Ilk bebegii kaybedip sonra dogum yapanlar,bize umut olun..

Allah sabır versin sanada canım.bugün gittim kon trole.hemde kızımı kaybettiğim hastaneye.
o koridorlar dar geldi.küvöz odasına cıkasım geldi.sanki kızım hala orda ve görüş için gitmişim gibi.
doktoruna sorasım geldi nasıl kızım diye

Rabbim dayanma gücü versin cnm, doğum yapacaklar çok yakın arkadaşların mı, eğer sana kırılmazlarsa gitmek,görmek zorunda değilsin, sonuçta sen çok yakın bir zamanda yaşadın bu acıyı, belki kendini biraz daha iyi hissedince, ya da hazır olunca görmeye, hayırlı olsuna gidersin,
seni çok iyi anlıyorum, çünkü ben hala küçük bebek görmeye çok fazla dayanamiyorum, hele kız hele de sarışın olursa hemen gözlerim doluyor,
çok zor arkadaşım inşallah daha iyi olacağımız günler gelecek...

Birkaç arkadaştan umut gelmiş bize eski sayfaları okudum. İnşallah bizler bu sayfalarda umut beklerken umut verenlerden oluruz en kısa zamanda. Keşke umut verecek kimse olmasa ama maalesef hayat bu herşey insanlar için. Birileri gülerken birileri ağlamak zorunda kalıyor. Ne olursa olsun herşeyin hayırlısı olsun.

3 hafta oldu bebeğimi kaybedeli bu süre içerisinde dalgalanmalar yaşadım sıklıkla. Bazen o kadar umutlu oluyorum ki kendime inanamıyorum ama bazende herşey böyle devam edecekmiş gibi geliyor. Allah yardımcımız olsun.

Bır tanesi işyerindeki amirin eşi, bebeği belki görmeyeceğim ama büyük olasılıkla çok yoğun onun haberlerine büyüyüşüne tanıklık edeceğim

Bir diğeri ise çok çok yakın bir arkadaşımızn eşi o kadar yakınkı benim ameliyatımın ertesı günü işinden izin aldı hastanede tüm gün yanımızdaydı eşime destek oldu sonuçta bebeklerimiz beraber doğacaktı.işte o bebeği doğduğu günden itibaren çok sık göreceğim şimdiden hayalini bile kuruyorum kendimi alıştırmaya çalışıyorum ama hayalin sonunda hep ağlıyorum :))

Ama böyle durumların üstüne gidiyorum işyerinde yine çokmyakın bir arkadaşım doğum yaptı baraber hamile kalmaya çalışıyoduk onun bebeği 3 aylık önden gidiyodu . Onu görmeye gittim mesela geçen ay bebeği sürekli kucağıma aldım hamile olan arkadaşlarda ziyarete gelmeye çekiniyolardı gelin dedim yüzleşeyim böyle böyle üstüne gidiyorum . Allahım katlanacağız yaşayacağız böyle napalım nereye kadar kaçacağım nereye kadar aglayacağaım ki .. Off off beynim böyle söyleyip ikna etmeye çalışıyo ama kalbim sıkışıyo işte Allahım sabır dayanma gücü versin bize..

Benim 2 ay oldu ama gel gitler halen bitmedi. iinanıyorum kalpten sağlıklı bir hamilelik geçirip bebeğimi kucagıma alacagım iyişşallah .Ama korkular geçmiyor.Allahım güç versin bize

Canım eğer yeni doğmuş bebekleri görüp üstesinden gelebiliyorsan çok zor da olsa, senin adına sevindim, bence çok büyük birşey başarmışsın, dedeğin gibi nereye kadar kaçabiliriz ki, ahh hem de o kuzuların ne günahı var, mis kokulu yavrular onlar, ben de kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyor, sokakta dahi bir bebek görsem yeni doğmuş büyük farketmiyor, çok kötü oluyorum, yaa ben niye böyleyim bilmiyorum hamile görünce de gözlerim doluyor, doya doya yaşayamadım, bütün hayallerim yarım kaldı, allahım hepimize ikinci hamileliklerimizde ve bebeklerimizde içimizde kalanları yaşatmayı nasip etsin inşalahhhhh...

Konuları okudukça sizlerin hikayesine de denk geliyorum. Her okuduğumda da dua ediyorum inşallah en kısa ve en hayırlı zamanda bebeğine kavuşursun. Acını hatırlatmak istemem ama kusura bakma birşey sormak istiyorum. sen iki bebeğini kaybetmişsin sanırım ikisinide aynı nedenle mi kaybettin? Birinin nedeninin trizomi 18 olduğunu hatırlıyorum.

