İlişkimde seviliyor muydum bilmiyorum yorumlar mısınız

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
123
Merhaba sizlere gerçek sevgi hakkında düşüncelerinizi, yaşanmışlıklarınızı sormak istiyorum. Vereceğiniz cevaplar benim için oldukça değerli çünkü dağınık ve mutsuz bir ailede büyüdüm ve baskın karakterli, ataerkil görüşe sahip biriyle evlendim. Evliliğim de güzel geçmedi ayrılıyoruz. Yani anlayacagınız küçük yaşlardan beri düzenimi oturtamadım, tam oldu derken yuvam da dağıldı. Çok üzgünüm

Yuvamın dağılmasında eş ve ailesi tamamen beni suçluyorlar, ‘sen yıktın’ diyorlar. Evet evden ben ayrıldım ama onu son zamanlarda ara ara uyarmaya başlamıştım. Ev dışında kendime ait bir hayatım sosyalliğim olmasını istemiyordu. Artık dayanamadığımı, bitirme düşüncesine girdiğimi söylüyordum. Bunu tehdit olarak algılayıp ‘ s.git o zaman(cok afedersiniz) , umrumda olmaz’ tarzı cevaplar alıyordum ve davranıslarını değiştirmiyordu. Aynı zamanda beni sevdiğini de iddia ediyordu. Sevgi nasıl olmalı? Psikoloji ile ilgilenenlerin cevaplarını da rica ediyorum. Farklı fikirde olduğum zaman el kaldırma huyu da vardı, hiç af dilemedi ve ‘ senin yuzunden yaptım ‘ dedi. Kavga konusu bitince de yine ‘ cok seviyorum, sen olmasan yasayamam, iyi ki eşimsin ‘ gibi laflarla sevgisini gosteriyordu. Başka sebeplerden üzüldüğümü görse hemen konuyu hallediyordu. Bunlar sevdiğini gösterir değil mi? kafam allak bullak oldu. Evden ayrıldıktan sonra da asla alttan almadı ve bitirdi. Söylediği gibi seven bir insan çaba harcayıp kendisine çeki düzen vermez miydi? Kolayca hakaret edebiliyordu, sakinken de canım eşim diye (evdeyken) peşimde geziyordu. Yanımızda annelerimiz dahil birisi olduğu an yabancıymışım gibi davranıyordu. Bir de kızdığı an yanımızda biri olması önemli olmuyor, belli edip beni rencide ediyordu.

Aklıma hep guzel sozleri veya saçlarımı oksaması gibi sevdiğini gösterdiği anlar geliyor. Yoksunluk çekiyorum. Yardım ederseniz sevinirim

Hic yoksunluk cekme ökuzun onde gideniymis iyi olmus bosver

Sevgi bu değil. Seven insan hakaret edemez mizacı ne olursa olsun.
İnsanlar bir duygu hissediyor buna da sevgi diyor.
Evrensel bir parametresi de olmadığı için kimseninkine geçerli not veremiyoruz.
Ama istiyorsanız sevdi ama zamanla sevgisi ve sabrı tükendi o yüzden böyle davrandı diyebilirsiniz kendinize.

En başından beri boyleydi. Hatta düğün sonrası tatilde elimden bir seyi düşürdüm, önemsiz bi hataydı yani. Bağırıp kızması üzerine cevap vermemle el kaldırdı

Eş ailesinden nasıl bir tepki bekliyordunuz ki, olması gerekeni değil ama bekleneni yapmışlar. Bu ülkede aldatma hikayelerinde, kendi beyni uçkurunda gezen damızlıklıklarını aklayıp, evde çoluğu çocuğuyla boğuşan kadına “işve cilve yapsaydın tutsaydın adamı” diyen kv ler var malesef hatırlatırım.

Sen doğru olduğunu biliyormusun, eğri diyene aldırma. O adamla aynı evde yaşayan, üzülen, kırılan sensin gerisi hikaye.

