İlk eşinden olan kızına 4000 nafaka veriyor diye benden olan çocuğuna o miktar üstünde masraf yapmaması (ÇOCUĞUNUZ YOKSA ÇOCUKLU ADAMLARLA EVLENMEYİN)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşimin ikimci eşiyim. ilk eşinden bir kızı var 8 yaşında. karısından boşanırken ona evin arabanın yarısını 1 yıl boyunca nafaka vs vermiş. neyse biz evlendik benden de bir oğlu oldu 4 yaşında oğlum. benden de boşandı ama biz boşanırken ben hiçbir şey talep etmedim. yeni aldığı ev abisinin üstüneydi arabayı da benden önce almıştı. kendim için bişey istemedim sadece çocuk için nafaka veriyordu sonra biz kiraya çıktık.

bu benden boşandıktan sonra anasına ev aldı. neyse ben de çocuğum babasız büyümesin diye dini nikahla bunun evine tekrar taşındım.

bu arada onun maaşı 35 bin benim maaaşım 16 bin. annesi kızını özel okula gönderiyor çünkü kadın boşanırken aldığı paralarla kendine ev araba aldı.

benim hiçbir şeyim yok ne ev ne araba zaten bu adamla ilk evlenirken de tüm her şeyi ben almıştım bu yeni boşandım param yok demişti. benim birikmiş altınlarım vardı onları satıp almıştım eşyaları vs. neyse şimdi ban diyor ki ilk karım kızını özel okula gönderiyor ama ben sadece aylık 4000 nafaka veriyorum kıza başka para
para vermiyorum şimdi bu çocuğu özel okula sen gönderirsin ben 4000 üzerinde para harcamam bu çocuğa diyor adaletsizlik olır ilk eşime 4000 verip bunu özel okula göndermek diyor.

siz ne düşünürsünüz detaylıca anlattım onlanları? adamın mantığı doğru mu?
Dini nikahla adamın yanına gidiyorsan mantık da aramaman gerekiyor

Bedevi de olabilir. Kız manoşla bedevi bende karışıyor. Hepsi aynı gibi. Kocası tekrar evlencez diyip kandırıp dımdızlak boşanan manoş muydu bedevi miydi? Ben de kendime gelememişim 🥲
O bedeviydi 🤣 Tabi Manoş da görmeyeli eski kocaya gidip gelmediyse.

eşimin ikimci eşiyim. ilk eşinden bir kızı var 8 yaşında. karısından boşanırken ona evin arabanın yarısını 1 yıl boyunca nafaka vs vermiş. neyse biz evlendik benden de bir oğlu oldu 4 yaşında oğlum. benden de boşandı ama biz boşanırken ben hiçbir şey talep etmedim. yeni aldığı ev abisinin üstüneydi arabayı da benden önce almıştı. kendim için bişey istemedim sadece çocuk için nafaka veriyordu sonra biz kiraya çıktık.

bu benden boşandıktan sonra anasına ev aldı. neyse ben de çocuğum babasız büyümesin diye dini nikahla bunun evine tekrar taşındım.

bu arada onun maaşı 35 bin benim maaaşım 16 bin. annesi kızını özel okula gönderiyor çünkü kadın boşanırken aldığı paralarla kendine ev araba aldı.

benim hiçbir şeyim yok ne ev ne araba zaten bu adamla ilk evlenirken de tüm her şeyi ben almıştım bu yeni boşandım param yok demişti. benim birikmiş altınlarım vardı onları satıp almıştım eşyaları vs. neyse şimdi ban diyor ki ilk karım kızını özel okula gönderiyor ama ben sadece aylık 4000 nafaka veriyorum kıza başka para
para vermiyorum şimdi bu çocuğu özel okula sen gönderirsin ben 4000 üzerinde para harcamam bu çocuğa diyor adaletsizlik olır ilk eşime 4000 verip bunu özel okula göndermek diyor.