Benim 2 ay oldu ama gel gitler halen bitmedi. iinanıyorum kalpten sağlıklı bir hamilelik geçirip bebeğimi kucagıma alacagım iyişşallah .Ama korkular geçmiyor.Allahım güç versin bize

Amin.. inşallah hepimiz hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebeklerimizi. Korkular mutlaka geçmeyecek ama Allah'a emanet deyip yola devam edeceğiz. Başka çaremizde yok zaten.

sağol canım dualar karşıklıklı..ben de burdaki herkes içn dua ediyorum kendimle beraber..estağfurullah canım başkası sorsa üzülürüm belki ama burdakilere kırılamıyorum inan..ilkinde trizomi18 di doğru hatırlıyosun..ikincisinde 16. haftada tam da düşük tehlikesi falan bitti derken suyu geldi bebeğimin ama düşmedi..sancıyla düşük yaptırdılar..trizomi 18 tekrarlamaz demişlerdi zaten..nitekim 2. bebebğim sapasağlamdı..enfeksiyondan olabilir dediler ama belli bi neden yok..benim hikayem böyle canım..ilk bebeğimi kaybettim aralık ayında doğucaktı..aralıkta yeniden hamile olduğumu öğrendim..hediye gbiydi hem de doğum günümde..ikincisi de gitti..eylülde doğucaktı yaşasaydı..şimdi eylülde yeniden hamile olur muyum onun planını yapıyorum..hayat ne garip...yine de şükürler olsun ne diyelim..

İnşallah eylüle kalmadan güzel haberleri alırız senden. Benim bebeğimin kalbide 16 haftalıkken durmuş yaşasaydı bende eylülde kucağıma alacaktım ama kısmet.

Ben perinatoloji uzmanı doktora gittim zaten orada öğrendim bebeğimin kalbinin durduğunu. Down sendromlu olma riski yüksek çıktığı için gitmiştim bu doktorada. Genetik inceleme sonucunda eğer genetik bir sorun çıkarsa bir sonraki gebeliğimde riskimin yüksek olacağını söyledi. Bu konuda doktorlar farklı düşünüyorlar sanırım. Hangisine inanalım bilmiyorum. Bazıları genetik sorun tekrarlamaz diyor bazılarıda tam tersini. Bebeğimde bir sorun varmıydı sonuçları haftaya alacağım inşallah temiz çıkar.

canım benim bebeğimde de trizomi 18 vardı ben hem kadın doğumcu hemde genetikci takibindeydim ve iki doktorumunda bana dediği şey trizomi 18'in tekrarlama riskinin diğer hamileliklerle aynı olduğunun riskin artmadığını söyledi ama tabi bazı genetik sorunların tekrarlama ihtimali oluyormuş mesela bizde yapılan 4'lü teste bi bulgu çıkmıştı smitlemopsi diye yazılışı bu olmayabilir eğer bu bulgu çıksaydı bana doğal yolla hamile kalmamamı söylemişti direk tüp bebek vereceğini söylemişti ama çok şükürki çıkmadı :) ayrıca genetik de sorun varsa tüp bebekde o sorunlu genleri koymuyorlarmış yani bunun bile çözümü var demişti bana doktorum. inşAllah içinizi az da olsa rahatlatmışımdır...

amin canım cümlemizin kucağı sağlıklı hayrlı evlatlarla dolsun inşallah da yüzümüz gülsün biraz..canım bu genetik anomalilerin hepsi aynı değil BALARCİN de söylemiş zaten..trizomilerin çeşitleri var..trizomi 18, trizomi13, trizomi 21...ya da farklı genetik problemler olabiliyo..bunların içinden zaten sadce trizomi 18 e tekrarlamaz diyolar..hatta ben patoloji sonucunu doktoruma gösterdiğimde şükretmeniz gerek demişti..ben içimden kızıyodum ona nasıl böyle der diye ama neler var canım..trizomi cidden tesadüfi bişey en güzel örneği benm..ikinci bebeğimi de kaybettim ama trizomiden değil..sapasağlamdı bebeğim canım hiç korkma trizomi 18 den..allahım kalbini ferahlatsın da korkuların bitince senden de hayrlı haberler alırız inşallahh..

Teşekkürler ikinize de.. Belkide ben yanlış anlamışımdır doktorun dediğini, zaten bebeğimizin kalp atışlarının durduğunu söyledikten sonra bu açıklamaları yaptı söylenenleri yanlış anlamış olmam çok normal. Bir sonrakii gittiğimde daha ayrıntılı konuşacağım herşeyi. Paylaşırım buradan yine.

