İlişkideki Tavırlarınız?

Sevgili olalim mi diyen bendim. Ona kalsa daha bekleyecekti.
Kavgalarda hataliysam adim atarim, özür dilerim.
Cekinmeden mesaj atarim, icimden gelmisse niye atmayayim?
Duygularimi da icimden geldigince ifade ederim, karsi tarafin kendini bir sey sanmayacagina emindim cünkü.

Bence bu sorular cok genel, esimi bulmadan önce, sürekli oyunlar stratejilerle gidiyordum. Erkek milleti, söyle yapma, simarmasin, böyle yap bozarmasin, arama sorma ki arasin, ile gecti yillarim. :) Cevremde de gördügüm hep böyleydi yani.
Kavga edince mesela "arama bekle o senin pesine düssün" falan denirdi hep, herkesin lafini dinler, sürekli strateji degistirirdim.

Sonra anladim ki, sorun stratejilerde degilmis, sorun adamdaymis, sorun uyumdaymis.

Esimle yaklasik bes senedir tanisiyoruz, inan bir kere taktik uygulamadim. Yaptigim tek sey güclü oldugumu bastan göstermek oldu, hangi konularda affetmeyecegimi net söyledim, oyun istemiyorum dedim, stratejilerle iliski kuracaksak ben yalniz da yasayabilirim dedim.

Gerek de yokmus bu tavrima, sevgi denen sey yerini bulmus durumda, ne oyun, ne strateji, her sey acik bizde, icten geldigi gibi.
Mesela sinirlenince de "konusmayayim ki bir süre hatasini anlasin" diye bir durum yok, tartistik mi , onu cözmeye birlikte yelteniriz. Ikimiz de inatciyiz üstelik. Ha konusma saatler de sürebilir ama sonunda anlasiriz.

Canim
Oncelikle karsi tarafin guvenini kazanman lazim seninde guvenmen lazim iliski aslinda akil vermeyle yda baska seylerle olmiyor tamamen senin hislerinle gelisen bisey herseyi cok abartiyorsa. Adam hemen kacar zaten ben her seyi abartan tiplerden degilim genelde bos veririm ve sevgimide belli ederim karsimdaki insandanda ilgi beklerim onada belli ederim

Ben ikili ilişkilerde taktik geliştirmekten yana değilim hiç. Dur azıcık naz yapayım da peşimden koşsun kafasında bir insan değilim. Ya da ilk mesajı o atsın da daha ağır görüneyim gibi düşüncelerim hiç olmadı. Bir şey varsa vardır, yoksa yoktur. İş taktik geliştirmeye kaldıysa orada samimiyete inanmıyorum ben. Her zaman içimden geldiği gibi davranırım. Trip, kapris huyum hiç yoktur. Kızdığım şey ne ise açıkça söylerim ''sen bana böyle yaptın ben çok bozuldum'' diye. Zaten bu tavrımdan anlamayacak insanla kafalarımız uyuşmuyordur, olmaz o iş. Eğer ilişkinin başlarındaysak içimden geliyorsa eğer ilk adımı atmaktan hiç çekinmem. Şu kadar zaman peşimden koşturayım da değerli olayım falan demem öyle. Ama ondan karşılık görmüyorsam hevesim kaçar, kendiliğimden bırakırım zaten. Tabi bütün bunların yanı sıra her dakika ilgi isteyen bünyemden de nefret ederim o ayrı.

aslında nerden başlıcağımıda bilmiyorum sitede daha çok yeniyim girmeye pekde zamanım olmuyor..ancak burdan yazabiliyorum..23 yaşındayım ilkkez bir erkek arkadaşım oldu lisede aynı sınıftaydık bunca yıldır bildiğim birisi.evlenmeyi düşünüyoruz ailesiyle bile tanıştırdı beni.ama ben kadın-erkek hakkında hiç bir şey bilmiyorum bu tarz konuları konuşmaya başladık.bana çok tuhaf gelmeye başladı ve o bunun evlenmeyi düşünen ciddi sevgililer arasında normaldir dedi.ben bunu hiç bilmiyorum kimseyede soramıyorum.burdaki bayan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.acaba gerçektende böylemi ?

