İlk bebeğini kaybetmiş ikinciye hamile olanların ya da olmak isteyenlerin paylaşım yeri

Ben de 9. haftayım, yakınmışız. Ben ilk aylarda bu konu hakkında açılan bir başlıkta yazılmış yüzlerce sayfayı günlerce okumuştum, sanki onlarla konuşur gibi gelmişti. O yüzden belki bu sayfa da bize yarar ya da sonrasında birileri bulur ve yalnız olmadığını anlar.
Umarım bu hamileliğin keyfine varabilebileceğimiz anları tahminimizden çok yaşarız.

Tşk ederim cnm dekolman plasentadan dolayı canım yani plasenta erken ayrıldı
Hayırlı günler bende bebeğimi 35 haftada plasenta dekolmandan kaybettim yeni bir gebelik yaşamışsınız ve sağlıkla kucaginiza almışsınız çok mutlu oldum sekiz ay oldu doğum yapalı sezeryan surem geçti sma çok korkuyorum hamilleikte neler yaptınız hamilleik boyunca normal hayatınıza devam ettiniz mi acaba hamile olan arkadaşlarımı hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum bizlerede dua edin hamilelik yoluna girelim Rabbimin izniyle

Öncelikle allah size sabir versin bebeklerimi kaybettikten 9 ay sonra hamile kaldım bu arada ben o zaman normal doğum yaptım ve inanılmaz kan kaybettim o yüzden fiziken toparlanmam biraz zaman aldı. Hamile kaldıktan sonra normal yaşantıma devam edemedim malesef 9 ay boyunca banyo lavabo ihtiyacı dışında kalkmam yasaktı çünkü plasenta aşağıdaydı yine biraz zor bir gebelik geçirdim ama sonu iyi olsun zorluğu hiç önemli değil. Allah sizin gibi evlatlarını kaybetmiş tüm annelere hayırlı sağlıklı uzun ömürlü bebekler nasip etsin

2 bebek kaybettim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bu acıyı yaşamayan bilmez anlamaz onun için çevrendekilerin ne dediğiyle ilgilenme. Ben son zamanlarda o kadar çok kimse beni anlamıyor dedim ki kendi kendime. Çocuğu kucağında sağlıklı herşey yolunda seni anlmaması çok doğal. Bunu sonra fark ettim ve kimseye anlatmamaya iiçimi dökmemeye karar verdim. Arada yazılar yazıyorum gelecek bebeğime mektuplar yazıyorum. Şu anda hamile kalamıyorum bunun için uğraşıyorum. Dilerim Allah sağlıkla huzurla hayırla evladını sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Amin inşallah Rabbim banada nasip etsin isteyen herkese de ilk bebeğim normal doğumla 39 haftada doğdu hiç-bir sıkıntım yoktu ikinci gebekigimde dekolman oldum acısı hiç geçmiyor gerçekten yüreğim acıyor ama yaşıyoruz işte bügunumuze şükür

Kayıplarınız için çok üzgünüm, aynı duyguları paylaşıyorum sizinle. Yazmak gerçekten çok işe yarıyor. Ben de keşke düzenli yazabilsem diyorum.
Hamile kalmak için vitamin kullanmak ve aynı zamanda ovulasyon testleriyle takip etmek çok işe yarıyor, eminim biliyorsunuzdur. En kısa zamanda bebeklerinize bir kardeş gelir inşallah.

inşallah Rabbim hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursun.
aşılama yaptık gün sayıyoruz bakalım

Hanımlar iyi gubler dün yaptığım gebelik testiyle hamile olduğumu öğrendim inşallah sağlıklı bir gebeliktir sezeryandan sonra 9ayim olacak ve yeniden hamile olmak çok güzel Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın çok korkuyorum ama Rabbime sığındım

Çok çok sevindim, birbirimize yol arkadaşı oluruz. Bizim yaşadıklarımızdan sonra yaşanan hamilelikleri duymak beni çok duygulandırıyor. Darısı isteyen ve bekleyenlerin başına.

