merhaba arkadaşlar umarım size umut olurum
bende 28 şubat 2011 tarihinde 34 haftalık doğum yaptım doğumdan 3 ay sonra sıvı kaybından kaybettik kızımızı 1 yıl boyunca korundum korkuyordum çünkü tekrar aynı şeyleri yaşamaktan ama şimdi diyorum ki keşke hiç beklemeseydik hemen hamile kalsaydım
2 nisan 2012 de hamile olduğumu öğrendim çok mutluydum ama korkularım da beni bırakmıyordu çok şükür 25 kasımda kızımı kucağıma aldım suan kızım 5 aylık sağlığı yerinde çok şükür allahım yavrumuzu bize bağışladı
bebeğini kaybetmenizin nedeni araştırmadan sakın tekrar hamile kalmayın en iyi doktorlara gidin çok iyi araştırın sorun bilinirse ona göre tedavi uygulanır biz araştırdık sebebi erken doğum nedeniyle organların tam olarak gelişmemesi
allahım kimseyi evlad acısıyla sınamasın rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip eder inşallah
benm de bi umuda o kadr çok ihtiyacım var ki anlatamam..mart 2012 de hamile olduğumu öğrendim...........
Arkadasım daha önce yazdıklarını da okudum diğer konulardan Allah sana sabır versin.Cok zor yasadıkların ama ben hep umutlu ve güçlü gördüm seni yazdıklarından umarım öylesindir.Sakın yılma herseyin hayırlısı hayırlı zamanda gelsin.Eminim sende anne olacaksın.Eski konularda forumlarda o kadar çok sey okudumki (eminim sende) üstünden zaman geçmiş saglıcakla evladını kucagına almış bizde öyle olucaz.SEnde kendini bir zaman sonra yeniden hazır hissedicen ,kucagına mucizeni aldıgında sende burdan yazacaksın örnek olacaksın.İnanıyorum,hepimiz içina inanıyorum...
Yüzün en kısa sürede gülsün umarım..
benım bebeğimin alınma nedeni böbrekler hiç çalışmıyordu idrar yapamıyordu bu nedenle amıyo sıvı bitti. multikistik dipslastik böbrek. genelde genetik olmayıp tamamen tedadüf eseri oluyormuş. izmirde dr fuat akercan kordon sentez yaptı. sonuçlar temız çıktı. bir sonrakı gebelikte altı ay korun sonra korunmayı bırakabılırsın. önceden bir şey yaptırmana gerek yok dedi. otopsidede sadece böbrek anamoli çıktı. bilmiyorum . inş bu günler geride kalacak.
Arkadasım bende en son FUat beye gittim çok iyi bir doktor ve insan oldugunu düşünüyorum (bize 7-8 ay korunun dedi o ayrı( Bizim bebegimiz saglıklıyken birden kaybettiğimiz için nedenini bulmak için çok şeye bakıldı Ama senin bebegının teshis edilmiş bir rahatsızlığı varmış ve sanırım genetik değil Denk gelmiş yani büyük olasılıkla bir daha yasamayacagın bir neden (iyişallah saglıcakla gelir bir sonraki ) zaten önlem alamayacagın birşey.Yoksa fuat bey bence ya ilaç verirdi yada belki tekrar hamile kaldıgında bir şey yapacaktır.. Zaten bence bizim yasadıklarımızı gören hiç bir doktor bir sonraki gebelikte hiçbirşeyi atlamaz herseye önlem alır
Allahım bizide senin gibi kısa sürede mutlu etsin iyişallah senin çok kısa sürede olmuş sanırım normal dogumdu ilki ? Evladına uzun ömürler ..
