- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
öncelikle başın sag olsun canım..Bebeyin erkek olacakmış hayırlı ugurlu olsun sag salim kucagına al bundan güzel ne ola bilirki?Ben çok erkek çocuk istiyorum Allahın verdiyi her nimet kabuldur o hiç ama eşimle aynı elbiseyi giydircem daha neler neler erkek annesi olmak güzel bişey Allah nasip etsin daha hamile degilim ama çok istiyorum sende tadını çıkkar kefini bozma emi güzelim?Merhaba arkadaşlar.
Yakın bir zamanda annemi kaybettim ve en çokta bu yüzden bebeğimin kız olmasını çok istedim. Bana bir yoldaş olur, arkadaş olur diye. Ailem de tek kızdım. Tek sırdaşım rahmetli annemdi.
Ailemde ki erkekler oldukça sert mizaclidir. Korkuyorum kızlar. Sanki oğlum olunca, kizlarla olduğu gibi bir ortak yan bulamayacağımı, sanki hiç anlasilmayacagimi, sanki hep yalnız hissedeceğimi düşünüyorum.
İki gün önce, ultrasonda doktorum yüzde seksen erkek dedi. Çıkıntı var dedi. Haftaya tekrar gel bakalım dedi. Tabii ki en önemlisi bebeğimin sağlıklı, aklı başında yerinde bir bebek olması ama ne bileyim. Bu hassas donemimde, ilk bebeğim kız olsaydı ... Allah in gücüne gitmesin asla kabullenemiyor değilim ama o kadar odaklanmıştım ki kıza... Sanki bu kötü ruh halinden onunla cikacaktim.
İlk bebeğini erkek bekleyenler, bana rahatlatıcı bir şeyler söyleyin ne olur.
Bana da doktor erkek olabilir dedi ama kesin değil dedi. Ben de böyle yeşil yeşil kurbalı elbiseler giydiririm top oynarım onunla diye hayal ediyorum. Benim 6 yaşında erkrk kardeşim var onu o kadar çok seviyorum ki kız erkek fark etmez benim için. Heleki evlat olacak sevgisi çok farklı olur.
öncelikle başın sag olsun canım..Bebeyin erkek olacakmış hayırlı ugurlu olsun sag salim kucagına al bundan güzel ne ola bilirki?Ben çok erkek çocuk istiyorum Allahın verdiyi her nimet kabuldur o hiç ama eşimle aynı elbiseyi giydircem daha neler neler erkek annesi olmak güzel bişey Allah nasip etsin daha hamile degilim ama çok istiyorum sende tadını çıkkar kefini bozma emi güzelim?
ha şöyle tadını çıkarın)İnşAllah canım Allah nasip etsinÇok sağolun.
Keyfim yerinde artık : ) inşallah, Allah en kısa zamanda size de bir evlat nasip eder.
Kizim olsun istedim kiz hissettim. Esim kiz cocuk cok istiyordu. Annemler de kiz cocuk istiyordu. Kvdemler erkek istiyordu ben ne desem cikar bosuna ugrasma o cucuk erkek bilmem ne fln moralimi alt ust ettiler bi ogrendim erkek esim erkek die bni kirdi kvdemler havalara uctu cukunu yerimler cocugumlar soyum sopum muhabbetleri. Annemler pek tepki vermediler hayirlisi olsun kizim uzulme diyip cekildiler. Esim ismini sen koy herseyini begen kizimiz olursa bidahakine ismine karisma felan dedi. Agladim erkek diye uzuldum.. Sonra yine agladim ben cocugumu nasil yadirgarim Rabbim bana erkek evladi nasip etmis nasibimde bu varmis icimde her hareket ettiginde sevgim artiyo artiyo ve her gun en buyuk sevgi bu diyorum birdahaki gun daha da artiyor sevgim bebegime down sendrom yuksek riskli dediler o an dedim oyle canim acidi ki sonra saglikli oldugunu ogrendim iyiki benim bebegim ve kiz olsa da daha fazla olmicakti sevgisi yine ayni olcakti. Cahillik ettim siz yapmayin bebeginiz hissediyor sizi
klasik bir sözle basliyacagim kiz erkek farketmez gercekten, hepsi sadece yetistirmeye bagli. Duygusuz bir kizinda olabilir mesela, sen onla dertlesmek istersin o mesgulüm der hic belli olmaz. Erkek cocuklari sana farkli bir bakis acisi bir erkek gözüyle bi olayi yorumlama firsati bile verebilir. Anne-ogul arasindaki bagi güzel kur sandigindan dahada fazla derttasta olur yoldasda. O henüz yeni dogacak bir bebek, bebek dedimi cinsiyet gercekten farketmiyor, kucagina aldigin an hissedeceksin :)
Hayirli dogumlar dilerim.
