• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk defa evlendiğime pişman oldum

ağlamaktan helak olucam şuan hem sinir hem üzüntü hissediyorum.
eşimin kız kardeşi yok annesi evde 3 erkek kardeş ve babanın başındaki tek kadındı. ve hepsini o idare ediyordu. tüm paralar ortak kullanılır vs vs.hiç sevmediğim aile tarzı!
eşimle buna rağmen evlendik çünkü basta çok iyiydi özellikle sevgiliyken tuttuğunu koparan biriydi öyle ki ben bi ürün alsam değişim yapmana yer bile olsa o kesin değiştirirdi. işyerinden ben çıksam da paramı bırakmazdı. bunlar ne saçma seyler demeyin yaşlar 18 e 20 olunca bakış açısı farklı oluyor.
şimdi ise taşındıgımız evde rutubet çıktı ev sahibine diyemem diyor.
dün kombi bozuktu 400 lira masraf çıktı ev sahibi siz verin demiş ya vericez ya taşınıcaz diyor ki ne tamire ne taşınmaya para yok!
şimdi ise geçici iş başı yaptım doğum izni parası için 1 kaç gün gec kalmısım doktorla görüşelim diyorum belki rapor ona göre düzenlenir olmaz diyor direk. ve gelecek parayı borca vereceğiz.
acaba ne planlıyor çocuk olunca nasıl ödenecek?
en canımı yakan müdürlük teklifi gelmişti tamda çocuk düşünürken( kurumsal firmada çalışıyor) bana sormadan hayır demiş akşam marifet gibi anlatıyor hiç başıma bela alamam müdürlük amelelik diye.
eşime mesaj attım sinirle:

oğlum böyle 1 hayatı haketmiyor borcumuz olan kişi çocuk olunca isterse sütüm bile kesilebilir senle evlendiğime ilk kez pişmanım
yazdım
bu arada
kombi işini annem ev sahibiyle görüşerek halletti!
şimdi de annem doktoru aradı olmuyormuş günü gününe yazılacakmış. bunu eşim öğrenseydi nasip değilmiş der ona sarılırdım üzülmeyelim diye ama onun direk olmaz demesi beni bıktırıyor.
bende kontör yok o durumdayız olsa da ev sahibini aramazdım da doktora sorardım.
keşke oğlum için acele etmeseydik Allah onu bizden almasın ama ona haksızlık yaptığımıza eminim.bu beni kahrediyor.

eşiniz çalışıyor ve maaşı annesine mi veriyor
eğer durum böyleyse paranız bitince de annesinden istemesini bilsin eşiniz
ya da artık maaşını sana versin konuş bu durumu eşinle
evde bi sıkıntı olduğunda ev sahibine söylersiniz o yapmassa tamam biz yaptırırız kiradan düşeriz dersiniz bu kadar basit
ev rutubetli çıkmış bunun için çözüm yok malesef girerken keşke daha dikkatli olsaydınız
kaç yıllık evlisiniz bu halde nasıl çocuk yapmayı düşündünüz
kontör param bile yok diyosunuz sizi çok zor günler bekliyor
eşinizle ciddi ciddi konuşun kızarak bağırarak değil
yaşlar 18 -20 mi cidden

cevap attı.
ben seninle evlendiğime en başından beri pişmanım demiş...
cevaplamadım. hamilelikte 2.kavgamız ilk kavgamızda bu eve taşınınca olmuştu yine ben duvardaki boya atınca rutubet var ev sahibini çağır diyince bi şeyide beğen diyerek sorun çıkarmıştı.

evde bi sıkıntı olduğunda ev sahibine söylersiniz o yapmassa tamam biz yaptırırız kiradan düşeriz dersiniz bu kadar basit
ev rutubetli çıkmış bunun için çözüm yok malesef girerken keşke daha dikkatli olsaydınız
yaşlar 18 -20 mi cidden
çok karısık yazmısım. hayır şuan değil hatta ailesiyle görüşmüyor borca sokup kredi sicilini bozdular eşimin. o borcları bitirdik ama sicil düzelmedi.
18-20 taıştığımız yaşlar suan ben 26 0 28

yaşlar 18 -20 mi cidden
3 yıla yakındır evliyiz borç bitmişti ikimizde çalışıyorduk ama uzamıyorduk kısalmıyordukta çünkü kredi çekemiyoruz hiçbişey için. hamilelik riskli başladı tam hamile kalmadan bikaç tam altın almıştık borç be diş yaptırdım eşim dershaneye gitti kpss için vs. normalde 1 ili aya öderdik işten cıkınca ben kaldı.

