- Konu Sahibi meleksimam
-
- #12.221
merhaba canım, ben ılac falan kullanmamıstım,dısa bosalma seklınde korunduk ama 1 bucuk seneyı gecıyor neredeyse korunmuyoruz ben gereken tum tahlıllerı yaptırdım hıcbısey cıkmadı esımde sperm sayısı dusuklugu tespıt edıldı,o gunden berı bosanalım ben sana bır evlat veremıyorum deyıp duruyor. Ben esımı severek evlendım. Ama ılk gunden berıde cocuk ıstedıgımı bılıyor. bu yuzden sureklı bosanmayı dıle getırıyor,bu durumda benı strese sokuyor,zaten ıs yerı yeterınce streslı sıkıntılı bıde aıle ıcı kavgalar..ustune tuz bıber ekıyor.bız kadınlar yeterkı olsun dıye herseyı yaparken onların bu kestırıp atması hemen bosanalım demesı benı cok uzuyor.
En son arkadasımın tavsıyesıyle doktor degıstırdım.oda rahım fılmı hıc cektırmemıssın bı onu getır belkı orada sorun vardır dedı.calıstıtıgm ıcın haftasonuna kaldı. gıttım once bıseyler ye sonra verecegım ılacları ıc dedı. agrı kesıcı ve mıkrop onleyıcı ıkı ılac verdı.yarım saat sonra hsg odasına aldılar.cıhazı yerlestırme sınek sısırıgı gıbı (yanı alttan muayene olduysan ondan az acıyor),daha sonra ılac ve su karısımı gonderıyorlar,bu fılmın cekılmesını saglıyormus,ılacın ulastıgı yerlerın fılmı cekılıyor,bu su basınclı bır su ,rahmın patlayacak gıbı sısıyor,doluluk hıssı ve yanma hıssedıyorsun (en acılı kısmı burası) daha sonra cıhazı cıkarıyorlar ve bıtıyor,bıraz kanama oluyor1-2 gune gecıyormus. cokmu acıdı desen hayır adet agrıları ınsanların daha fazla oluyor ..ama hıc acımadı dıyemem.10dk suruyor
Ayrıca topıklerın bırınde hsg cektıren 100 kısıden 20 sının hamıle kaldıgını okudum. Yanı basınclı ılac etkısıyle tıkanıklık ve kucuk yapısıklıklar acılıyormus. Ve dezenfekte ozellıgı oldguundan hamılelık kolaylasıyormus.bunuda okuyunca hıc tereddut etmeden gıttım hastaneye.hemsıre cok rahatlattı acıkcası. doktorlar herzamnkı gıbı yuzumuze bakmadan ıs bıtırıp cıkma derdındeydı ama olsun sonucum temız cıksında onların yuzu cok onemlı degıl:)))
Evet tabıatları boyle canım,ama tek basıma cocuk yapaılsem ınan onla hıc ugrasmayacagım:))) Sadece sayı dusuklugu var bızde morfolojı normal 9mılyon 600 sperm sayısı,urolg bı vıtamın karısımı proxceed dıye bı ılac verdı %20 gebelıgı artırıyormus.onu kullanıyor cok duzenlı olmasada kecı boynuzu yapıyorum ama ıste rabbım ol derse 1 sperm nelere kadır ama olmayınca olmuyor.. ara ara bunalıp bosanalım dıyor benımde moralım altust oluyor.bakalım sımdı heyecanla rahım fılmı sonucunu beklıyorum saat 5 te alıcam bakalım
canım öncelikle eşinde sayı düşüklüğü varsa bu sorun halledilebilir. Eşin doktora gitmeyi istemiyor mu? kaldı ki bu sayı işi değişken, psikolojiden sıcaktan devamlı birşeylerden etkilenebiliyor.biz eşimde 9 milyonu da gördük 70 milyonu da...
morfoloji daha kritik diyorlar, eşimin hep 10-14 arası çıkardı. en son başka bir merkezde yaptırdık ve 0 çıktışok olduk. tüp bebk merkeziydi, ama orda bile doktor dedi ki, biz milyonlarca spermin içinden rastgele 100tane seçip bakıyoruz, bu hiç normal sperminiz olmadığı anlamına gelmez dert etmeyin dedi.
