İlişkide meslek farkının önemi

• Konu Sahibi Konu Sahibi melodyyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kendi yetiştirmiş olduktan sonra hiç farketmez...

her okuyanda adam oldu diye bi kural yok..

bence sadece önemli olan, erkeğin kadından daha güçlü bi mesleğe sahip olması hangi dal olduğu önemli değil :kahve:

yakın bir arkadaşım
şuan böyle bir durumda
nişanlılar
şimdilik bir sorun yaşamıyorlar
evliliktede olmaz gibi gözüküyor
.

eşlerin ayrı meslekten olması sorun olur canım mesala ben kendi mesleğmiden istedim Allah gönlüme göre verdi şükür yoksa gecesi gündüzü olmayan (polis)beni bir öğretmen napsın dimi

bence sadece önemli olan, erkeğin kadından daha güçlü bi mesleğe sahip olması hangi dal olduğu önemli değil :kahve:
meslekler arası hiyerarşi mi vardır hanımefendi?

eczacılık < mühendislik gibi? neye göre kime göre?

Benim eşim iki yıllık üniversite mezunu, ben ise lisans mezunuyum. Bu kouda hiçbir sorunumuz olmuyor şükür. Çünkü eşim çok zeki ve yetenekli bir insan. Çevremdeki birçok lisans mezunundan bn kat daha üstündür o :asigim:

ben kabul etmem kaldıki yaşadım cok sevmiştim oda beni çok sevmıştı evlenıcegım adam dıyordum.5 yılımız geçti:Babasıyla çalışıyor ve üni terkti iş yemeklerinde bırcok arkadaşım garıp karşıladı durumu.Olamaz cok ıyı düşün dediler ıkımızde elımızde olmadan yıprandık ve yıprattık bırbırımızı.Bence erkeğin erkek diyebilmek için kadını kendıne saygı gösterebilmesi için daha üstün konumda olmalıdır.

Ben de erkeğin en az kadının tahsil seviyesinde ve kariyerde olması gerektiğini düşünüyorum..Kişinin kendini yetiştirmesi de önemli tabi..

ıstisnalar var ama çok az...Bunu ilerde sorun yapmayacak erkek veya kadın bir elin 5 parmağını geçmez diye düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de erkeğin en az kadının tahsil seviyesinde ve kariyerde olması gerektiğini düşünüyorum..Kişinin kendini yetiştirmesi de önemli tabi..

İstisnalar var ama çok az...Bunu ilerde sorun yapmayacak erkek veya kadın bir elin 5 parmağını geçmez diye düşünüyorum...

Arkadaşım sen tahsil yapmışsın da ne olmuş? Yazdığın doğruysa evde oturuyorsun. Benim eşim teknisyen ben yüksek lisanslıyım yani mastırım var. Gül gibi de geçiniyoruz. Başka sorusu olan?

Arkadaşım sen tahsil yapmışsın da ne olmuş? Yazdığın doğruysa evde oturuyorsun. Benim eşim teknisyen ben yüksek lisanslıyım yani mastırım var. Gül gibi de geçiniyoruz. Başka sorusu olan?

Arkadaşım ben konuya genel bakışımı söyledim.
Haa bu arada kendime ait bir iş yerim var,çok merak ediyorsan..Şu an kilit vurdum iş yerime..istediğim zaman çalışırım.....Kendi kendimin patronuyum..
Sana eşini seni soran olmadı..Seni kınayan da olmadı..
Ben evet evdeyim..
Çünkü çok riskli bir ikiz hamileliği geçiriyorum..
Dr doğuma dek istirahat verdi...Geçen sene de ikizlerimi mezara gömdük.
Aynı şeyi yaşamayı göze alamadığımdan hayatımı ilk etapta anneliğe adadım..

Konuyu kişiselleştirme ve haddini bil..Ben kimseye kişisel olarak bir şey demedim..

Bir sürü insan yorum yaptı,benimki mi battı....Kimseyi hedef göstermemişken.......

Allah daha mutlu etsin..Bilmeden konuşma..Hoşçakal.........

Son düzenleyen: Moderatör:
meslekler arası hiyerarşi mi vardır hanımefendi?

eczacılık < mühendislik gibi? neye göre kime göre?
güçlü derken, konuma göre demiştim hanımefendi :1closedeyes:. Yani ya aynı seviyede yada daha üstün olması gerekiyor bence. yoksa ilerde sorun olacağını düşünüyorum. bu benim şahsi fikrim tabii. herkesin düşüncesi farklı olabilir...

