İlişkiden sonra pişmanlık..

Benim bir arkadaşımın başına gelmişti bu tarz birşey.dr hepatitten şüphelendi çok şükür birşey çıkmadı .
Geçmiş olsun bu arada
Umarım birşey çıkmaz .korunmadan ilişkiye girmeyin asla partnerinizi uyarın .

O ne zaman yaptırmıştı?sağol inş yoktur bende de bir şey.

Be
O ne zaman yaptırmıştı?sağol inş yoktur bende de bir şey.
Test yaptırdı temiz çıktı sonra düzeldi zaten bir şikayeti kalmadı
Bence rahat ol ya sanmıyorum ben birşey çıkmaz mikrobik birşey kapmışsındır ama önemli değildir yani.

O zaman bu isi uzmanlara birakmalisin. Konu sahibi arkadasim enfeksiyon uzmani ile gorusmeni tavsiye ediyorum. Ozellikle enfeksiyon uzmani olmali.
Bütün yorumları okumamışsınız,buradan belli.
Ben kimseye üfürükçü tarzı bilgiler vermedim. Git şu otu sür,bunu kaynat buharına otur tarzı şeyler söylemedim.
Verdiğim bilgilerle yazdığım yazıların hepsi doktorlardan,uzmanlardan öğrendiğim bilgiler. Fazla okuyup fazla araştırırım,çoğu zaman doğru bilgiler vermeye çalışırım. Burada da aynı şeyi yaptım. Yazdıklarımın hepsi doğru yanlışlık yok yani. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum,keşke bütün yorumları okuyup öyle yorumunuzu yazsaydınız.

Be

Test yaptırdı temiz çıktı sonra düzeldi zaten bir şikayeti kalmadı
Bence rahat ol ya sanmıyorum ben birşey çıkmaz mikrobik birşey kapmışsındır ama önemli değildir yani.

Ay ne güzel.niye öyle hissediyorum bilmiyorum. Acaba grip olmasaydım da bu kadar takar mıydım bilmiyorum

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.mesela diğer testlerden haberim bile yoktu.başıma böyle bi şey gelmese araştırmazdım bile belki de

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.mesela diğer testlerden haberim bile yoktu.başıma böyle bi şey gelmese araştırmazdım bile belki de
Haklısınız tabiki. O arkadaşın yazdığı testlerden ben bahsettim,pahalı testler dediğim onlardı zaten. Uzmanlar onu fazla tavsiye etmiyor ama bende sizin gibi paniğe kapıldığım için gidip para döküp yaptırmıştım hepsini. Kadın doğum doktorum da ne olursa olsun yapmamın yanlış olduğunu mutlaka elisa vermemi söyledi. Tabi yanında smear falan da aldırdım. Sizin de aklınızda olsun,hiv den daha tehlikeli hastalıklar var,iyi bir doktor bulup hepsine baktırıp kültürlerinizi de yapmasını isteyin. Ancak böyle içiniz rahatlayabilir. Biliyorum beklemek çok zor ama umarım negatif alıp rahatlarsınız. Hepatit b'ye de baktırmayo unutmayın. Sağlıklı günler dilerim.

Canim iste hemen olmuyor zaten o sana detaylari anlatmistir. Ozelden yazmayi unuttum kusura bakma. Ama cok detayi var bunun bulasmasinin. Icini rahst tutmaya calis hemen belirti vermez zaten ve cok agir olur belirtileri.
Bu arada aklınızda bulunsun hiv + kendisini ilişkiden bir süre sonra baş ağrısı, ishal, bulantı ve kusma, yorgunluk, kas ağrısı, boğaz ağrısı ve/veya ateş olarak gösterir. %50-90 arası kişilerde genellikle böyle belirtiler ortaya çıkar. Daha sonra belirtiler yıllar sonra görülmeyebilir.

