İlişkinin kaçıncı ayında evet evleniyoruz denebilir ?

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.087
333
Kızlaar benimki bir nevi anket olmak üzere sayın evli, nişanlı, evlenme teklifi almış tatlış telaşlar içinde kendini bulmuş arkadaşlarım :))

Çoook yeni olmakla birlikte ( 1.5 aylık bir ilişki) çooook muntazam (nazar boncuğu) ilerleyen bi ilişkinin içinde buldum kendimi. Nasıl olur kesin bi b.kluk olacak derken ki hala diyorum bir baktık ki acaba ne zaman evlensek konuları konuşuluyor, hayal baabında değil bildiğin ciddi şekilde gidiyoruz kafamızda bi tarih var evet böyle giderse sömestr da aileleri tanıştıralım diyoruz.

Merak ettiğim şu; hep arkadaşlarım 3 4 5 yıllık flörtler sonucu evlendiler, benim gibi bi anda bulup aşık olan ve mantık çerçevesinde de uyumlu olan bir arkadaşım olmadı, aceleci olduğumu düşünüyorum ama bi yandan da aşk bu diyorum. Sizlerin evlilik sürecinde zamanlamanız nasıl oldu ? Bu kadar hızlı bu konuları konuşmamız ilişkimize zarar verir mi acaba ? Yaşlarımız 26 - 28 :))

Kesinlikle tatil planlarımız var kısa süreli de olsa, ev hallerimizi de görücez illa ki ben şehir dışındayım yanıma gelince. Hepsini merak ediyorum görmek istiyorum.

teşekkür ederiiiim evet acele etmeye hiiç gerek yok :))

Cevremde bir kac iliskide sunu gözlemledim: cok erken evlenme karari alininca (mesela iliskinin 2.-3.ayi gibi) maalesef sonu güzel olmuyor, evlenmeden ayrilikla sonuclaniyor.

Neden? Bence bu süre karsindaki insani tam olarak tanimaya yetmiyor. Ya da söyle söyleyim: evlenebilirim diyecek kadar tanimaya. Cünkü zaten 100% tanimak nerdeyse mümkün degil.

Bence acele etmeyin biraz daha bu güzel iliskinin tadini cikarin, gezin, tozun eglenin :) Baktiniz bir sene sonra hala ayni güzellikte devam ediyor, evlilik yoluna girin :)

1,5 aylık ilişki sandığınızın aksine çooook yenidir.Daha 1,5 ay tabi her şey mükemmel gider canım cicim ayları.millet 20 senelik kocasını tanıyamıyor.acele kararlar verme , aşk gözünü kör etmesin , her lafına da inanma.ne aşkından ölüp bitenler, kapılarda yatanlar gördük de ne haltlar yediler.

1.5 ay kesinlikle çok kısa bir süre
Hemen evlenip çok mutlu da olabilirsiniz belki ama bu biraz kumar oynamaya benziyor bence

Bu sözlerimi 8 yıllık sevgililik dönemi yaşamış ve hala da yaşamakta olan bir arkadaşının tavsiyesi olarak değerlendir :)
Hala bilmediğim pek çok yönünü keşfediyorum

Bu kadar uzun flört et diyemem ama en azından hayata bakış açınız aynı mı , misal kendisinde tahammül edemeyeceğin özellikler mevcut mu bunları çözebilecek kadar zaman ver kendine

Tanıştıktan 3.5 ay sonra evlendik. Biz ilk 3 ay hic evlilik konusmadik. Sonra evlenme teklif etti eşim. Ben de öğretmenim eş durumu ataması yakındı teklif ettiğinde. 15 günde herşey oldu bitti. Yolunda giden bir evliliğim var uyumlu bir ciftiz. Ama herkes bizim kadar şanslı olmayabilir. Biz evlendikten sonra anladık ki birbirimizi tam tanıyamazmışız. O nedenle cok acele etmrmek gerekir bence. Ama aynı eve girmeden de birini tanımak çok zor. Yani benim fikrim ocağa şubata kadar zaten birbirinizi yeterince tanırsınız. Herşey yolundaysa ve siz evliliğe hazırsanız çokta erken değil bence. Evlilik zaten biraz sans işi. Yıllarda flört edip 3 ayda ayrılana var kısa sürede evlenip mutlu olanda

Evlilik kararı alma kişilere bağlıdır. 1.5 ay çok yeni gerçekten. Biraz zaman verin. İlla ki şu zmn isteme olsun söz olsun diye düşünmeyin. Güzel zamanın tadıni çıkarın.

Ben eşimle kasım 28’te tanıştım ,
8 nisan’da Evlendim ilk tanıştığımız gün biliyordum onunla evleneceğimi . Ki öyle evlenme meraklısı filan da değilim . Ha tabii ki tanımak çok önemli ama bence bu sadece zaman değil tarafların birbirlerine ne kadar açık olduğu ile alakalı .. biraz da şans .. yıllarca beraber olup , ayrılan ya da aynı şekilde hızlı evlenip ayrılan bir sürü insan var ... dediğim gibi bence önemli olan kaliteli zaman geçirip açık olmak .
Siz yine de aceleci olmayın .
Mutluluklar

Çook uzun vakitler sevgili olmuş kişilerde birbirini yeterince tanıyamadıklarını belirtmiş, o zaman kısa vakit_uzun vakit bir önemi yok. Ben 3 ay içerisinde evlendim-ki iyi ki diyorum, evliliğin ilk vakitlerinde muhteşem bir aşk ve heyecanla ilerliyor insan, bence bu büyük ve değerli bir avantaj, heyecan ile her seyi yapmak istiyorsun beraber, keşfediyorsun ve evet bunlari yaparken evlisin ve tabi bunlarinda kolayliklarinsan faydalaniyorsun. Daha rahat program yapilabiliyor, biz olarak dusunup davraniyorsun, yano ne bileyim bence belli bir yaşı almış, kişiliği oturmuş ve o aşkı hissetmiş insanların beklemesini anlamsız buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…