İlk doğum

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.460
198
Benim ilk doğumum olacak Allah kısmet ederse doğumum 25 nisan görünüyor adet tarihine göre ama doktor mayısta olacağını söylüyor.
Benim sorum şu:
İlk doğum zor mu olur eltimle konuşurken ki kendisi patavatsızdır.İlk doğum ne de olsa zor olur falan gibi bir şey deyip beni sinir etti.
Aklımda hele ki geceleri sürekli doğum hadisesi var.Daha çatı muayenesi yapılmadı bir yandan kafama onu takıyorum.Bir yandan sancılarım başladığında hemen gitmeyi düşünmüyorum ama ne zaman gideceğim onu da kestiremiyorum.
Tecrübeliler bana yardım edin lütfen.

Doğumlarımız yakın benim de 29 nisan. Çatı muayenesi dün oldum. Doktor normal doğum yapabilirz dedi. Yapmadan bilemeyiz.illaki zor olacak Doğum bu dile kolay. Ama herkesin söylediği bitince yaşanan tarifsiz duygu mutluluk.

Ya bir de doğumun net olmaması beni tedirgin ediyor adete göre 25i ama doktora göre geç döllenme iki hafta sonra diyor.
Nasıl geçti çatı muayenesi ?
Tabi ki zor olacak biliyorum ama belirsizliğin tedirginliği galiba sürekli kafamda o anlar dönüp duruyor

Canım bebek geriden geliyorsa SATa göre ondan doktorun öyle demiş olabilr.doktoruna güven.bende de aynı tedirginlik var ama bebişim iri benim ondan korkuyom normal doğum nasıl olue die.çatı muayenesi çok zor geçti korkutmak istemem ama can yanıyor biraz.en fazla 15 saniye ama kısa sürüyor.

Geriden geliyor canım evet.
Benim de iri değil aksine zayıf biraz zaten kilo alımında sıkıntı yaşıyoruz ne yapsam ne yesem yok almıyor pek.
Şimdi kaç kilo bebeğin ?
Çatı muayenesi ve doğumda gelip kaç cm açılmış diye bakmalarından korkuyorum cidden.

38+0 ım bugün.dün 3700 çıktı. Göbeği tostombik. Yağlı baya diyo doktor:)) 4 kiloyu rahat geçecek diyor. Doğduktan sonra tombişleşiyolar Zaten zayıf die kafana takma.iri olması daha riskli normal doğumda da sezeryanda da.çatı muayenesinde doktorum bana bu çok rahatsız edici bir muayenedir doğumda bu kadar olmaz dedi.

Ayy maşallah :) benim de bir hafta gelişim geriliği var bir de ama doktor önemli değil dedi
Doktorum erkek acaba kendi mi yapacak yoksa ebelere mi yaptıracak muayeneyi bilmiyorum ben fitil bile kullanırken kasılıyorum ya o yüzden korkuyorum geçen birine yaptı ebeler hemen sordum o kadar acımadı falan dedi :)
Ayy inşallah öyle olmaz doğumda

Bir haftadan bişey olmaz . İlk muayeneyi Doktor kendi yapar.doğumda ebeler bakar. Çünkü herşeyi kaydediyolar ya bilgisayara. Ben de çok kasıldığımdan acıdı çok ama dayanılmayacak bişey değil.

Canim kolay dogum diye bi sey duymadim ama soyle dusun bebegin dogdugu an hepsi gececek muthis bir rahatlama hissediceksin.Dunyanin en guzel seyi :) Bagirip ciglik atmak yerine ikinirsan kolay olur merak etme Umarim olabildigine kolay olur

Canım benim ilk gebeliğimde herkes çok zor oluyor çok dikiş oluyor hele kızsa canın çıkıyor falan dediler. Ben sallamadım pek hep inşirah suresini okudum . Bide rabbi yessir le başlayan duayı. Çok şükür çok ufak bi yerde dikişim vardı sancım ve Doğumun 2 saat sürdü. Ve anlatılan hiç bir şey olmadı

Nasıl beslendin böyle oldu bebişin bende bu kilolarda olmasını istiyorum tombiş olsun sağlıklı olsun hemde annesini normal doğumdan kurtarsın

Nasıl beslendin böyle oldu bebişin bende bu kilolarda olmasını istiyorum tombiş olsun sağlıklı olsun hemde annesini normal doğumdan kurtarsın
Tombiş olması sağlıklı olması demek olmuyor ki Allah korusun gebelik şekeri de olabilir.inşallah yoktur. Günde iki bardak doğal süt (marketten değil sütçüden) yumurta kuru meyveler yaş meyveler kuru yemiş et balık ne bulduysam yedim sağlıklı beslenmeye çalıştım.ilk zamanlar çok iştahsızdım ama bebişim etkilenmemiş.

Allah korusun sağlıklı olur inşallah toplamda kaç kilo aldın

Böyle insanlar hiç çeklmiyor. İlk çocuk için benm çevremde hep kolay olur der çnkü ne olacağını tam bilmediğimiz için daha rahat gidiryrz. İkincide daha bilinçli olacağmz için korku sarıyor. Benm annem bana vakti gelince git öncesinde gitme dedi. Bende öyle yapmayı düşünüyrm. Normlde bile hastane kasar bni.

Bir haftadan bişey olmaz . İlk muayeneyi Doktor kendi yapar.doğumda ebeler bakar. Çünkü herşeyi kaydediyolar ya bilgisayara. Ben de çok kasıldığımdan acıdı çok ama dayanılmayacak bişey değil.
Bakalım salı günü gideceğim inşallah o zaman ne yapacak doktor ona göre 37 oldum artık galiba yapması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…