Netteki listelere bakınca çok gereksiz şeyler olduğunu gördüm ben.Mesela bebeğim eylülde doğacağı için bebek arabasını travel sistem almayı düşünmüyorum.Zaten park-bahçe gezecek aya geldiğinde baston pusetler daha çok işime yarayacak.Boşken 6-7 kg olan pusetler benim için fuzuli.
Kimisi bebek odası takımı,mama sandalyesi,bebek arabası gibi şeyleri 8-10 aylık olduğunda alacağım diyor.Maddi açıdan mantıklı olabilir.Ama benim hevesim var hepsini alacağım alışverişte.
Bir yerde okumuştum giysiler hakkında.Herşeyi 0-3 ay arası almayın diyor.Bebeklerin gelişimi ilk başta kol ve bacak uzamasıyla oluyormuş.Tulumlar asılmaya başlayormuş 1-2 ay içinde.2.kere giydirmeden küçülüyor diyorlar.Giydi alışverişini bedenlere göre yapacağım ben.Gelen hediyelerde 0-3 ay geliyormuş o yüzden yığılıp kalıyor bi sürü küçük giysi diyorlar.0-3,3-6,6-9 gibi her dönem için 3-4 takım alacağım ben.Zaten 6-7.aydan sonra bebeğimle de çıkıp alabilirim yaza denk gelecek çünkü.
Deneyimlilerden en sık duyduğum şeylerden biri de bol battaniye ve önlük oldu.Tüm takımlarında çok işe yaradığını söylemiyorlar.Yani şu 8-10 parçalı tüm setlerden bahsediyorum.Bedenlerine göre tek tek almak daha iyi diyorlar.Anneler-teyzeler ve arkadaşların alacaklarını az çok belirle ona göre alışveriş yap derim ben.
Başak burcunun en temel özelliği huyum olduğundan (detaycılık) herşeyini inceliyorum hamile kaldığımdan beri.Odası olacağı için takım alacağım.3-4 ay odamda kalacağı içinde 100tlik basit bi beşik alacağım.Ana kucağı düşünmüyorum.Belki hediye gelir.Mama sandalyesi alacağım mesela.Oyun halısı da düşünmüyorum.Bugün biberon ve emzikleri inceledim.Kendi topiğimde paylaştım bu konudaki araştırmalarımı.Hergün bişeyler bakıyorum.Neler aldın dersen daha hiçbişey almadım
Deneyimlilerle mutlaka konuş.Lüzumsuz şeylerle evini doldurup cebini boşaltma derim.Hevesimiz uğruna bir sürü para harcayabiliriz sonuçta.Onun geleceği için 3-5 kuruşu kenara atmak daha mantıklı geliyor bana.
Biraz uzun oldu ama fikirlerimi paylaşmak istedim.Umarım yardımcı olmuşumdur.