ilk defa eşimden utandım:(

İnsanlık çok önemli birşey işte
Bak ne annesi ne eşin misafire nasıl davranılacağını bilmiyorlar
Yengeniz bile usüldendir misafiri bi evine çağırmış

Ama eşinin bu duruma neden bu kadar bozulduğunu anlamadım
Hem kendi evindeyken rahatsız oluyor hemde yengenin evine gidince de bozuluyor
Acaba yengenin birşeyler anlatabilme ihtimalinden mi çekiniyor ?
İlginç geldi bana..

eşimle severek aşık olarak evlendik o lise mezunu ben üni. ilk başlarda herkes karşı çıktı bana ailem hariç annemlerde tanıdıktan sonra sevdiler sorun olmadı ben herkese karşı onu savundum bi çok üni mezunlarına taş çıkartır çok karakterli anlayışlı bir adam dedim. ama bugün gerçekten utandım evleneli 3 ay oldu ve annem ve kardeşim benim yanımaa geldiler ilk gün eşim normal davrandı ama ikinci gün akşam geldi işten sofraya oturdu ne annemle ne de benle doğru düzgün konuşmadı erkenden de odaya çekilip yattı bugün de aynı şey oldu ben tabi çok üzüldüm yerin dibine girdim annemle iki laf etmedi diye. suratım düştü tabi yatınca annladım sorunun ne olduğunu eşim hayırdır dedi bi sorun mu var ben de asıl sana hayırdır 2 gündür konuşmuyosun hiç dedi meğer ailemden rahatsız olmuş beyefendi dünyada inanmazdım benim sevdiğim adamın böyle bişey diyeceğini öyle içime oturduki bu durum.kaynanam benim üstümde oturuyor karşımda da eşimin yengesi birde yengesine gittiği için kızıyormuş ona gitmesinmiş kiii yengesi annemi çağırmış oturmaya kendi annesi annem ilk geldiği gün geldi hoşgeldine 2.3 bişiy konuştu gitti dahada annemle konuşmamıştır yengesi ilgileniyor işte ne güzel Allah ondan razı olsun

bunun bence eğitimle alakası yok önceden analarımız babalarımızın çoğu ilkokul ortaokul okumuş sadece ama adam gibi adamlar kadına değeri kadının ailesine değeri bilirler.. bu tamamen kişilikle ilgili birşey. Ve üzülmekte haklısın ama nebiliyim daha yeni evlisiniz başbaşa kalmak istiyor olabilir. tabi bu ailene surat asmasını gerektirmez. Sende oturup konuş ben senin ailenle hergün yüzyüze geliyorum sesim çıkmıyor annem bikaç gün gelmiş çok mu diye

Bunun eğitimle ilgisi yok ki. Eğitimsizliğe vurunca yaptıklarının daha mı affedilir olduğunu düşünüyorsunuz?
Yeni evliymişsiniz ama öncesinde hiç mi anlamadınız nasıl bir karaktere sahip olduğunu. İyiydi evlenince mi değişti birden?

Eşinizin yapmış olduğu saygısızlığı eğitim durumuyla nasıl bağdaştırdınız şaştım doğrusu. .
Bunun eğitimle değil terbiyeyle alakası var. .

annenler uzakta oturuyo sanırım sende kaldıklarına göre eger oyleyse esıne anlam veremedım ne var yanı bı ıkı laf etsen gıder gene yatarsın erkeklerde oluyo boyle seyler esınle tartısma annende anlayısla karsılıcaktır onlara bellı etme konuyu yorulmus dee keyfı yok dee sızınle alakası yok deee esınlede konusabılırsen konus bence boyle yapması ayıp senın için katlansın ne olucak

Diploma bilgileriyle bu konunun inanın hiç ilgisi yok.
Eşinizin malesef annesi veya onu yetiştirenlerin, onun yetiştiği ortamdaki eksiklik ve yanlışlıkları bir sonucu bu.

Siz bir kere güzellikle sorun derim. "Ailene bilmeden bir saygısızlık mı ettim acaba Sen de böyle üzücü bir tavır takındın aileme?" gibi
bir sorun. Bazı insanlar tatlı dile dayanamaz, belki "haklısın" der ..

Nice insanlar var üniversite mezunu ama boş bir teneke gibi...
Dıştan bakarsın içi dolu sanırsın.Vurursun tın tın diye ses gelir.
Boştur çünkü boş.
Okumuştur ama kendini geliştirememiştir.
Aileden de edep adap terbiye almayınca boşluğuna boşluk katmıştır.

Nice insanlar var ki ilkokul-ortaokul-lise mezunu yada hiç okula gitmemiş...
Fazla okuyamamış-yada hiç okumamıştır ama kendini geliştirmiştir.
Neyin ne olduğunu nerd nasıl davranılması gerektiğini pekala bilir.
Saygıda sevgide kusur etmez.
Kendi kendine doldurmuştur haznesini.
Okumamış ama görgülüdür.

Üniversite mezunu yada ilkokul mezunu hiç farketmez.
Önemli olan kendine ne kattığıdır.
Kendini geliştirip geliştirememesidir.

Üniversite mezunu da saygısızlık edepsizlik yapar ilkokul mezunu da...
MARİFET YÜKSEK OKULA GİTMEKTE DEĞİL...MARİFET KENDİNİ "İNSAN" OLARAK GELİŞTİRMESİNDE...

