İlk bebeğini kaybetmiş ikinciye hamile olanların ya da olmak isteyenlerin paylaşım yeri

Allah analı babalı büyütsün. Gözünaydın darısı en kksa zamanda bizlere de olsun. Hamile iken terapi desteği aldın mı? Ya yine aynısı başıma gelirse diye düşünmeden nasıl yapabildin?

Allah analı babalı büyütsün. Gözünaydın darısı en kksa zamanda bizlere de olsun. Hamile iken terapi desteği aldın mı? Ya yine aynısı başıma gelirse diye düşünmeden nasıl yapabildin?
Hayır terapi almadım tabi ilk başlarda korktum ama olumsuz düşünmek beni daha kötü etkileyecekti dolayısıyla bebeğimi onun için olumlu düşündüm ve çok şükür oğlumu kucağıma aldim. Ben 1 yıl boyunca her gün ağladım zaten ama inanın 10 yıl boyunca ağlasam bile oğullarım geri gelmeyecek bu yüzden karnımdaki bebeğide düşünmek zorundaydım abilerini asla unutamam ama yeni bebek bir nebzede olsa acısını hafifletiyor

Heyecanla bekliyorum bir sonraki doktor randevusunu, bu defa sürekli kaybetme korkusuyla yaşıyorum çünkü.
Evet, hamileliğe hazırlık dönemi çok önemli, iyi beslenmeli ve vitamin desteği almalı ki, yeni gebeliğe hazırlık olsun. İnşallah doktor iyi haberler verir.

İngilterede olduğumu yazmamıştım nerden çıkardınız :)
Bizim 37+4 de oldu kaybımız. 38. haftada sezaryen ayarlamışlardı ve çok üzücü çok trajik bir kayıp yaşadık. Şu an bize ücretsiz terapi sağladılar, ebeler de eve geldi ziyarete o sürede. Hastanede bu durumla özel ilgilenen bir ebemiz vardı, o her şeyi ayarladı. Özellikle daha 8. haftada kendi doktorumuzu görmemizi sağladı ki bu sizde biliyorsunuz mucize gibi bir şey. Ama scan yapmayı istemediler çok erken diye ben doktora ağlayınca :) mesai saatinin bitişini bekledik ve biri gelip scan yaptı.
Kaydımızı da eski midwife a yaptırmak istemedik. Yeni bir merkez ayarladılar. Yani her şeyi birileri yaptı bizim için, çünkü biz bu sürede sürekli yardım aldık ve iletişimde kaldık. Kaybımız da aslında olmaması gereken bir kayıp olunca herkes yardım etti.
Siz de en yakın kimi görüyorsanız iletişime geçin, mail atın, arayın, gerekirse gp ye gidin. Zor ama sonunda oluyor.
Bu arada biz sürekli SANDS gruplarına katıldık, mutlaka oradan da yardım alın, benim o gruptan bebek kaybetmiş arkadaşlarım oldu, en zor günlerimde yanımda oldular.
Umarım yolunda gider her şey.

Merhaba, kaybınız için çok üzgünüm, en iyi biz anlarız bunun ne demek olduğunu.
Biz hemen terapiye başladık ve gruplara katıldık. İnanın çok ama çok faydası oldu. Hangi ülkede yaşadığınızı bilmiyorum ama Avrupa ülkerinde mutlaka bu hizmeti veriyorlardır. Bunun geçi erkeni yok, lütfen yardım alın. Yoksa kimse bizim halimizden anlamaz.
Sonraki bebeğinizi kucağınıza aldınız mı?
Biz de sizden bu süreçle ilgili yardım alalım :)

Çok zor günler geçirmişsiniz ve buna rağmen çok iyisiniz, ben hiç kimseye o kadar iyi bakamıyorum maalesef. Yüreğim yanarken daha çok çok canım yandı bir çok kişi yüzünden.
Bebeğinizi kucağınıza almanıza çok sevindim. Diğer kardeşleri de hep sizinle, onlar da mutlu olmuştur. Ben de aynen sizin gibi sürekli bu bebeğe çok haksızlık olduğunu düşündüm ve düşünüyorum da. Çünkü çoğu zaman kendimi hamile gibi hissetmiyorum, mutluluktan havalara uçamıyorum. Sürekli stres altındayım, oysaki önceki hamileliğim çok rahat geçmişti. Tek bir gün bile kaybetme korkusu yaşamadım.
Ama elimden geleni yapacağım, bu bebek maalesef bu dünyada bizimle olmayan bir abiye sahip ve bunu şimdiden hissediyor, sorumluluklarını alıyor.
Zaten evlat hasretiyle yanıp tutuşurken ona da iyi bakacağımızı düşünüyorum, bir şekilde dengeyi sağlamak gerek ama çok zor biliyorum.
Siz de buralarda olursanız arada tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sevgilerimi yolluyorum.

