- Konu Sahibi meleksimam
-
- #4.601
amin cnm en önemlisi o zaten allah sıralı ölüm versin genç acısı vermesin geçen sen halamın 17 yaşındaki kzı kalp krizinden pat die öldü ahal ciğerim yanar
ne güzel işte bole olmalı doktor senin adına çok sevindim bi tanem
sağol gülüm. İnş sende kısa zamanda böyle bitane bulursun. yada doktorunla yakalarsın frekansı
amin cnm en önemlisi o zaten allah sıralı ölüm versin genç acısı vermesin geçen sen halamın 17 yaşındaki kzı kalp krizinden pat die öldü ahal ciğerim yanar
gebe kalmadan önce neler yapılmalıdır?
En sağlıklısı planlı hamilelik mi, yoksa sürpriz olanı mı?
Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde anomali olma ihtimali ve düşük riski yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 2 ay sonra hamile kalınmalıdır, geçen sürede ise kontrollü cinsel ilişkide bulunulmalıdır.
Fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmak çok önemlidir.
Bu duygulanım, gebelik sürecinde annenin panik ve depresif atak geçirmesini ciddi anlamda önlemektedir. Anne adayının üç ay öncesinden genel bir check-up’tan geçip, smear testi ve jinekolojik muayene yaptırması gerekmektedir. Türk kadınlarının büyük kısmında anemi (kansızlık) olduğu için anemi araştırması yapılması gerekir. Hepatit B, C, HIV ve kızamıkçık virüsleri bizim için gebelikteki en büyük sorunlardır. Eğer annenin kızamıkçık açısından bağışıklığı yoksa mutlaka kızamıkçık aşısı yapılmalıdır. Bu da hamile kalmadan en az 6 ay önce planlanmalıdır. Eğer hamilelikte kızamıkçık geçirilirse; bebekte ağır sakatlıklara yol açmaması için gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. Aynı şekilde toksoplazma taramasıda önem kazanmaktadır.
Anne adayı sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmalıdır.
Anne adayının sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırması gerekir. Bilindiği üzere sigara düşük riskini ve düşük doğum ağırlığında bebek doğurma riskini arttırmaktadır. Alkol ise doza bağımlı olarak bebekte anomaliye neden olmaktadır. Normalde bir sene korunmamasına rağmen çiftin çocuğu olmamışsa “neden olmuyor” diye araştırmaya başlanması gerekmektedir. Özellikle, anne ve babanın yaşı 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresinin 6-8 aya indiğinin bilinmesi gerekir ve zaman kaybedilmeden uzman bir hekimden yardım alınmalıdır.
Her gece cinsel ilişki gerekmez.
Her gün cinsel ilişkiye girmek çocuk ihtimalini artırır mı? Önemli olan kadının yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel ilişkinin yaşanmasıdır. Her gece ya da gün aşırı cinsel ilişkiye girmek sonucu etkilemez. Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut sıcaklığı arttığı için yumurtlama dönemi test edilebilir. Adet gününü takiben 11 ila 17. günler arasında cinsel ilişkiye girildiğinde gebelik elde edilme olasılığı yükselir.
tolga ecemiş web sayfasından alıntıdır
ne güzel bilgiler bunlar canım. yazanın eline sağlık.
Ama ben bir yerde yanlış yapmışım.
Bugün şu meşhur crp yüksekliğim için doktora gittim. 575 hcg için düşük dedi. Tekrar kan, idrar ve crp istedi. Nedense sonuçları almadan bozuldu moralim. Yarın akşam üstü alacağım sonuçları. Bu şekilde beklemek çok yıpratıcı. Ya yolunda gitmeyen bir şey varsa diye üzülüyorum
nrde yapmışsın o yanlısı cnm sen
benimde yaptığım bir yanlış var aslında ama kızmayın bana
sigara
bırakmam lazım ama yapamıyorum ne olacak bilmiyorum
Bugün şu meşhur crp yüksekliğim için doktora gittim. 575 hcg için düşük dedi. Tekrar kan, idrar ve crp istedi. Nedense sonuçları almadan bozuldu moralim. Yarın akşam üstü alacağım sonuçları. Bu şekilde beklemek çok yıpratıcı. Ya yolunda gitmeyen bir şey varsa diye üzülüyorum
Merhaba bende yıllardır çocuğumun olmasını çok istiyorum bazen çok üzüyo bu durum beni bazende umursamayacağım belki benim için bölesi hayırlıdır diyorum
Merhaba bende yıllardır çocuğumun olmasını çok istiyorum bazen çok üzüyo bu durum beni bazende umursamayacağım belki benim için bölesi hayırlıdır diyorum
:))) espiri olsun diye dedim ama gün aşırı ilişki şart değil diyo ya. iliği kurudu benim herifin.:))) yazık yaaa.
sigarayı ben bıraktım çok şükür. 16 yıldır içiyordum gülüm. hala da ara ara içerim. bebişi öğrendikten sonra hiç içmedim.
aklına gelince su iç. ben öyle yapıyorum.
ahhh acemi annemiz başladın yine kuruntulara. sakin ol. bak kendini bitiriyosun bunlarla. daha bebiş doğunca çok mücadelen olacak. uykusuz geceler. diş çıkarmalar. yemek yemedi demeler.. ooooo...
hoşgeldin canım. ne kadar zamandır bekliyosun. doktora gittinmi durumun ne hadi biraz anlat
Hoşbulduk cnm 10 yıla yakın istiyoruz 1 tüp bebek 3aşılama denedik hiçbiri tutmadı iki kere rahim filmi çektirdim ilkinde sağ tüpüm kapalı çıktı ikincisini geçen yıl çektirdim onda iki tüpümde açık çıktı ama ben hala hamile kalamadım yumurya rezervim düşükmüş yumurtlama takibi yaptırmam lazım ama bu ara yaptıramıyorum
aynı ben kaç yıldır evlisin cnm
düşük falan yaşadınmı
ben hiç düşük falanda yaşamadım hiç olmadı yani gebelik ne bilmiyorum hakkımızda hayırlısı olur inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?