Tamam ben farklı bir eğitim araştırmaya gideyim bu sefer.size yapılanlardan yapılır umarımYa lütfen böyle düşünmeyin,yardım etmeye çalışıyorum size.
Malesef devlet hastaneleri yapmıyor. Bu uçuk dediğim testler için özel bir laboratuvarda yaptırıyorsunuz. Mesela ben Mavilab'da yaptırmıştım Hıv Rna testini. Sonra kendi doktorumdan öğrendim ki bu test bazen yanıltıcı olabiliyormuş. Bazen farklı antikorları hiv antikoru gibi saydığı oluyormuş.
Tabi bunu öğrendiğimde ilişkiden 71 gün falan geçmişti.
Doktorum hemen bana;
Anti Hiv gibi cinsel yolla bulaşan tüm hastalıkların testlerini (Hatta bunu sağlık ocağında da yaptırabilirsiniz,sanırım evlilik için sağlık raporu istiyorum derseniz,bütün bulaşıcı hastalıklara,değerlerinize ve vitaminlerinize bakıyorlar,90.günü hem doktorda hem sağlık ocağında yaptırmıştım.)
Pap Smear testi
Vajinal kültürü
İdrar kültürü
Yaptırmamı istedi. Neyse ki hafif bir mantar dışında hiçbirşey çıkmamıştı. Bir de doktorum bana Rahim Ağzı Kanserinden koruyan HPV aşısı yaptırmıştı.
Siz bu testleri isteyin,onlar yapıyorlar zaten. Ama devlet hastanelerini öneriyorum,çünkü onlar da yeni nesil makinelerden kullanıyorlar. Boşu boşuna para vermenize gerek yok bence.
Siz söyleyin,onlar size yaparlar. Ama ilişki öykünüzü falan anlatın doktorunuza. O yönlendirir zaten sizi.Tamam ben farklı bir eğitim araştırmaya gideyim bu sefer.size yapılanlardan yapılır umarım
Siz söyleyin,onlar size yaparlar. Ama ilişki öykünüzü falan anlatın doktorunuza. O yönlendirir zaten sizi.
Internetimde sıkıntı var sanırim kusura bakma yanlis alinti yaptim. Istemeleri gerekiyor tabi. Nerde yasiyorsun bilmiyorum ama bizim arkadaslarimiz istiyor hemen. Gece terlemelerine dikkat et olur mu? gece cok terler bu tur hastalar yatagi islatircasina.
Eleştiri okumamaktan yoruldum..
Cevabı ararken
Doktora gittinmi?
Gıtmedıysen ihmal etme.. erken olur olmazımdüsinme..
Bazen ınsan pismanlıklar yaşaması gerekıyor.. yenıden başlamak için..
Iyi geceler sekerim
Smear ve elisa testlerinizi yaptırın. Doktora da açık açık söyleyin şüpheli bi ilişkiniz olduğunu. Hasekide bir doktor biliyorum kadın doğumcu çok iyidir. Yada bakırköy sadi konukta enfeksiyon hastalıklarında iyi bir doktor var. Bu konularda yardımcı oluyorlar. Devlet hastanelerinde sadece bel soğukluğu testi yapılmıyor geri kalanına bakılıyor.
Doktora gittim.hemogram ve elisa testi yaptırdı.ama buradakiler daha farklı testlerin de olması gerektiğini söylediler.doktor eksik mi istedi bilmiyorum.sonuçlar daha çıkmadı.ayrıca daha dün bir hafta oldu ilişkiden sonra.elisa yapılsa da şu an bi şey çıkmazmış.boşuna yaptırdım sanırım.sonuçlara göre farklı bir doktora da gidicem.evet bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor insan.ve ben sanırım kendimi Fazla önemseyen biri değilim bu yüzden ders alana kadar sürekli bi şeylerle sınanıyorum
Bence bu olayin size kattiginfarkindaliga odaklanin :)
Kendinizi fazla önemsemediyinizi yazmisdiniz bunu helistirmeye ne derslniz?
Insallah sonuclar iyi cikar icinizi ferah tutun :)
ispatla tezini
ispatı yoksa kesin hükümle konuşma
-Doksan gün bekleyeceğinize , en temizi adamdan kibar bir dille test yaptırmasını isteyin.
-Hpv sonuçların temiz gelirse aşı yaptırmanızı tavsiye ederim.
- Tedbiri elden bırakmamak lazım ama hiv sanıldığı kadar yaygın değil , sizdeki uçuk stresten kaynaklı olabilir.
-ve lütfen hastlıklarla ilgili internet forumlarını okumayın.
Geçmiş olsun
Adamı silgi zannettin zahir. Kendine hiç mi saygın yok gerçekten? İstemediğin bir ilişki yaşayıp sonra da böyle korkularla oturmanın mantığı nedir?
Olan olmuş sizi suçlayanları dinlemeyin bundan sonra daha dikkatli olursunuz zaten şu aşamada yapacağın şey bir kadın doğuma görünmek vajinal kültür, smear ve kan tahlili ( frengi için) yapar. Enfeksiyon doktoruna da 90. Günden sonra git hepatitlere ve hive bakılır. Bir de içiniz rahat etsin diye deri ve zührevi hastalıklar dokturunada gidin uçuğunuz varsa kültür alırlar. Hiv için özel laboratuvara gidebilirsiniz ayrıca inşallah hiç bir şeyiniz yoktur
yazamadım banlandığımdan ama hepatit b c vs de bakmalıydı. sadece hiv le olacak iş değil. tam kapsamlı istemeli.
3 ay bekleyip kan aldırmaya gitmeniz gerekiyor hiv için falan bildiğim kadarıyla. Bir şey varsa bile şu an çıkmaz. Kanda cinsel yolla bulaşan tüm hastalıklara tek seferde bakıyorlar bir şey çıkacağını sanmıyorum dediğiniz gibi boyle hemen belirti vermez ama yine de baktırın içiniz rahat etsin.
Adamı silgi zannettin zahir. Kendine hiç mi saygın yok gerçekten? İstemediğin bir ilişki yaşayıp sonra da böyle korkularla oturmanın mantığı nedir?
Enfeksiyon uzmani arkadaslarimiz. boylenkorunmasiz iliskilerden sonra suphe varsa kisilerde butun testleri istiyorlar. Hepatit b asiniz yoksa yaptirmanizi tavsiye ediyorlar. Lutfen internetten bilgi almayin. Bu isin detayi o kadar cok ki. Doktorunuza hikayenizi dogru bir sekilde anlatin. Onemli noktalar varsa dogru bilgiler verin. Kanama gibi mesela.Arkadaşlarınız?çok şükür yok öyle bi şey aklıma takılan başka bi şey var o da regl ile ilgili sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?