erkeklerin sperm sayısını ve hızını gıda takviyeleri ile artırmak çok kolay. keçiboynuzunu şiddetle öneririm mesela...
rahim filmini benim de çektirmem gerekiyor artık. canım tatlıdır diye korkuyorum biraz. cuma günü doktorumdan randevu aldım, gidip konuşacağım. 1-2 ay yumurta takibi isteyeceğim. sonrasında da film. inşallah benimki de seninki gibi az ağrılı geçer. bu forumda anestzi alanları bile okudum çünkü
canım öncelikle eşinde sayı düşüklüğü varsa bu sorun halledilebilir. Eşin doktora gitmeyi istemiyor mu? kaldı ki bu sayı işi değişken, psikolojiden sıcaktan devamlı birşeylerden etkilenebiliyor.biz eşimde 9 milyonu da gördük 70 milyonu da...
morfoloji daha kritik diyorlar, eşimin hep 10-14 arası çıkardı. en son başka bir merkezde yaptırdık ve 0 çıktışok olduk. tüp bebk merkeziydi, ama orda bile doktor dedi ki, biz milyonlarca spermin içinden rastgele 100tane seçip bakıyoruz, bu hiç normal sperminiz olmadığı anlamına gelmez dert etmeyin dedi.
erkeklerin sperm sayısını ve hızını gıda takviyeleri ile artırmak çok kolay. keçiboynuzunu şiddetle öneririm mesela...
rahim filmini benim de çektirmem gerekiyor artık. canım tatlıdır diye korkuyorum biraz. cuma günü doktorumdan randevu aldım, gidip konuşacağım. 1-2 ay yumurta takibi isteyeceğim. sonrasında da film. inşallah benimki de seninki gibi az ağrılı geçer. bu forumda anestzi alanları bile okudum çünkü
yok canım hiç korkulacak bişey yok bende çektirdim birazcık sıvı enjekte ederken sancı yapıo o da adet ağrısı kadar bile değil
hiç ppanik olma paniklersen olur dedi bana dr.um ve gayet sakin bişekilde ne yaptıklarını tek tek anlatarak yaptılar konuştuğumuz için bişey de anlamadım açıkçası
10dk sürüyor sürmüyor ağrılı geçen dönem sadece1-2dk sı birazda sonrasında sancın oluo o sıvı yüzünden o kadar o da çekilemeyecek bir sancı değil
ve sonuçta Allahın izniyle gelecek minicik dünyalar tatlısı bir melek varsa her acıyı çekmeye değer diye düşünüyorum bennnnn
benimki de 8milyon canım ayrıca hareket oranımızda düşük şimdi karyotip testini bekliyoruz biz arginmax kullanıyoruz keçiboynuzu polen-arı sütü havuç ceviz kabak çekirdeği ne bulursam dayıyorum adamcağızıma Allahtan sesi çıkmıoevet canım Allahım nasip edecek inşallah zamanı gelince hayırlısı olmadı tüp bebeğe geçeriz çok da önemli değil ama eşinin senin yanında destek olması çok önemli onlar da anlayacaklar inşallahhhh:)
Hayırlısıyla rahim filminde temiz çıkar da sıkıntı yaşamazsın zaten ufak tefek tıkanıklıkları da çözüo rahim filmi inşallah hiç tedaviye gerek kalmadan gelir bebişlerimizzz
Rabbım guc kuvvet saglık verdıgı olcude herseyı deneyecegım,hıc pes etmeye nıyetım yok..allahın ıznıyle er yada gec olacak bebeklerımız
hayırlısıyla alacaksın güzel haber. çok rahat içim senin hakkında:)
kızlar biliyosunuz ki bende erkek inifilitesi hamişiyim
benim eşimde ileri hareketli ve morfoloji 0 dı ya
ve ben burd kendimi parçaladım doktor norma dio nasıl normal die bilen bilir
emha eşini kolundan tuutğun gibi üroloji uzmanına götürmen lazım yapabilirsen ben çünkü tam bir senede gerçeklerştirdim bunu
