• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk çocuk sendromu teşhisi

kızlar merhaba tanıyan arkadaşlar bilirler 6 yaşında bir kızım var

3 ay önce dişlerinden biri fena halde sallanıyordu ama kesinlikle ne kendi dokundu nede bize dokundurdu kıyametleri kopardı çekmek istediğimizde
baktık olmuyor alttan da yeni diş geliyor ve düşmeyen diş yüzünden tam olarak çıkmayı beceremiyor
bizde kaptık kızımızı ve bir dişçiye gittik

dişçi önce üstün körü göz muayenesi yaptı
tabi kızım buna bile müsade etmedi tam olarak

ve bize hitaben dediki

- ilk çocuğunuz mu ?
-evet
-ilk çocuk sendromu diyoruz biz buna (bu sıradada gülümsüyor)
çekmeye gerek yok kendiliğinden düşer

-aradan 1 ay geçti ve evet diş kendiliğinden düştü
ancak yerine gelen diş malesef korktuğumuz gibi yamuk çıktı

şimdi diyorum ben bu doktora geri gidip
kızgın anne sendromu nasıl olur göstermelimiyim ?

diş teli ile ilgili açılan bir konu okudum az önce muhtemelen benim kızım içinde ilerde gerekli olucak

bu insanlar neden işini yapmaz da
bide üstüne ukalalık yapar anlamıyorum

evet tıp okumadım ama görünen köy diyede birşey var
yazıklar olsun

aynısı basıma gelmişti küçukken o yamuk dişle bayagı gezdim:)sonra o dişi yanılmıyorsam 5yasımda cekti bir doktor yamuk olanı daha kızınız da küçük yerine ıs cıktı ve cok düzgün dişlerimv ar benim tele gerek kalmaz bu yasta.

valla kızlar bilmiyorum ama ben olayı doktora mal ettim bile
eşiminde benimde genetik bir sorunu yok diş yapısı ile ilgili ve inanın özellikle dikkat ettim diliyle vs oynamasın diye aslında dikkat etmeme bile gerek kalmadı desem yeri çünki kıymetli maden gibi korudu valla yavrucum kendi bile dokunmadı
ama bana öyle geliyor ki doktor ufacık bir müdahale ile o dişi çekseydi
diğer dişinde güzergahını bulması kolay olurdu

bu işte doktorun hiç etkisi olmadıgını düşünyrum kendi düşmüş dişin sonucta..adam elini sürmemiş ki bi doktora gösterin..

bu işte doktorun hiç etkisi olmadıgını düşünyrum kendi düşmüş dişin sonucta..adam elini sürmemiş ki bi doktora gösterin..

canım sorun bu zaten hekim müdaha edip erkenden çekseydi kendi haline bırakmasaydı altından gelen diş de daha düzgün çıkabilcekti
ama dalgaya alır bir halde ilk çocuk sendromu yok bişey kendi haline bırakın düşer diyerek bizi gönderdi malesef bende buna yoruyorum kendi halide bırakıp çıkmasını geciktirmiş olduk bu nedenle böyle bir sorun yaşadığımızı düşünüyorum

canım sorun bu zaten hekim müdaha edip erkenden çekseydi kendi haline bırakmasaydı altından gelen diş de daha düzgün çıkabilcekti
ama dalgaya alır bir halde ilk çocuk sendromu yok bişey kendi haline bırakın düşer diyerek bizi gönderdi malesef bende buna yoruyorum kendi halide bırakıp çıkmasını geciktirmiş olduk bu nedenle böyle bir sorun yaşadığımızı düşünüyorum

cok sallnıyorsa o sırada zaten düşer demiştir adam canım o ilk çocuk sendromu da cocuk sımarık demek istemiş güya bence dert etme iyi bir hekime götür sen benim o hallerimi görsen resimlerde düzelir bi şekilde.

Bence doktorun bir suçu yok çok gerekli bir şey olsa müdahale ederdi mutlaka benim annemde babamda doktor ve onlarda insan bir sürü hastaları var kızınız sorun çıkardıysa haliyle sinirlenmiştir sizin ilk ve tek çocuğunuz nazını çekersiniz belki ama herkestende aynı hassasiyeti beklemeyin bence ve emin olmadanda doktoru suçlamayın genetik çok önemlidir ama her şey değildir kızınızın diş yapısı bozuk olabilir mesela benim ailemin diş yapısı bozuk sadece benimki düzgün sizdede tam tersi olmuştur belki.

