İlişkilerde/evliliklerde kadın/erkek dominantlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sanırım bizde de genelde son kararı ben veriyorum, bende baskın karakterli olmayı seviyorum yedigime bile karar veren bir adamla beraber olamazdım.

Başta bir kaç durumda oturduk konuştuk ortak karar almak üzere, inadı tuttu kendi dediğini yaptı. Her seferinde benim dediğime gelmeye başladıkça bir baktım ben karar vermeye başlamışım Ortak karar alma taraftarı olduğum için arkadaşı mantıklı düşünmeye itmeye çalışıyorum, sonuçta bazı şeyleri de o benden daha iyi görebiliyor.

Bence mutluysanız hiç dinamiği bozmayın, ama sormayı da bırakmayın. Eğer sen ne istersin/düşünüyorsun diye sormayı bırakırsanız gücenebilir bir noktadan sonra

Benim babam da bu şekilde bir erkek. Evde kural koyan, bir yere gidilecek mi karar veren, çocuk okulu- hangi dersaneye gideceği, başka şehri kazanması, eve mi yurda mi çıkacağı vs vs vs herşey ama herşey annede. Baba sadece herkesle arası iyi olan, etliye sütlüye karışmayan bir iyi polis :) annem çok mutlu çünkü zaten burcu İkizler,yükseleni aslan yönetmeyi seven baskın bir karakter. Ama ben yapamam. Hayatımdaki insan biraz yükümü azaltsin, yeni fikirlerle gelsin,beni kabuğumun dışına çıkarsın isterim.

Maço erkeklerden hiç hoşlanmam. Herhangi bir durumu "ben erkeğim" cümlesiyle savumaya kalkan adamı parçalarım.

Sevgilim dengeli, uyumlu bir insan. Çoğu zaman benim kararlarıma uyulur. Çünkü biraz kontrolcü bir insanım, her şey benim planladığım gibi gitsin isterim. En ufak aksilikte cinnet gelir bana.

Yine de, her şeyde "sen bilirsin bana fark etmez" cümlesini duymak hoşuma gitmez. Sonunda benim dediğime gelecek olsa da fikrini söylesin, üzerinde konuşalım isterim.
Kendi fikrinden çok eminse eksilerini artılarını konuşarak ikna etmeye çalışır. Höt höt davranıp diretmez, emrivaki yapmaz. Onay almadan kendi bildiğini okumaz.
Karar makamı olmadığım zamanlarda onay makamında oluyorum yani

Şimdi siz daha cicim aylarındasınız sanırım. Zamanla birbirinize nasıl davranacağınızı çözersiniz. Sonradan içinden bir maço çıkmasındansa böyle erkek iyidir. Maçolardan bir hayır görseydiniz, hâlâ onlardan biriyle olurdunuz

Evet aynen annesine, kız kardeşine karşı da çok değer veren şekilde davranır, teşekkür ederim fikirleriniz ve iç görüleriniz için ve en önemlisi içimi rahatlattığınız için :)

benim eşimde çoğu konuda böyledir. hayat mottosu 'happy wife happy life' imiş. ben bir sıkıntısını yaşamıyorum. halimizden çok memnunuz.

Hahah bir de İngilizce motto geliştirmiş, bravo enişteye :)

Bunu bir denemek istiyorum ben bakalım nasıl tepki verecek sırf meraktan
Geçen ufak bi kükremişti (!) "Kuralları ben koyarım" diye ama koyduğu kural da benim karar vermem, ironi...

Ortak karar almak her zaman iyidir.En azından her şey bir tarafın üzerine yıkılmaz.

