Ilk çocuğunu düşünenler...

evet katılıyorum sana sonuna kadar

cnm bu hastane işi kişiden kişiye değişir
senin tanıdğına ole gelmiştir doğrudurda
ama benim babamın tedavisi burda ve güven hastanesinde yapıldı
bu iki hastaneye gelmeden önce ünv. hastanesi olan ayrıca devlet hastanesi olan hastaneler benim babamı olume yaklaştırıp bıraktılar sonra gidincede bakmadılar bu kim ne derse desin bu iki hastanedeki hocalarımızın sayesinde babam ölümden döndü
ayrıca bu hastnelerdeki hangi hocalar ne kadar konularına hakim babam orda yatarken gördüm ben

hangi devlet hastanesinde
bir doktor hasta yakını ile ilgilenir
benim babam başkent has. 3 ay yoğun bakımda bugün yarın ölecek die beklerken ben
anestezi yoğun bakım doktoru boray hocam bana bir gün
"hergün burdasın şu kapının önünde de yatsan sana bişey diemem ama
sen çalışmıyosun dedi
çalışıyorum hocam dedim ama napıyım dedim
gel bir çay içelim senle dedi"

indik kantine
bana ne olursa olsun hayatına devam etmek zorundasın günlerini burda bitiremezsin evlisin ailen perişan durumda büyük olarak sen toplayacaksın al bu benim cep numaram ara beni ben seni bilgilendirirm dedi

devlet hastanesinde ben sonuçların yorumunu almadım doktordan ben nasıl güveniyim şimid
hala arar babamı burdaki hocalarımız hala sorarlar

bu konuda haklısın bende iğneden ipliğe araştıyorum sonrada oturup kuruyorum kafamda

Doğru söylüyorsun canım. stres mahvediyor bizi Bende sırf bu yüzden anne olamıyacam galiba. ne diyelim hayırlısı... vardır elbet bir hayır?

Eskiden insanlar uzun zaman regl olmayınca anlarmış gebe olduğunu. Sonra da pek doktor yüzü görmeden doğururmuş. Ama ölü bebek doğuran, karnında bebeği ölen çok olmuş. Teyzem düşüklerinin sayısını hatırlamıyor. Teknoloji müsait olsa en azından bir önlem alınır o kadar acı çekmesi önlenirdi.

Araştırmak, her şeyi bilmek sıkıntılı ama bilmemek de sıkıntılı.

Doktorun iyi olacak sana güzel bilgi verecek. Dün doktor bana dönüp "Değerlerdeki artış biraz sıkıntılı, takibinde yarar var. Dış gebelik gibi bir ihtimale karşı detaylı tahlil yapıp daha teşekküllü bir hastaneye gitmek en iyisi erken tanı için. İçinizi ferah tutun ama önlem olarak da doktora bir görünün" dese ben çok daha rahat olurdum. Diğeri de "aman tanrım" demek yerine "crp biraz yüksek. Gebelikte sıkıntı vermemesi için bir daha bakalım, eğer sıkıntı verecek düzeyde durursa bebeğin sağlığı için kortizona başlayalım" dese gün boyu o kadar ağlamazdım.

Takdir Allahtan. Göreceğimiz yaşayacağımız varsa yaşayacağız

Doğru söylüyorsun canım. stres mahvediyor bizi Bende sırf bu yüzden anne olamıyacam galiba. ne diyelim hayırlısı... vardır elbet bir hayır?

Ben hamile kalıncada bu sıkıntıların bitmiyeceğini anladığımdan beri bebek konusunda okadar çok hevesli beklemiyorum açıkcası..

Ya bebekte sorun olursa yada bana bişey olur bebeğim yalnız kalırsa demekten kendimi alamıyorum son zamanlarda..En iyisi acaba bebek olmamasımı diyorum.

