• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilişkiye başlarken kalbini mi dinlemeli mantığını mı hangisi daha mutlu eder?

bilemiyorum cok zor bir durum ama şu var ki hayatta insan kaç kere deli gibi sevip aşık olur.ben aşkın tarafındayım.Mantık kime göre neye göre mantık sana göremi ailene göremii.İlişkiyi kadın ve erkek yaşar devamlılığını da yine ikisi karar verebilir.Zaten birini zehir gibi seviyorsanız oda sizi bi o kadar seviyorsa nasıl karar verirsen ver sen yine de onsuz yapamazsın.Böyle iç titreten sevgiler bulunca bırakmayın aşkınız için mücadele edin kendi kararınızı kendiniz verin derim insan ancak kendi kararlarından az pişmanlık duyar...

Askta mantik yoktur, ask kapiyi calinca mantik bacadan kacar cogu zaman..
Cok mantikli insanlarin ask karsisinda mantiklarini yitirdigine sahit oldum.
Bu iyi mi kotu mu yasanmadan bilinmez
Yapilmasi gereken sey iliskideyken o iliskinin butun artilarini ve eksiklerini bir kagida yazmak..
Bu asik olanlar icin iyi bir yontem, cunku ask bazi insanlari kor eder, onlerinde o iliskinin durumuna dair birseyler yoksa goremezler, soylenenleride duymazlar..
Eger ki iliskinin avantaji coksa ne ala mualla:)
Ama dezavantajlari agir basiyorsa, bir kere daha dusunmek gerekira.s
Tabi eger ask buna izin verirsea.s

eger ciddi dusunuyosaniz yani evlilik varsa ``mantik``
ama sadece iliski yani cikmak anlamindaysa ``kalp`` derim....
tamam bazen gercekten cok seviyosun asiksin kalbini dinleyip evleniyosun ama adam calismiyo,isi , evi hicbi guvencesi yok ...bunlar baslarda sorun olmuyo ama evlenince dank ediyo a.s.

bgune kadar hep kalbimi dinledim ama hep mutsuz oldum
yinede hala onu dinlemeye devam ediorum
ama bence mantigin sonu mutluluktur
AMA ASKTA YASAMAYA DEGER YAAA SONU NE OLURSA OLSUN !!

Kalbinin sesini dinlemelisin lakin kalbinede söylee öylee mantığının kabul etmediği yerlere girmeye çalışmasınsırnaşık şey Yoksa işin içinden çıkılmıyorrrkafamçokkarıştı
Sürekli söylediğim bir laf vardır. İnsanoğlu ne aç bir karınla; ne de sevgisiz bir ruhla yapabilir. İyi ayarlamak lazım arayı. :1closedeyes:

insanın belli bi yaşa kadar pek mantığı önde olmuyo zaten.yaşadıkça anlıyosun neyin ne olduğunu.ama sonunda mutlaka mantığın öne çıkıyo.ama dilerim Allah hepimizi hem aşık olduğumuz hemde mantıken uyuştuğumuz insanlar çıkarır karşımıza

bence kalbini dinlediginde daha mutlu olursun ama bu mutluluk o an icin olabilir oysaki mantikla hareket edersen ayni heycani yada mutlulugu tadmayabilirsin ama daha saglam adimlarla ilerlemis olursun ve sonunda uzulmezsin. ben genellikle kalbimi dinliorum sonunda hersey istedigim gibi gitmio ama cok guzel zmnlar geciriorum a.s.

18 yaşındaysanız kalbinizi, 25 üstüyseniz mantığınızı dinlersiniz.Sağlıklı olanı elbette mantık..

Kesinlikle doğru. Ben de o yaşlarda ilk evliliğimi sadece kalbimin sesini dinleyerek yapmıştım. Sonu hüsran oldu. Çünkü kalp atışlarımız dışında uyan hiçbir yanımız olmadığı çıkmıştı ortaya. Ve bir yılın sonunda da boşanmıştık.

Aradan yıllar geçti ve 3 yıldır beraber olduğum insanla tanıştım, iyi ki de tanışmışım. Ama bu sefer kalp çarpışlarımın sesini duyduktan sonra, bir silkelenip dur bakalım, yine aynı şeyleri yaşama dedim kendime, daha ilk başta, kalbimin sesinin dışında faktörler de var mı beraber olabilmemiz için dedim. Ve evet vardı. Aile-eğitim-memleket-zevkler- dünya görüşü-dine bakış vb...

Sonuç: flört+1. evliliğim toplam 1,5-2 yıl sürmüştü.
Şimdi sevdiğim insanla neredeyse 3 yıldır beraberiz. Evlilik konusunda da acelemiz yok, bir çok ayrıntıyı konuştuk, onun da rahatlığı var tabii. bugünlere geri dönülmez bir daha:asigim:

%60 sevgi %40 mantık

sadece mantık hiç bi işe yaramaz yani o ilişki bi yerde tıkanır kalır,karşındakinin elini bile tutma istemezsin,gözü kör bi aşkta sadece kişinin kendisine zarar verir,ikisini dengede tutmak çok önemli,olaylara at gözlükleriyle bakmamak lazım yani :)
:enbuyukkk:

ben 20 yasındayım
mantıgıma uyan bi insana aşık olurum oldumda
ikiside önemli benim içim önce mantıgıma uyuyomu die bakarım mantıgıma uyan kişiyede aşık olurum zaten

Back
X