İlk çocuk için hangi eşyaların alınması gerekiyor

estrelatokgoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
51
45
88
İstanbul
Merhaba deneyimli anneler ;

İlk defa çocuk sahibi olacak kişiler için hangi eşyalara ihtiyaç olduğunu olmazsa olmazların neler olduğunu yazar mısınız?
Mesela biberonu beşiği bebek odası takımı ana kucağı kangurusu vs...

Merhaba deneyimli anneler ;

İlk defa çocuk sahibi olacak kişiler için hangi eşyalara ihtiyaç olduğunu olmazsa olmazların neler olduğunu yazar mısınız?
Mesela biberonu beşiği bebek odası takımı ana kucağı kangurusu vs...

Canim valla a dan z ye aklina gelen hersey lazim yani bak ben neler aldigimi soyleyem...
Bebek odasi takimi
Ayrica kendi odam icin kucuk bessik
Oto koltugu
Puset
Kendiliginden sallanan anakucagi
Bebek arabasi katlanabilir baston tipi
Küvet
Banyo kovasi ve masrafa
Gaz onleyici bibron
2 tane kucuk suluk
Sterilizasyon cihazi
Biberon isitici
Damakli emzik
Sampuan yag vs bakim urunleri
Uyku setleri battaniyeler
Degisik ebatlarda mama kasiklari
Rezene ve papatya caylari (ilk zamanlar cokihtiyac oluyo)
Bilimum kiyafet falan filan allima gelenler bunlar simdilik...

Ilk bir yas icin anakucagi
bebek odasi takimi almadim belisten besik aldim knada pisman oldum keske park yatak alsaydim. besige alismafi iilk zaman hep emzirme ol. icin yanimda yatirdim. besigi de arkadasinb bebegi olcakti ona verdim eger evin darsa kesinlikle park yatak...katla kpy isin bitince...

tulumlar is gordu bayaa...mama isiticisins hic gerek yok bence. zaten her seferinde taze yapip veriyosun...

agiz silme bezi.
onlukk...bizimki cok kusmukluydu...emerdi kusardi..

biberon
gogusler yara olursa kremmmm of cok cektim ben ondan...
bebek camasiri icin sabun tozu.

Merhaba kizlar bende 5 aylik hamileyim.yavas yavas yapiyorum hazirliklari.alttan citcitli kisa uzun kollu zibinlari fazla aldim.tam zibin bi kac tane.biraz corap ve bi tanede altli ustlu takim.bi battaniye,bi yastik bide nubbynin bi biberonunu aldim.kiyafet simdilik yeterli sanirim.bu sabun tozu ne ise yariyo elde yikamak icin mi?

Merhaba kizlar bende 5 aylik hamileyim.yavas yavas yapiyorum hazirliklari.alttan citcitli kisa uzun kollu zibinlari fazla aldim.tam zibin bi kac tane.biraz corap ve bi tanede altli ustlu takim.bi battaniye,bi yastik bide nubbynin bi biberonunu aldim.kiyafet simdilik yeterli sanirim.bu sabun tozu ne ise yariyo elde yikamak icin mi?

Sabun tozu bebegin camasirlarini yikamak icin makine icinde var elde yikamak icinde normal deterjanla yikayamazsin bebek esyalarini o yuzden...
Kiyafet secerken bol bol tulum almanizi tavsiye ederim ikili takimlar zor oluyo biraz hareketleninci siyriliyo rahaysiz ediyo...

Netteki listelere bakınca çok gereksiz şeyler olduğunu gördüm ben.Mesela bebeğim eylülde doğacağı için bebek arabasını travel sistem almayı düşünmüyorum.Zaten park-bahçe gezecek aya geldiğinde baston pusetler daha çok işime yarayacak.Boşken 6-7 kg olan pusetler benim için fuzuli.
Kimisi bebek odası takımı,mama sandalyesi,bebek arabası gibi şeyleri 8-10 aylık olduğunda alacağım diyor.Maddi açıdan mantıklı olabilir.Ama benim hevesim var hepsini alacağım alışverişte.
Bir yerde okumuştum giysiler hakkında.Herşeyi 0-3 ay arası almayın diyor.Bebeklerin gelişimi ilk başta kol ve bacak uzamasıyla oluyormuş.Tulumlar asılmaya başlayormuş 1-2 ay içinde.2.kere giydirmeden küçülüyor diyorlar.Giydi alışverişini bedenlere göre yapacağım ben.Gelen hediyelerde 0-3 ay geliyormuş o yüzden yığılıp kalıyor bi sürü küçük giysi diyorlar.0-3,3-6,6-9 gibi her dönem için 3-4 takım alacağım ben.Zaten 6-7.aydan sonra bebeğimle de çıkıp alabilirim yaza denk gelecek çünkü.
Deneyimlilerden en sık duyduğum şeylerden biri de bol battaniye ve önlük oldu.Tüm takımlarında çok işe yaradığını söylemiyorlar.Yani şu 8-10 parçalı tüm setlerden bahsediyorum.Bedenlerine göre tek tek almak daha iyi diyorlar.Anneler-teyzeler ve arkadaşların alacaklarını az çok belirle ona göre alışveriş yap derim ben.
Başak burcunun en temel özelliği huyum olduğundan (detaycılık) herşeyini inceliyorum hamile kaldığımdan beri.Odası olacağı için takım alacağım.3-4 ay odamda kalacağı içinde 100tlik basit bi beşik alacağım.Ana kucağı düşünmüyorum.Belki hediye gelir.Mama sandalyesi alacağım mesela.Oyun halısı da düşünmüyorum.Bugün biberon ve emzikleri inceledim.Kendi topiğimde paylaştım bu konudaki araştırmalarımı.Hergün bişeyler bakıyorum.Neler aldın dersen daha hiçbişey almadım :9:
Deneyimlilerle mutlaka konuş.Lüzumsuz şeylerle evini doldurup cebini boşaltma derim.Hevesimiz uğruna bir sürü para harcayabiliriz sonuçta.Onun geleceği için 3-5 kuruşu kenara atmak daha mantıklı geliyor bana.
Biraz uzun oldu ama fikirlerimi paylaşmak istedim.Umarım yardımcı olmuşumdur.:29:

Aslinda en gerekli sey ana kucagi cok buyuk rahatlik kendinden sallandigi icin bebek cok rahat ediyo uzun uyuyo bu arada sende evislerini kendi bakimini rahatlikla yapiyorsun benim aldiklarimin hicbiri fuzuli olmadi hepsini kullandim ve kullaniyorum...

Bencede ana kucagi muhimmm...mama sandalywsii 7. ayda alirsin bence...

ilk ay bebekler ortalama 5 cm uzuyor bunuda goz onune alin kitafet seciminde.. battaniye cok kullandim nisan ayiydi kaloriferlerimiz sonmustu ...6 tane falan vardi battaniye...cok isime yaradi...iki tanesi polardi iyi oldu...

Back
X