Tesekkur ederim cevabiniz icin.benim kaybim 18 haftalikti.o kadar zor bir surectiki tahmin edebilirsiniz.sonrasinda 10.hafta da kalbi Duran bebegim var.ve simdi hamileyim.cok fazla endiselerim var.3.ayda scan yapacaklar ve Ben suan ya bisey olursa diye icin icimi yiyor ve merak ediyorum.yarin cp ye randevu var.ve Rica edecegim 8.hafta scani icin.eger istemezlerse Ozel scan Merkezine gitmeyi dusunuyorum.bana riskli gebelik grubunda oldugum icin daha fazla randevu vereceklerini soylediler sanirim 3 degilde 4 yapacaklar.benim ilk kaybimda tamamen burdaki saglik sitemiden kaynakli oldu.vucudunda enfeksiyon varmis ve 10 gun hastanede yatmama ragmen agri Kesici disinda baska bisey vermediler .bile bile dogumu beklettiler.

Her zaman yanındayım canım bazen paylaşmak iyi geliyor acınızı anlıyorum ama zamanla alışıyor insan bu acıyla yaşamaya bebeğini kucağına alınca acın bir nebze de olsa hafifleyecek. Simdi lütfen bebeğinizi düşünün olumsuz düşüncelerden kurtulun başka türlü bu acı gecmiyor

Allah hayırlı uzun ömür versin bebeginize anlatmak üzmeyecekse neden kaybettiniz bebeklerinizi benim sebebi bulunamadi da simdi korkuyorum tekrar hamile kalirsam ayni sey olur mu diye çünkü alabileceğim bir tedbirim yok

Allah hayırlı uzun ömür versin bebeginize anlatmak üzmeyecekse neden kaybettiniz bebeklerinizi benim sebebi bulunamadi da simdi korkuyorum tekrar hamile kalirsam ayni sey olur mu diye çünkü alabileceğim bir tedbirim yok
Tşk ederim cnm dekolman plasentadan dolayı canım yani plasenta erken ayrıldı

Saglikla buyutursunuz İnşallah boyle hikayeler duymak bizlere umut oluyor. Bende 13 ekimde kaybettim bebeğimi daha çok yeni tektarr
Tşk ederim cnm dekolman plasentadan dolayı canım yani plasenta erken ayrıldı
Başınız sağolsun bende 13 Ekim'de dekolman plasenta nedeniyle kaybettim doktorum gece sancilandigimda gelmedi sabaha kadar sancı çektim sabah aldılar bebeğimi ama artık çok gecti. Şeker ve tansiyonunuz var mıydı bende vardı ve bu sebepten olduğunu söyledi doktor

Çok tşk ederim cnm. Sanada allah sabır versin bende şeker tansiyon yoktu canım benim bebeklerim tek yumurta ikiziydi tek kese tek plesantaydi. Plasenta neden ayrıldı tam olarak bilmiyorum bir neden yok. Doktorun nasıl gelmedi ya nöbetçi doktor yok muydu ya da başka bir hastane? Vahşet resmen şikayetçi olmadınız mı? Ciddi anlamda çok sinirlendim su an nasıl sorumsuz bir doktor bu böyle

Tesekkur ederim canim. Nöbetçi doktor yoktu özel bı hastanede doğum yaptım ilçe de oturuyoruz merkeze gitmemiz gerekiyordu başka hastane için o gün tüm aksilikler üst üste geldi sanki planlanmış gibi.. şikayetçi olduk daha sonuçlanmadı. Bende düşündükçe delircek gibi oluyorum psikolojik tedavi görüyorum. Kendimi oyalamaya çalışıyorum bı sekilde. Gerçekten çok zor Allah kimseye vermesin böyle bı durumu..

Amin çok üzüldüm ama birde doktor ihmali var Allah ından bulsun ambulans isteyip başka hastaneye transfer olsaydınız keşke ne diyeceğimi bilemiyorum diyecek söz yok tez zamanda karnında kucağında dolsun inşallah

Çok sağol canım keskeler o kadar çok ki İnşallah hayırlısı ile saglikla olacaksa olsun diye dua ediyorum. Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin.

Çok sağol canım keskeler o kadar çok ki İnşallah hayırlısı ile saglikla olacaksa olsun diye dua ediyorum. Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin.
Amin canım hayırlısı olsun şimdiden kendini yeni bir bebek için hazırla vitamin folik asit dengeli beslenme normal doğum mu yaptın?

Amin canım hayırlısı olsun şimdiden kendini yeni bir bebek için hazırla vitamin folik asit dengeli beslenme normal doğum mu yaptın?
Normal Doğum yapabilenler çok şanslılar bence yine. Ben günlerce çok suni sancı aldım ancak normal Doğum için yeterli şartlar oluşmado ve sezaryene almak zorunda kaldılar. Şimdi de en az 5-6 ay bekleme süresi diyorlar ve bu süreyi beklemek bana çok zor.geliyor.

Ne guzel olanaklariniz olmus sevindim sizin adiniza. Malesef bulundugum ulkede bu hizmetler verilmiyor. Kendim basa cikmaya calistim derken esime haksizlik etmisim sanirim. Muthis destek olduk , o olmasa sanirim basacikamazdim. Hani yasamayan biri anlayamaz hissi varya sanirim ondan dolayi, kendim de psikolog olmama ragmen arastirdigim hicbir psikologu begenemedim. Turkiye de olsam cok daha kolay olurdu bu acidan sanirim.
Bebegi kucagima almama cok uzun zaman var daha 14. haftadayim. Her yazilani buyuk bir dikkat ve istekle okuyorum. Herkese guzellikler diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…