3 ay önce dişlerinden biri fena halde sallanıyordu ama kesinlikle ne kendi dokundu nede bize dokundurdu kıyametleri kopardı çekmek istediğimizde
baktık olmuyor alttan da yeni diş geliyor ve düşmeyen diş yüzünden tam olarak çıkmayı beceremiyor

ve bize hitaben dediki

- ilk çocuğunuz mu ?
-evet

diş teli ile ilgili açılan bir konu okudum az önce muhtemelen benim kızım içinde ilerde gerekli olucak

yazıklar olsun

canım ben ortodontik tedavi gördüm 2 yıl benim süt dişlerimi doktor çekti yani doktor çeksin yada çekmesin dişin eğri çıkması onunla alakalı değil kızınızın yapısı ile alakalı doktor ne yaparsa yapsın o diş eğri çıkacakmış zaten:50:

Sonrada duzelebiliyor.. benim yegenimin epey bir yamuktu kendi kendine duzeldi. Bizde şaşırdık ama oldu

Bunun disi cekmekle ilgisi yok ki, dis dogal olarak kendi dusebilecek birsey. Hepimizin dislerini doktor mu cekti? Yamuk ciktiysa, yamuk cikacagi varmis. Benim annemin, babamin ve benim dislerim dogustan duzgun, ama kardesiminkiler bozuktu. Tel takti. Yani annede babada yok, cocukta da olmaz diye birsey yok.

Bir de kusura bakmayin da evde size elletmeyen, doktorun gozuyle bile bakmasina musade etmeyecek kadar huysuzsa cocugunuz, doktor ne yapsin? Elini kolunu baglayacak hali yok ya, ebeveyn de yardimci olmuyorsa gonderecek sizi muayenesinden tabii. Oyle ille mudahale gerektirecek birsey de degilmis zaten. Doktorun bir sucu yok. Ilk cocuk diye fazla evham yapmissiniz. Ille ceksin istiyorsaniz tutsaydiniz cocugunuzu, doktor da cekme islemini yapsaydi sadece. :ssz:

iyi de bunu nereden biliyorsunuz ki? çekseydi de muhtemelen yamuk gelecekti çünkü diş genellikle genetik ve bu seferde düşmesini beklemeden çektiği için yamuk geldi diyecektiniz.. doktorun söylediğinde kötü birşey göremedim, sonuçta ilk çocuk ve siz inkar da etseniz bir hayli evhamlısınız.. ben ultra evhamlı bir anneyim ama sallanan diş için doktora götürmek aklıma bile gelmedi :27: benim kuzenim diş doktoru ve süt dişlerine asla dokunulmaması gerektiğini söyler (extreme dururmlar dışında). doktora şimdi kızmak için gitseniz muhtemelen size de "evhamlı anne sendromu" teşhisi koyacak :27:

Son düzenleme:
Ben de kiziniz gibiydim.
Sut disimi ceksin diye babam doktora goturmustu.
Ilk cocuk sendromu mu bilmem. Tek cocuk tek torundum bide.
Annem de cok kizmisti :D sonraki dislerde sallandigini fark ettigi an tuttu aldi valla kacamadim. :D
Annemi babamdan cok severim.
Demem o ki alt tarafi sut disi icin "vucudundan bi parca kopuyor" moduna girmeyin. Siz oyle dusundukce cocugunuz da bu durumu cok onemser. Disini cektin diye kizin senden nefret etmez. Doktorluk bir sey yok, cok insanda duydum kendiliginden dusen dis.
Bu arada ben ortodonti tedavisi gordum. Hatta 20lik dislerim olmadan bile dislerim agzima sigmadigi icin dis eksiltildi. 20likleri de cektirdim. Cene kemigim dar. Genetik degil, yapim boyle.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kusura bakmayin ama ben de sizin yazdiklarinizi gorunce biraz sinirlendim.. Doktorun alayci tavri hakkinda soylediklerinizde hakli olabilirsiniz ancak bir insani isini dogru yapmamakla itham etmek bu kadar kolay olmamali sonucta bu kisi 5 yil egitim aldiktan sonra bu isi yapmaya hak kazandi.. Sorunuzun cevabina gelirsek ben cocuk dis hekimiyim dislerin normal surme mekanizmasi bu sekildedir alt on disler caprasik ust on disler de ayrik cikar sut kopek disleri de degistiginde on disler son halini alir ve bazi arkadaslarin da dedigi gibi genetik bu noktada devreye girer. Alt on dislerde zamanla dil ve dudak hareketleriyle olmasi gereken hale gelir yani dis cekilseydi de ayni sey olacakti. Hatta bence dis hekimi kiziniza iyilik bile yapmis, cunku dis doktoruna bu kadar endiseli olan bir cocugun ilk olarak cekim gibi onlar icin onemli bir islemi yaptirmasi sonraki dis tedavileri icin olumsuz oluyor.. Cocugunuz icin endiselenmenizi anliyorum ama yine de ulkemizde artik kaybolmaya baslasa da herkesin yaptigi ise saygi duyulmasi gerektigini dusunuyorum... Saygilar...

ve bize hitaben dediki

- ilk çocuğunuz mu ?
-evet

yazıklar olsun

Biraz fazla abartmışsınız sanki...O dişler için ben de hiç diş hekimine gitmedim, başta yamukmuş hatta baya dişlerim resimlerde falan. şu an baya düzgün. Bir de genetik denen şey sizin etrafınızdaki birkaç akrabanız değil ki taaaa nereye uzanıyor kaçıncı kuşaktan çıkıyor falan...O açıdan hekimi suçlamayın bence. Düzelir yani, hadi düzelmedi yamuk oldu en büyük derdiniz bu olsun:16:

Back
X