İlişkide meslek farkının önemi

• Konu Sahibi Konu Sahibi melodyyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yaratabilir bence
helede aynı is koluysa bu farkı daha cok hissedebilirsiniz
teknisyen bildigim kadarıyla meslek lisesi mezunu oluyor
sizde mühendisseniz farkı kesin hissedersiniz
ben mühendisim calıtıgım yerde bu fark bariz var evliligide etkileyebilir diye düsünüyorum

genelleme yaparak cevap veremem...
kendi adıma ben evlenmem...
hatta böyle bir ilişkiye hiç başlamam...bana uygun bişey değil...
eşim en az benim sahip olduğum kariyere sahip olmalı...en az...

Evlilikte ne tahsil nede mevki farkı sorun olmaz. Evlilikte sorun olan eşlerin düşünce tarzları ve kompleksleridir.
Ben lisans mezunu ve kamuda idareciyken eşim özel bir firmada tahsildardı ve lise mezunuydu. 19 yıldır bu aramızda hiç ama hiç sorun olmadı.
Kaldıki ben günlerce sabahlara kadar çalışırken eşim evde çocuk bakmıştır. Toplantılarıma, iş yemeklerine gelmiş ve beni oralarda en iyi şekilde temsil etmiştir ki zaten arkadaşlarım eşimi benden çok severler. Bu konuda kompleksi hiç olmadı eşimin, bende asla aramızdaki bu farkı başına kakmadım. İkimiz evimizle işimizi ayrı tuttuk, evde iş mevzuları konuşulmadı kapının dışında kaldı. Böylece 19 yılı devirip 20. yılımıza girdir.
Eşim herkese benimle övündüğünü anlatır ve gurur duyar. Evlilikler mevkiyle, makamla, tahsille yürümez, evlilikler sevgiyle saygıyla yürür.

Son düzenleme:
bence sorun yaratmaz...:delphin:
ama mantıklı da olmak gerek....:kahve:

anlayan anladı....:delphin:

eğitimdeki farklılıklar ilişkide illa erkeğin kompleks yapması ile kendini göstermez.. kadın bi süre sonra sevgilisini/eşini kendisinden küçük görebilir, soğuyabilir diye düşünüyorum..

cok dogru aslinda... bu kompleks her zaman erkekte bas gosterecek diye bir kural yok. kadin da bir sure sonra durumu yadirgamaya baslayabilir. ozellikle toplum icinde. bir kere evlendiniz mi, sorgulamayacaksiniz. esinizle gurur duyacsaksiniz. yoksa ona olan sayginiz azalirsa ipler kopar...

Evlilikte ne tahsil nede mevki farkı sorun olmaz. Evlilikte sorun olan eşlerin düşünce tarzları ve kompleksleridir.
Ben lisans mezunu ve kamuda idareciyken eşim özel bir firmada tahsildardı ve lise mezunuydu. 19 yıldır bu aramızda hiç ama hiç sorun olmadı.
Kaldıki ben günlerce sabahlara kadar çalışırken eşim evde çocuk bakmıştır. Toplantılarıma, iş yemeklerine gelmiş ve beni oralarda en iyi şekilde temsil etmiştir ki zaten arkadaşlarım eşimi benden çok severler. Bu konuda kompleksi hiç olmadı eşimin, bende asla aramızdaki bu farkı başına kakmadım. İkimiz evimizle işimizi ayrı tuttuk, evde iş mevzuları konuşulmadı kapının dışında kaldı. Böylece 19 yılı devirip 20. yılımıza girdir.
Eşim herkese benimle övündüğünü anlatır ve gurur duyar. Evlilikler mevkiyle, makamla, tahsille yürümez, evlilikler sevgiyle saygıyla yürür.

iste bu kadar:delphin:

bir ilişkide meslek konumu önemlimidir?? mesela erkek teknisyen ama kadın mühendis . bu sorun yaratır mı ??

:1shok::1shok:

neden yaratsın?

Can Dündarın bu konu ile ilgili bir yazısı var öneririm.. oku canım....

erkek tahsilli değilse bile evini,eşini,çoluk çocuğunu geçindirecek parayı tek başına kazanabiliyorsa sorun yaratmaz.
çoğu kişininde yazdığı gibi bu kişilerin komplekslerinden arınmasıyla ilgili.
yani sadece erkekler değil,kadınlarda sorun edebilir ileride bu durumu.
gül gibi geçinip gidiyorken,ilerde bi tartışmada "ne işe yarıyosunki zaten,bi rahat ettiremedin beni" ya da " felancanın kocası şu kadar maaş lıyomuş,filncanın eşi şurdan mezunmuş" gibi laflar edilirse o adam sıkıntı yapmasında ne yapsın.

katılıyorum bu yoruma.
mesela üniversite okumuş bir bayanın gidipte lise mezunuyla evlenmesini hiç etik bulmuyorum.Sorunlar ilerleyen zamanlarda kendini gösterir. Baktıklarıyla gördükleri çok çok farklı olur.
Erkeğin üniversite okumuş, bayanın ise lise mezunu olması genellikle toplumuzda karşılaştığımız bir örnek. Tamamen erkeğin tercih meselesi diyorum. Yorum yapmıyacağım.