İstisnalar var ama çok az...Bunu ilerde sorun yapmayacak erkek veya kadın bir elin 5 parmağını geçmez diye düşünüyorum...
düşüncelerine kesinlikle katılıyorum vereliniortak

Açıkçası bu tarz karşılaştırmalar yapmak mantıklı değil, meslek önemli ama okuduğun alanların farklı veya benzer olup/olmaması önemli değil...
ınsanın insanlıktan nasibini almış olması önemli...
Şu açıdan düşündünüz mü hiç?
Diyelim ki, kadın ve adam ikisi de aynı seviyedeler çalışıyorlar mutlular... opuyorumnanaktan
Aldıkları maaş aile çevreleri okudukları alan herşey ama herşey denk. kaydirigubbakcemile5
Hayat güllük gülistanlık sonra adamı işten çıkarıyorlar... alsanaalsanasmile
Adam işsiz kalıyor ve iş bulamıyor neye elini attıysa o dal elinde kalıyor...
Kadın napsın artık bana denk değil diye boşasın mı? bilmiyorumkismile
Ya da daha sonradan adam bir iş bulsa kadından daha düşük maaşla çalışsa diyelim, kadın bunu kınamalı mı? bayanssulusmile
Ya da illa ki erkek komplekse mi girmeli?
Neden kadın erkekten düşük seviyede olması sorun teşkil etmez de, yüksekte olması sorun yaratır? guclubacismile
Neden illa herşey bakımından eşit olmak zorundadırlar?
Bence bu tarz karşılaştırmalar, erkekten çok kadınların kompleksi...
:olmaz:

Sorun olup olmamasi tamamiyle kisinin bakis acisina baglidir...:delphin:

Iki tarafda kendinle barisik...komplekssiz....karsindakini oldugu gibi seven kabul eden ve degistirmek istemeyen insanlarsa gül gibi gecinip gidilir kanimca...

Ayrica evlilikte sorun olabilecek cok daha farkli seyler varken bu konuyu neden bu kadar takinti haline getirir insanlar anlamiyorum....Anlayis...Hosgörü....Vicdan...Saygi...Sevgi cok daha önemli özellikler...:delphin:

Erkegin rütbe olarak maddiyat olarak önde oldugu iliskilerde sorunlar olmuyormu?? Tabiki oluyor....7 sene sonra bosanmis bir arkadasimin lafini kesinlikle unutmam: Keske mesleyi egitimi olmasaydi Gülsüm....ekmegni tastan cikartsaydi ama delikanli olsaydi..bana deger verseydi...benim kadar sevebilseydi...sogan ekmek yeseydik ama huzurlu olsaydik...demisti...:delphin:

Mutlu olmak ne rütbeye bakar...ne egitime...nede paraya.....mutluluk sana sevgiyle bakan bir cift gözdedir arkadasim...:kahve:

Bravoo!!Kesinlikle aynısını düşünüyorum.alkisalkisalkis

Sorun olup olmamasi tamamiyle kisinin bakis acisina baglidir...:delphin:

Iki tarafda kendinle barisik...komplekssiz....karsindakini oldugu gibi seven kabul eden ve degistirmek istemeyen insanlarsa gül gibi gecinip gidilir kanimca...

Ayrica evlilikte sorun olabilecek cok daha farkli seyler varken bu konuyu neden bu kadar takinti haline getirir insanlar anlamiyorum....Anlayis...Hosgörü....Vicdan...Saygi...Sevgi cok daha önemli özellikler...:delphin:

Erkegin rütbe olarak maddiyat olarak önde oldugu iliskilerde sorunlar olmuyormu?? Tabiki oluyor....7 sene sonra bosanmis bir arkadasimin lafini kesinlikle unutmam: Keske mesleyi egitimi olmasaydi Gülsüm....ekmegni tastan cikartsaydi ama delikanli olsaydi..bana deger verseydi...benim kadar sevebilseydi...sogan ekmek yeseydik ama huzurlu olsaydik...demisti...:delphin:

Mutlu olmak ne rütbeye bakar...ne egitime...nede paraya.....mutluluk sana sevgiyle bakan bir cift gözdedir arkadasim...:kahve:

10 puan 10 puan 10 puanalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

merhaba arkadaşlar.

zamanında benimde kafamı çok karıştıran bir konuydu bu. ama ben kaynaklı değildi bu karışıklık, çevre kaynaklıydı.
ben mühendisim, sevgilim polis. yani ben 4 yıllık mezunum oysa 2 yıllık.
çevremde sevgilimin mesleğini öğrenen birçok kişi "ne yapacaksın onu git kendine mühendis bul. sen ondan çok maaş alırsan kaldıramaz. biz olsak eşimiz bizden 1 lira fazla alsa kabul edemeyiz" dediler. daha yeni tanışma zamanlarımız olduğu için kişiliğini tam çözmemiştim içimden acaba bu dedikleri gibi mi olur böyle mi düşünür diye soruyordum.
en sonunda onada sordum. benim canım sevgilim bana " saçmalama hayatım ben seninle gurur duyuyorum sen benim gurur kaynağımsın böyle şeyler düşünme demişti" dünyalarda benim olmuştu.

hatta o kafa karışıklığında komiser olmaya çalış sen diye baskı bile yapmıştım. sonra birgün dedim ki kendime ne yapıyorum ben. hayat onun hayatı meslek onun mesleği. sırf ben istiyorum diye komiser olacaksa ve işine istemeye istemeye gidecekse bunun ne hayırı olacaktı ki. gidip ona bitanem ben seni her halinle seviyorum istemeyeceksen sevmeyeceksen komiser falan olma. nasıl mutlu olacaksan kafan nasıl rahat olacaksa öyle davran. bu senin hayatın dedim. öyle sevindiki anlatamam.