,,benm de bi umuda o kadr çok ihtiyacım var ki anlatamam..mart 2012 de hamile olduğumu öğrendim...havalara uçtuk tabi..herkeslere haber verdik oysa daha 3 haftalıktı miniğim ama o ilk heyecan işte..bilemedik sevincimizin kısa süreceğini..10.haftada konan ense kalınlığı teşhisi..sonra cvs..sonuç trizomi 18...bebeğim bir çeşit kromozom anomalisine sahipti ve gittiğim bütün doktorlar ölecek dedi..bekledim 20.haftaya kadar dayanabildik..temmuz 2012 de öldü meleğim..suni sancıyla düşük yaptırdılar..rabbime sığındım hep..hayrlısı buymuş dedim..allahın izniyle yine olur dedim..bu tesadüfi bişey genetik değil,3 ay korun sonra düşünebilirsn dediler..içim rahat etmedi testler yapıldı..kan pıhtılaşması çıktı bende düşük de olsa..ama pıhtılaşmayla bunun hiç bi alakası yok dediler..tekrar hamile kaldığında iğne olcaksın o kadr dediler..tamam dedim..günleri saydım tam 5.ayımda kasım 2012 de tekrar hamileydim..dünyalar benimdi..bu sefer kimselere söylemedik..eşimle aramda öyle güzel öyle mükemmel bi sırdı ki..içimiz içimize sığmıyordu dayanamıyorduk..artık bişe olmaz inşallah diyerek 10.haftadan sonra söyledik ailelere..hep umutluydum bişe olmıycaktı..hem bütün doktorlar demişti bişe olmıycak ikinci bebeğinde diye..dedikleri oldu ikili testlerimiz çok güzel ense kalınlığı organ gelişimi normal..önceki hamileliğimdeki gbi kanamalarım falan da olmuyordu..gün geçtikçe umutlarım daha da arttı..allahın izniyle bişe olmıycak diyodum her gün her gece dua ettim..rabbim bana bağşla bu sefer..bi daha evlat acısıyla sınama beni die..ama olmadı..16.haftamda sabah uykumdan bacaklarımın arasından akan bi suyla uyandım..işte yine acil kapılarındaydık..yine doktorlar ümitsizce bakıyolardı ultrasona..yine susuyorlardı..biliyordum kötü bişe oldu ama ne? nerden bileyim bebeğimin suyuymuş o hissettiğim..dünyalar başıma yıkıldı..sedyede hiç tanımadığım bi kadına " teyze bebeğim ölüyo..bebeğim yine ölüyo" dediğimi hatırlıyorum..sonrası yine suni sancı yine düşük...kalbim o kadar acıdı ki..nedeni nedir dedim..yine olabilir böyle şeyler dediler..enfeksiyon olabilir stres olabilir dediler..ben ne yapayım şimdi dedim..hiç dediler..nasıl hiç? şimdi bana 3. hamilelik için umut kaldı mı bilmiyorum...
Allah versin bende ilk bebgimi 16. Haftalikken rahim agzi yetersizliğinden kaybettim sende de olabilir gibi geldi,doktorlar bu teşhisi koymak 2-3 kaybın olmasını bekler ama sen o kadar bekleme rahim agzi yetersizlig topigne bak istersen orda sehirlere göre doktir tavsiyelerine bakabilirsin benim cevaplar kismindan girebilirsin bence iyi bir riskli gebelik doktoru bul ve birdahaki bebeğini kucagna al malesef bizim halimizden uzman doktorlar anlamıyorbenm de bi umuda o kadr çok ihtiyacım var ki anlatamam..mart 2012 de hamile olduğumu öğrendim...havalara uçtuk tabi..herkeslere haber verdik oysa daha 3 haftalıktı miniğim ama o ilk heyecan işte..bilemedik sevincimizin kısa süreceğini..10.haftada konan ense kalınlığı teşhisi..sonra cvs..sonuç trizomi 18...bebeğim bir çeşit kromozom anomalisine sahipti ve gittiğim bütün doktorlar ölecek dedi..bekledim 20.haftaya kadar dayanabildik..temmuz 2012 de öldü meleğim..suni sancıyla düşük yaptırdılar..rabbime sığındım hep..hayrlısı buymuş dedim..allahın izniyle yine olur dedim..bu tesadüfi bişey genetik değil,3 ay korun sonra düşünebilirsn dediler..içim rahat etmedi testler yapıldı..kan pıhtılaşması çıktı bende düşük de olsa..ama pıhtılaşmayla bunun hiç bi alakası yok dediler..tekrar hamile kaldığında iğne olcaksın o kadr dediler..tamam dedim..günleri saydım tam 5.ayımda kasım 2012 de tekrar hamileydim..dünyalar benimdi..bu sefer kimselere söylemedik..eşimle aramda öyle güzel öyle mükemmel bi sırdı ki..içimiz içimize sığmıyordu dayanamıyorduk..artık bişe olmaz inşallah diyerek 10.haftadan sonra söyledik ailelere..hep umutluydum bişe olmıycaktı..hem bütün doktorlar demişti bişe olmıycak ikinci bebeğinde diye..dedikleri oldu ikili testlerimiz çok güzel ense kalınlığı organ gelişimi normal..önceki hamileliğimdeki gbi kanamalarım falan da olmuyordu..gün geçtikçe umutlarım daha da arttı..allahın izniyle bişe olmıycak diyodum her gün her gece dua ettim..rabbim bana bağşla bu sefer..bi daha evlat acısıyla sınama beni die..ama olmadı..16.haftamda sabah uykumdan bacaklarımın arasından akan bi suyla uyandım..işte yine acil kapılarındaydık..yine doktorlar ümitsizce bakıyolardı ultrasona..yine susuyorlardı..biliyordum kötü bişe oldu ama ne? nerden bileyim bebeğimin suyuymuş o hissettiğim..dünyalar başıma yıkıldı..sedyede hiç tanımadığım bi
kadına " teyze bebeğim ölüyo..bebeğim yine ölüyo" dediğimi hatırlıyorum..sonrası yine suni sancı yine düşük...kalbim o kadar acıdı ki..nedeni nedir dedim..yine olabilir böyle şeyler dediler..enfeksiyon olabilir stres olabilir dediler..ben ne yapayım şimdi dedim..hiç dediler..nasıl hiç? şimdi bana 3. hamilelik için umut kaldı mı bilmiyorum...
