- Konu Sahibi meleksimam
-
- #1.861
yardıma ihtiyacım war bilgisi olanlar yazsın lütfen...
ben bir ay yasmini bıraktm doktora gittm kist war dedi diğer adetin başlayınca yasmine dewam et dedi bide progestan ilr fitil wermşti neyse o ay adet oldum yasminede başladım we 21 gün kullandım şuan bitti üzerinden 11.gün we adet olamadm daha bu nedir kisstten mi gecikmştir gebe olma oalsılığım yoktur sanırım çünkü içtm hap kafam karıştı...
Günaydın hatunlar anneler ve anne adayları
Bu ay doktora görünmek istiyorum temmuzda korunmayı bırakıcam.
Hamile kalmadan önce en önemli yaptırmamız gereken bildiğiniz testler nelerdir?
Doktor yapmaz falan hemen müdahale edelim
Siz gittiğinizde neler yaptılar mesela?
kızlar merhaba
bebek yapma çalışmasının üzerinden 9 gün geçti :)
ve maalesef 8 gündür bademcik iltihabım var ama ateşim veya ağrım yok bebek olduysa umarım bir zararı olmaz bol bol meyve yiyorum ama geçmek bilmiyor.
ayrıca sürekli halsizlik yorgunluk uyku hali var havalardan da olabilir , bilemiyorum..
9 gündür sağ kasığımda batma ve arada birde kramp oluyor
neyse sualime geleyim sizce ne zaman gebelik testi yapmalıyım şimdi yapsam sonuç verirmi test, adetime 1 hafta var
Yumurtlama dönemin ne zamandı? Batmalar ondan da kaynaklanabilir.
Test için erken. Adetinin gecikmesini bekle
kızlar merhaba yeniden.. beni hatırlarsınız umarım eki asyy ... Ağustos falan demiştim ama bu ay açılışı yaptıkbat 6 temmuz sizlerle paylaşayım istedim.. bir çok sohbet ettiğim arkadaş hamile kalmış çok sevindim darısı ilk denemede başıma diyorum dua edin sizde nolur ..
3 haziran 7 haziran arası yumurtlama dönemimdi
adete günüme daha 1 hafta var yaa
Günaydın hanımlar
Topik sessiz bu günlerde. Ben gebelik düşünmeye başladığımdan beri daha çok okuyorum daha çok şey öğreniyorum. VÜcudumdaki değişimleri daha net gözlemleyebiliyorum.
Yumurtlama dönemim geldi çattı. Regl oluyor gibiyim ağrım sızım çok. Hafif asabilik var
Yumurtlama dönemi kişiye göre değişse de genelde 28 günde bir adet görenler için adet kanamasından sonraki 14.gün. İnternette sat tarihlerine göre yumurtlama dönemi hesaplama araçları var. Bir tane de KK'da var hatta
Okuduklarımdan yumurtlama dönemi belirtilerini şu şekilde özetleyebilirim. Bebek isteyen arkadaşlar bu dönemde gün aşırı ilişkiye girerek sonuç elde edebilirler Allah'ın izniyle.
akıntının yoğunlaşması ve iki parmak arasında uzaması: Yumurta akı kıvamında, beyaz ve kokusuz akıntı yumurtlamanın en büyük habercisi.
göğüslerin ucunda hassasiyet
göğüslerin şişmesi
karında şişlik hissi
cinsel istekde artma
kasıklarda hassasiyet ve hafif bir ağrı ve batma hissi
idrara çıkmada artış
vücut ısısında artış ve ateş basması ( avuç içlerinde,ayaklarda vb.)
iştahda artış
bazı kişilerde hafif mide bulantısı
rahim ağzının daha yumuşak olması
Aslında bir çoğu regl döneminde yaşadıklarımız. Yabancı değiliz yani
Yine bunların çoğu erken hamilelik belirtilerine benziyor.O yüzden gebelikle karıştırılmaması gerek. Ben karıştırdım sonu hüsran oldu oradan biliyorum
Gebelik için en büyük belirti yukarıdaki belirtilerin yanında adet gecikmesi olması. Her ne kadar üstüne görme diye bir şey olsa da ben o dönemdeki kanmanın regl kanmasından ayırt edilebileceğini düşünüyorum.
Yumurtlama dönemini yakalayınca ne yapıyoruz peki
Gün aşırı ilişki
İlişki sonrası bel altına çok yüksek olmayan bir destek (yastık vb.) koyup 10-15 dakika hareketsiz yatma
Folik asit ve beyler için keçiboynuzu (sperm hareketliliğini artırıyor)
Yapmayacağımız şeyler ise
Ayakları yukarı kaldırarak beklemek: Dış gebeliğe neden olabilir, çok tehlikeli. Bazıları bu yöntemle hamile kalmış ama böyle büyük bir risk varken ona olmadı bana da bişi olmaz dememek lazım
Cinsellikten zevk almak yerine laboratuvar çalışması yapıyor edasıyla cinsel hayatı mahvetmek
Olacak mı, tuttu mu, oldu mu vesveseleriyle moralleri bozup döllenmeyi engellemek
İlişki sonrası vajinal duş: Spermcikler boşa gider yoksa
Haydi bakalım Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin
çok güzel özetlemişsin. laboratuvar benzetmen harika.
çok faydası olacak aklımızda kalması açısından.
Önce jinekolojik muayene ol. Smear testi yaptır. Herhangi bir enfeksiyon var mı bakılır. Ultrasona girmen de rahimde kist olup olmadığını anlamak açısından faydalı.
TSH tiroid testi önemli.
Ben genel biyokimya testleri yaptırmıştım bir de.
Sağol acemiperi bu ay sonu gidicem inşallah.Umarım kist falan yoktur hapı geçen sene bıraktım etkisi bitsin diye.
Kızamıkçık da çok önemliymiş sanırım.Bi liste yapçam bu gidişle
Hayırlısı inşallah istediğin gibi olur
teşekkür ederim.
Selam millet! Nerelerdesiniz? Ben sınava daldım, sizlere ne oldu, kaybolmuşsunuz. özledim yazışmayı. Yeni hamiş var mı? Bugün miraç kandili. Hepinizin kandili mübarek olsun. Allah hepinizin de dualarını kabul etsin. Birbirinize de dua etmeyi unutmayın. Allah inşallah çocuk isteyene çocuk, atamaya isteyene atama versin. Bana da çok dua edin. çok stresteyim. :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?