Seni gerçekten sevseydi hissederdin, sanırdın arkanda dağ var, bana hiç bişey olmaz...ve buraya konu açacak kadar canın sıkılmazdı, mutsuz olmazdın. Darp etmesi ise( sebep her ne olursa olsun) asla ama aslaa kabul edilir şey değil, olmamalı

Bende tıpkı senim gibiyim ( davayı acan kendisi oldu hiç merak etmedi ama evde canım eşim güzel eşim derdi benı sevdiğini söylerid aklım almıyor böyle söyleyen adam”a ne oldu benı hiç sevmedi mi diyorum

Gecmis olsun zor bir surec, insallah kısa zamanda atlatırsınız. Neden dava acmis ki, bence onun actigi iyi olmuş içiniz rahat olur bizde ben yaptığım için yuvayı yıktın dediler, bütün hataları silindi

Sorun orda, hem sevdiğini hissediyordum hem de acımasız davranıslarını görüyordum

Bence beni seviyor mu diye değil, benim istediğim sevgi nasıl olmalı diye sorun. Siz sevdiğiniz insana hakaret eder misiniz, el kaldırır mısınız? S...git der misiniz? Hiç sanmıyorum. Kavga dışında seviyorum demesi neye yarar ki? Siz böyle bir sevgi mi istiyorsunuz? Sizi bu kadar üzen, yıpratan, size değer vermeyen insan sevse ne olur sevmese ne olur? Kaldı ki insan sevdiğini incitmek istemez, sevgi bu değil.

Aileden kaynaklı sevgi açlığı sorunlarınız evliliğinize de olduğu gibi yansımış. Eş seçiminiz bunu gösteriyor. Tavsiyem Öncelikle boşandıktan sonra boşanmak ve anne-baba durumundan dolayı oluşan psikolojik travmaları çözmek olmalı. Sonuçta yeni evlilik yaptiginiz zaman aynı hatalara düşmek istediğinizi düşünmüyorum. Eşiniz sizi sevmiştir ama o da sorunlu görünüyor. Size saygı duymuyor, size başkaları yanında da değer vermiyor size hakaret edip şiddet gösterebiliyor. Ciddi sorunlar bunlar. Sevgi tek başına asla yetmez. Size böyle davranan birinden bosanmakla doğru yapıyorsunuz. Yuvani yıkıyorsun diyenlere aldırmayın. Ne bilip ne konusacaklar. Çok sinirinize dokunursa al sen evlen bakalım ne kadar sabredeceksin diyin susturun

En başından beri boyleydi. Hatta düğün sonrası tatilde elimden bir seyi düşürdüm, önemsiz bi hataydı yani. Bağırıp kızması üzerine cevap vermemle el kaldırdı
El kaldıran, ota moka bağrınıp duran adamın sevgisinden ne olacak, böyle sevgi olmasada olur. Gerçeğini henüz yaşamadığınız için,iyi zamanda onun gösterdiği ilgiyi, sevgi sanıyorsunuz. Seven adam her şeyden önce değer verir, incitmekten korkar. Bu ne?

Ailenizde ve eşinizden önce gerçek sevgiyi görmediğiniz için bu sevgi sorgulamanız.
Birde eşiniz cahil cühela ailesinin de sizi suçlu görmesi kafanızı karıştırıyor belki ama sevgi böyle birşey değil.

Seven insan, el kaldırmaz, hakaret etmez. İstediği gibi davrandığınız zaman size gösterdiği iyi halinin de önemi yok çünkü orada sizi birey olarak değil emri altında yaşayan biri olarak görüyor, en ufak onun istediği dışına çıkınca gerçek yüzünü gösteriyor. Yani size sadece siz olduğunuz için hiç değer vermemiş.

Gecmis olsun zor bir surec, insallah kısa zamanda atlatırsınız. Neden dava acmis ki, bence onun actigi iyi olmuş içiniz rahat olur bizde ben yaptığım için yuvayı yıktın dediler, bütün hataları silindi
Biz Anlaşamıyoruz demiş etrafındakilere ya benımki garip bi kişilikdi ona her adımı bildirmem gerekiyordu onun istediği gibi giyinmem ,gezmem gerekiyordu ben yapmadığım zaman ben sana napacağımı biliyorum senden boşanacağım gibi tehditler savuruyordu .Sürekli agresif hareketler evde gözümün önünde bişeyleri fırlatıyordu kırıyodur sürekli kavga ediyordu sürekli huzursuzluk cıkaran konumda ....Susuyordum git napıypsan yap benı tehdit etme diyodum yine olmuyordu artık hareketlerine diyecek kelime bulamıyordum ... O evin içinde cok ağladım allahım ben naptım nasıl böyle nir insanla evlendim diye ama gözyaşım hiçbirleye çare olmadı...üst katta oturan cani ailesi benım gözyaslarımı umursamadı bile daha cok yuvanın yıkılmasına destek verdiler...Allah yanlarına koymasın annesininde de bekat cocukları var onlra allah yuva kurmayı nasip etmesin Ne hayallerle ne umutlarla evlendim güzel nir yuvam olur düzenli nir yuvam olur çocuğum olur vsss vsss Hepsi elimden uçtu gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…