siz ne düşünürsünüz detaylıca anlattım onlanları? adamın mantığı doğru mu?
konu basit ilk eş acemiliğine denk gelmiş,sizde ustalığını tamamlamış,eski eş istedi ben istemedim,ona böyle bana böyle gibi bir kıyas yapmayın,insan olan evlat ayrımı yapmaz zaten,siz istemesinizde çocuğu ve sizin rahat yaşamanız için eğer durumu varsa fedakarlık yapmalıydı,iki eştende ayrılan bir adamda sıkıntı ararım şahsen ben,ayrıldınız tamam ama sonra neden geri döndünüz,döndünüz madem neden resmi olarak birleşmediniz,bidahaki ayrılmanızda hiçbir talepte bulunamazsınız,bence siz biraz tedbirsiz davranıyorsunuz,çocuk ortak bir sorumluluktur ve onun evi ve arabasını garantilemeniz gerekiyor zaten geçimini çalıştığınız için karşılarsınız,evlilik kararıniz kesinse resmileştirin ve üzerinize birikim yapın,eğer resmi olarak bir talebi yoksa beyfendinin yeni bir eşle resmi nikah kıyana kadar bekler sonra gidersiniz gibi geldi bana...

konu basit ilk eş acemiliğine denk gelmiş,sizde ustalığını tamamlamış,eski eş istedi ben istemedim,ona böyle bana böyle gibi bir kıyas yapmayın,insan olan evlat ayrımı yapmaz zaten,siz istemesinizde çocuğu ve sizin rahat yaşamanız için eğer durumu varsa fedakarlık yapmalıydı,iki eştende ayrılan bir adamda sıkıntı ararım şahsen ben,ayrıldınız tamam ama sonra neden geri döndünüz,döndünüz madem neden resmi olarak birleşmediniz,bidahaki ayrılmanızda hiçbir talepte bulunamazsınız,bence siz biraz tedbirsiz davranıyorsunuz,çocuk ortak bir sorumluluktur ve onun evi ve arabasını garantilemeniz gerekiyor zaten geçimini çalıştığınız için karşılarsınız,evlilik kararıniz kesinse resmileştirin ve üzerinize birikim yapın,eğer resmi olarak bir talebi yoksa beyfendinin yeni bir eşle resmi nikah kıyana kadar bekler sonra gidersiniz gibi geldi bana...
anası yaşlı olduğu için haftanın 5 günü onda kalıyor para ile ilgili konu açsam sizi evde oturtuyorum bu evi kiraya versem aylık 10 bin yapar size aylık 10 bin veriyormuşum gibi düşün diyor ilk eşinden kızına 4 bin veriyorum diyor ben başka masrafa karışmam çocuğun masrafları üzerinde diyor.birikim yapmamı asla istemez elime geçen parayı harcamak zorunda kalıyorum hiçbir şeyim yok ne ev ne araba çocuğu anaokukuna dolmuşla götürüyorum kendisinin arabası olduğu halde.çünkü anasında kalıyor.neyse evlenirken de her şeyimi verdim boşanırken de bişey almadım şimdi çocuğun da tüm masrafları üzerimde evinde oturuyorum ya bunu lütuf görüyor.

çocuğum babasız büyümesin diye dini nikahla bunun evine tekrar taşındım

Bravo.
Şu kendi zaafiyetlerinizi de çocuklara yüklüyorsunuz ya ne diyim.
İlk eş akıllıymış. Kadın çocuğunun hakkını almış, tek laf edemezsiniz.
Siz de o kadar dirayetli olsaydınız keşke.

Bravo.
Şu kendi zaafiyetlerinizi de çocuklara yüklüyorsunuz ya ne diyim.
İlk eş akıllıymış. Kadın çocuğunun hakkını almış, tek laf edemezsiniz.
Siz de o kadar dirayetli olsaydınız keşke.

