- 21 Ağustos 2013
- 4.702
- 5.091
- 158
- 39
- Konu Sahibi Bayannhhickimse
-
Anlatmak istediğim çok farklı ve üşenmeyip anlatıcam. Entegre sistemin oldugu tıp fakültelerinde 6 yılın 3 yılı teorik, 2 yılı staj, 1 yılı ise intern doktorluktur. 3 yıl boyunca herkesin amacı sınıfını bi şekilde kalmadan geçmektir. 4. Sınıfta stajlar başladığında her şeyi hastalar üzerinde pratiğe dökmeye başlarsınız. Üst dönemlerden bir arkadaşım vardı bu yıl mezun oldu. İlk 3 yıl hep 60 la zar zor geçmişti ama hiçbir stajdan kalmadı ve son 2 yıl hep staj grubunda birinciydi. Anlatmak istediğim bu. İlk 3 yıl 80 alan 60 alandan daha iyi bilmiyodur, DAHA İYİ EZBER YAPMIŞTIR. İlk 3 yıl öğrenilenler zaten stajlarda uygulamaya sokularak pekiştiriliyor. Ve ayrıca bu 3 yılda doktorlukla alakası olmayan şeyler de görüyoruz bir sürü.İnşllah acı bir tecrübe ile anlamazsınız buradaki kadınların size anlatmak istediğini. Muhtemelen kimseyi dinlemeyip yaşayacaksınız. Az buz bir yaş farkı değil aradaki. Çok gençsiniz daha. Kızım bunu yaşasa çok üzülürdüm.
36 yaşındayım, eşim 40 yaşında. Sinemaya gece matinesine gitsek yoruluyoruz artık :)
Ne kadar olgunum da deseniz mümkün değil o yaşın kafa yapısında olmanız. Üstelik 10 yıl sonra her şey hakkında çok farklı düşüneceksiniz.
Belki de babanızın hayatınızda çok yeri olmamasından kaynaklı o adama kapılmanız.
Konudan bağımsız; 80 alan da 60 alan da geçiyor, düşük notla da mezun olunuyor, devlete doktor atanırken nota da bakmıyorlardır da mühendis olsanız gezip tozup düşük notla iyi bir yerde işe giremezdiniz. Bunu yazdığınızda size tepki verenlere “anlayamazsınız” tarzında yazmışsınız ama sizce de daha donanımlı (daha çok emek verip öğrenmiş) bir doktoru tercih etmek mantıklı değil mi?
kesinlikle düşünmüyorum şu sıralar evlilikNeden bu kadar karşı çıkılmış anlayamadım.yani bu yaşta oluyormuş da evlenecek değil ya.ilişki yaşasın bu ona bir tecrübe katar ki üç günlük dünya aşksa hissedilen şey yaş engel olmamalı.zaten anlayıp bi süre sonra ayrılır 20 yaşında evlenmeyi düşünmez sanırım
Umarım öyledir.Anlatmak istediğim çok farklı ve üşenmeyip anlatıcam. Entegre sistemin oldugu tıp fakültelerinde 6 yılın 3 yılı teorik, 2 yılı staj, 1 yılı ise intern doktorluktur. 3 yıl boyunca herkesin amacı sınıfını bi şekilde kalmadan geçmektir. 4. Sınıfta stajlar başladığında her şeyi hastalar üzerinde pratiğe dökmeye başlarsınız. Üst dönemlerden bir arkadaşım vardı bu yıl mezun oldu. İlk 3 yıl hep 60 la zar zor geçmişti ama hiçbir stajdan kalmadı ve son 2 yıl hep staj grubunda birinciydi. Anlatmak istediğim bu. İlk 3 yıl 80 alan 60 alandan daha iyi bilmiyodur, DAHA İYİ EZBER YAPMIŞTIR. İlk 3 yıl öğrenilenler zaten stajlarda uygulamaya sokularak pekiştiriliyor. Ve ayrıca bu 3 yılda doktorlukla alakası olmayan şeyler de görüyoruz bir sürü.
Gerçekten bunu üşenmeyip açıkladıgıma inanamıyorum:))
Evlenmek gibi bir düşüncem yok zaten şu aralar. Çok teşekkürler yazdıklarınız içinInsanimiz kinamaya ne merakli yahu.
Insallah kinayanlarin basina gelmez. Doktor olacaksiniz diye neden gezip tozmayasiniz? Sevip sevismeyesiniz? Kime ne?
Asil kendinden vazgecerek meslek edinenden hayir gelmez. Yillarin birikmis yukunu, atilmamis stresini hastadan cikarirlar.
Neyse konu sahibesi; yas farki cok fazla
Benim eski sevgilim benden 11 yas buyuktu. Ben 20 o 31. Anlasamiyor degildik. Olgun olmasi beni alttan almasi falan cok hosuma gidiyordu. Ama hayatimi beraber yaslanacagim biriyle gecirmek istedim. Zaten yasli adami alip napayim... sizin fark bence ucurum.
Ha diyorsan ki 3 5 gezeriz tozariz egleniriz... bu olur. Ama ciddi dusunmek icin imkansiz gibi. Var 40 yasinda arkadaslarim. Kendine bakanlar gayet iyiler yani. Evli cocuklu olmayanlari genc ruhlular. Degisik hobileri var. Guzel yani.
Ama dedigim gibi... kendini fazla kaptirma.
Evlenmek gibi bir düşüncem yok zaten şu aralar. Çok teşekkürler yazdıklarınız için
Çok teşekkür ederimm :)O zaman no problem :)
Meslek hayatinda da basarilar dilerim
Canım benim hayat senin hayatın karar senin kararın bunu yaşayıp en güzel cevabı sen vereceksin ,burda yazanların % 98 evliliği 4/4lük değil kimi eşinden kimi ailesinden kimi çocuğundan ondan bundan ,20 yaş dediğin zaman herkes bi durup bakar ilk tepkide malesef haklı olarak olumsuz karşılanır çünkü ben dahil kimse ne seni ne adamı tanıyoruz benimde sevgilimle aramda 15 yaş var ve burda paylaşmıştım sonra ne mi oldu bir sürü tepki sonuç aileme söyledim başta karşı çıktılar ama adamı tanıdıktan sonra ne kadar yanıldıklarını anladılar unutma tanımadan insanları yargılamak çok kolay çünkü öyle bir devirde yaşıyoruz ki kime güveneceğimizi şaşırdık çok haklılar ama 5 parmağın 5ide bir değil bunu şakın unutma zaman herşeyin ilacı temkinli yaşa ve kararı sen ver sevgiler :)Bugün açtığım ikinci konu olacak ama olsun
Uzun zamandır buraya girmiyordum ve hayatımda baya bi şey değişti. Sevgilimle ayrıldık. Ve kendimden yaşça baya büyük bi insana aşık olmaya başlıyorum. Engel olmak istesem de olmuyor çekiliyorum sanki. Sizce ilişkide yaş çok mu önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?