• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk defa evlendiğime pişman oldum

olabilir. ilk bebeğim ondan bilemiyorum sanki hep böyleymişim gibi geliyor.
Zaten normaldede mukemmelliyetci yapın varsa hormonlarla pimi çekilmiş bombaya dönüyor insan :) doğumdan üç ay sonra falan bakıcı ararsın iyi bir insana denk gelirsen girersin ise , sen ve bebeğin sağlıklı olsunda herşeyin çözümü var gülüm

Eşin ne kadar maaş alıyor canim. Ve şimdi nekadar borcunuz var? Oglusumubekliyorum Oglusumubekliyorum
1700 alıyor +yemek karti
Eşin ne kadar maaş alıyor canim. Ve şimdi nekadar borcunuz var? Oglusumubekliyorum Oglusumubekliyorum
1700+300 yemek kartı(bebek bezinde deterjanda falanda gecerli şükür)
borç elden 3 tam altın+benim öğrenim kredimden kalan 1.500 ve evlenirken çekilen krediden benim adıma olandan 4.000
acil olan altınlar diğerleri zaten avukatta

etrafında bu işleri yapan birileri vardır
onları bul önce
onlar sana yol gösterir öğretir üzerinden komisyonda alır tabi malzemeleri bile verirler
satılması konusunda sıkıntı yaşamazsın böylece
çocuğun eşyalarının çantasının hazır olması güzel
ama bence ek gelire ihtiyacınız var
ama yeni tasındık netten bulmaya calışıyorum. ek iş olarak eşime garsonluk yap dedim hafta sonları ama kendisi para varken alışveriş yapmayı sevmediği için ve en son aldığı kundurası yırtıldığı için kıyafeti yok. spor giyer normalde. paramız cokkende alısverişi sevmezdi kavga ederek yaptırırdım ondan şimdi kaldı öyle eskilerle.

Niye bunlari esinizin yapmasini bekliyorsunuz doktorla konusmasini ev sahibiyle konusmasini kastediyorum o halletmeyince de annenizin halletmesi sacma geldi bana yani siz de konusabilirsiniz ev sahibiyle doktorla.ben mi anlamadim yoksa siz maddi konulardan dolayi mi pismansiniz sutunuz niye kesiliyor onu da anlamadim ama her neyse kendinizi bu kadar uzmeyin

ama yeni tasındık netten bulmaya calışıyorum. ek iş olarak eşime garsonluk yap dedim hafta sonları ama kendisi para varken alışveriş yapmayı sevmediği için ve en son aldığı kundurası yırtıldığı için kıyafeti yok. spor giyer normalde. paramız cokkende alısverişi sevmezdi kavga ederek yaptırırdım ondan şimdi kaldı öyle eskilerle.

kundurayı tamir ettirsin
kundura şart değil bence
mutfakda çalışabilir
takside çalışabilir
ama sadece o çalışırsa göze batar
adam zaten her şeyini kısmış yemeği evden götürüyo gezmesi tozması yok diyosunuz
bakıcılık yapabilirsiniz sizi çok yorucağını zannetmem
keşke hiç taşınmasaymışssınız bu durumda

Canım sen bu rapor parasını niye alamıyorsun onu bu anlatır mısın? Belki biz çözüm buluruz. Ayrıntısı ile anlat

kundurayı tamir ettirsin
kundura şart değil bence
mutfakda çalışabilir
takside çalışabilir
ama sadece o çalışırsa göze batar
adam zaten her şeyini kısmış yemeği evden götürüyo gezmesi tozması yok diyosunuz
bakıcılık yapabilirsiniz sizi çok yorucağını zannetmem
keşke hiç taşınmasaymışssınız bu durumda
aylık kira uygun olur diye tasındık daha cok masraf cıktı. ben hiç işsiz kalmadım hamilelik dışında. öğrenciyken de çalıştım ama suan en azından doğuma kadar idare etmesi lazım.bişeyde demiyor. kundura garsonlukta sartmış kardesim de girmişti askerden önce yani part time olacağı için kongre merkezlerinde falan olursa diye.

Canım sen bu rapor parasını niye alamıyorsun onu bu anlatır mısın? Belki biz çözüm buluruz. Ayrıntısı ile anlat
açıkcası daha önce de konu açtım. tanıdık yerdi sgk girişi gecen hafta yapılacaktı günüm vardı geçmişten.ama giriş yapılmadı baslayamadım haberde gelmedi 1 haftadır eşime cok basit 1 işlem ara sor dedim ona biz başlattık o ay bası gelir dendi öyle sey olur mu dedim inanmadı bugün giriş kagıdının resmini attılar ki bugün yapmıslar girişi. doğuma kalan süre kurtarmıyor maalesef şimdi ssk çıkışı olacak çünkü tansiyon sorunum var rapor parası olmayacaksa cocuğumu riske attığıma değmeyecek. bi yanım seviniyor cocugumun bogazından haram gecmicek ssk tam yatacaktı çünkü bir yanım ise zaten borca gidecekti şimdi cocugun bogazından kesip borc ödenecek diye üzgün.

evin demirbaşında hasar olduğunda yaptırın direkt kiradan düşün. başka alternatifi yok yasal olarak hakkınız bu.

doktor olayını anlamadım.

e

Gecim derdi , zor günler olacak tabi. Esin de afallamistir. Hemen isyanlara girme. Şikayet etme. Sonuçta derdinin çaresi polyanna olmak. Bunu dene. Boşanmayı düşünmüyorsun herhalde
ağlamaktan helak olucam şuan hem sinir hem üzüntü hissediyorum.
basta çok iyiydi özellikle sevgiliyken tuttuğunu koparan biriydi öyle ki ben bi ürün alsam değişim yapmana yer bile olsa o kesin değiştirirdi. işyerinden ben çıksam da paramı bırakmazdı. bunlar ne saçma seyler demeyin yaşlar 18 e 20 olunca bakış açısı farklı oluyor.