İlişkide adım atan taraf olmam, bir adım atsam bile bunu onun asla anlamayacağı sanki kendi çabasıyla olmuş gibi yaparım,
Flört aşamasında ayarlama işi çabucak olup bitsin diye günaydın nasıl oldun vardın mı tarzı cezbedici msjları ilk attığım olur,
Duygularımı tam olarak içimden geldiği gibi yalnızca kavga esnasında ya da artık biteceğinden eminsem söylerim (seni seviyorum özledim vb sözler hiç bi zaman söyleyemem de yazamam da anneme dahi)
En uzun ilişkim altı ay sürdü o da ittire kaktıra yani anlayacağın yaptıklarımın tam tersi yapılmalı sanırım :)
Bu arada ilgi bittiği güne kadar başladığı anki gibi devam eder ilişkilerimde bunu ilgisiz oluşuma ilgimi sevgimi kısacası duygularımı pek fazla belli edemememe bağlıyorum. İlgi azalması varsa sana karşı biraz ilgisizmiş gibi davranabilirsin bu kez o üstüne düşmeye başlar.
Benim eyyorlamam bu kadar

Araniza yeni katildim hayata yüksekten değil olduğu gibi bakacaksin hayat suprizlerle duludur önemli olan önce kimin ettiği Değ il karsidaki insanin da ayni şekilde bekledigini onutmamak lazim gerçekten seven insan boyle küçük şeylere takilmaz

Yok benimkiler sürmüyor en uzunu 6 ay sürdü
Aslında onlar hep adım atıyor, ilişkiye başlamak istiyor ama sonra bıkıyorlar heralde benden yada akıllarındaki gibi biri çıkmıyorum onlara ne bileyim :)

İşte hayalimdeki ilişki tavrı
Peki ilişkilerin nasıl sürüyor böyle davranınca? yani olumlu sonuç alıyormusun, uzun sürüyormu? :)
Ben tam olarak bu yazdıklarının tam tersiyim, ona göre ilişki kurdum hep.
Merak ettim o yüzden, birde böyle denesem nasıl olur diye
Karşı taraf nasıl karşılıyor bu tutumunu?

Kaçan kovalanıyor cidden bak o yönden bi sıkıntım yok
İlişkim 1 haftada biter dedim ya, geri kalan 2 3 ay arar durur bunlar, ben terslerim onlar arar ama öylede zevki kalmıyoki.
Ortada bi ilişki varsa yürümesini istiyorum ben, peşimden gelmeleri birşey ifade etmiyo

Ne hissediyosam anında söylerim. Hiç düşünmem plan yapmam. KArşı taraftan adım beklemem. Ama hafif bir soğuklukumsu bir şey hissettiğim an aramam. Aramasını beklerim. Ya da beklerdim diyim. Evlenmeden önceki ilişkileri söylüyoruz sonuçta :)

Seni seviyorum kelimesini içimden geldiği an derim. Karşı tarafın söylemesini veya ondan hissetmeyi beklemem.

Sen de henüz aradığın o karşılıklı uyum anlarını yakalayamamış olabilirsin. Seni seviyorum demek bir eşiktir benim için. Dediğim gibi içimden geldiği an derim ve karşımdaki şok olduysa uzatmak istemem. Ama o an onun da öyle hissettiğini ve ilişkide bir şeyler değişeceğini anlarsın. Uyum kesinlikle budur bence. aynı anda sevdiğini hissetmeye başlamak

Eşimle de ilk adımı ben attım, öptüm direk sohbet ederken

Son düzenleme:

Ne güzel yazmışsın :)
Kendim olsam sanırım sürekli mesaj atarım. Ama sonrasında üzülmek istemediğimden ve çok üstüne düşmüş gibi görünmek istemediğimden dolayı yapamıyorum bunu.
Hep kaçan taraf oluyorum. Birde hoşlanıyorsam elim ayağım dolanıyor zaten saçmalıyorum sürekli
Aslında normalde çok konuşkan, aktif biriyim herkese karşı. Arkadaş çevrem geniştir.
Sadece ilişki konusunda böyle oluyorum.
Bi şekilde bitiyor, sanırım bu hareketlerimden dolayı çünkü aklıma başka birşey gelmiyor

