Ilk çocuğunu düşünenler...

eee kızlar?? yokmu hiç hamiş haberi takip edemiyorummm :)) bugün ayın 13'ü!!!!

asbelove senin bat bugün dimi? varmı hareket?

gülümsüncüm??? akşammıydı randevu?

asbelove toteme başladı.... bugün konuşmama kararı aldı. (bat bugün:)
gülümsün akşam 7 de gidecek hayatım .. oda çok heyecanlı ve gergin.
sabah ayakkabısını giyerken kusmuş... benden duymuş olma:)

eee kızlar?? yokmu hiç hamiş haberi takip edemiyorummm :)) bugün ayın 13'ü!!!!

asbelove senin bat bugün dimi? varmı hareket?

gülümsüncüm??? akşammıydı randevu?

evet cnm saat 7 de
çok heyecanlıyım sorma
asbeloveda akşama yapacak
ayrıca batlarını karıştırdı ole değişik bi durum var ortda

HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) KAHVE İÇMEK ZARARLI MI?
Hamilelikte kahve (veya türk kahvesi) tüketimi bebeğe zarar verir mi sorusu anne adayları tarafından çok sık sorulan bir sorudur. Gebelikte kahve tüketimi hakkında kuşku duyulmasının en önemli nedeni içerisinde bulunan kafein maddesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki hamielikte günde 200 mg'a kadar kafein almanın bir zararı yoktur. Hamile olmayan insanlarda günlük alınabilecek kafein sınırı 300 mg'dır. Aşağıdaki listede çeşitli içeceklerin içerdiği kafein miktarları verilmiştir. Buna göre hamileyken günde en fazla 2-3 fincandan fazla olmamak şartıyla kahve içmenin bir zararı yoktur. Çayda kafein kahvenin yaklaşık yarısı kadar bulunduğu için günde 5-7 bardak çay içilebilir. Siyah çayın işleme aşamasında kafein miktarı artar. Siyah çayın kafein miktarı yeşil çayın kafein miktarından daha yüksektir. Gebelikte her türlü yiyecek ve içeceğin aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. Kafeinin aşırı tüketiminin gebelikte düşüğe neden olabileceğini bildiren araştırmalar vardır.

Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:
1 fincan filtre kahve : 135-200 mg
1 fincan espresso : 100 mg
1 fincan cappuccino: 100 mg
150 cc hazır kahve : 60 mg
2 gram Nescafe® ile hazırlanan kahvede: 50-70 gram kafein bulunur
1 fincan Türk kahvesi : 60 mg
150 cc Dekafeine (kafeini alınmış) kahve : 5 mg
1 fincan siyah çay: 40 mg
1 fincan yeşil çay: 20 mg

Merhaba, ben 2 yıllık (ocakta tam 2 yıl dolacak) evliyim. 29 yaşındayım. şimdiye kadar maddi sıkıntılar vs nedenlerle bebek düşüncesini hep uzak tuttum. ama artık istiyorum.
yaşım geçiyor. artık bende istiyorum bir bebiş. bakalım hangi aşamalardan geçeceğim, problem çıkacakmı vs sorularla doluyum bir yandan da heyecanlıyım. bu nedenle aranıza katılmak istiyorum:)

hoşgelidn inş. tez zamanda iyi haberini alırız

hoşgeldin hayatım. kararından dolayı tebrik ediyorum seni:)
istediğin zaman gelip aklındaki şeyleri paylaşabilirsin. bildiğimiz kadarıyla buradaki tüm arkadaşlarla yardımcı olmaya çalışırız.

meraba bende anne olmak için bekleyenlerdenim benide aranıza alırmısınız ? :S
Hoşgeldin
Bende ilk çocuğumu iki yıldır düşünüyorum henüz gelmedi Allahım hepimize nasip etsin inş
Tez zamanda gelir inşallah bebeğin
ben bu kocayı boğmayayım da ne yapayım sen hazırda yemekte tut işte gelecekler aç olacakmış diyo ((( ıyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Oy oyyy. Pratik şeyler hazırla sen de. Çalışıyorsan eğer çay yanına salata, poğaça ve tatlı hem göz hem karın doyurur. Çalışmıyorsan yemek yapman icap eder. O zaman da tavuklu ya da köfteli bir menü, yanına pilav, salata, cacık, çorba. Daha ne olsun
selam kızlar...

naber nasılsınız ?
Sen nasılsın gülüm, görünmüyorsun

Hoşgeldin. Bebek konusunda en önemli husus istemek. Sonrası geliyor zaten. Önce jinekoloğa giip rutin kontrollerini yaptırırsın, smear testi yapılır, kist var mı, her şey normal mi diye bakılır. Sonrası Mevlanın bileceği iş.

Kızlar türk kahvesi günde bir fincan içilebiliyor. Hatta bir tanıdığıma doktor iki günde bir türk kahvesi içersen bebek gelişimi için faydalı olur demiş. O 6 aylık hamile.

hoşbuldum :)
yaklaşık 7 ay önce Dr a gitmiştim gebelik düşüneceğim zaman bir problemim olur mu diye. olursa ona göre adım atayım istedim. muayenede bir problem yok dedi, reglin 3. günü yapılan testleri yaptı onlarda iyi dedi. göğsümde kist vardı onu takip edelim dedi. dün bidaha ultrasonla göğse baktırdım 3,5 cm lik kist var ama çoğu kadında oluyor dedi ultrasoncu.
bakalım dr ne dicek.

:) çok canım istiyor kaç gündür. nescafe içicem ben şimdi ama. içilebiliyormuş:))

bir sorun yoksa zaman lazım demekki hayatım:) olur inş. hep diyoruz ya ne zaman geleceğini bilir.

kıyamam ben onlara... Allah güzel haberler verdirsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…