2 yıl öncesi nasılsa hala öyle. hep destek oldu bana bende ona. önemli kararlarımı verirken hep yanımdaydı. çok kolay insanları çözüyor. bu davranışıyla yeri geldi yol gösterdi. hiçbirzaman değişmedi. beni hep el üstünde tutar. kendime güvenimi kaybettiğim zamanlarda o bana der "sen mühendissin hayatım kendine değer ver yaparsın edersin sen"

bu kişilik meselesi anlayacağınız arkadaşlar. sevgi saygı güven meselesi. gereksiz egoları vs kenara bıraktığımızda birlikte yol almamızda kolaylaşacaktır.

erkeklerede bu kadar yüklenilmesini yanlış buluyorum. herşeyin en en eni olmak zorunda değiller. onlarda etten kemikten.

öpüyorum hepiniz bayanlar. a.s.

Açıkçası bu tarz karşılaştırmalar yapmak mantıklı değil, meslek önemli ama okuduğun alanların farklı veya benzer olup/olmaması önemli değil...
İnsanın insanlıktan nasibini almış olması önemli...
Şu açıdan düşündünüz mü hiç?
Diyelim ki, kadın ve adam ikisi de aynı seviyedeler çalışıyorlar mutlular... opuyorumnanaktan
Aldıkları maaş aile çevreleri okudukları alan herşey ama herşey denk. kaydirigubbakcemile5
Hayat güllük gülistanlık sonra adamı işten çıkarıyorlar... alsanaalsanasmile
Adam işsiz kalıyor ve iş bulamıyor neye elini attıysa o dal elinde kalıyor...
Kadın napsın artık bana denk değil diye boşasın mı? bilmiyorumkismile
Ya da daha sonradan adam bir iş bulsa kadından daha düşük maaşla çalışsa diyelim, kadın bunu kınamalı mı? bayanssulusmile
Ya da illa ki erkek komplekse mi girmeli?
Neden kadın erkekten düşük seviyede olması sorun teşkil etmez de, yüksekte olması sorun yaratır? guclubacismile
Neden illa herşey bakımından eşit olmak zorundadırlar?
Bence bu tarz karşılaştırmalar, erkekten çok kadınların kompleksi...
:olmaz:

aynen katılıyorum..denklik neye göre? eğitim düzeyimi kazandığı paramı belirlicek bunu..
yoksa karakterimi
bir insanla mutlu olup olmayacağını kariyerine kazandığı paraya yada bitirdiği okula göre değerlendirmemek gerekiyor...bu konu çok göreceli bi konu tabi ama bence..önemli olan karakter,
aldığı aile terbiyesi kendini yetiştirmiş olması ve kendince hayat tarzının olması..
bunuda ne bitirdiği okul nede kazandığı para verebilir bi insana...
erkekte kadında birbirlerini seviyorsa sevgi ve saygıda varsa hiçbiri sorun olmaz
önemli olan insan gibi insan olmak.....denklik meselesine inanmıyorum..bu tamamen karakterle ve anlayışla alakalı....yerimsenibenyerimseniben

valla bunu genellemek çok yanlış olur.ilişkiden ilişkiye kişiden kişiye değişir.örneğin teyzemin görümcesi avukattı kız dolmuş şoförüyle evlendi.kızın ailesi çok zengin oğlanın ailesi orta halli.kızı kimler istedi kimler.ama o onu istedi.ailesini ezip geçti evlenmek için.2-3 yılık evliler çok da mutlular hiç sorun olmadı.biz iki gün sürmez dedik yanıldık.

tamam uçurumlar varsa önemlide şuda çok saçma geldi ben 4 yıllık o iki yııllık -tatlicadiarzu-

ben sorun yaparım
ben üniversite mezunuyum. karşımdaki kişi lise mezunu olursa olmaz mesela
biraz da dengi dengine olmalı bu işler..

eski zamanlardaki asklar yuzyillar boyu dillerden dusmeden bugune kadar soylene gelmis ..
herkes imrenmis ferhat ile sirine asli ile kereme yusuf ile zuleyhaya ... daha bilinmeyen nicelerine ..
o zamanlarda varmiymis acaba
egitim farki .. kultur farki ... zenginlik fakirlik farki .. yas farki ... boy farki pos farki ....

Back
X