Tamam size son sorumu sorup daha fazla meşgul etmek istemiyorum.o uçuk dediğiniz testleri enfeksiyon uzmanından isteyebilir miyim?yoksa direk özele gidip iyi bir doktora dediklerinizi istiycem anti hiv yanında. Çok teşekkür ederim her şey için.telaşımdan ve tek bir konuya odaklı olduğumdan anlayamıyorum bile bazen okuduğumu sabırlı davrandınız açıkladınız sağolun

İşte hepsi var bunların ama henüz bir gafta

Ya lütfen böyle düşünmeyin,yardım etmeye çalışıyorum size.
Malesef devlet hastaneleri yapmıyor. Bu uçuk dediğim testler için özel bir laboratuvarda yaptırıyorsunuz. Mesela ben Mavilab'da yaptırmıştım Hıv Rna testini. Sonra kendi doktorumdan öğrendim ki bu test bazen yanıltıcı olabiliyormuş. Bazen farklı antikorları hiv antikoru gibi saydığı oluyormuş.
Tabi bunu öğrendiğimde ilişkiden 71 gün falan geçmişti.
Doktorum hemen bana;
Anti Hiv gibi cinsel yolla bulaşan tüm hastalıkların testlerini (Hatta bunu sağlık ocağında da yaptırabilirsiniz,sanırım evlilik için sağlık raporu istiyorum derseniz,bütün bulaşıcı hastalıklara,değerlerinize ve vitaminlerinize bakıyorlar,90.günü hem doktorda hem sağlık ocağında yaptırmıştım.)
Pap Smear testi
Vajinal kültürü
İdrar kültürü
Yaptırmamı istedi. Neyse ki hafif bir mantar dışında hiçbirşey çıkmamıştı. Bir de doktorum bana Rahim Ağzı Kanserinden koruyan HPV aşısı yaptırmıştı.
Siz bu testleri isteyin,onlar yapıyorlar zaten. Ama devlet hastanelerini öneriyorum,çünkü onlar da yeni nesil makinelerden kullanıyorlar. Boşu boşuna para vermenize gerek yok bence.

O kadar bil
Boyle her seyi bilen kendinizden emin tarziniz.. iyi ki soylediniz valla sagolun..

Tabi ki verir ama hemen vermez 6 gunde onu soyledim.. neyse ben sizin kadar bilgili degilim iyi aksamlar engin bilgilerinizi aktarmaya devam edin..

İşte hepsi var bunların ama henüz bir gafta
Canim bak bosuna panik yapiyorsun. Kafani bosuna karistiriyorsun. Bu kadar erken belirti yok. 2 hafta en erken o da olabilecek.. 3 4 hafta genelde.ayrica sen gittiginde zaten iyi bir enfeksiyon uzmanina onlar senden butun testleri isteyecekler cok erken gitmissin sadece. Bir universite hastanesine giddrsen onlar senden hepsini isteyecekler zaten hepatit b asin yok mu yoksa da yaptir. Testlerin bittikten sonra tabi ki. Bir kadin doguma gidip smear de yaptirinca bitiyor hepsi bu. Insallah smear testi de iyi cikar. Hepatit b asisi onemli bunu atlama. Ama once hepatit b testini yaptir. Kafani cok bulandirma.

Tabi ki verir ama hemen vermez 6 gunde onu soyledim.. neyse ben sizin kadar bilgili degilim iyi aksamlar engin bilgilerinizi aktarmaya devam edin..
Öncelikle kendimden emin bir tavrım yok.
Sizin gibi bilgi vermeye çalıştım sadece. Peki siz neden işin uzmanlarına bırakmadınız olayı? Yani neden sizde bilgi verdiniz. Ben konu sahibine yanlış birşey söylemedim ki siz beni yorumlarımı okumadan durup dururken uyardınız. Belki bende bu işi yapacağım,belki bende tıp okuyacağım?

Gittiğim yer zaten eğitim araştırma ama diler testler istenmedi.bulacağım bir yolunu tüm testleri yaptırmanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…