Burada geçen etik kelimesini kesinlikle kabul etmiyorum.Alakasız olmuş yorumunla zaten..Burada evlilik söz konusu iş ahlakı değil..
Şey gibi olmuş öğrenci öğretmen ilişkisi etik bulmuyorum gibi...

bilmem kişiye göre değişir...ben mi çok zorum bilmiyorum...
beni taşıyacak adamın üniversite mezunu olması yetmez bana mesela...başka türlü bir şey olmalı...daha doğrusu farklı olmalı... bir şeyler başarmalı... olana razı gelmemeli... sınırları zorlamalı...en az ben kadar zor olmalı ama bana zor olmamalı... işte öyle bir şey olmalı...

ikisi de 4 yıllık okumuş birini örnek vereyim. biri kız mimar diğeri spor akedemisi mezunu. ama flörtleri 1 sene kavga gürültü sürdü. okuldan arkadaşımdı kız, biz de şaşırmıştık nasıl buldu die. noldu, mimarlık zor meslek, çok yoğundu. çocuğun işi çok daha hafifti. vay sen nie bana vakit ayırmıyosun diodu kıza. yok efendim kız yalan sölüyomuş arklarıyla geziıomuş. mimalrık mühendislik gibi meslek dallarının zorluğundan haberdar olmayan bu adam o kızı perişan ettiydi anlayışsızlığıyla. bana göre birbirini anlamayacak olan çok farklı meslekler de evlilik için önemli. ki bakın bu dediklerim evli bile deildi, evli olsalardı düşünemiyorum.

Eğer ki kişi içindeki komplekslerini atamıyorsa elbette ki bu çok büyük bir sorundur...

Ve bu çirkin kompleksler hayat boyu da yanlışlıklara sebep olur!!!

Sizin gibi olmadığım için artı repinizi güle güle kullanın.Siz ona göre bir seçim yapın o zaman,başkalarının düşüncesine de saygılı olun!

Son düzenleme:
denklik önemli. erkekler daha alt konumda olmayı hazmedemezler. kadınlar daha alt konumda veya aynı statude olursa sorun olmaz. misal kadın doktor erkek inşaatta çalışan biri ile olmaz. mesleği küçümsemek değil sadece denklik önemli , herşeyde oldugu gibi işte

millet iş bulamıyor artık mühendisi,avukatı şusu busu etiketimi kaldı kaldı -tatlicadiarzu-
not:bir araştırmaya göre teknisyenin yaptığı en ince işi mühendisler yapamazmış...:roflol:

iletişim de herşey önemlidir..
hiçbirşey önemli değildir..
işte böyle keskin bir şeydir iletişmek..iletişememek..
nice yüksek öğrenim mezunlarını cebinden çıkartan pırıl pırıl az okumuşlar da vardır,,
vardır da vardır... neler yoktur ki..
zihin ,adımlamak istemeye görsün.. hepsi orada asıl..

Ben sizin düşüncenize saygısızlık yapmadım, kötü bir söz söylemedim... r
İlla ki her konuda aferin, haklısın, doğrusun demek zorunda değiliz... Burada 80.000 kişi bir biriyle bir şeyler paylaşmak, fikir almak için var, karşıt görüşlerde olur, aynı fikirlerde... Saygılı insan hakkındaki yoruma gerçekten gerilmeden yaklaşabilen insandır...
Karşılıklı mesajlarla atışmak doğru değil sadece herhangi bir yanlış anlaşılmamaya mahal vermemek için bu başlığa son kez yazıyorum...
İyi yorumlar...
İyi niyetli her türlü eleştiriye açığım,ama saygı çerçevesinde.Kötü söz sadece küfürden ibaret değildir!:delphin:
''Acımasız ''kelimesinin anlamını öğrenip öyle yorum yapın o zaman!:kızgın:
Katılmayabilirsiniz ,ama her şeyin söylenme tarzı var!Sonra da kalkmış bana ''Saygı'' dersi veriyorsunuz kendi çapınızda.:1closedeyes:Benim düşünceme saygınız olsaydı kelimelerinizi ona göre seçerdiniz.:1closedeyes:

Esim isinde cok basarili ve iyi bir kariyeri var. Ben supermarkette calisiyorum, Onun cevresi bambaska ve ben o cevreye girdigimde kendimi kotu hissediyorum, insanlara ne is yaptigimi soyleyince hmm yapiyolar. Sonucta evet etkiliyo universiteye baslamaya karar verdim kendimi gelistirip bende iyi bir kariyer sahibi olmak istiyorum. Hicbirsey icin gec degildir..

tanıdığım bir bayan doktor var eşi ilkokul mezunu ilk duyduğumda aaa demiştim
ama hayat hikayesini duyunca adamı takdir ettm
kız liseyi bitirdiğinde ailesi onu zorla eşiyle evlendiriyor ve bayan okumayı çook istiyor ünüversiteye girip tıpı kazanıyor adam evi onun okulu kazandığı ile taşıyor inşaatlarda işçilik yaparak karısını okutuyor

Back
X