Bunun gorgu ile egitimle alakasi yok

Zira esiniz ilk gun normal davranmis, sonra tepki koymus

Bilincli yapilan bir davranis var ortada...

ya birisi bir sey dedi alindi ya da bir seyden rahatsiz oldu

Sorun kendisine ne oldugunu...

Son düzenleme:
demekki algı farkı bu oluyor..

ben mesela o yazıyı okurken hiç eğitime bağlamış gibi düşünmedim niyeyse
aynı durum eşimle benim aramda var ama bugüne kadar hiç eğitimden böyle oluyor demedim ne eşime ne aklımdan geçti
hatta aile eğitimiyle bile alakası direkt yok diyorum
çünkü eşimin abisi hiç böyle biri değil eltim çok şanslı diyorum bu konuda

türk milleti olarak neden asıl olaya odaklanamıyoruz ki?
konu sahibi eğitimleri sorun da ediyor olabilir bizene:)
konu eşinin ailesine karşı tutumundan şikayetçi olması
eğer buraya giriyorsak yazıyorsak inanın gerçek hayatlarımızda bu kadar rahat bu kadar kadına ulaşma şansımız
ve hatta yanımızda destekçi birileri bulamamazdandır
bırakın destek olalım

Okumakla ne alakası var bu ısın ..
bırıde demıskı okuyan ıle okumayan arasında cok fark var
bende keza okuyan 2-3 unı bıtıren kısılerın daha anlasılmaz oldugunud usunuyorum daha anlasması zor

ama konu sahıbının esının yaptıgının lıse mezunu olmasıyla ılgısı yok :)

kendi anasının dibinde yaşıyor da seni ağaç kavuğunda mı çıkmış sanıyor acaba , annesinin hareketlerinden de oğluna terbiye vermemiş olduğunu anlıyoruz , aslında böylesine aynı şekilde saygı göstermiyceksin annesine ama işte evliliğinde sorunlar oluşabilir ama ben olsam aynısını yapardım o korkmuyorsa sorundan ben de korkmam

eşimle severek aşık olarak evlendik o lise mezunu ben üni. ilk başlarda herkes karşı çıktı bana ailem hariç annemlerde tanıdıktan sonra sevdiler sorun olmadı ben herkese karşı onu savundum bi çok üni mezunlarına taş çıkartır çok karakterli anlayışlı bir adam dedim. ama bugün gerçekten utandım evleneli 3 ay oldu ve annem ve kardeşim benim yanımaa geldiler ilk gün eşim normal davrandı ama ikinci gün akşam geldi işten sofraya oturdu ne annemle ne de benle doğru düzgün konuşmadı erkenden de odaya çekilip yattı bugün de aynı şey oldu ben tabi çok üzüldüm yerin dibine girdim annemle iki laf etmedi diye. suratım düştü tabi yatınca annladım sorunun ne olduğunu eşim hayırdır dedi bi sorun mu var ben de asıl sana hayırdır 2 gündür konuşmuyosun hiç dedi meğer ailemden rahatsız olmuş beyefendi dünyada inanmazdım benim sevdiğim adamın böyle bişey diyeceğini öyle içime oturduki bu durum.kaynanam benim üstümde oturuyor karşımda da eşimin yengesi birde yengesine gittiği için kızıyormuş ona gitmesinmiş kiii yengesi annemi çağırmış oturmaya kendi annesi annem ilk geldiği gün geldi hoşgeldine 2.3 bişiy konuştu gitti dahada annemle konuşmamıştır yengesi ilgileniyor işte ne güzel Allah ondan razı olsun

Bunun üniversite mezunu olmak ya da olmamakla ne alası var..kişisel bir durum. Tamam üniversite çok şey katıyor insana ama insanlığına bir şey koymak onun elinde olan bir durum.

bunun eğitimle alakası yok. Benim eşim de lise mezunu ben de üniversite mezunuyum ama çoğu üniversite mezunundan daha kibardır. Allah insana vicdan versin öncelikle.

eşin gerçekten ayıp etmiş...
rahatsız olmak ne demek ne hakla ....
bunun lise mezunu olmakla bi alakası yok insanın karekteri ve kişiliğiyle alakası var...
eşinizi karşınıza alın ve makul bi şekilde yaptığının yanlış olduğunu dile getirin derim:31:

benim icime dogan sey kv tarafindan esiniz doldurulmus cunku ilk gun normal davrandi dediniz kesinlikle kv parmagi var zaten yakinda da ortaya cikacaktir kokusu merak etmeyin ama anneniz sayili gun kalip donecek ona bir sey yansitmamaya uzmemeye calisin allah yardimciniz olsun ezdirmeyin kendinizi

Eşimde bende lise mezunuyuzne demek istiyosunuz pek anlayamadım ama cok yanlıs dusunuosunuz lütfen kusura bakmayında her ünüversite okuyan insan oldu die bir kaidede yok.bu eşinizin yetişme tarzı ile alakalı bir durum belliki annenıze ne sevgı ne saygısı varmıs benım esım lıse muzunu annem geldıgınde kendısı kapılarır kılıtlerde gondermez o derece yanı.Allah sana kolaylık versın işin cok zor.ama bana kalırsa bu konu oturulup konusulmalı.alttan alınıcak bır konu degıl ve yaptıgı buyuk terbıyesızlık

Back
X