Oluyor oluyorda insan yoruluyor daha geçen akşam eşimle bu yüzden kavga ettik hepsinin giyeceği dona bile ben karar veriyorum

Hahahah ay bu noktaya gelmez umarım

İyiyim Mihicim sen nasılsın? Yeni eniştenle uğraşıyoruz

Ben her sözümü dinleyen, herseyi bana soran yonlendirilmek isteyen degil de uleennn ben erkegim diyen ama sonucta yine benim istedigimi yapan erkekleri etkileyici buluyorum :)))

Benim şu saatten sonra kıstasım sevdiğim ve iyi bir eş/baba kriterine uyabilecek erkek : D

Bu adam kesinlikle tembel. Evlendiğinde kanepede yatar vaziyette “gitmesek olmaz mı ya da ben gelmesem” diyecek sık sık.

Hahah tembel zaten, ama kızamıyorum ki de. 2-3 günde bir başka bir ülkede çalışıyor, onu da anlıyorum. Eve gelince doğal olarak dinlenmek istiyor ama ben isteyince çıkıyoruz

İkincidir pilot lafı gidiyor ama konuda, bizdeki tek pilot beyefendilerinin kendisi

Boğdunuz mu peki

Bende de var o ya, işleri kontrol etmeyi severim.
Sanki diğerleri hatalı veya eksik yapacak, tam istediğim gibi olmayacak gibi geliyor.
Ben yaparsam da cidden etraflıca düşünüp, kusursuz yapıyorum ondan olsa gerek diğerlerinin salla pati hadi yapalım yeaa tarzı girişimlerinde içim rahat etmiyor

Ben bir şeyi isteyince yapıyor ama onu da istemek gerekecek

Ben de öyle gördüm de bu kadar çok kadın yönetimli ev olduğunu tahmin etmezdim : D
Hep erkeğin yönettiği düşüncesi olur ya

Belki de şikayet etmek yerine şükretmeye başlamam lazım

Senin nişanlın seni çok seviyor, konularından biliyorum
Neden can sıkıcı oldu senin için?

Bizde ilk günden beri eşim baskındı hala da kendini baskın sanıyor ama değişiyor bu durum öyle başlayıp öyle giden evlilik görmedim ben var mıdır vardır belki :)

"Kendini baskın sanıyor" maçoları bile kendileri karar almıyor da aslında ahahahah
Benimki en azından kabullenmiş

Yok ne zaman teklif ediyon eeh artık derim
Ya sen de olmasan

Valla benim babam da arada bir benim lafım geçer deyip estiriyor ama ahahahah
Bu erkekler hala kendini yöneten sansın

Maçolardan bir hayır görseydiniz, hâlâ onlardan biriyle olurdunuz

Ne kadar doğru dediniz...

Kadin olsun erkek olsun kendi fikri, kendi zikri olmali bence. Surekli ben karismam sen karar ver diyen biri de ezik ve pasif durur, surekli karsi tarafi ezip isteklerini yaptirmaya calisan biri de cekilmez. Her 2 tarafin da fikir belirtip ortada bulusmasi daha iyi bence.

Eskiden benimki benim sözüm gecek derdi açık açık işte ben karar veririm havasında

Şimdi dönüp tekrar tekrar soruyor bişey i gidelim mi nasıl yapalım diye kavga çıkmıyor

Genelde de benim dediğim olur ama eşim kılıbık mı asla mesela bugün evden asla çıkmazdı dedim annenlere kahvaltıya gidiyoruz diye kalktık geldik ben gayet memnunum bu halinden

Istisnalar hariç hiçbir erkek olduğu gibi kalmıyor evlenince o yüzden bence bu iyidir çünkü büyük ihtimal evlenince öyle olmucak maço diye sevdigimiz erkekler sevgiliyken hoş gözüküyor ama evlenince kiskancligi sen kadinsin ben erkeğim yaparım konuşmaları kıyafete karışması baya sıkıcı oluyor hatta boşanmaya gidiyor hayat söyle ana kuzusu diye tabir edilen bazı erkekler korkak ta olabiliyor pasif olabiliyor oyleside saçma erkek gibi olmuyorlar öyle değilse bence ideal es

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…