sen bunları şimdi düşünme canım sen sonucunu hayırlısıyla bi eline al inşAllah bundan sonraki bebeklerin sağlıklı sıhatli olacak bunları düşün benim ilk hamileliği dış gebelikti ve bütün doktorlar bana diğer insanlara göre riskin yüksek demişlerdi ama ben hep pozitif olmaya çalıştım çok zor kabul ediyorum ama bak ikinci hamileliğim dış gebelik olmadı. busefer de tamamen tesafüf olan bişi buldu beni trizomi 18 eskiden duysam one derdim ama başıma geldii şimdi korunma sürecim bittiği zaman tekrar hemen hamile kalmayı planlıyorum tabiki korkuyorum ama herşey güzel olucak bunada inanıyorum. senin içinde böyle boşuna dememiş büyüklerimiz dualarla dünya durur diye. dua edicez başka yapacak hiç birşeyimiz yok. sen içini ferah tut ve Allaha bırak canım

o esnada insan ne duyduğunu ne söylediğini bilmiyor canım haklısın..ben biçok şeyi eşimden öğrenmiştim..doktorun dediklerini duymamışım bile anlıyorum seni o yüzden..konuştuğunda için daha da rahatlıycak inşallah..

Senin de çok zor zamanların olmuş. Dış gebelik yaşamadım ama korkusunu yaşadım. Seni azda olsa anlayabiliyorum. Kimyasal gebelik yaşamıştım bende 2 güne bir kan testi yaptırıyordum dış gebelik şüphesi vardı çok şükür dış gebelik olmadı. Kimyasal gebelik yaşadığım için sevindim bile. Hayat çok garip.

Genetik inceleme sonucumuz da dün çıkmış aradılar sonucunuzu alın diye. Ama buda tam bir hayal kırıklığı Hücre gelişimi sağlanamadığı için kromozom analizi yapılamamıştır yazıyordu raporumuzda. İş çıkışı gittim laboratuvar doktoruyla görüşmeye. Böyle bir riskin her zaman olduğunu söyledi. Doku canlılığını yitirmiş yada parça alınırken yapılan bir hata yada parçanın saklanmasında bir hata yapılmış. Ama sebep kesin olarak belli değil sadece ihtimal bunlarda. Yanii elde var koskocaman bir SIFIR... Neden oldu ne oldu artık bilmemize imkan yok. İsyan etmemek için çok büyük savaş veriyorum , kendimden korkuyorum artık. Bu kadar aksilik neden diye içimde bir çığlık var ve ben bu sesi susturmaya çalışıyorum. Dediğin gibi herşey güzel olacak kendimi inandırıyorum ama bu aksilikler beni alt üst ediyor. Dua sadece dua haklısın başka tedavisi yok bu derdin ...

Doktora gösterecek bir sonucumuz bile yok artık. Ama yine de görüşeceğim tabi ... Hepimizin içi rahatlasın artık Allah'ın izniyle.

canım elinde bi sonuç olmaması iyi değil elbette ama bunda da bi hayır olduğunu unutma sakın..bizim hayır sandıklarımız şer, şer sandıklarımız hayır olabilir..bu başımıza gelenler bizim içn olması gereken en hayrlısıdır unutma..belki bu sıkıntılara sabrederek daha büyük belalardan korunuyoruz..belki de öbür dünyamızı kurtarıyoruz allahın izniyle..üzülmemek elde değil biliyorum ama sabrın sonu bugün değilse de yarın elbet selamettir..benm genetikte trizomi 18 çıktığını bildik de noldu..bişi olmıycak tesadüfi dediler..ikincisinde ona odaklandım sadce..ama başka bişeden kaybettim..rabbim vermediikten sonra da verdikten sonra da gerisi bahanesi hep canım..ben hep " allahım kalbimi gönlümü ferahlat.bana dayanma gücü ver..isyan edenlerden eyleme..sabrımı,şükrümü arttır " diye dua ediyorum..bol bol dua et..

canım benim belirsizliğin ne olduğunu çok iyi biliyorum. üzülme demiyeceğim sana ama geleceğini ve bundan sonra sağlıklı bebeğinin olacağını düşünerek kendini toparlamaya çalış. daha sonrasında kendinde telafisi olmayan sorunlar çıkmasın sonuçta hepimizin yaşadığı şeyler hiç kolay şeyler değil ve ben kendime hep bunu diyerek ayakta durmaya çalıştım. kendimizi nekadar çabuk toparlarsak okadar çabuk hamile kalma süremizi öne çekmiş oluruz. Allah çok büyük vardır bi hayır benim doktorum 4'lü test istememesine rağmen ben istemiştim yaptırmak ve sonucumda trizomi 18 çıkmıştı ve bana dediği şey sen istemeseydin öğrenemiycektik dedi bizim bunu istememizdeki hayırda erken teşhis :) meleklerimiz bizi orda görüyor bunu unutma...

Allah razı olsun. Desteğiniz çok önemli gerçekten. Anlayan birileriyle konuşmak bile yetiyor çoğu zaman. Yapacağım tek şey sizlerin söylediği gibi dua. Daha fazla dua. .. Allahım kaldıramayacağımız yükler yüklemez. Bu yükü kaldırmamız içinde güç verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…