Bende ilk günden beri kız hissedenlerdenim benim en iyi dostum sırdaşım beni büyüten annemden çok emeği olan anneannem in ismini koyarım diye hayal ediyordum henüz yeni öğrendim erkek olacağını eşim erkek istiyordu zaten basından beri o çok mutlu benim içim buruk ams sağlıklı olsun önemli değil evlat herşeydir
Hic bilmiyorum ne olur cinsiyeti belki ogrenmem bile, ama kesinlikle kizin da erkegin de tadi ayridir diye dusunuyorum. Kiz hep daha bir yakin sempatik gelir ne bileyim zillidir nazlidir boyle cok sevdirir kendini de, erkek cocuk ta insana bir guven verir sanki... rabbim bana oglan verecekse babasiyla bir ornek giydiririm onlari pek guzel olurlar insalah babasina da benzer... kiz evlat verecekse de bana benzesin isterim sevimli hatunum vesselam :) rabbim eli ayagi duzgun akli melaikeleri yerinde hayirli saglikli evlat nasip etsin herkese inan sorun degil cinsiyeti. Her turlusu mucize
Bende hep erkek gibi hissediyorum her ne kdr kiz istesemde:) erkek olucakmis gibi geliyor ama kiz da olsa erkek de hayallerimiz ayni zaten cocugu nasil yetistirirseniz oyle gider size yardim ede kadin erkek ayrimi yapmayan insancil doga ve hayvan sever biri olarak yetistiriseniz sizinle cok guzel bir bag kurar..benim oglumda olsa kizimda kucuk yaslarda spora baslatmayi cok istiyorum hem fiziksel hemde zihinsel olarak gelisecegine inaniyorum bu sekilde cok guzel yetistirilmis annesine yardimci olan terbiyeli naif erkek cocuklarida var yani kisacasi is siz ve esinizin yetistirmesiyle alakali:)
Canm Allah hayrli evlat nasip etsin. Bende ilk kiza odaklanmistim. Doktorumda ilk kiz demisti. Ama sonradan erkek oldugunu ogrendim. Hic beklemiyordum o gün degisik duygular icindeydim. Cunku onun öncesinde hep kendimi kiz annesi olarak görüyordum. Ama simdide oyle bir kendimi kaptirdim ki bir dahaki gittigimde inşallah doktor kiz demez diyorum. Sen ailendeki erkeklerden dolayi önyargıli davraniyorsun ama emin ol erkek cocuklari annelerine cok daha bagli oluyor. O dogsun büyüsün senin en buyuk destekcin olacak bundan emin ol
Alisti simdi tekmelerini felzn hissettirdim zorla elini karnima goturdum. 1. 2 derken baktim duygulaniyor. Ama kirildim ben ogrendiginde git basimdan die odadan kovmustu unutmuyorum. Gonlumu alma sekli bile bir tuhafti. Neyse kizimizin abisi olur dedi. Bende dedim cinsiyeti sen belirliyosun diye. Kvdem simdi diyo ki sen erkek istemiyodun bunu bana ver kendini bi tane kiz yap diye. Ya cehalet var malesef. Esim off demek zor geliyo down sendrom riskini ogrenince aldir dedi. Seni bosarim onu aldirmam dedimkarar senin dedim. Ve cok sukur ki saglikli gozukuyo.Rabbim yardimcimiz olsun ins.Of, eşiniz nasıl bu kadar düşüncesiz olabildi. Benim de eşimin ailesi kız istiyordu. Sebebi de ilk torunlarının erkek olmasıydı. Ben de cinsiyetini bilmeden önce kız istiyorum dedikçe, benden de yuz buldular sanırım. Erkek olduğunu öğrendiklerinde pek sevinmediler. Hic mi umut yok gibi saçma sorular sordular. Ben hemen tavrımi koydum. Oğlunuz belirliyor cinsiyeti, oğlunuza söyleyin dedim. Cahillik böyle bir sey. Eşim oğlumuz olacağını öğrendiğinde çok mutlu oldu. Zaten erkek hissediyordu. Ben de alıştım.
İnşallah eşiniz bu dusuncesizligini bir tarafa bırakır ve oglu olacağı fikrine biran önce alışır. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize.
Alisti simdi tekmelerini felzn hissettirdim zorla elini karnima goturdum. 1. 2 derken baktim duygulaniyor. Ama kirildim ben ogrendiginde git basimdan die odadan kovmustu unutmuyorum. Gonlumu alma sekli bile bir tuhafti. Neyse kizimizin abisi olur dedi. Bende dedim cinsiyeti sen belirliyosun diye. Kvdem simdi diyo ki sen erkek istemiyodun bunu bana ver kendini bi tane kiz yap diye. Ya cehalet var malesef. Esim off demek zor geliyo down sendrom riskini ogrenince aldir dedi. Seni bosarim onu aldirmam dedimkarar senin dedim. Ve cok sukur ki saglikli gozukuyo.Rabbim yardimcimiz olsun ins.
Ağzınızdan bal damlıyor valla :) inşallah evlatlarımız en büyük destekçimiz olacak. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?