İnşallah teşekkür ederim.Canim kolay dogum diye bi sey duymadim ama soyle dusun bebegin dogdugu an hepsi gececek muthis bir rahatlama hissediceksin.Dunyanin en guzel seyi :) Bagirip ciglik atmak yerine ikinirsan kolay olur merak etmeUmarim olabildigine kolay olur
Pek duymuyorum ben de kötü şeyleri.Canım benim ilk gebeliğimde herkes çok zor oluyor çok dikiş oluyor hele kızsa canın çıkıyor falan dediler. Ben sallamadım pek hep inşirah suresini okudum . Bide rabbi yessir le başlayan duayı. Çok şükür çok ufak bi yerde dikişim vardı sancım ve Doğumun 2 saat sürdü. Ve anlatılan hiç bir şey olmadı
O gelen vakti nasıl bileceğiz ilk ya panikle koşa koşa gidip suni sancı da çekmek istemiyorumBöyle insanlar hiç çeklmiyor. İlk çocuk için benm çevremde hep kolay olur der çnkü ne olacağını tam bilmediğimiz için daha rahat gidiryrz. İkincide daha bilinçli olacağmz için korku sarıyor. Benm annem bana vakti gelince git öncesinde gitme dedi. Bende öyle yapmayı düşünüyrm. Normlde bile hastane kasar bni.
Ne bileyim valla kızım fırtladı az daha çatala çıkmadan sedyede geliyordu. Hurafe uydurma . Ben tamamen psikolojik olarak insanın kendini etkilediğime inanıyorum. Hep çok kolay olacak Allah'ın izniyle dedim hep pozitif düşündüm. Unutma her düşünce bir duadır. Zor olacak korkuyorum dersen sürekli öyle olur dua yerine geçer. Hep kolay olacak Allah'ın izniyle de. Eşim beni sancım başladığında öptü kokladı içeri verdi dışarda ona ilk Doğum çok uzun sürer bekleme boşuna stresle demişler. 2 saat sonra müjdemiz gitmiş kulağına uçarak yanımıza geldi bizim kızımızı aldı kokladı ne çabuk dedi banaPek duymuyorum ben de kötü şeyleri.
Kızla erkek ne farkı varmış ki acaba da öyle demişler.
Ooo 2 saat ne güzel ay darısı başıma
Ben çok kolay olacak demiyorum ama zor olsa da dayanabilirim herhalde diyorum hep Allah öyle yaratmış bizi bizde bu yetenek var diyorum sonra da bazen kendi kendime korkuyorumNe bileyim valla kızım fırtladı az daha çatala çıkmadan sedyede geliyordu. Hurafe uydurma . Ben tamamen psikolojik olarak insanın kendini etkilediğime inanıyorum. Hep çok kolay olacak Allah'ın izniyle dedim hep pozitif düşündüm. Unutma her düşünce bir duadır. Zor olacak korkuyorum dersen sürekli öyle olur dua yerine geçer. Hep kolay olacak Allah'ın izniyle de. Eşim beni sancım başladığında öptü kokladı içeri verdi dışarda ona ilk Doğum çok uzun sürer bekleme boşuna stresle demişler. 2 saat sonra müjdemiz gitmiş kulağına uçarak yanımıza geldi bizim kızımızı aldı kokladı ne çabuk dedi bana
Zor olan tek sey o agriyi cekmek dogum 5 dk surmuyo bile sonra o kadar hafifliyosunki sanki hic o agriyi cekmemissin dikis atarkendde genel anesteziyle bayiyolarmis simdi gozunu actiginda odanda oluyosun dikis acisi falanda duymuyosun agriiya dayanmak biraz zor gerisinden hic korkma bol hareket etBenim ilk doğumum olacak Allah kısmet ederse doğumum 25 nisan görünüyor adet tarihine göre ama doktor mayısta olacağını söylüyor.
Benim sorum şu:
İlk doğum zor mu olur eltimle konuşurken ki kendisi patavatsızdır.İlk doğum ne de olsa zor olur falan gibi bir şey deyip beni sinir etti.
Aklımda hele ki geceleri sürekli doğum hadisesi var.Daha çatı muayenesi yapılmadı bir yandan kafama onu takıyorum.Bir yandan sancılarım başladığında hemen gitmeyi düşünmüyorum ama ne zaman gideceğim onu da kestiremiyorum.
Tecrübeliler bana yardım edin lütfen.
Adet ağrısı çekerken hep diyordum Allah doğum yapanlara kolaylık versin bunun kaç katını çekiyorlar diye Allah yardım etsin inşallah.Zor olan tek sey o agriyi cekmek dogum 5 dk surmuyo bile sonra o kadar hafifliyosunki sanki hic o agriyi cekmemissin dikis atarkendde genel anesteziyle bayiyolarmis simdi gozunu actiginda odanda oluyosun dikis acisi falanda duymuyosun agriiya dayanmak biraz zor gerisinden hic korkma bol hareket et
Ay benim de ilk doğumum olacak canım bilemedim nasıl olur tecrübeliler cevap yazar inşallah.Kizlaar gunaydinn .. Ben de 37.haftayi doldurmak uzereyim vee karin agrisi ile uyandim şimdi midemde bulaniyor karnim sertleşmiş dogum değildir demi ilk dogumum olcak korkuyorum esimde görevde
Hiç yürüyüş yapmadım düzenli olarak ama 32. haftaya kadar çalıştım inşallah faydası olur doğumda bana.Kişiden kişiye değişiyor doğumlar.. ben hiç ağrısız sızısız evde bol yürüyüş yaparak 5cm açıklık ile hastaneye gittim kolay olur diye düşündüm ama zor ve uzun bir doğum geçirdim. Bir arkadaşım sıfır açıklıkla gitti kısa ve rahat bir doğum yapmış..