Katiliyorum, ex kadin gayet akilli bu heriften bir halt olmayacagini anlamis, tertemiz parayi alip yeni hayata vinlamis. Konu sahibesi imam nikahi su bu zirvaliklarla ugrasiyor ancak.

anası yaşlı olduğu için haftanın 5 günü onda kalıyor para ile ilgili konu açsam sizi evde oturtuyorum bu evi kiraya versem aylık 10 bin yapar size aylık 10 bin veriyormuşum gibi düşün diyor ilk eşinden kızına 4 bin veriyorum diyor ben başka masrafa karışmam çocuğun masrafları üzerinde diyor.birikim yapmamı asla istemez elime geçen parayı harcamak zorunda kalıyorum hiçbir şeyim yok ne ev ne araba çocuğu anaokukuna dolmuşla götürüyorum kendisinin arabası olduğu halde.çünkü anasında kalıyor.neyse evlenirken de her şeyimi verdim boşanırken de bişey almadım şimdi çocuğun da tüm masrafları üzerimde evinde oturuyorum ya bunu lütuf görüyor.
Aynı evde misiniz siz smfi adamla? Bu ne akrısık konu yaa.. evinde oturuyosan dgru diyo kiralar cok yüksek sesini etme otur bence zaten anlattjların dgruysa herseyi sen yapmıssn.. bari evden olma

bence tamamen ayrılın madem varlığı yokluğu bir o zaman lüzümuda yok kendisinin,inanın çocuğunuza saygısız ve sevgisiz bir babadan ayrılarak daha büyük bir iyilik yaparsınız,özel okul neymiş allah aşkına,devlet okullarımızda mis gibi öğretmenlerimiz var,benim imkanım var ama devlete gönderiyorum bana daha mantıklı geliyor,bide eğitim için paramı verecem,devlete giden çocuklar inanın daha başarılı,kendiniz çalışıyorsanız ve boşanırken hiç birşey talep etmediyseniz,nafaka ile geçinen bir kadından çok daha idealist ve dik duran bir kadınsınız demektir,kendinizle gurur duyun bence,kendinize ve çocuğunuza yetebilirsiniz ve inanın çocuğunuz büyüdüğü zaman sizi bunun için takdir edecek.

Önünüzde emsalde varmış. Sizde hukuki haklarınızı talep etseymişiniz. Tutan mı oldu?
Bir de nasihat veriyorsunuz. Çocuksuz kadınlar çocuklu erkeklerle evlenmesin diye. Aksini yaşayıp, dikiş tutturan hiç mi yok? Sizin eski eşiniz biri 8, diğeri 4 yaşında iki çocukla iki evliliği de bittiğine göre çokta evlilik insanl değil.

İlk eşinden dersini almış kadın evi arabayı toparlamış gitmiş oh miss size birşey vermemek için param yok ayağına yatmış resmen
Siz de ses etmeyince iş buraya gelmiş
Biraz dişinizi göstermeniz gerekiyor o da çocuğu sizinkide çocuğu…
Ne güzel valla ondan çocuk yap bırak bundan çocuk yap bırak erkeklerin biraz durumu iyi olduğunda kendilerini padişah sanıyorlar

Bedeviye benzemiyo mu bu?

Evet bedevi. Ben raporladim bile incelensin diye. Zaten tekrar evlendim dediginde inanmamistim, adam resmi nikahindan temizce dusurdu yapar mi tekrar resmi nikah? 🙈 Dini nikahla evine tasimis, annesinin evinde kaliyormus butun hafta, bedevi de tekrar evlendik diye avunuyor iste. Bir bedevi bir sari manolya, kendi hayatlarini bes para etmez eski kocalar ugruna mahveden iki kadin

Boşadığınız adamın evine altınlarınızı bozdurup eşya dizerek sevgilisi sıfatıyla girip beraber mi yaşıyorsunuz? :KK57:
Dini nikahın bir geçerliliği yoktur. Şu durumda iyi ki de yok diyorum. Adamı bürokrasiye gerek kalmadan def edebilirsiniz.
Ardından da nafaka artırım davası vs. açın. :KK51: Ne derece işe yarar bilemem ama adamın hem donunu yıkayıp yemeğini yapıp bir de kahrını çekmekten iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X