İlişkide yaş çok mu önemli?

Birde buna hayatımızı teslim edecegiz valla yazik

Adam sizin babanız olacak yaşta hemen uzaklaşın ondan. Arada dağlar kadar fark var. Şuan hoşlantı duyabilirsiniz ama zamanla çok sorunolacaktır. Siz 20 yaşında tezecikkten adam 40 yasinda olmaz yani.

Siz doğduğunuzda beyefendi 19 yaşında lise mezunu idi.. sizi görse kucağına alır koklar vs.. aranızda ciddi uçurum var. Lütfen dikkatli olun. Yaşınız gereği size diyeceğim ancak bu kadar. Fakat bu konuyu beyefendi açsaydı neler derdim neler

Valla siz bilirsiniz ama bir süre sonra siz ondan ya da o sizden sıkılabilir.

Arada uçurum var resmen.

Ben de yaşça büyük bazı kişilere hayranlık duyarım ama sadece hayranlık olarak kalır.İlişki yaşamayı düşünmedim.

Adinizi soyadinizi ogrenirsek doktorluk hayatinizda merak etmeyin etmeyiz sen gezmekten hangi hastaligi öğrendin acaba doktorlari okadar görüyoruz ders calismaktan firsat bulamiyorlar
Aylardır ilk defa konu açtım bu bir. Doktorluk bütün vaktini ders çalışmaya ayırmaktan çok daha fazlasıdır bu iki. Dışarda doktorluk algısı baya farklı şu an anlıyorum:) Bilmediğiniz hiçbi konuda yorum yapmayın bence, çok komik oluyor çünkü. Şu an tıp öğrencisiyle tıp hakkımda tartışıyosunuz falan

Arada cok yas farki var. Ama boyle olup mutlu olan da var cok mutsuz olanda. Karaktere bagli. Karsinizdaki olgun biridir yasi geregi. Siz daha cok gencsiniz. Belki ileriki yillarda istekleriniz degisebilir.

Konu aşk ilişki vs iken nasıl olmuş da mesleklere gelmiş. Bizim milletimizde doktor saplantısı var eminim ortası yok ya taparlar ya gömerler. 60 ile geçen öğretmene de çocuğunuzu teslim etmeyin o zaman. Neyi ölçtüğü belli olmayan sınavlarda alınan notlarla başarının paralel olmadığını düşünüyorum. Kendi çevremde bir çok örneği var. Ezberci eğitim sisteminde kim ne kadar ezberlerse o kadar alır,kim oturup çalışır ezbere alırsa o kazanır. Pratik ve teorik aynı olmuyor her zaman bu bence her meslek için geçerli. Ek olarak ben hayatımda neyi kınadıysam başıma geldi. Belki yaşım sizden küçük de olabilir ama hayat bana büyük konuşmamak gerektiğini öğretti bu benim için acı da olsa bir kazanım oldu. Yani demem o ki kınamayın, yargılamayın. Ha doktorsanız kendiniz o zaman arkadaşla saygı çerçevesinde özelden veya nereden isterseniz tartışın fikir alışverişi yapın. Burada sadece konu sapıyor.
Konuya gelirsek ben de yaş farkının fazla olduğunu düşünüyorum canım. Şimdi cazip gelse de mutlaka farklılıklar ortaya çıkacaktır ileride. Baban sağ ve başında mı ? Benim böyle durumlarda aklıma ilk baba kız ilişkisi geliyor merak ettim?

Umarım ikisi de eğer istiyorsa tıp fakültesi kazanır da bizleri daha iyi anlarsınız
Neyse canim biran 19 yas farkinda israr ettiğiniz için üzüldüm, siz daha hayatinizin baharindasiniz karşınıza daha iyi birileri çıkabilir önce okulu bitirip meslek hayatinizda kariyer yapabilirsiniz ,eger sen istiyorsan biz burada ne dersek boş çünkü sen o düşüncenden saten vazgecmiceksin hayatinda başarılar dilerim ben biran annelik duygusuyla yazdim kusra bakma

Babam sağ evet ama aramız çok iyi değil malesef. Bu arada yazdıklarınızın hepsine kelimesi kelimesine katılıyorum çok teşekkürlerr

Çok teşekkürler...

Babam sağ evet ama aramız çok iyi değil malesef. Bu arada yazdıklarınızın hepsine kelimesi kelimesine katılıyorum çok teşekkürlerr
Tercihinin sebebine inebilirsin aslında. Yapabiliyorsan kendin, yapamıyorsan psikoterapi alarak. Sen de tıp okuyorsun az çok anlarsın zaten ne yapman gerektiğini Babanızla olan ilişkinizde derinlere inmeniz belki olaya bambaşka yaklaşmanızı sağlar. Fikrinizin değişmesi için değil sağlıklı karar aldığınızdan emin olmanızı isterim. Mutlu kalın ,hayatta başarılar :)

Bir zamanlar kendinden yaşça büyük birini seven biri olarak yazıyorum, sebgin tek taraflı değil karşılıklı ise herşey çok güzel olur, yaş farkını aklına bile gelmiyor ama dediğin gibi tek taraflı bir şeyse yaşadığın daha yolun başındayken dön derim süreç çok yıpratıcı oluyır çünkü.

Haklısınız her şeyin temelinde insan psikolojisi ve yaşadıkları yatıyor aslında. Teşekkür ederim :)

İnşllah acı bir tecrübe ile anlamazsınız buradaki kadınların size anlatmak istediğini. Muhtemelen kimseyi dinlemeyip yaşayacaksınız. Az buz bir yaş farkı değil aradaki. Çok gençsiniz daha. Kızım bunu yaşasa çok üzülürdüm.
36 yaşındayım, eşim 40 yaşında. Sinemaya gece matinesine gitsek yoruluyoruz artık :)
Ne kadar olgunum da deseniz mümkün değil o yaşın kafa yapısında olmanız. Üstelik 10 yıl sonra her şey hakkında çok farklı düşüneceksiniz.
Belki de babanızın hayatınızda çok yeri olmamasından kaynaklı o adama kapılmanız.
Konudan bağımsız; 80 alan da 60 alan da geçiyor, düşük notla da mezun olunuyor, devlete doktor atanırken nota da bakmıyorlardır da mühendis olsanız gezip tozup düşük notla iyi bir yerde işe giremezdiniz. Bunu yazdığınızda size tepki verenlere “anlayamazsınız” tarzında yazmışsınız ama sizce de daha donanımlı (daha çok emek verip öğrenmiş) bir doktoru tercih etmek mantıklı değil mi?

Tüm sayfaları okumadım.Benim eşimle aramda 13 yaş var. Biz evlendiğimizde yaşlarımız 25 ve 38di.8senedir evliyiz,çok şükür bir problem yaşamadık yaşla alakalı bu zamana kadar.Ama 19yaş çok bence,hem 20 yaş da çok küçük.Hadi 25üstü olsa belki dersin ama onun için bile 19 çok fazla.Ayrıl ve ya devam ey diyemem,sonuçta senin hayatın.Hakkında hayırlısı olsun inşaAllah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…