Ne güzel benimde olur inş böyle bir ilişkim
ben resmen strateji için yaratılmış gibi birşeyim. Sürekli uygularım. Ama demekki işe yaramıyor.
Belki başlarda istediğini alıyorsun, peşinden geliyor ama zamanla kabak tadı vermeye başlıyor
Çok heveslendim, değiştiricem tavırlarımı
Birde öyle deneyelim bakalım

Peki bunun sana eksisi mi oluyor yoksa artısımı?
Güzel bir ilişki oluyormu bu şekilde? uzun sürüyormu?
Bana çok uzak çünkü, çok merak ediyorum o yüzden.
Kasmaktan sıkıldım kendimi

İlk iliskimde gereginden fazla fedakarci, herseyden odun veren biriydim.. fakat ilerleyen zamanlarda tamamen askla baktigim ve mantiktan yoksun oldugum zamanda husrana ugradigimi ayrildiktan uzun sure sonra anladim. Ayrildim 1.5 sene sonra hayatima biri girdi. Dedim kendi kendime ilk iliskinde yaptigin hatalari tekrar yapmayacaksin dimdik duracaksin ne olursa olsun. Bastan ayaklari yere basan, kendine guvenen biri olarak iliskiye basladim. Suan mutluyum. ALLAHA ne kadar sukur etsem az. Giderse uzulurmuyum evet ama dagilmam. Demem o ki iliskide """benligini""""' kaybetmemek cok onemli

Hayranım işte bu özgüvene
Aslında normalde bende çok dobrayımdır, sadece ilişki konusunda sıkıntılıyım.
Sanırım bağlanmaktan ve üzülmekten kaçıyorum sürekli. İlk önce onun benimle çok igilendiğini, çok değer verdiğini hissetmek istiyorum ki bende tam anlamıyla ona açılayım, çaba göstereyim.
Ama baştan bir çaba göstermediğimde bana neden değer versinki? oda var.
Sürekli ilgiye alıştım sanırım, her ilişkim böyle başlar. Kendimi sürekli geri çekerim, konuşacak birşey bulamam, hele hoşlanıyorsam iyice elim ayağım dolanır :26: ama dediğin gibi doğru kişiyi bulunca beni olduğum gibi sever heralde.
Gerçi beni olduğum gibi seven birini bulmaya çalışmaktansa, ben biraz kendimi değiştirmeye çalışsam daha iyi olucak galiba.
Şimdiye kadar yorum yapan herkesten daha ketummuşum ben bunu anladım :)
Tam olarak istediğimse herşeyi içimden geldiği gibi yapmak.
Üzülmeyi göze almalıyım sanırım artık. Karşıdan izleyip, hep ilgi beklemekte bir yere kadar

Peki bunun sana eksisi mi oluyor yoksa artısımı?
Güzel bir ilişki oluyormu bu şekilde? uzun sürüyormu?
Bana çok uzak çünkü, çok merak ediyorum o yüzden.
Kasmaktan sıkıldım kendimi

Eksisi olduğu günlerde oldu, hep kazandım diyemem. Ama canım, benim bütün ilişkilerim uzun sürdü. Sadece 1 kısa ilişkim oldu o da 5 ay sürdü. Bence önemli olan buna uyum sağlayacak, taktik yapmayacak bir adam bulabilmek. Şu an 3 yıllık bir ilişkim var. Hiç taktik peşinde gezmedim. Ama o da benim gibi olduğu için bu uyumu yakalayabildik. Her zaman denk gelmez evet ama bir gün kendin gibi biriyle karşılaşacağına eminim. Bence sen doğallığını bozma, hiç kasma kendini. Tabi bunları yaparken biraz cesur olmakta fayda var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…