- Konu Sahibi meleksimam
-
- #4.621
darısı başımıza valla eşimde bende içiyoruz ama ırakmak lazım vucudun toparlanması için
benim eşim 2 yıld oldu bırakalı. ben gizli içiyodum. ama bitti gitti şükür. evet bebiş istiyosanız bırakmanız lazım. çok riskli biliyosun
11.yılındayım şimdiye kadar hiç hamile kalmadım inş.sende en kısa zamanda hamile kalırsın hayırlısıyla sen ne zamanfır istiyosun
cnm benim ya
inş olur belliki çok uğraşmısınız
en kısa zamanda takibini yaptır cnm
allah kısmet ederde olur inş. ne diyeceğimi bilemedim
eve cnm eşim bi gaza geldi tedavi sürecinde bırakıyım spermleri etkiliyo die 6 gün zor dayandı
11.yılındayım şimdiye kadar hiç hamile kalmadım inş.sende en kısa zamanda hamile kalırsın hayırlısıyla sen ne zamanfır istiyosun
saol cnm eşimin dedesi yani kayınvaliemin babası vefat etti
ya bu 5, gün olayı yumurta takibi için mi ee benim reglim 4 gün sürüyo ne olacak peki ? bak kafam karıştı
bir daha deneyin birlikte. destek olun birbirinize. o hastanelerin bıraktırma ilaçlarına sakın güvenmeyin canım
sen kalbini inancını hiç bozma canım benim. gülümsün bir hikaye paylaşmıştı geçenlerde onu bi oku tavsiye ederim
Canım benimde 4 gün ama sanırım gün hesaplama için öyle deniyor. adetin 14. gününde yumurta çatlaması gibi
Açıkcası bazen hiç inancım kalmıyo ister istemez negatif dü§üncelere kapılıyorum ama olmamasında vardır bi hayır elbette
fatih ünv. doktor mu dedi
ya bizide haberdar et
Crp için numuneye gidiyorum. Oradaki doktor dedi. Bir doktor çıkıp bilmiş bilmiş bir şeyler söyleyince insanın morali bozuluyor işte elimde değil. Diğerine de daha çok var. Yarın bir anormallik olmaz inşallah yoksa soluğu hastanede alıcam hemen.ahhh acemi annemiz başladın yine kuruntulara. sakin ol. bak kendini bitiriyosun bunlarla. daha bebiş doğunca çok mücadelen olacak. uykusuz geceler. diş çıkarmalar. yemek yemedi demeler.. ooooo...
Açıkcası bazen hiç inancım kalmıyo ister istemez negatif dü§üncelere kapılıyorum ama olmamasında vardır bi hayır elbette
cnm benim ben 2,5 yıldır evliyim ve eşimle 10 yıl fflort ettiğimiz için evlenir evlenmez istedik ama hiç uğramadı
doktor doktor gezdim
ama sıkıntı eşimde çıktı
ama son zamanlarda bende de bişeylerin ters gittiğini hissediyorum eşimin sonuçlarını da alıp gidicem bende yumurta takibine başlıyacam işte hayırlısıyla allah kucağımızı boş bırakmasın
bak burası uğurlu bir topic
en azından ben ole olduğunu düşünüyorum
ben burda 3 tane arkadaşımın anne olacağını öğrendim umarım 4. sen olursun çok beklemişsin
sonra sıra bizde asya eren
Crp için numuneye gidiyorum. Oradaki doktor dedi. Bir doktor çıkıp bilmiş bilmiş bir şeyler söyleyince insanın morali bozuluyor işte elimde değil. Diğerine de daha çok var. Yarın bir anormallik olmaz inşallah yoksa soluğu hastanede alıcam hemen.
Bu belirsizlik kötü bir şey. Hamileyim diye eşimle dostumla paylaşamıyorum sevincimi. Annemin bile haberi yok
Canım benimde 4 gün ama sanırım gün hesaplama için öyle deniyor. adetin 14. gününde yumurta çatlaması gibi
gebe kalmadan önce neler yapılmalıdır?
En sağlıklısı planlı hamilelik mi, yoksa sürpriz olanı mı?
Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde anomali olma ihtimali ve düşük riski yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 2 ay sonra hamile kalınmalıdır, geçen sürede ise kontrollü cinsel ilişkide bulunulmalıdır.
Fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmak çok önemlidir.
Bu duygulanım, gebelik sürecinde annenin panik ve depresif atak geçirmesini ciddi anlamda önlemektedir. Anne adayının üç ay öncesinden genel bir check-up’tan geçip, smear testi ve jinekolojik muayene yaptırması gerekmektedir. Türk kadınlarının büyük kısmında anemi (kansızlık) olduğu için anemi araştırması yapılması gerekir. Hepatit B, C, HIV ve kızamıkçık virüsleri bizim için gebelikteki en büyük sorunlardır. Eğer annenin kızamıkçık açısından bağışıklığı yoksa mutlaka kızamıkçık aşısı yapılmalıdır. Bu da hamile kalmadan en az 6 ay önce planlanmalıdır. Eğer hamilelikte kızamıkçık geçirilirse; bebekte ağır sakatlıklara yol açmaması için gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. Aynı şekilde toksoplazma taramasıda önem kazanmaktadır.
Anne adayı sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmalıdır.
Anne adayının sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırması gerekir. Bilindiği üzere sigara düşük riskini ve düşük doğum ağırlığında bebek doğurma riskini arttırmaktadır. Alkol ise doza bağımlı olarak bebekte anomaliye neden olmaktadır. Normalde bir sene korunmamasına rağmen çiftin çocuğu olmamışsa “neden olmuyor” diye araştırmaya başlanması gerekmektedir. Özellikle, anne ve babanın yaşı 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresinin 6-8 aya indiğinin bilinmesi gerekir ve zaman kaybedilmeden uzman bir hekimden yardım alınmalıdır.
Her gece cinsel ilişki gerekmez.
Her gün cinsel ilişkiye girmek çocuk ihtimalini artırır mı? Önemli olan kadının yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel ilişkinin yaşanmasıdır. Her gece ya da gün aşırı cinsel ilişkiye girmek sonucu etkilemez. Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut sıcaklığı arttığı için yumurtlama dönemi test edilebilir. Adet gününü takiben 11 ila 17. günler arasında cinsel ilişkiye girildiğinde gebelik elde edilme olasılığı yükselir.
tolga ecemiş web sayfasından alıntıdır
Crp için numuneye gidiyorum. Oradaki doktor dedi. Bir doktor çıkıp bilmiş bilmiş bir şeyler söyleyince insanın morali bozuluyor işte elimde değil. Diğerine de daha çok var. Yarın bir anormallik olmaz inşallah yoksa soluğu hastanede alıcam hemen.
Bu belirsizlik kötü bir şey. Hamileyim diye eşimle dostumla paylaşamıyorum sevincimi. Annemin bile haberi yok
Cnm Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inş.hepimize uğur getirsin burası
Eveeeet bu forum uğurlu Asyaerene gülümsüne sırayla verecek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?