İlişkiyi bitirmek istemem normal mi?

Nurjk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2025
7
2
1
Yaklaşık 7 aydır bir ilişkim var. Ve ikimizde öğrenciyiz. Ortak bir hedefimiz var gelceğe dair bu yüzden aslında ilişkimiz bu kadar güzel devam edebildi. Ama onu tanıdıkça aslında bana göre bir insan olmadığını farkettim. Çok rahat bir insan. Ama ben o kadar rahat değilim ve ister istemez rahatsızlık duyuyorum. Aslında hayatındaki insanların sorumluluğunu alabilen biri olsada çoğunlukla sürekli gülen ve bazen her şeyi dalgaya çeken bir insan. Ama ben o kadar gülmüyorum ve her şeyi laubali bir şekilde karşılayamıyorum. Hedefleri var aslında ama hedefine giden yolda o kadar da bilinçli olamıyor. Her zaman işini son ana bırakıp hallederiz modunda. Ve sürekli bir şeyi kendine tabu ediniyor. Örneğin sigarayı bırakıcam diyip ilerdeki hayatımızda yani güzel bir hayat kurup düzene oturttuğumuzda, o anın rahatlığıyla "bir paket içer bırakırım" onu yapmam lazım "demesi gibi. Bazen aşırı basit düşünüyor ve benim farklı düşündüğümü farkedemiyor. Bazen ona bakarken sanki bir çocuğa bakıyor gibi hissediyorum. Halbuki onu seçerken en çokta bu kendini bilme ve sorumluluk alabilme yönünden etkilenmiştim. Ama göründüğü gibi olmuyormuş. Şuan da biraz ortak hedeflerimizin mecburiyetinden onunlaymışım gibi hissediyorum. Birlikte dil sınavına falan hazırlandık hatta birkaç gün sonra benimde sınavım var. Ve bu planları hep birlikte yaptık yurtdışında yaşamak için. Ama şuan onunla yaşayamayacağımı hissediyorum. Ve o planların hepsi o ilk anların sarhoş ediciliğindenmiş gibi geliyor. Ama onu yarı yolda bırakmak da istemem. Bilmiyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi görmek isterim :)

Yarı yolda bırakmak ne sanki siz bıraksanız dünyası mı yıkılacak ?
Yurtdışı hayalini de memlekette kurmayan genç yok zaten, sırf bu amaç uğruna ilişkiye başlanmaz, arkadaş olunur en fazla. Siz belli ki olgunluk arıyorsunuz ilişkide, tavırları gözünüze batmaya başlamış, en iyisi bitirin. Bir kere soğuduktan sonrası yokuş aşağı oluyor çünkü.

Fikir ayrılığı düşünce farklılığı varsa ayrılın bariz size uymadıgını düşünüyorsunuz o yüzden ait olmadığınız yerde olmayın zaten çiçekte açmazsınız

7 aydır birliktesiniz, flörtün amacı bu zaten uyumlu değilseniz ayrılırsınız.çok dramatize etmişsiniz. erkekler genelde çocuk gibi ilişkilerde genelde taraflardan biri hep daha uçarı diğeri kuralcı, bunlar herkesin bildiği gerçekler. Baktığınızda güçlü bir erkek görmek isterseniz belli ki bundan ayrılacaksınız.

Yarı yolda bırakmak ne sanki siz bıraksanız dünyası mı yıkılacak ?
Yurtdışı hayalini de memlekette kurmayan genç yok zaten, sırf bu amaç uğruna ilişkiye başlanmaz, arkadaş olunur en fazla. Siz belli ki olgunluk arıyorsunuz ilişkide, tavırları gözünüze batmaya başlamış, en iyisi bitirin. Bir kere soğuduktan sonrası yokuş aşağı oluyor çünkü.
İşte evet aslında haklısınız. Dünyası yıkılacağından değil sadece ileriye dönük sağlam planlar yapılınca insan mecburmuş gibi hissediyor. Teşekkür ederim samimiyetiniz için.

