Ben ilişkide erkeğin daha baskın olması görüşündeyim, kendi ilişkimde de böyle bu ve daha çok hoşuma gidiyor. Çoğu şeye sevgilim karar verir, bazen ne yiyeceğime bile karar veriyor, böyle güzel bence.
Ne alakası var? Konuşmak için konuşmuşsun resmen.İnşallah sevgilinizin yemenizi direttiği şeylere alerjiniz yoktur. Amin.
Biz kadinlar araba kullanmak ve futbol oynamak haricinde tum konularda onlardan daha iyiyiz , bunun farkinda olan erkek de kontrolu kadina birakir zaten
Belli ko duzgun bir ailede yetismis sevgiliniz , erkekligin yuceltilmedigi , kadinin asagilanmadigi bir ailede buyumus ki kadinin degerinin farkinda , bence sanslisiniz
Arada yorucu oluyor ama genele baktiginizda gayet iyi birsey bu
benim eşimde çoğu konuda böyledir. hayat mottosu 'happy wife happy life' imiş. ben bir sıkıntısını yaşamıyorum. halimizden çok memnunuz.
Bence bu size güç vermek değil, benimki de değildi. Hali vakti parasi tipi yerinde bi adamsa siz onun hayatından çekilince bir şeyi eksilmez sonuçta. Bu bence sorumluluktan kaçma, olumsuz bir durumda ihale ona kalmasın ayrıca kadını zahmetsizce memnun etmenin kolaylığı. Yani sizin gitmek istediğiniz yere sizi götürünce hem düşünmesine plan yapmasına gerek kalmiyor hem de sizi memnun ettiğini sanıyor. Ben kadınların alfa erkelerden(maço değil) hoşlandigiyla ilgili konuşmalar yaptı laf arasında, çok uzun sürmedi hemen anladı neyse ki:)
Ortak karar almak her zaman iyidir.En azından her şey bir tarafın üzerine yıkılmaz.Selamlar hanımlar
Sizce bir erkeğin kararları kadına bırakması iyi bir şey mi?
Ben anaerkil bi aileden geliyorum, böyle kadın/erkek uyumunu görmeye alışkınım.
Ya mesela nereye gideceğiz, ne yiyeceğiz, ne yapacağız ben karar veriyorum
Ben bulana kadar ısrar ediyor ne yapalım, ne yiyelim
Kaçta nerde olmam lazım sen söyle bana
Hani nerde buluşalım değil soruş stili bile
Ben ne yapmak istersin, ne istersin tarzı şirinlik yapayım diyorum
Ben her şeyle mutlu olurum erkeğim ben sen ne istersin, sen söyle onu yapayım diyor
Ne bileyim mesela hayallerin neler diyorum
Benim hayalim senin hayallerini gerçekleştirmek diyor
Gel diyorum geliyor, git diyorum gidiyor anlamadım
Baştan da demişti aslında ben totosunun üstünde oturan bi adamım, sen karar ver diye ama ben bunu kulak arkası etmişim herhalde
Hasbinallah ben erkeklerle güç savaşına girmeye alışkınım hep o yüzden diyorum böyle bir erkekle ilişki/evlilik nasıl olur?
Hep bana masaya yırmıh vuran herifler denk geldiği için şimdi error veriyorum açıkçası nasıl davranmam gerektiği konusunda ne bileyim maço mu olmalı azcık erkek
Benim bütün sevgililerim biraz maçoydu, "erkeğim ben" argümanları vardı
Neyse zaten ana kuzusu diyorlar etrafında böyle minnoş bir adam zararsız
Böyle kadın baskın ilişki/evlilik olur mu?
Oluyor oluyorda insan yoruluyor daha geçen akşam eşimle bu yüzden kavga ettik hepsinin giyeceği dona bile ben karar veriyorum
Vani nabıyon iyi misin. Ben ataerkil kafalı değilim maçolardan hoşlanmam, karşımda ben erkeğim falan diyecek hadi ordan der geçerim ne uğraşacam. Sürekli bık bık bık ne yapması gerektiğini anlatacağım adam da çekilmez yaw, sanki kendi fikri yokmuş gibi saygı duyamam ki öylesine de. İkisinin ortası normal bir adam olması en güzeli, yine de açıkçası şu an bir ilişkim olsa toplam kontrolün 51i benim, 49u onun olsun isterim, kadınların inisiyatifinin bi tık fazla olduğu birliktelikler mutlu birliktelikler oluyo geneldeBence en önemli şey çiftlerin birbirini sayması, herşeyden önce birbirinizin kişiliğine saygı duymalısınız ikiniz de birbirinizin gözünde iyi bir konumda olmalısınız, aranızdaki anlaşmaya uyuma bağlı bu tabi, zamanla belli olur zaten uyumlu olup olmadığınız. Çok mutlu ol inşallah
Ben her sözümü dinleyen, herseyi bana soran yonlendirilmek isteyen degil de uleennn ben erkegim diyen ama sonucta yine benim istedigimi yapan erkekleri etkileyici buluyorum :)))
Bu adam kesinlikle tembel. Evlendiğinde kanepede yatar vaziyette “gitmesek olmaz mı ya da ben gelmesem” diyecek sık sık.
Bizim evde son sözü ben söylerim. Net.Bıktım usandım. Biraz da ben co-pilot olmak istiyom.