iyi bi doktor bulmam lazım zaten onu biliyorum bi tek başka da bişe düşünemiyorum şu an inanın.tabi hepten bırakmadım kendimi..aynı heyecanı yeniden yaşamayı elbette istiyorum ama ilkini kaybettiğimde hamile kalmaya çok hevesliydim..şimdi o kalmadı..içimde o zamanki enerji yok sanki..bilemiyorum donuklaşmış gbiyim..yapılcak bişe yok diyor araştırma hastanesinde düşük yaptıran doktorlar..yani araştırma yapılcak olsa onlar yapardı herlde..araştırma hastanesi sonçta..bilemiyorum bunları düşünmek de üzüyor insanı...rabbim senin üzüntünü sevinçle noktalamış ne güzell.oğluna sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versn inşallah hayrlı evlat olsun..bize de hayrlı zamanda nasip etsn ne diyelim..
,,
Canım benim. Biliyordum seni buralarda biryerlerde bulacağımı. Burası kötü zamanlarda gerçekten de dert ortağı oluyor insana. Tanımadığımız insanlardan umut verici sözler duymak çok iyi geliyor. Mesajını aldığımda öylece kalakaldım yerimde. Ne söylemeliydim ki sana iyi gelmeliydi bilemedim. Birşeyler yazdım sana ama kimbilir ne kadar teselli edebildim seni. Ne olur kötü şeyler düşünme. Tabiki 3. hamilelik için umut olucak içinde. Allahımın izniyle inşallah sende alıcaksın bebeğini kucağına. Hayat bazen kötü tecrübeleri maalesef bir kaç defa yaşatıyor bizlere. İyi bir doktor bulmam gerekiyor yazmışsın. Hiç zaman kaybetmeden araştırmaya başlayın. Ve bence şimdiden folik asit ve elevite başla. Biliyorsun ben gebelik sonlandırma işleminden hemen sonra içmeye başladım onları. Ve dua etmeye devam et. Ben de ediyorum.
Biliyorsun istediğin zaman mesaj atabilir ve arıyabilirsin beni. Allahın izniyle kızımı kucağıma aldığımda paylaşıcam seninle umudun daha bir artsın diye. Çünkü aynı şeyleri yaşadık seninle. Seni çok öpüyorum. Kendine çok iyi bak.
Allah versin bende ilk bebgimi 16. Haftalikken rahim agzi yetersizliğinden kaybettim sende de olabilir gibi geldi,doktorlar bu teşhisi koymak 2-3 kaybın olmasını bekler ama sen o kadar bekleme rahim agzi yetersizlig topigne bak istersen orda sehirlere göre doktir tavsiyelerine bakabilirsin benim cevaplar kismindan girebilirsin bence iyi bir riskli gebelik doktoru bul ve birdahaki bebeğini kucagna al malesef bizim halimizden uzman doktorlar anlamıyor
Bi arkadaşım 3 bebek kaybetti. 4 cüyü maşallah sağlıklı sıhhatli aldı kucağına. Benim için söylediğin güzel dileklere amin canım. inşallah seninde seviçli haberini duyarız. Dediğin gibi iyi bir doktor bul. O arkadaşım haccettepe tıp fakütesinde bir prof bulmuştu. onun kontrolünde şükür 4 cüyü kucağına aldı. Ama genetik testlerini yaptır. Normal devlet hastanelerinde bile yapılıyor. sgk karşılıyor. hiç bir ücret ödemedik biz.
anladım canım ılk gebelıgın 20. haftada gıtmıs dursaydı rahım agzı aıcılrmıydı bılmıyrum,ıkıncı bebegınden dolayı oyle dusundum ıyı bır rısklı gebelık doktoruna gıtmen gerekır ıstanbuldaysan sana bı kac doktor onerebılırım hepsı prof.canım sağol biliyorum neler hissettiğimi çok iyi biliyosun..o bildiklerini ikinci kez yaşadım ben ve bu daha acı oldu..çünkü ilkinde kötü bir gebelik geçirmiş olmama rağmen hiç aklıma kötü bişe getirmiyodum..çok inanmıştım ya bişe olmycağına..o kadr inanmışım ki hala da inanamıyorum..şu an hiç doktor ilaç düşünemyorum..önceki sayfalarda da yazmıştım burda..ilk bebeğimi kaybettikten sonra hemen doktora gittim.testler istedim.folik asite başlayayım dedim..çok heyecanlıydım..şimdi hiçbiri yok içimde..geçen eşim dedi artık kontrole götüreyim seni istersen die..çünkü doğumdan sonra hiç kontrole gitmedim..eşim öle diyince doktordan kaçan çocuklar gbi hüngür hüngür ağlamaya başladım..ben bile şaşıyorum kendime..noldu diyor adamcağız..bilmiyorum nolduğunurabbim o isteği yeniden vericektr inşallah..şu an tek isteğim sağlığımın bozulmaması..ruhen ve bedenen..
