İlişkilerde/evliliklerde kadın/erkek dominantlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi yerden sonra sıkıyor. Herşey sana bakıyor. O düşünmüyor çünkü.
Göründüğü gibi minnoş değiller yani. Gizli odunlar dikkat et, fırsata çevir bu durumu.
tabi işlerine gelmez düşünmezler. sen düşün derler kolaylarına gider doğru, ama hanımköylü de olmasın yani değil mi? ben mesela istemem o kadar bana bağımlı bir erkek. kendi duruşu,prensipleri olsun isterim. bu ezilen adamlar dışarıdan çok sakil duruyor maalesef.

Bende çok dominant bir karakterim ve evliliğimde bunun çok dezavantajını gördüm.
Becerikli adam çok daha iyidir.
Tabi ki benim fikrimi de önemseyecek ama fikirsiz bir adamı da ben istemem .

Valla ben biraz dominantım ama eşimi de her şeyde kontrol etmekten sıkılırım..

Bazen ortak karar alıyoruz, bazen ona bırakmak işime geliyor.
Eşim de çok sorar bana "ne istiyorsun?" sorusunu. Bazen farketmez demek daha kolayıma geliyor.

Masaya yumruk vurmasına gerek yok :) Hiç gelemem despotluğa. Dominant biri olduğum halde zorbalıktan hoşlanmam.
Akıllı adam karısını dinler zaten :))

Alttan alta kontrol de ediyorum ben onu..

Bu dominant olmamak değil ki
Bu düpedüz sorumluluğu almak istememek.

Çok yorucu bir şey ama.
Allah kolaylık versin.

Ben sevmem oyle adam, afedersiniz de süs kopegi gibi gel deyince gel git deyince git. Erkek biraz erkekligini hissettirmeli bence. Maco olsun vursun kirsin degil olay, yeri gelince bana sozunu gecirebilmeli, kafama gore at kosturmamayim. esimle ortak karar aliriz mantik cercevesinde, butun kararlari ben alsam sıkılırdim.

Maço mu?

Çkünün kendisine ayrıcalık tanıdığını zanneden bir erkekten her türlü şeyi beklerim. "Otur kadın, dur kadın, çekil kadın" tarzı adamların evrimlerini tamamlamadığını düşünüyorum.

Bizde kararlar ortak alınır, kimin fikri varsa diğerine danışır ve onun tecrübeleri, bilgilerinden de faydalanılır çünkü alınacak karar ikimizi de bağlayacağı için en akılcıl ve faydamıza olanı seçerken güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğinin farkındayızdır.

Bunun haricinde plan program, gezme tozma işleri genellikle bendedir, eşimin biraz pasif kaldığını söyleyebilirim. Uyumludur ama, yaptığım bi plana katılır, burun kıvırmaz ve eğlenir. Yer yer önüme geçsin isterdim ki bunu da yapmaya başladı, çünkü ben koşmayı bıraktım. Sanırım bu da evlilikteki alışkanlıklar ve çakışan huylar ile ilintili.

Huylarımız aşırı zıttır, eşim ağır kanlı ve bana nazaran çok relaks biridir. Ben de hemen her şey olsun, çabuk halledilsin isterim, tezcanlı ve pratik biriyim. Bu sebeple eşimin önüne atladığımı fark edip biraz geri çekilme yoluna girdim. Ben bırakınca kendisinin de planlayabildiğini gördüm.

Maçoluk matah bir şey değil, seven insan sevdiğini, bildiği, gördüğü en iyi yol ile mutlu etmeye çabalar. Bir kadına ne yapacağının söylenmesi, bilmiyorum, hoşuna giden olabilir ama şahsen yönetildiğim bir ilişki istemezdim. Bunu kendime, zekama yapılmış bir hakaret sayardım.

Bizde tatile nereye gidelim nerde kalalım konusunu,evdeki kağıt işlerini,alışverişi vs ben yaparim.Ama eve alacağımız herhangi bir esya konusunda birlikte karar veririz.ortak kullanıyoruz sonuçta.
Çocuklarla ilgili konularda da ortak karar alırız.
Ama ben karşı olduğum konularda eğer fikrimin doğru olduğuna eminsem çaktırmadan yönlendiririm:))

Öff bu var bende de işte
Kendimi tutamıyorum çünkü bir şey hallolacaksa halledelim hemen yani

Öff bu var bende de işte
Kendimi tutamıyorum çünkü bir şey hallolacaksa halledelim hemen yani

Böyle yaparsan, bu şekle alıştırırsın. Ben de uzun bir süre bundan şikayet ettim. İlk açtığım konularda bunu işledim, dilersen inceleyebilirsin. Ve hatta eşim git gide pasifleşiyordu, dozu artıyordu yani. Bunun bir sebebi de benim çok hızlı davranmammış. Biraz akışa bırakmak lazım, bu kez onlar "Ne yapsak, bir yere mi gitsek. Bi kahve içmeye mi çıksak napsak" demeye başlıyorlar.

Bence her ne karar alınacaksa ortak olmalı. İlişkilerde baskınlığı doğru bulmuyorum.

Ayy aynen
Ben acaba yeterince önemsememek mi bu diye korkup açmıştım konuyu ama yalnız değilmişim neyse ki
Bu da bir cins erkek tipi demek ki

Önemsememek değil de uğraşmak istemiyorlar gerçekten
önemsemese yaptığın plana da uymaz :)

Valla ben bilemedim ne hoşuma gidiyor.
Ben karar almayı severim, yapım dominant ama ilk defa böyle bir şey yaşıyorum o yüzden bilemiyorum ilerde nasıl olur bu.

yenimi evlisin bilmiyorum ama
13 yıldır evliyim ve tamda senın anlattıgın gibi bir eşim var
bazen bende bir plan yaparsa ınanılmaz mutlu oluyorum ,
yoksa bütün planları ben yaptıgım için ekstra bir sevinç olmuyor ,

Ben baskın olmayı sevmem evlilik yoldaşlıktır kimse bir adım önde olmamalı uyum bozulmamalı zamanla çok daha keyifli bir hal alıyor

Valla ben bilemedim ne hoşuma gidiyor.
Ben karar almayı severim, yapım dominant ama ilk defa böyle bir şey yaşıyorum o yüzden bilemiyorum ilerde nasıl olur bu.

Yani aslında tam olur o zaman, siz baskın o çekinmeden yönetmeyi seviyorsanız daha iyi. Diğer türlü sizi çok zora sokmaz mıydı dediğim dedik bir erkek ?

Önemsememek değil de uğraşmak istemiyorlar gerçekten
önemsemese yaptığın plana da uymaz :)

Konularında sana hep abartıyorsun diyorduk ama azıcık bile benimki gibiyse nişanlın ben sana hak verdim şu noktada. Neden sinir olduğunu anladım.

Benim eşim de böyle yol bilmediği yerde bile bana sorar sence sağdan mı gidelim soldan mı kafalar pırıl pırıl her şeyi karısı düşünüyor keyfi yerinde. Benim için ideali böyle zaten bi şikayetim yok ama kişiden kişiye değişir bazı insanlar da yönetmek değil yönetilmek ister.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…