2 gündür yine hastayım, bu defa grip vurdu. Ben normalde hiç hasta olmayan sağlığına dikkat eden biriyken, hamile kaldığımdan beri neredeyse sadece 1-2 hafta hasta olmadan geçti. Üstelik hamile kalana kadar da sürekli vitamin desteği alıp, yememe içmeme dikkat etmiştim.
Bundan da artık bağışıklık sistemimin artık ne kadar düşmüş olduğunu anlıyorum. Vücudum çok yıpranmış. Büyük ihtimalle okulda çocuklardan kaptım bunu, neyse ki 2 gündür gitmiyorum ama yine devam edeceğim bir süre.
Ebe merkezimizi değiştirmeyi başarınca, dün ilk randevumuza gittik ve bu defa çok ilgili bir ebemiz var. Bizimle 45 dakika kadar ilgilendi, tüm tetkikleri yapmaya çalıştı. Üstelik bu merkez geçenkinin aksine hiç kalabalık değil, ebeyi görmeye giden tek biz vardık.
Çarşamba hastane randevumuz var, heyecan ve stresle bekliyorum. Bu defa bütün kontroller ve randevular hep göz yaşları içinde geçiyor. ultrason fotoğrafına hala uzun uzun bakamadım. Alış veriş merkezlerinde bebek reyonları da hala korkulu rüyam. Eşim internetten indirimdeyken bir kaç sipariş vermek istedi, onun heyecanını kırmamak için tamam dedim ama içimden tek bir şey almak gelmiyor.

Ben de ilk bebeğimi kaybettim. 13 haftalikti. Ortada hiçbir sıkıntı yoktu. Hatta anlamadım bile, bir kaç gün o şekilde yaşamışım. Çok üzüldüm tabi, sonra iki kızım oldu ama hep üç çocuğum var benim diyorum.

Ama bir şeyi anladım, onu yaşatıp yaşatmamak benim elimde değil. Ortada hiçbir sorun yokken kalbi durdu. Ikinci kızımda ise hamile olduğumu bilmeden bir sürü işlem gördüm, ilaç kullandım. Çok şükür sapasağlam doğdu.
Yani ben kendimi yırtsam da eğer olmayacaksa olmuyor. Olacak olanı da ben ne yaparsam doğacak olanı da engelleyemem.
Siz de içinizi ferah tutun. Eğer dünyada nasibi varsa doğacaktır. Ama siz böyle yaparak kendinize zulm edersiniz. Gebeliğe bağlı bir çok hastalik ortaya çıkabilir. Bu sefer de bebeğinize odaklanamazsiniz.
En iyisi psikolojik destek almanız. Allah yavrunuzu hayirlisiyla kucağınıza almayı nasip etsin.

Merhabalar, gectıgımız cuma gunu benımde ebe randevum vardı ve yarın hastaneye kan tahlılı vermeye gıdecegım.daha oncekı kayıplarımızdan dolayı erken scan yapmayı ıstedık ama kabul etmedıler.ozel merkeze gıdecegım artık.
Sızın hastanede hastane randevunuz kan testı ıcın mı acaba ?

Ne kadar da doğru yazmışsınız doğum yaptıktan sonra yavrum yoktu yanımda Allah evlat acısını kimseye vermesin şimdi ise yeni bir bebeğim varlığını öğrendim ve çok mutlu oldum bu sefer farklı olacak inşallah olumlu düşünüyorum

