İlişkiden sonra pişmanlık..

Yanlış anlamıyorum tabi ki.burda bana yardımcı olmak için yazan çok az kişi var
Yargılayan olursa boşver,herkes dönüp kendisine baksın.
Bak şimdi.
İstanbuldaysan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma hastanesini öneririm. Devlet hastanesi ama randevu alırsanız özelden bir farkı kalmıyor.
Ayrıca doktorunuz ne yazık ki iyi değil,bu konu hakkında bayağı korkup araştırma yapmış biri olarak söyleyebilirim ki ilişkiden 10-15 gün sonra test yaptırıp negatif gören daha sonra pozitife dönen çok insan var. O yüzden ilişkiden 10-15 gün sonra yaptırdığında daha antikor bile üretmemiş olur vücudun,bu da yanıltıcı sonuç yalancı negatif demek.
Ayrıca doktorunun bunları da yaptırması gerekiyor. Belki sen mantar kaptın,enfeksiyon kaptın. İhmal nedeniyle daha da çok acı çekme diye söylüyorum.
O yüzden en iyisi güzel bir hastaneye git testlerini yaptır,kültürlerini ver,smear aldır. Bi 70-80 gün sonra da hiv testini falan yaptırırsın.
Ben hiv'i baz alarak konuştum ama hpv içinde aşı olmasınız,ilişkiye başlayıp başlamadığınız önemli değil. Hpv aşısı olun bence. Daha sonra diğer hastalıklara da mutlaka baktırın. Çok kişiyle takılıyor diyorsunuz,belki pis insanlardan hastalık kapmıştır.

Aşıyı nerde olabilirim? O zaman ben şu an testi boşuna yaptırdım illa üç ay bekleyeceğim yani?

Aşıyı nerde olabilirim? O zaman ben şu an testi boşuna yaptırdım illa üç ay bekleyeceğim yani?
Evet boşuna yaptırdınız gibi oluyor. Çünkü 10 günde mümkün değil belli olması. En erken 4. Hafta veya sonunda pozitifleşmeye başlıyor. 90 günde sonucunu teyit ediyorsun. Kadın doğuma giderseniz onlar yönlendirir. Ben oldum aşımı.

İyi bi kadın doğumcu araştırayım bari. On gün bile olmadı ki bugün sekiz.doksan gün nasıl bekleyim hadi Mart haftada belli oluyorsa onu yine beklerim

İyi bi kadın doğumcu araştırayım bari. On gün bile olmadı ki bugün sekiz.doksan gün nasıl bekleyim hadi Mart haftada belli oluyorsa onu yine beklerim
28 günden sonra çıkmaya başlar. 90 gün teyit günü.

Enfeksiyon kapmış bile olsanız bu kadar kısa sürede bağışıklık sisteminizi etkileyip belirti vermesi imkansız..bencede normal bir soğuk algınlığı geçiriyorsunuz..belli aralıklarla test tekrarlanır..umarım bir sıkıntıda çıkmaz.düşünmemeye çalışın çünkü stres yaptıkca bağışıklık sisteminizi etkilenir vucudun savnma gücü zayıflar..bundan sonra daha dikkatli davranırsınız artık..

HIV erken tanısı için şüpheli temasdan en erken 21 gün sonra p24 testi (HIV combo içinde de var,sadece p24 baktırın) yaptırın. Negatifse sorun yok. HIV RNA testide 10.günde pozitif olur ama 1.ayda bakılırsa %100'e yakın net sonuç verir.

3.aydan önce ise Anti-HIV baktırmak yalancı negatiflik açısından riskli ve yetersiz olduğundan tavsiye edilmez. Dünya sağlık örgütü şüpheli ilişki varsa testler negatif olsa bile 6.ayda test tekrarı önerir, bu nedenle p24 veya HIV RNA testiniz negatif olsa bile 6.ayda tekrar bir Anti-HIV baktırmanız uygun olur.

Ee bende aynısını söyledim zaten?
%100'e yakın sonuç verse de doğrulama için 90. Günün testini mutlaka yaptırmak gerekiyor. %0.01'i de elemek için.

Bu arada 6. Ay testine artık gerek duyulmuyor. Çünkü makineler gelişti yeni nesil makineler çıktı. Artık şüpheli ilişkiden 90 gün sonra kesin sonuç çıkıyor,180 gün sonra değil. Sizin 6 ay dediğiniz önceki makineler için geçerliydi,devlet hastaneleri de dahil olmak üzere çoğu hastane 4. Nesil makine kullanıyor.

O zaman bu isi uzmanlara birakmalisin. Konu sahibi arkadasim enfeksiyon uzmani ile gorusmeni tavsiye ediyorum. Ozellikle enfeksiyon uzmani olmali.

Enfeksiyon uzmanı ile görüştüm işte.şu an o da belirti göstermez normal gripsin dedi.test yaptırdım ama ne yazık ki üç ay olmadan içimi rahatlatamayacağım sanırım..21 gün de bari çıksa ama kesin sonuç 90 gün demek ki.eğitim araştırmaya gittim ama burda yazılanlara göre doktorum pekte iyi değil heralde sadece iki test istedi. Zaten gün olarakta çok erken boşuna yaptırdım

Tabi ki dikkatli davranırım. Erkenden öğrenebilseydim iyi olurdu beklemek belirsizlik çok zor.kendi kendime pekte zayıfladım çok zayıfladım diyorum. Bu moddan çıkmazsam gerçek yapıcam

Canim iste hemen olmuyor zaten o sana detaylari anlatmistir. Ozelden yazmayi unuttum kusura bakma. Ama cok detayi var bunun bulasmasinin. Icini rahst tutmaya calis hemen belirti vermez zaten ve cok agir olur belirtileri.

Bu 21 günde yapılan testler farklı di mi? Anti hiv değil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…