3 yıla yakındır evliyiz borç bitmişti ikimizde çalışıyorduk ama uzamıyorduk kısalmıyordukta çünkü kredi çekemiyoruz hiçbişey için. hamilelik riskli başladı tam hamile kalmadan bikaç tam altın almıştık borç be diş yaptırdım eşim dershaneye gitti kpss için vs. normalde 1 ili aya öderdik işten cıkınca ben kaldı.

eşiniz maaşını annesine mi veriyor

cevap attı.
ben seninle evlendiğime en başından beri pişmanım demiş...
cevaplamadım. hamilelikte 2.kavgamız ilk kavgamızda bu eve taşınınca olmuştu yine ben duvardaki boya atınca rutubet var ev sahibini çağır diyince bi şeyide beğen diyerek sorun çıkarmıştı.

ne olursa olsun öyle bi mesaj atmanız hiç iyi olmamış
adam şu saaatten sonra kendini yetersiz hissedicek
normalde kendi eviniz güzelmiş
bebek odası için değiştirmişssiniz evi
maddi olarak kendisini yetersiz gördüğü için hakkını arama boyutuna girmiyor bence hiç

onu dediğim içinde üzgünüm mesajlaşma proğramından attım daha okumamış aksama kadar nete girmezse silerim. ama be daha dik dursun isterdim mesela işe yemek olarak evden götürüyor asla dısardan yiyemiyor bunlar içimi acıtyor ama çocugumuzun sucu ne acele eden oydu artık kavgaya dönüşmüştü çocuk meselesi
Kıyamam şuan o kadar aynı durumdayizki , eşim çok istedi hatta olmucak diye odu kopuyodu ben maddi durumumuzu iyice düzeltelim diyodum , ama kısmet boylesiymis onlarinda çok üstüne gitmeye hakkimiz yok neden dersen bak adam evden goturuyomus hep yemek dsardan para vermemek için , benim esimde sigara çok içen bı insandı şuan sigara bile içmiyor para gitmesin diye . Hani bu adamlarinda eksik yönleri olabilir belki sessiz biridir sen daha dislisindir ama yaptığı fedakarlıkları da düşün ve açığını kapat. Elindeki parayı gezip tozabilir yada düşüncesizce harcayabilir boyleleride var , onlar napsin . En azından ben çaba gördüğüm için hem onun içinde üzülüyorum çocuğum içinde ama her karanlık günün bı sabahı vardır diyorum . Çocuğu olmayanlar milyarlarca para dokenler var , çocuğum sıkıntı cekmesin istiyoruz ama hayırlısı böyle belkide biz goremiyoruz. Sabret gülüm , herşey istediğin gibi olsun inşallah...

bence ilk mesajı düzenleyin, kayınvalidenizle ilgili olan kısmı çıkarın çünkü konuyla alakası yok sadece kafa karıştırıyor

ne olursa olsun öyle bi mesaj atmanız hiç iyi olmamış
adam şu saaatten sonra kendini yetersiz hissedicek
normalde kendi eviniz güzelmiş
bebek odası için değiştirmişssiniz evi
maddi olarak kendisini yetersiz gördüğü için hakkını arama boyutuna girmiyor bence hiç
güzeldi fazlasıyla ama parasıda suankinden 250 daha fazlaydı. aslında anlıyorum ne hayal ettiysek yarım kaldı bide araba hevesi var ama kredi çıkmaması(sicil affına ve 2 yıldır borcsuz olusuna güveniyordu) onu iyice içie kapattı maalesef)

Yahu bir kombiden rapordan olaylar nerelere gelmiş gören de çocuk hemen doğuyor sanır yani verilir ne var borç dağında yüzmüyorsunuz ki. 400 tl de birikiminiz yoksa çocuk yapmayıp bekleseydiniz birikim yapsaydınız eşini suçlayamazsın ki bile isteye kabul etmiştin erken yaşta evlenmeyi. Rapor olmaz diyorsa biliyordur da demiştir. Müdürlük teklifini reddettiyse bakacak sana ki bakıyormuş da ailesine para da vermiyormuş öyle böyle o kombi yapılacak bozulmuş sonuçta adam ne yapsın yani. Çok abartıyorsunuz şartlarını bilerek evlenip sonra pişmanım diyorsunuz çocuğa yazık.