Bebeğimi doğumdan 2 gün önce kaybettim ve yaşadığım üzüntü ömrüm boyunca geçmeyecek. Maalesef sizin üzülme demeniz böyle bir durumda etki etmeyecek. Ben de nasibi varsa doğacağını biliyorum, ben de onlarca doğum ve kayıp hikayesi dinledim. Alınabilecek her türlü yardımı da alıyorum, ama lütfen kendinize zulm etmeyin demek için buraya gelip vaktinizi harcamayın. Üstelik siz de bir kayıp yaşamışsınız, nasıl olur da bu defa bebeğinizi hasta edersiniz diyebilirsiniz ben bu durumdayken?
Türkçe bu konuda bir şeyler paylaşmak konusunda tereddüt etmiştim, işte sırf bu yüzden. İnsanların bir sürü şey söylemesinden.
Ben burada yüreğimi açtım, yaşadıklarımı yalın haliyle paylaştım, çünkü biliyorum benim gibi, hayatı ikiye bölünmüş çok kişi var. Burada gittiğim gruplarda kayıplarından 10-15 yıl sonra hala toplantılara gelen göz yaşı döken insanlar var.
Burada üzülmemeyi değil, üzüntünle beraber yaşamayı, üzülürken de gülmeyi ve hayata katılmayı konuşmak istiyoruz. Empati kurmak gerçekten bu kadar zor olmamalı. İçimizi dökmek için buradayız zaten.
Burada da diğer annelere, üzüldüğünüzü, hayata katılmakta zorlandığınızı, yeniden hamile bile olsanız bebeğinizi özlemekten, onu/onları sevmekten ve o/onlar yanınızda değil diye üzüldüğünüzü söylemekten çekinmeyin.
Kayıplardan sonra yeniden hamile grubuna bu akşam katılacağım ilk defa. Bir çok ailenin yaşadığı süreçleri de arada anlatırım, zaten başka bir ülke ve isim vermeyeceğim için sorun olmaz diye düşünüyorum.
Duygularını paylaşmak isteyenler, birileri ne der diye düşünmeden, en azından buraya istediklerini yazmaktan çekinmesinler.

Siz gerçekten iyi değilsiniz. Size destek olmak için yazdığım yazıyı nerelere çekmişsiniz. Neyse size iyi günler. İnşallah sağlıklı bir şekilde doğum yaparsınız.

Allah yardımcın olsun. İnşallah hayırlı sağlıklı bir şekilde doğum yapıp yavrunuzu kucağınıza alırsınız. ❤❤

Ne kadar çok ultrason alıp da görmek istediğinizi anlayabiliyorum. Ben de aynen sizin gibiydim.
Kan örneğini ebe aldı, hastanede almadılar. Bizim önceden de dediğim gibi, bereavement midwife ayarladı hastane randevusu. Hatta hastaneye gittiğimizde elimizde mektup olmasına rağmen bakmak istemediler ama yine şansımız yaver gitti ve kendi doktorumuz oradaymış. Mesainin bitmesini bekleyip bize öyle aldı ultrasona. Fakat bizim doktorumuzun kendi isteği üzerine bu kadar sık ultrason alıyoruz. Bebeğimizi kaybettiğimizde bize söylemişti, 12 haftadan sonra aspirin ve sürekli ultrason ile bir sonraki gebeliği takip edeceklerini yazmışlardı. Ama bu kadar istediklerimizi yapmaları hep kilit bir kişiye bakıyor maalesef. Biz terapi de alıyoruz ücretsiz imkan verdiler ve bir durum olursa o da mail atıyor, bağlantıları var.
Ama gördüğüm kadarıyla sizin henüz 6. hafta, ultrason için 2 hafta da dayanabilseniz çok iyi olur, yoksa kalp atışı olduğu halde duyulmazsa gereksizbir yıkım olur.
Biz geçen hamileliliğimde 2 kere özele gitmiştik scan için ikisi de saçmaydı maalesef.
Umarım zamanla yoluna girer sizin için de bu prosedürler.

Siz gerçekten iyi değilsiniz. Size destek olmak için yazdığım yazıyı nerelere çekmişsiniz. Neyse size iyi günler. İnşallah sağlıklı bir şekilde doğum yaparsınız.
İyi olmadığımı ve bu yüzden burada olduğumu, bu yüzden bu kadar uğraştığımı, bu sayfayı da işte sırf bu yüzden, kendi dilimde insanlarla acımı paylaşmak için açtığımı anlamanıza sevindim. Ama umarım, bebeğime, canımın parçasına, zarar vereceksiniz demenize, zulm ettiğimi söylemenize de izin vermeyeceğimi anlamışsınızdır.
Yoksa herkes anlasın diye bin kere daha yazacağım buraya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…