Annesizlik zor bebek için çok daha zor..Aklıma herşey geliyor.Sanırım çok yıprandım ben..Bu durumda anne olabilirmiyim bilmiyorum

Erken öğrenmek de iyi bir şey değil. Geç döllenme falan oluyor kanda hcg 20 çıkıyor. Gel de yorumla, panik yapma. Biraz geç öğrenince, regliden 10 gün sonra kadar, ultrason takibi de olur. Var ya da yok, sağlıklı ya da değil daha net ortaya çıkar.

Ama biz napıyoruz. Elimizde olsa yumurtanın döllendiği günü saptayacağız. 9 ay kısa görünüyor ama geçmiyor böyle olunca. Anladım ben bunu. Hep bir tereddüt, stres olacak.Gebe arkadaşım her tahlil öncesi strese giriyor, ne çıkacak, iyi mi çıkacak, kıpırdamıyor acaba neden, kilosu iyi mi, boyu iyi mi. Bitmezzzzz

Hadi ya ciddi misin???
Çok çok büyük geçmiş olsun. Dediğin gibi doktor ve doktor yaklaşımı çok önemli. Ben sadece görğntğleme deki ciddiyetsizliği söylemek ve uyarmak istedim. Ama belkide bize denk geldi öyle.

Ben de dün ya doğumda ölürsem bebek annesiz kalırsa diye düşündüm biliyor musun. Eşime döndüm "bana bir şey olursa" dedim ama devamını getiremedim.

Gözü korkuyor insanın.

Bir yandan da gebe kalabildiğim için rahatım. Bu gebeliğim sonlansa bile başka şansım var demektir. Olana kadar beklerim , denerim ben de

Ahh bilsem canım... 8:30 da iş yerine geliyor, gece 12ye doğru eve gidebiliyorum. Dün güya doktora gidip tedaviye başlayacaktım ama öğlen yemeğimi gece çorbacıda yiyebildim. şimdi soruyorum kendime sen böyle mi anne olacaksın diye?
hayat ertelemekten ibaret anladım. insanlar da buna'' kader..'' diyor.

Son düzenleme:

cnm bu her hastanede var aslında kişiye kimin denk geldiği önemli
özel hastaneye gidiyosun paranla rezil olup dönuyosun
hep diyorum doktor çok önemli
biz dışarıda bir doktor bulduk yatırdık babamı hastaneye
adam yurt dışına gitti 19 gün gelmedi o süreçte babama bir serum bile takmadılar doktorunuz yok die buda doktor hemde çok ünlü muayenesine falan haftalar sonraya gün alabildiğin bi doktor
doktorlukta ciddiyet çok önemli ama işin maddi boyutu öne çıkınca doktorlar bazen ettikleri yemini falan unutuyolar

öyle düşünme cnm
o sabi karnına düştüğü an bak nasıl değişiyor herşey daha dikkatli olursun daha titiz olursun korkma
merak ta etme
zaten azıcık kaygı duymasan bole olmazdın sen iyi bir anne olacaksın

Kızlar ne kadar büyük çelişki içindeyiz böyle..Hem bebeğimiz olsun istiyoruz seviniyoruz.Sonra acabalarla üzülüyoruz..Çok zor ya..Allah kimseye evlat acısı yada anne acısı göstermesin..Ben anne acısını biliyorum oyüzden korkuyorum bu kadar çok..

cnm bide sağlıkla bebeğini kucağına alan yuvası şenlenenler var onları düşünüp mutlu olalaım bence
yoksa çok olumsuzluk buluruz kendimize
herşey insanlar için
ama iyi bakalım biz
daha bulamadık bile

Moral olarak çökmüş haldeyim. yalnız hissediyorum kendimi. bir kargaşa, bir savaş içindeyim. yorgun hissediyorum kendimi. Ben vazgeçtim herşeyden...
zamana bıraktımda demeyi isterim ama.. kaldıramıyorum herşeyi bireden.
Aranızdayım hala çünkü dünyanıza girdim birkere merak ediyorum sizleri :) hayırlısıyla bebiş haberlerinizi alacağım.

yok ole su koyuvermek işin için vazgeçme anlıyorum iş sahibisin sorumlukların çok farklı ama bunun için lütfen bebektan vazgeçme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…