Yeminle bunaldım yıllardır ne yenecek, ne kadar yenecek, nerede yenecek, nereye gidilecek, ne yapılacak, ne nerede nasıl?? Bunları düşünmekten yıldım. Adam hayatın akışını bana bırakmış şekilde aval aval etrafına bakınıyor. Bıyık mı bıraksın saçını mı uzatsın onu bile bana sorar. Pasiflik mi desem tutukluk mu desem. Mallık mı desem
Başlarda “ayyy ne tatlış ne uyumlu bir irkek” olarak tanımladığım bu özellik, evlilik hayatıyla beraber “ben bu adamı boğarım” mertebesine yükseldi
ben fazlaca dominant bir insanim..kararlarin cogu benden cikar yalan yok. hem yorucu hemde skci..ama kararlari baskasina birakamiyorum, acaip kontrolcu bir insanim cunku. birde kimseye guvenmiyorum sanirim sorun burda basliyor:))) butun iyi kararlari ben aliyorum gibi..kendini begenmislik mi? yoo degil valla..ama oyle rahat ediyorum
Ahshah seviyorum bu adami"Kuralları ben koyarım" diye ama koyduğu kural da benim karar vermem, ironi...
Misal 1:
Benim kardesim tumgun playstation oynayan , kafasi daha ergen , hic bir iş yapmayan biri. Karısıda " aman disari cikmasinda playstation oynasin . 2 cocuk , tum ev isleri , calisma hayati , evrak kagit islerini kadin yapiyor . herseyi kadin yönetiyor. (Bu arada kadin flaman.)depresif oldu gelin.
Misal 2: Benim evliligimde ise tam tersi tum alisveris , kagit isleri vs esim yapar ( temizlik vs herseye yardimci olur). Ben sadece cocugumu egitir, yemek yaparim. Cogu konuyu bana birakir ben yönlendiririm. Elhamdülillah stressiz huzurlu hayat yasiyorum.
Pasif erkekte kadin mutsuzdur.
Erkek yardimci olursa hoş bir hayat sürersin
yuvayı dişi kuş yapar
nereye gıdılecek ne alınacak kıme ne goturulecek neye ne kadar ıhtıyac var kadın bılır kadın belırler halıyle kadının yonlendırmesıyle gıtmelıdır
annem evı cekıp cevırırdı
evlendım ben evı cekıp cevırıyorum
erkek ne anlasın bu ıslerden erkegın ustune dusen desteklemek yanında olmak yardımcı olmak aynı sekılde kadında erkege
ama kadına bırakılmalı yanı dıger turlu hersey aksak olur
Genelde planları bana bırakır bir fikri önerisi olursada yapar emin olun höt zöt herşeyi bilen karışan yöneten adamlarla çok zor insan tükenir. Aşırı pasifliğe kaçmıyorsa karısının tarzına uyan adamlarla geçim çok kolay. Bunu evlenince anlarsınız.
benim nişanlımda böyle nereye gidelim ne yiyelim hep ben karar veririm
hayallerin ne seninle evlenmek seni mutlu etmek
iyi tamam güzel de bir süre sonra bu durum can sıkıcı oluyor benden söylemesi
yani o da plan yapsın ben onun planına uyayım istiyorum ama yok
Bizde ilk günden beri eşim baskındı hala da kendini baskın sanıyorama değişiyor bu durum öyle başlayıp öyle giden evlilik görmedim ben var mıdır vardır belki :)
Heh geldim dövecem şimdi seni, nerde benim meşe odunum
Aşkitoperipellam, bu adam pasif. Bu adam her kararı sana bırakmaktan memnun. Sen bu pasifliğinin seni sıkmayacağını düşünüyorsan yardır gitsin. Bunu da denemeden bilemezsin, zamana bırakacaksın. Benim anneannem, seninkiler, hep mutlu mesut götürmüş işte. Neden sen de öyle olmayasın? Ha biliyorsun işte en kötü evlilik teklifini de sen yaparsın "gel evlenek" diyeDüşün ya öküzünü bulaydın
Benim babam da bu şekilde bir erkek. Evde kural koyan, bir yere gidilecek mi karar veren, çocuk okulu- hangi dersaneye gideceği, başka şehri kazanması, eve mi yurda mi çıkacağı vs vs vs herşey ama herşey annede. Baba sadece herkesle arası iyi olan, etliye sütlüye karışmayan bir iyi polis :) annem çok mutlu çünkü zaten burcu İkizler,yükseleni aslan yönetmeyi seven baskın bir karakter. Ama ben yapamam. Hayatımdaki insan biraz yükümü azaltsin, yeni fikirlerle gelsin,beni kabuğumun dışına çıkarsın isterim.
Maçolardan bir hayır görseydiniz, hâlâ onlardan biriyle olurdunuz
Eskiden benimki benim sözüm gecek derdi açık açık işte ben karar veririm havasında"Kendini baskın sanıyor" maçoları bile kendileri karar almıyor da aslında ahahahah
Benimki en azından kabullenmiş
Yok ne zaman teklif ediyon eeh artık derim
Ya sen de olmasan
Valla benim babam da arada bir benim lafım geçer deyip estiriyor ama ahahahah
Bu erkekler hala kendini yöneten sansın
Ne kadar doğru dediniz...
Bkz. Kendi topuğuna sıkmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?