Genelde doktorlar her hafta nst ye alarak sancıları kontrol ediyor ona göre doğum günü belirtiliyor..
Son 3 hafta falan şimdi de dolansam işe yarar mı ? Biraz geç kaldım galiba benHerkes bana tavsiye etmişti artık ben de tavsiye ediyorum :) yürüyüş yararlı :) evin içinde dolansın bile kar..
Evde gezineyim hiç olmazsa ben de o zaman teşekkürlerYarar yarar.. Benim hamilelik sıkıntılı geçmişti sürekli yatmak zorunda kaldım son ay doktorum yemekten sonra hareket et dedi.. Ben de evde dolandım durdum..
Benim ilk doğumum olacak Allah kısmet ederse doğumum 25 nisan görünüyor adet tarihine göre ama doktor mayısta olacağını söylüyor.
Benim sorum şu:
İlk doğum zor mu olur eltimle konuşurken ki kendisi patavatsızdır.İlk doğum ne de olsa zor olur falan gibi bir şey deyip beni sinir etti.
Aklımda hele ki geceleri sürekli doğum hadisesi var.Daha çatı muayenesi yapılmadı bir yandan kafama onu takıyorum.Bir yandan sancılarım başladığında hemen gitmeyi düşünmüyorum ama ne zaman gideceğim onu da kestiremiyorum.
Tecrübeliler bana yardım edin lütfen.
Bugün doktor muayene etti korkuyordum hatta kendimi de kastım kasma dedi ve hemen bitti gerçekten acımadı da dedim hatta korktuğum gibi değilmiş hiç diye.Bunu atlattım ya doğumu hemencik yapıverecekmişim gibi geliyorÇatı muayenesinin korkulacak hiçbir tarafı yok, hissetmiyorsunuz bile. Normal doğuma gelince, ben sancı üzerine hastaneye gitmedim, kontrole gittiğimde bebeğimin suyunun azalması nedeniyle suni sancı ile doğum yaptım sancı çekmek biraz zordu, zaten doğumun tek zor yanı sancılar, doğum anı o kadar kolay ki ve bebek çıkar çıkmaz tüm sancı kesiliyor müthiş bir rahatlama geliyor. Kesi de oldu bende ama uyuşturuyorlar zaten o bölgeyi kesiyi de hiç hissetmiyorsunuz. Dediğim gibi tek zor olan sancıyı çekmek, üstelik suni sancı olmadan kendiniz sancılanırsanız kendi sancılarınız daha kolay oluyormuş. hiç korkmayın, anlatılan olağanüstü doğum hikayelerine de bakmayın, anı yaşayın. çok kötü birşey olsaydı kimse ikinci çocuğunu yapmazdı
Ay cati muayenesi nasil oluyo acabaBugün doktor muayene etti korkuyordum hatta kendimi de kastım kasma dedi ve hemen bitti gerçekten acımadı da dedim hatta korktuğum gibi değilmiş hiç diye.Bunu atlattım ya doğumu hemencik yapıverecekmişim gibi geliyorkafama çok takıyordum çok rahatladım doğrusu doğum zamanı da bakıyorlar ya sürekli.Rahimde yumuşama var,açılman pek yok nstde de hafif sancı var dedi ama doğum olur falan demedi.
Çok doğru haklısınız çok kötü olsa kimse ikinciyi istemez illa ki zor olacak bunu biliyorum zaten kendimi de hazırlıyorum buna göre inşallah olabilecek en kolay doğum olur.
Şu muayeneyi atlattım ya bana da bir güven geldi geceleri uykularım bölünüyordu resmen o kadar kafama takmıştım.Merhaba güzel kadınlar, biliyorum söylemek kolay diyceksiniz ama öncelikle korkmayın. Rahat olun. Bedeninize ve bebeğinize inanın. Doktorunuza güvenin. Sonuçta hastane orası içinizi rahat tutun. İkincisi kolay doğum için öneriler var göz atabilirsiniz. Ne zaman gitmeliyim sorusunu doktorunuza sorun. Farklı uygulamalar olabilir. Ben aceleci davranmıştım :) ama çok sorun değil. Sancılar aralıklı oluyor. Doğum anının yakın olduğu zaman bile size biraz fırsat veriyor vücudunuz dinlenmek için. En çok sancı olan zaman ise çok kısa. Kaka yapma hissi geliyor ıkınıyorsunuz ve bebeğinizin yumuk gözleri ile buluşuyorsunuz. Hiç korkulacak birşey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?