canım aklıma geldi aslnda..gelmedi değil..ama benm ilk gebeliğimde bebeğimde kromozom anomalisi vardı..ve 20.haftaya kadar düşük ya da su gelmesi olayı olmadı..bebeğim karnımda o halinde 20.haftaya kadr kaldı..sonra öldüğünü görünce müdahale ettiler..yoksa vücudum atmadı bebeği..şimdi ben yine de rahim ağzı yetmezliğinden şüphelenmeli miyim?
genetik test dediğin tam olarak nedir bilmiyorum ama ilk bebeğimden sonra eşimle bana kromozom analizi yapıldı..yani gen diziliminde bir anormallik var mı die sadece..ikimizn de normal çıktı..bi de pıhtılaşma testi yapıldı..onda da hafif pıhtılaşma çıktı bende..başka da test istemedi kimse..başka yapılcak bişe var mı?
anladım canım ılk gebelıgın 20. haftada gıtmıs dursaydı rahım agzı aıcılrmıydı bılmıyrum,ıkıncı bebegınden dolayı oyle dusundum ıyı bır rısklı gebelık doktoruna gıtmen gerekır ıstanbuldaysan sana bı kac doktor onerebılırım hepsı prof.
anladım canım ılk gebelıgın 20. haftada gıtmıs dursaydı rahım agzı aıcılrmıydı bılmıyrum,ıkıncı bebegınden dolayı oyle dusundum ıyı bır rısklı gebelık doktoruna gıtmen gerekır ıstanbuldaysan sana bı kac doktor onerebılırım hepsı prof.
kardelen arkadaşım nedir bu noktaların ardındaki?
Ben sezeryanla oldum,o gun karar vermem gerekiyordu ama normali kaldiramam diye istemedim.sonra pismanlik yasadim bir sure.normal dogumla 1 ay sonra bile hamile kalablirsin demisti isyeri hekimim.doktorum ameliyat sonrasi en kisansurede hamile kalablcegin gibi guzel oldu dikislerin dedi ama net zaman vermedi simdi umarim 1 yil beklemelisin demez diye dua ediyorum.cunku soku atlattiktan sonra ilk istedigin sey yeni bir bebek oluyor.
Umarim bize de 6 ay der.oyle olursa bize de agustos eylul izin cikar.umarim hepimiz saglikla bebeklerimizini kucagimiza aliriz.
4.5 ay geçince doktara gittim canım muayene etti iyisin hiçç durmayın dedii o ay olmadı ama çok şükür ikinci ay hamile olduğumu öğrendim
şimdiye kadar sezeryan yerimle ilgili hiiiç bir şikayetim olmadı çok şükürr
3ay geçincede doktora muayene olmuştum oda iyisin ama ben sana 2 yıldan öncesi için bişey diyemem demişti sezeryanımı yapanda 1 yıl demişti size tavsiyem gideceğiniz doktor hem tecrübeli olsun hemde iletişimi çok iyi olsun sizi anlasınn öylelerini araştırın derimm hem moraliniz düzeliyor hemde kocişler hemen ikna oluyor çünkü doktor güven veriyorr
şimdi takibimi yapan doktorumuda tesadüfen buldum çok şükür oda çok iyi ilk kontrolde erken dedi ama o bebeğimi yaşıyor zannediyordu durumu anlatınca gayet normal karşıladı
Allahım yar ve yardımcınız olsun salmayın kendinizi ruhen hemen iyi olamıyoruz ama bedenen iyi olmaya çalışın 2. bebek için çok önemli
dikkat edin kendinizee her fırsatta yazmaya çalışırımm yeterki siz benim sayemde birazcıkda olsa mutlu olun
Kardelen konu güncel kalsın ,birileri umutlu hikayeler yazsın istiyor sanırım.
Bende bakıyourm sürekli ..
her doktor farklı söylüyor.ben kızımı kaybettikten sonra doktoruma sormustum direk 2 yıl dedi.
diger bir doktor 1 yıl dedi.benim 8 ay oldu.
yarın kızımın cenazesini aldıgım hastaneye gene gidicem.baska bir doktora.
aslında bi yandan gidesim var bi yandan gitmek istemiyorum.
ozaycım sen nerdesin canım.ben istanbuldayım.ii bir doktor arayısındayım su anda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?