş evliliklerinin en çok yapıldığı meslek. Birçok arkadaşının eşi de dr ya da daha üst düzey işlerde olacaklar. Bu durum kendisini olmasa bile (ki zamanla edecek büyük ihtimal)evleneceği kişiyi çok rahatsız edecek

seni incitmek istemem ama hemşire değil dr kendisi. İş evliliklerinin en çok yapıldığı meslek. Birçok arkadaşının eşi de dr ya da daha üst düzey işlerde olacaklar. Bu durum kendisini olmasa bile (ki zamanla edecek büyük ihtimal)evleneceği kişiyi çok rahatsız edecek
Hayır incinmedim aksine haklı olabilirsin ama hayatta herşeyi statüye bağlayan sosyal çevre diye tutturan yapay ilişkilerle birbirine kenetlenmiş insanlardan öyle bunaldım ki bu korona sürecinde sosyal mesafe bana çok iyi geldi . Tabiki kişi ne olursa olsun kendi tercihini yapıp mutluluğunu ya da mutsuzluğunu kabullenmeli .

Hayır incinmedim aksine haklı olabilirsin ama hayatta herşeyi statüye bağlayan sosyal çevre diye tutturan yapay ilişkilerle birbirine kenetlenmiş insanlardan öyle bunaldım ki bu korona sürecinde sosyal mesafe bana çok iyi geldi . Tabiki kişi ne olursa olsun kendi tercihini yapıp mutluluğunu ya da mutsuzluğunu kabullenmeli .
Srn de bu konuda haklısın. Ama yüzyıllar boyu oturmul gelmiş bi düzen var ve her şart eşit olduğunda bile evlilik çok zor iken diğer türlü.olunca katlanacaktır zorluk.

sevgiliniz bunu kaldirabilecek mi? girdigi her ortamda onun sizin yaniniza yakismadigini, sizi tasiyamayacacagini dusunduklerini bilecek insanlarin. kendini yuceltmek icin size psikolojik veya fiziki siddet uygularsa.. veya size bir sey yapmasa bile kendi kaldiramaz bunalima girerse..

Sorun olur oluyo burda sizin ne kadar sabır gösterebileceğiniz önemli. Ben öğretmenim erkek arkadaşım da lise mezunu asgari ücretle çalışıyordu kabul etmiştim herşeye razıydım bi de öğrendim ki idda oynayan bir yalancıymış. Ben uzun yıllardır aramızdaki tek sorunun bu eğitim mevzusu olduğunu düşünerek ve bunu çözmeye çalışarak yaşadığım için başka problemleri görmemişim. Keşke daha erken görebilseydim yalancılığını daha ciddi boyutlara taşımadan görebilseydim önceki yalanlarını gözardı etmeseydim daha az üzülürdüm belki

Bencede olmaz o alacak 2500 tl siz alacaksiniz 6 7 bin tl ilerde daha fazla belkide. Karsiniza daha iyi denginiz kisiler cikar bence evlilik icinde cok acele etmeyin. Aileler istiyorda emi olmak lazim

L
tam olarak emin misiniz duygularınızdan
Doğrusu yakın bir zamana kadar emindim, hala da eminim duygularımdan aslında ama bana evlenme teklif etme hazırlığında olduğunu öğrendim ve bu durum beni daha ciddi düşünmeye itti.Şimdiye kadar ilişkimizde para hiçbir zaman söz konusu olmadı ama aynı evdeyken herşey benim üstümde olacağını düşündükçe yapabilir miyim bilmiyorum,ayrıca çocukları çok seviyorum ve çocuk sahibi olabilirsek eğer Allahın izniyle hep ücretsiz izin alıp çocuğumun büyümesine tanıklık etmek istemişimdir ama bizim durumumuzda bu pek mümkün olabilecek gibi durmuyor.

Bencede olmaz o alacak 2500 tl siz alacaksiniz 6 7 bin tl ilerde daha fazla belkide. Karsiniza daha iyi denginiz kisiler cikar bence evlilik icinde cok acele etmeyin. Aileler istiyorda emi olmak lazim
Şu an aramızdaki maaş farkı çok daha fazla,ben kendi evimde yaşayıp o da kendi evinde kendi maaşıyla geçindiği için şimdiye kadar aramızdaki fark göze batmadı ama daha sonra benim harcamalarımın gözüne batmasından korkuyorum.Ama asıl sorun evet bu yaşıma gelmeme rağmen hala ailemden onay bekliyorum çünkü onların bende emeği büyük tıp eğitimi sürecinde zorunlu hizmetimde hep yanımda oldular ben şimdi seviyorum diyerek nasıl onları hayal kırıklığına uğrayabilirim ki?bunları söyleyip de neden ayrılmıyorsunuz diyenler olabilir ki haklısınız evet denedim ama herseferinde özlemim ağır bastı ve geri barıştık

sevgiliniz bunu kaldirabilecek mi? girdigi her ortamda onun sizin yaniniza yakismadigini, sizi tasiyamayacacagini dusunduklerini bilecek insanlarin. kendini yuceltmek icin size psikolojik veya fiziki siddet uygularsa.. veya size bir sey yapmasa bile kendi kaldiramaz bunalima girerse..
Asla bana kötü davranacak biri değil ama çok duygusal ve hassas biri bu süreçte benden çok daha kötü etkilendi hatta.Onu gizleyerek ve ailemin onaylamayacığını söyleyerek kırdığımın farkındayım o yüzden artık bi karar verip ona göre hayatımı şekillendirmeliyim sanırım

Asla bana kötü davranacak biri değil ama çok duygusal ve hassas biri bu süreçte benden çok daha kötü etkilendi hatta.Onu gizleyerek ve ailemin onaylamayacığını söyleyerek kırdığımın farkındayım o yüzden artık bi karar verip ona göre hayatımı şekillendirmeliyim sanırım
Atalarımız hic bir ata sözünü boş yere söylememiş biliyor musunuz
Davul bile dengi dengine demişler
Bakın ben asla dengim olmamasina ragmen ( ki rabbim yazmis insallah gunaha girmiyoumdur boyle diyerek)
Benden her anlamda hayli aşağıda olan eşimi seçtim ve şunu düşündüm parçalanmış aile çocuğuyum evim.olsun yuvam.olsun kocam çocuklarım olsun bu adam gözü açılmamış bir şey görmemiş her şeyi bende görür beni bilir sever kiymet verir ama hic oyle olmadi acaba diyorum hani etrafimda ornegini cok gordum şöyle mi oluyor ki kendi kendine lan bu bana bakti ben neymisim demek ki mi diyorlar da öyle mi kalkiyor o totoslar
Benim durumuna gelince beni begenmeyen kendini benden kat kat ustun gören bir adama dönüştü
Uzun lafın kısası
Sizin iş olmasın...

bizim ülkemizde kadın statü ve maddi olarak güçlü olunca iyi olmuyor ama erkek güçlü olunca çok iyi oluyor başka ülkelerde nasıldır bilmem.
aslında evliliklerin bizim fazla ciddiye aldığımız kadar özel olmadığı tek gerçek kulluk diye düşünmeye itiyor beni.
birde şöyle düşünün şimdi severken iyi hoş yarın evlendiniz size karşı tutumu değişmese evlilik malüm alıştıkça monotonlaştıkça siz arkadaşlarınıza bakım kendi durumunuza da bakıp moraliniz bozulmayacak sa eşinize saygınız değişmeyecekse v.s v.s olabilir geleceği düşünmek lazım şimdi seviyorum iyi biri başka biri yok diye düşünmek ne kadar doğru bilemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X