Kıyamam şuan o kadar aynı durumdayizki , eşim çok istedi hatta olmucak diye odu kopuyodu ben maddi durumumuzu iyice düzeltelim diyodum , ama kısmet boylesiymis onlarinda çok üstüne gitmeye hakkimiz yok neden dersen bak adam evden goturuyomus hep yemek dsardan para vermemek için , benim esimde sigara çok içen bı insandı şuan sigara bile içmiyor para gitmesin diye . Hani bu adamlarinda eksik yönleri olabilir belki sessiz biridir sen daha dislisindir ama yaptığı fedakarlıkları da düşün ve açığını kapat. Elindeki parayı gezip tozabilir yada düşüncesizce harcayabilir boyleleride var , onlar napsin . En azından ben çaba gördüğüm için hem onun içinde üzülüyorum çocuğum içinde ama her karanlık günün bı sabahı vardır diyorum . Çocuğu olmayanlar milyarlarca para dokenler var , çocuğum sıkıntı cekmesin istiyoruz ama hayırlısı böyle belkide biz goremiyoruz. Sabret gülüm , herşey istediğin gibi olsun inşallah...
birbirimize devamlı bunları diyoruz ama dün kombinin bozulması benim tüm sinirlerimi zıplattı yeni tasındık adam kiracı öder dedi ya. yılların kombisi. bide bugün doğum parası alamayacağımı öğrendim ssk günüm yetersiz oluyormuş oda yıktı ona güvenmiştim. böyle ufak hesap peşine düşmek benimde gururumu incitiyor nasıl çıkarız bilmiyorum bu günlerden. benim eşimin şükür sigarası yoktur 5 kurussuz gider gelir işe coğu zaman. para olunca da beraberiz tek gezmesi yoktur. bende şikayet etmiyorum durumdan ama ona kalsa ev rutubetli cocuk hasta olacak demem bile şikayet.

Biraz sabırlı olun..şu an işsiz bir sürü insan var ortada..böyle saygıyı kaybetmeyin lütfen. .parasal problemler düzeliyor bir süre sonra..birbirinize destek olun..

siz çalışıyor musunuz? ve bebeğinizin cinsiyeti ne ? herkes cocuk bereketiyle gelir dediler artık acaba sadece kız çocukları mı öyle diye düşünüyorum cevremde erkek bebek yok yakın zamanda. kız anneleri de bana hep korkma sans getiriyor demişti:( gerçekten kız anneleri mi sanslı acaba? ben hep oğlum olsun istemiştim

güzeldi fazlasıyla ama parasıda suankinden 250 daha fazlaydı. aslında anlıyorum ne hayal ettiysek yarım kaldı bide araba hevesi var ama kredi çıkmaması(sicil affına ve 2 yıldır borcsuz olusuna güveniyordu) onu iyice içie kapattı maalesef)

şu halde kredi çekmek sizi iyice batırır bence
araba işi falan ailesi yardım etmedikçe zor görünüyor
iyiki kredi çıkmamış
siz de abartmayın bazı şeyleri
kombi bozulmuş rapor olayı
bi şekilde o halletmediyse siz siz halledemiyosanız aileniz halletmiş
umarım bebek bereketiyle gelir
yoksa çok zora giriceksiniz hastalığıydı beziydi mamasıydı

durup dururken eşinizin kalbini kırmışsınız. o da altında kalmayıp hamile iken sizi daha çok kırmış. neden kombi bozuldu diye. eşinizin içkisi kumarı şiddeti size saygısızlığı yokmuş. sevgisinden eminim diyorsunuz. ee daha ne. herkes anneniz kadar atak olmayabilir. bende mesela telefonla konuşmaktan çok çekinirim. yüzyüze konuşurken kaplan kesileceğim insanlara karşı telefonda kuzu olurum. herkes aynı değildir.

şimdi hiç gurur yapmayın eşinize bir anlık sinirle böyle dediğinizi pişman olduğunuzu hamilelikten dolayı çok gerildiğinizi söyleyin işi tatlıya bağlayın.

şu halde kredi çekmek sizi iyice batırır bence
araba işi falan ailesi yardım etmedikçe zor görünüyor
iyiki kredi çıkmamış
siz de abartmayın bazı şeyleri
kombi bozulmuş rapor olayı
bi şekilde o halletmediyse siz siz halledemiyosanız aileniz halletmiş
umarım bebek bereketiyle gelir
yoksa çok zora giriceksiniz hastalığıydı beziydi mamasıydı
ailesiyle görüşmüyoruz sicilini zaten onlar bozdu kredi çektirip,ödemeyip. kombi tamir oldu ama rapor parası olmayacak.

İşte yalnız sizin için değil bu..yurt dışında insanlar borç var hayatımı düzenlemek için henüz çocuk yapamam diyorlar..bizim bir tanıdık 7 sene bekledi..ev aldılar öyle çocuk yaptılar. .maalesef biz plansiz çocuk yapıyoruz sonra diz boyu sorun..
Ama yinede çözüme odaklanın. .zaten eşiniz parasız pulsuz zor idare ediyordur ..onlara da ağır geliyor bu..destek olun. .allah büyüktür geçici olarak borç alın. .

Back
X