şimdi ise taşındıgımız evde rutubet çıktı ev sahibine diyemem diyor.
dün kombi bozuktu 400 lira masraf çıktı ev sahibi siz verin demiş ya vericez ya taşınıcaz diyor ki ne tamire ne taşınmaya para yok!
şimdi ise geçici iş başı yaptım doğum izni parası için 1 kaç gün gec kalmısım doktorla görüşelim diyorum belki rapor ona göre düzenlenir olmaz diyor direk. ve gelecek parayı borca vereceğiz.
acaba ne planlıyor çocuk olunca nasıl ödenecek?
en canımı yakan müdürlük teklifi gelmişti tamda çocuk düşünürken( kurumsal firmada çalışıyor) bana sormadan hayır demiş akşam marifet gibi anlatıyor hiç başıma bela alamam müdürlük amelelik diye.
eşime mesaj attım sinirle:

oğlum böyle 1 hayatı haketmiyor borcumuz olan kişi çocuk olunca isterse sütüm bile kesilebilir senle evlendiğime ilk kez pişmanım
yazdım
(edit: cevap olarak ben ilk günden pişmanım yazdı.)
bu arada
kombi işini annem ev sahibiyle görüşerek halletti!
şimdi de annem doktoru aradı olmuyormuş günü gününe yazılacakmış. bunu eşim öğrenseydi nasip değilmiş der ona sarılırdım üzülmeyelim diye ama onun direk olmaz demesi beni bıktırıyor.
bende kontör yok o durumdayız olsa da ev sahibini aramazdım da doktora sorardım.
keşke oğlum için acele etmeseydik Allah onu bizden almasın ama ona haksızlık yaptığımıza eminim.bu beni kahrediyor.

açıkcası daha önce de konu açtım. tanıdık yerdi sgk girişi gecen hafta yapılacaktı günüm vardı geçmişten.ama giriş yapılmadı baslayamadım haberde gelmedi 1 haftadır eşime cok basit 1 işlem ara sor dedim ona biz başlattık o ay bası gelir dendi öyle sey olur mu dedim inanmadı bugün giriş kagıdının resmini attılar ki bugün yapmıslar girişi. doğuma kalan süre kurtarmıyor maalesef şimdi ssk çıkışı olacak çünkü tansiyon sorunum var rapor parası olmayacaksa cocuğumu riske attığıma değmeyecek. bi yanım seviniyor cocugumun bogazından haram gecmicek ssk tam yatacaktı çünkü bir yanım ise zaten borca gidecekti şimdi cocugun bogazından kesip borc ödenecek diye üzgün.
Böyle durumlarda, sgk'ya bir dilekçe ile başvurulup, giriş tarihi sehven yanlış yazılmıştır denebiliyor. Tarih dilekçe ile düzeltiliyor, yaklaşık 1/4 brüt asgari ücret cezası var.
Ama firma tanıdık mı? Siz bu cezayı öder misiniz bilemiyorum.

Böyle durumlarda, sgk'ya bir dilekçe ile başvurulup, giriş tarihi sehven yanlış yazılmıştır denebiliyor. Tarih dilekçe ile düzeltiliyor, yaklaşık 1/4 brüt asgari ücret cezası var.
Ama firma tanıdık mı? Siz bu cezayı öder misiniz bilemiyorum.
Oderizde eşim bunlarla is yapılmaz dedi kestirip attı çıkış verin demiş. Bende zaten güvenmiyorum artık. Doğum izni parasi ceplerinden çıkacak sanan is bilmeyen bir muhasebecileri var.

Kuzum daha geçmedi o zaman. Geçmişten kaç günün var onu yaz sana bir. Ve sgk ile görüştüm ben. Atıyorum önceden 85 günün var ve sadece 5 gün lazım. Sgk dedi ki rapor almaya on gün kala ya kadar girisinizin olması şart. Senin girişin şimdi oldu dimi. Tamam. Doktordan 34.haftaya kadar çalışır raporu al. Ya da 37 sen bilirsin. Sonra o hafta dolunca doğum raporu alırsın.

Kuzum daha geçmedi o zaman. Geçmişten kaç günün var onu yaz sana bir. Ve sgk ile görüştüm ben. Atıyorum önceden 85 günün var ve sadece 5 gün lazım. Sgk dedi ki rapor almaya on gün kala ya kadar girisinizin olması şart. Senin girişin şimdi oldu dimi. Tamam. Doktordan 34.haftaya kadar çalışır raporu al. Ya da 37 sen bilirsin. Sonra o hafta dolunca doğum raporu alırsın.
geçmişte yarım yarım yattı yani nisan sonuna kadar yatmasi lazım Mayıs a şarkıyor 1 haftası o zamanda geçen yıl haziran dan itibaren başlıyor son 1 yıl haziran ayı primlerim eksiliyor. Cook araştırdım tek care 5 haziran görünen dogumumum 12 haziran gösterilmesi. Doktor olmaz dedi.

Back
X