en son kaan hocaya gidecektik malum kaan aydos bu konuda bir numara ve ankarda
eşime gidelim doktor normal desede senin değerin normal değil dedim
sonra netten kaan hoccaya yolladım sonuçları olur gebelik azcık bekle iler yavaş sayısı iyi tamam ilieri hızlı 0 ama dedi
yiende gel bakalım eşine dedi
ama gerek klamadı
morfolojiyide sıkıntı yapmayı bu test yapılan yere göre değişiyomuş
beni gözününüzün önune alınb umudunuznu kesmeyin
kızlar
yok canım hiç korkulacak bişey yok bende çektirdim birazcık sıvı enjekte ederken sancı yapıo o da adet ağrısı kadar bile değil
hiç ppanik olma paniklersen olur dedi bana dr.um ve gayet sakin bişekilde ne yaptıklarını tek tek anlatarak yaptılar konuştuğumuz için bişey de anlamadım açıkçası
10dk sürüyor sürmüyor ağrılı geçen dönem sadece1-2dk sı birazda sonrasında sancın oluo o sıvı yüzünden o kadar o da çekilemeyecek bir sancı değil
ve sonuçta Allahın izniyle gelecek minicik dünyalar tatlısı bir melek varsa her acıyı çekmeye değer diye düşünüyorum bennnnn
Inan canım bızım burada yardımlastıgımız kadar doktorlar acıklayıcı konusmuyor.Bız ıkı hastanede yaptırdık bırınde 9600.ooo dıgerınde 20mılyon bende anlamamadım ısın acıkcası ,sadece sayı dusuklugu var dıyorlar.ben 2 ay yumrta takıbı yaptırdım ama esımın sayı dusuk cıkınca eskı doktorum bıraktırdı takıbı. bende ona guvenıp bıraktım . yenı doktor baktı tahlıllerıme rahım fılmı ıstedı 1 bucuk senedır cocougumuz olmuyor bende 2bucuk senelık evlıyım,bakalım ne dıyecek bu aksamı beklıyorum
bizim tatlı örneğim miden nasıl yemek yedin mi sen
emha eşini kolundan tuutğun gibi üroloji uzmanına götürmen lazım yapabilirsen ben çünkü tam bir senede gerçeklerştirdim bunu
sonra netten kaan hoccaya yolladım sonuçları olur gebelik azcık bekle iler yavaş sayısı iyi tamam ilieri hızlı 0 ama dedi
ama gerek klamadı
kızlar
ama gerek klamadı
kızlar
yaa gerçekten mi, teşekkür ederim vallahi cesaret alıyorum yazdıklarınızdan. sonuçta bebek gelecekse katlanılır tabi ki...
her yerin testi bir olmuyor. sonuçta milyonlarca spermi tek tek saymıyorlar. örneği seyreltip, bir miktarından sayıp sonra genele vuruyorlar. farkların olması normal. bir de dediğim gibi herşeyden etkileniyor bu sayı... ama ben yükseltebileceğinize inanıyorum, proxeed iyi ilaçdır, keçiboynuzu içmek de çok faydalı, özellikle harekete. eşin bir de varikosel muayenesi olabilir eğer olmadıysa, o da ayıyı etkiliyormuş sanırım. ben de 2 buçuk senedir evliyim
Gulumsun ,2 ay once goturdum doktora esımı,okadr karamsar konustukı,bırdaha ne gıtmek ıstıyor nede tahlıl yaptırmak,sımdı kendı gıttıgım hastanedekı urologa gosterdım doktor gelsın bakayım dedı nasıl boyle konusur dıger doktor dedı. bu hafta bı sperm sayımı yaptırıp gıdıcez ınsallh.benım doktorda rahım fılmıne temız derse ınsallh bıraz olsun moralımız duzelecek.
Senın yazdıkların benım ıcın ne kadr degerlı bılemezsın,bır umudun olması ıcın neler yapmıyorumkı ...ınsallh bu yenı doktorlar bızı mutlu sona ulastırır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?