Haha beni anlattınız sanki. O yüzden gönül rahatlığıyla diyorum ayrılın 🤣🤣 zaten öğrencisiniz bir süre sonra sıkılıyor kendisi ayrılır, bu tip insanlar çok uzun süreli planlar yapıp uygulamaz. Kendinizi düşünün.
Teşekkür ederim. Ona göre bulmuş ve defalarca söylediği şey "ben ilişkide düşünmeyi sevmem sana başında da söyledim. Kafam rahat olacak" sırf bu yüzden bir rahatsızlığı dile getirdiğimde hemen kafası karışıyo triplere giriyo

Aslında hayatındaki insanların sorumluluğunu alabilen biri olsada çoğunlukla sürekli gülen ve bazen her şeyi dalgaya çeken bir insan.
Hiç benim tarzım değil. Ben de yapısal olarak rahat biriyim. Ama bu şekilde dalga alan biri hiçbir zaman olmadım. Hedefler,ciddiyet ister. 7 ay ne ki ? Kocan mi ? Resmi nikahın mi var ? Yarı yolda birakmislik olmuyor. Aksine görüp tanıyıp uyumlu ya da uyumsuz olduğuna karar vermek oluyor. Nişanlılık bile bunun için var ki tanimak için yani. Sen nişanlı bile değilsin. Yine akıllı kız imişsin. Kapılıp gitmemişsin. Farkına varmassin. Ben olsam ayrılırım. Öğrencisin daha. Önünde uzun güzel günler var. Neden seni düşündüren birinin peşine takılasın ki? Kimler kimler gelir gider. Boşver. Yoluna bak.

Hiç benim tarzım değil. Ben de yapısal olarak rahat biriyim. Ama bu şekilde dalga alan biri hiçbir zaman olmadım. Hedefler,ciddiyet ister. 7 ay ne ki ? Kocan mi ? Resmi nikahın mi var ? Yarı yolda birakmislik olmuyor. Aksine görüp tanıyıp uyumlu ya da uyumsuz olduğuna karar vermek oluyor. Nişanlılık bile bunun için var ki tanimak için yani. Sen nişanlı bile değilsin. Yine akıllı kız imişsin. Kapılıp gitmemişsin. Farkına varmassin. Ben olsam ayrılırım. Öğrencisin daha. Önünde uzun güzel günler var. Neden seni düşündüren birinin peşine takılasın ki? Kimler kimler gelir gider. Boşver. Yoluna bak.
Kesinlikle süründüreceğime yoluma bakarım. Sadece her şey yolunda gibi gösteriyor ve farkına varmıyordu. Sorun kendimde gibi hissetmeyeyim diye paylaşmak istedim. Teşekkürler

Birlikte dil sinavina calistiniz ve benzer seyler yaptiniz diye neden yari yolda birakmiş olacaksiniz ki? Eger yurtdisinda yasamak istiyorsa siz olmadan da yapabilir, siz olmadan da hedefledigi meslegi yapabilir eger yapmaya niyeti varsa. Siz de ayni sekilde kendi basiniza yolunuzda ilerleyebilirsiniz. Birlikte bir seyler dusundunuz diye hayat boyu birbirinize yapistirmiyor bu sizi. 🙂

19 yaşındaki genç çocuktan ne olgunluğu ne geleceği bekliyorsun ki.
Sen de 19 yaşındasın onun annesi değilsin, her şeyine karışamazsın.
sınav süreci bitince ayrılırsınız o da yaşayacaksa aşk acısını öyle yaşasın.
hedef koymakta ona ulaşmak için çabalamakta problem yok bu arada gayet güzel tebrik ederim, karşındaki kişinin tıpkı aynı sen olmasını istemek beyhude.

19 yaşındaki genç çocuktan ne olgunluğu ne geleceği bekliyorsun ki.
Sen de 19 yaşındasın onun annesi değilsin, her şeyine karışamazsın.
sınav süreci bitince ayrılırsınız o da yaşayacaksa aşk acısını öyle yaşasın.
hedef koymakta ona ulaşmak için çabalamakta problem yok bu arada gayet güzel tebrik ederim, karşındaki kişinin tıpkı aynı sen olmasını istemek beyhude.
Benden üç yaş büyük ama bazen yaştan çok yaşanmışlık kişiyi olgunlaştırır. Öyle sanıyordum ama tanıdıkça öyle olamadığını farkettim. Benimle aynı olmasını istemekten ziyade kendine saygısı olmasını isterdim. Ve bunu dile getirip değiştiremeyince böyle oldu

Back
X